Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Maailmassa on jo miljardi älypuhelinta

1
Manu Pitkänen

Maailmassa on jo miljardi älypuhelinta
Käytössä olevien älypuhelinten määrä on Strategy Analyticsin mukaan kohonnut jo miljardiin. Maaginen raja rikkoontui tämän vuoden kolmannen neljänneksen aikana.

Vielä vuosi sitten (Q3) älypuhelimia oli 708 milljoonaa kappaletta, joten markkina on kasvanut vuodessa yli 46 prosenttia. Kasvutahti pysynee jatkossakin kovana, sillä vasta joka seitsemällä ihmisellä on älypuhelin. Viime vuoden lopulla matkapuhelimia oli yhteensä kuusi miljardia. Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa siirtyminen älypuhelimiin on vielä lähtökuopissa, mikä jo itsessään takaa kasvun säilymisen.
Strategy Analyticsin mukaan miljardin älypuhelimen rajapyykin saavuttamiseen meni 16 vuotta. Ensimmäisenä älypuhelimena pidetään tässä yhteydessä Nokian vuonna 1996 esittelemää Communicatoria. Kahden miljardin raja rikkoontuu analyysitalon mukaan jo kolmen vuoden kulutta, vuonna 2015.

Kommentit (1)

cassu1041
cassu1041

1

Yksi miljardi on sikäli vähän verrattuna siihen kuinka monta ihmistä maailmassa on kaiken kaikkiaan mutta kuulostaa paljolta jos sanoo että joka seitsemännellä ihmisellä on älypuhelin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja