Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuluttajajärjestö: iPhone 5 ei ole ainut purppuraisista kuvista kärsivä puhelin

4
Teemu Laitila

Kuluttajajärjestö: iPhone 5 ei ole ainut purppuraisista kuvista kärsivä puhelin
Amerikkalainen kuluttajajärjestö Consumer Reports toteaa, että Applen uusin iPhone-malli ei ole ainut purppuraisista linssiheijastuksista kärsivä puhelin. Consumer Reportsin mukaan purppuraiset linssiheijastukset ovat kaikkien älypuhelinkameroiden ongelma, joka johtuu pieneen kokoon puristetun tekniikan rajoituksista.

Consumer Reports testasi älypuhelinten kameroita kuvaamalla kirkkaan valonlähteen vieressä ja tuloksissa purppuran värinen linssiheijastus saatiin iPhone 5:n lisäksi aikaan vanhemmalla iPhone 4S -mallilla, Samsungin Galaxy S III -puhelimella sekä Motorolan Droid Razr Maxx -puhelimella. Testeissä heijastuksen väri vaihteli purppurasta muihin väreihin tai jopa sateenkaaren väreihin.
Järjestön mukaan ongelmaa voi kiertää asettelemalla kameran pois päin kirkkaista valonlähteistä. Samaan päätyi Applen oma tekninen tuki, joka neuvoi heijastuksista valittaneita käyttäjiä välttämään kirkkaiden valonlähteiden kuvaamista.

Kommentit (4)

nimierkkidf (vahvistamaton)

1

Kyseessä on ilmiö nimeltä kromaattinen aberraatio, joka koskee ihan kaikkia kameroita jossain määrin. Eli myöskin filmikameroita. Paremmat ja kalliimmat linssit eivät toki ole niin herkkiä

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

3

@ "nimierkkidf":

IPhone 5:n punertavassa värivirheessä ei missään nimessä ole kyse kromaattisesta aberraatiosta. Kromaattinen aberraatio on linsseissä tapahtuva, valon eri aallonpituuksien erilaisesta taittumisesta johtuva väripoikkeama. Se ei aiheuta iPhone 5:llä otetuissa kuvissa näkyvää laajaa värivirhettä.

Vastaa
MiKa85
MiKa85

4

Tuo edellinen on totta. Itellä ei omenavehkeitä ole mutta luin jostain että tuota oli ilmestynyt päivityksen jälkeen myös muihin applen laitteisiin joten >> softavika.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja