Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ex-nokialaisten kännykkäyritys Adaia valmistaa Android-puhelinta

13
Matti Vähäkainu

Ex-nokialaisten kännykkäyritys Adaia valmistaa Android-puhelinta
Nokian viime vuosien irtisanomiset ovat tietysti poikineet uusia yrityksiä. Näistä selvästi eniten palstatilaa on vallannut Jolla, joka ei usko MeeGon kuoppaamiseen. Jollan kanssa samaan aikaan on perustettu tosin toinenkin suomalainen kännykkäfirma, kertoo Mobiili.fi.

Täysin tuntemattomalta kuulostava yritys nimeltään Adaia on perustettu jo huhtikuussa 2011. Muun muassa ex-nokialaisten johtaman firman tarkoituksena on valmistaa kestäviä matkapuhelimia, joiden tietoturva on kohdallaan.

Yrityksen verkkosivuilla kerrotaan Blackcomb-projektinimellä Android-puhelimesta, joka soveltuu erityisesti esimerkiksi lentäjille, sukeltajille ja vaeltajille. Tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat BMW DesignworksUSA ja Elektrobit.

Yrityksellä on toimintaa sekä Suomessa että Kanadan Vancouverissa. Mobiili.fi:n saamien tietojen mukaan yhtiöllä saattaa olla tarkempaa kerrottavaa jopa aivan lähiviikkoina.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

_kooma_
_kooma_

1

Lisää mielenkiintoista uutista. Kelpaisi tollanen luuri jonka kanssa pääsis sukeltamaan, ei paha pistää MMS viestiä koralleista :)
Ja vihdoin Suomalainen firma joka on tajunnut hypätä android kelkkaan, tosin tämä on vain oma mielipiteeni, voihan olla että tuosta Meegostakin kehkeytyy jotakin loistavaa. Mutta karmeaa tulee olemaan kilpailu, ellei esim saa sovelluksia jostakin muustakin yhteisöstä kuin vain omasta. Nyt jo tehdään eniten softaa sekä Applelle että Androidille, ja jossakin vaiheessa Windowskin sieltä rynnistänee. Siinä on jo kolme melko kovaa kilpailijaa, joten olisi hyvä että Meegolle saataisiin jokin todella pätevä ekosysteemi, tämä siis Jollan kannalta.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

5

@4. Se jää nähtäväksi, vaan mikä muukaan ? Jos ios tökkäis siihen niin eihän se voisi toimia veden alla kun ei se toimi maan pinnallakaan ? Josko sitten Long forgotten symbian ?

Vastaa
Agent_007
Agent_007

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

En vaan ymmärrä että kuinka he aikovat saada yhdistettyä tietoturvan ja androidin samaan laitteeseen...?


Android kelpaa esim. DoD:lle
http://yro.slashdot.org/story/11/10/31/...r-dod-personnel

Eli kun Androidista lyö luuriin hardened kernel -version, ja ottaa siitä esim. Google Playn pois, saa itselleen todella vakaan ja hyvällä tietoturvalla varustetun luurin softan puolesta.

Vastaa
himpo
himpo

7

Nokialla ei tiedetty kysyttäessä että onko iskun ja vedenkestävää mallia firmalta enää koskaan tulossa, olen odotellut tämän 3720c:n kanssa jo aika pitkään, kai se on luovuttava merkkiuskollisuudesta näin 15vuoden jälkeen, kiitos nokia näistä vuosista.

Vastaa
perhana
perhana

8

@6
joopa... mutta jos androidista jättää pois google playn, ja lukitsee laitteen niin ettei käyttäjä saa itse asennettua siihen sovelluksia, voiko sitä enää kutsua nimellä älypuhelin? ja myykö se?
Tuo DoD:n hyväksymä vanhentunut Dell jossa on vanha 2.2 android on ilmeisesti toteutettu juuri näin.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

9

@1

Sovelluksista ei pitäiti olla hirveästi pulaa. Suurin osa android sovelluksista pitäisi toimia laitteessa.

Vastaa
jpa00
jpa00

11

@6 & 8
Androidin seuraava, lähiaikoina julkaistava versiohan sisältää mm. SELinuxin ja jatkuvasti päälläolevan VPN:n, joten tietoturva on erittäin hyvä, mikäli käyttäjä vaan niin haluaa.
http://www.androidpolice.com/2012/10/17...s-confirmation/

Androidin kanssa tietoturva on kyllä muutenkin aika pitkälti niin hyvä kuin käyttäjä sen haluaa olevan, järjestelmähän varsin suoraan kertoo softistakin, mihin ne tahtoisivat päästä käsiksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

12

@11

"Next, next, yes, yes and installed". Peruskäyttäjä(Siis noin 90% käyttäjistä) asentaa valmistajan kaupasta siihen täysin luottaen. Ja niin pitäisikin pystyä asentamaan. Eri asia sitten mitä asentelee netin syövereistä.

Androidin tietoturva on todella heikko johtuen päivitysten puutteesta. Iso osa (huippumallit poislukien) laitteista ei saa ainuttakaan päivitystä. Joka järjestelmässä on reikiä, mutta niitä pitää korjata kun sellainen löydetään eikä jättää verkkoon miljoonia paikkaamattomia laitteita.

Vastaa
jpa00
jpa00

13

@12

Play-storen ja varsingin sideloadingin sekä roottauksen ongelma on ihan totta. Normikäyttäjä (tai perusnuori) ei paljon vaivaudu kiinnittämään huomiota siihen mitä asentaa, kunhan sen saa ilmaiseksi. Play-storessa Google pyrkii siivoamaan sisältöä aktiivisesti, mutta sovellusten nopean ja kehittäjien kannalta halvan (ilmaisen) päivittämisen seurauksena ei valvontakaan ole yhtä hyvä kuin Applella. Tässä olisi valistuksen paikka myös ihan normaali pc-käyttäjillekin... Olisiko nykyaikana syytä jo peruskoulussa olla tietoturvaopetusta? Tai onko sitä jo?

Päivitysten puute on taas käyttäjän valinta, että ottaako halvimman laitteen vai sen, johon tietää tulevan päivityksiä. Myönnetään, että valmistajat saisivat kiinnittää enemmän huomiota päivityksiin ja puhelimen ostoa suunnittelevaa kannattaisi informoida asiasta (eikä vain Androidin osalta, vertaa WP7), mutta tämäkin on niitä asioita, joihin on Androidissa tulossa parannusta. Sinnehän on tulossa se Customization Center tjsp., mikä meinaa sitä, että käyttäjä voi valita perus-android-ui:n ja saada päivitykset nopeasti tai valmistajan ui:n ja saada päivitykset valmistajan tahdilla. Ja tosiaan, Nexus-laite on aina hyvä valinta jos haluaa päivitykset ajoissa ja pidemmällekin tulevaisuuteen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja