Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 5:ssä kameraongelma - "Älkää kuvatko kirkasta valoa"

16
Valtteri Ahonen

iPhone 5:ssä kameraongelma - Älkää kuvatko kirkasta valoa
Applen viimeisimmässä iPhonessa on monien käyttäjien mukaan ollut ongelmia kirkkaan valon kuvaamisessa. Mashablen tekemässä testissä puhelimella otetuissa kuvissa näkyi violettia hohdetta, mutta tulokset olivat hieman epäselviä. Nyt Gizmodo kertoo Applen vastanneen valituksiin.

Asiakas teki Applelle kamerasta valituksen ja esimerkkikuvia tutkivat myös yhtiön insinöörit. Lopulta valitukseen vastattiin, että violetti hehku on iPhonen kameralle normaalia käytöstä ja se syntyy liian kirkkaasta valosta. Korjauksena ongelmaan ehdotettiin kirkkaan valon kuvaamisen välttämistä.
Mashablen testikuvissa samainen efekti onnistuttiin luomaan myös iPhone 4S:llä. Edellisen mallin kohdalla asia ei tuntunut kuitenkaan muodostuvan puhelimen hankkineilla ongelmaksi, toisin kuin nyt.

Joitain netissä pyöriviä kuvia katsellessa tulee myös ihmetelleeksi, mikä Applen mielestä on kirkasta valoa. Monissa kuvissa on selkeästi kuvattu aurinkoa tai kameraan kohdistettua lamppua, mutta toisissa taas valon määrä vaikuttaa ainakin maallikon silmään olevan sopivissa rajoissa, eikä kuvissa ole hälyttävän kirkkaita kohteita.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

orwg87 (vahvistamaton)

3

"mutta toisissa taas valon määrä vaikuttaa ainakin maallikon silmään olevan sopivissa rajoissa, eikä kuvissa ole hälyttävän kirkkaita kohteita."

Onhan tuossa kuvassa vaalea taivas kokonaan puhki palanut.

Vastaa
JoniS
JoniS

6

@5

ymmärsinkö oikein tuolta linkistä että asia olisi voitu ehkäistä laittamalla kalliimpi linssi(?) tjsp? ei oikein tuollainen sanasto hallussa enkä jaksa kattoa sanakirjasta sana sanalta joitain lauseita.

jos en ihan väärässä ole niin eikös ainakin 4s ollut aika kova kate? niin luulisi että 5 on myös eikä sinällään olisi ollut mahdoton idea laittaa sitä parempaa palikkaa ja ehkäistä tämä, pitämällä silti hinta samana.

Vastaa
erixon1 (vahvistamaton)

7

hyvät katteet ja hyvät laitteet. applen lampaat määkii. *BÄÄ, BÄÄ*

Vastaa
peltsip
peltsip

8

No semmosta se on noilla perunakameroilla. Tai no, suunnittelupöydällä olisi ollut estettävissä mutta eipä tainnut kiinnostaa kun ollut muut ominaisuudet tärkeämpiä?

Kirkkaat valonlähteet käytännössä aina synnyttävät haamukuvia, huntua, sun muuta koska valo heijastelee hallitsemattomasti linssistön sisällä. Ongelma voidaan minimoida käytännössä lähes näkymättömäksi järjestelmäkameroissa ja erittäin minimaaliseksi kännyköissä niin kauan kun linssi on puhdas (ei sormenjälkiä sun muuta mähmää). Se vaan aiheuttaa sen että pitää tehdä kompromisseja ja karsia jostain muista ominaisuuksista.

Vastaa
peltsip
peltsip

9

ps, @5:n linkki on kyllä niin puhdasta bullshittiä ettei mitään rajaa kun tarkemmin luin mitä siellä väitetään. Kromaattiset aberraatiot erottuu ensimmäisenä korkeiden kontrastierojen rajojen vierestä, ei koko kuva-alalta.

Vastaa
Jeva
Jeva

10

@9 en juttua sen tarkemmin lukenut, mutta kuvaa katsoin
http://photos.appleinsider.com/12.09.26-PurpleHaze-2.jpg
Eihän tuolla oikein missään voi sitten kuvata ilman tuota violettia hohdetta..? Ei tuossa nyt mielestäni niin kovin kirkasta ole.
Nuo "hienot"termit taasen eivät minulle kerro paljon mitään.

Aiemminkin tästä jo luin, mutten siihen kiinnittänyt sen kummemmin huomiota ja pidin suht normaalina.. Nyt kun noita kuvia katsoo niin aika paha moka ainakin omasta mielestäni. Onkohan tuota kameraa kokeiltu ollenkaan ennen myyntiintuloa?

Vastaa
himpo
himpo

11

Seuraavassa mallissa varmaankin jo niin huono kamera että suositellaan ettei kannata kuvata valoa ollenkaan ;)

Vastaa
peltsip
peltsip

13

@10, pystyy kuvaamaan aika paljonkin kaikkea ilman violettia hohdetta. Esimerkkikuvassa on sekä ikkuna josta todennäköisesti paistaa aurinko suoraan sisään että pimeä huone. Eli siis kuva epäonnistuu joka tapauksessa kännykkäkameroilla. Käännät vähän kameraa ja pistät kättä hajavalon eteen (niin että se juuri ja juuri jää kuvan ulkopuolelle) niin ei pitäisi näkyä enää violettia.

Nyt siis puhutaan tästä ilmiöstä:
http://cameron-photo.com/files/gimgs/20_lensflare0703.jpg

ja tarkoitan siis noita värillisiä pylpyröitä jotka syntyvät kun kirkkaasta valonlähteestä tulevat valonsäteet pomppii ja taittuu etulinssin ja kuvakennon välillä.

Vastaa
mckonen
mckonen

14

Kaikkien aikojen mahtavin luuri;
- hieno käyttis, hienot ikonit ruudulla rivissä, joita klikkaamalla käynnistyy peli tai vastaava hyödyllinen juttu..
- laadukas kamera
- Ithunes ohjelmalla voi ostaa edullista musiikkia luuriin (jos joku on keksinyt miten se jailbreikataan windowsin kanssa yhteensopivaksi)
- Applen oma navigointisovellus automatkoille (kävelyreiteille jetaan paperiversiot), mutta riittävä kaikille Iphonen käyttäjille :)

Vastaa
Jeisus (vahvistamaton)

16

@14. Applen oma navigointisovellus on todella mainio jos haluaa mm. käyttää keskimäärin enemmän bensaa pienien ohiajojen takia. Jalan tuo on kanssa kätevä, koska varmasti tulee ylimääräistä lenkkiä!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja