Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia: tarkista Lumia-puhelimen aikavyöhyke ennen viikonloppua

17
Teemu Laitila

Nokia: tarkista Lumia-puhelimen aikavyöhyke ennen viikonloppua
Nokia kehottaa Lumia-puhelinten omistajia tarkistamaan, että puhelimen aikavyöhyke seurailee Suomen virallista aikaa. Yhtiön mukaan ohjelmistovirheen vuoksi muutamissa puhelimissa aikavyöhyke on seurannut toisen samalla aikavyöhykkeellä sijaitsevan maan aikaa, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia kelloja siirrettäessä.

Lumiasta kannattaa siis tarkistaa, että aikavyöhyke on UTC+02 Helsinki. Osassa UTC+02-vyöhykkeen maista kuten Jordaniassa siirrytään talviaikaan jo torstain ja perjantaina välisenä yönä. Jos puhelin seuraakin väärää maata, saattaa aamuherätys myöhästyä tunnilla vääränä päivänä.

Nokian Ääni-blogissa neuvotaan, että ajanhallinnan voi asettaa manuaaliseksi, jolla varmistetaan kellon pysyminen oikeassa ajassa. Asetus löytyy valikosta Asetukset - > Päivämäärä + kellonaika, josta automaattisen määrityksen voi ottaa pois käytöstä sekä asettaa aikavyöhykkeen manuaalisesti Suomen aikaan.
Nokia lupailee ongelmaan korjausta tulevan ohjelmistopäivityksen myötä.

Kommentit (17)

JesseKristian (vahvistamaton)

3

No voi nyyh miten hirvittävä ongelma. En lähtisi kyllä edes puhumaan samassa lauseessa Applen IOS6-ongelmien kanssa.

Vastaa
MursuMafia72
MursuMafia72

4

3@
En kyllä lähtisi vertaamaan Wp7/8 iOS 6, kyllä se on vielä valovuosia edellä.
Ja mitään uutta/mullistavaa microsoft ei ole tuonut markkinoille vuosiin, se kyllä tulee kaikkien perässä.

Vastaa
pkaksp
pkaksp

8

Omassa puhelimessa automaattinen aikavyöhykkeen asetus vaihtoi vyöhykkeeksi Istanbulin jatkuvasti. Otin automaatin pois ja laitoin käsin sen seuraamaan Helsingin aikaa.

Vastaa
PelleEflop @ (vahvistamaton)

15

Nokian viestintäpäällikkö Tomi Kuuppelomäki kertoo,että viime yön tapahtumat olivat jo etukäteen tiedossa,koska (vastaavanlaisia ongelmia oli koettu aiemminkin).(-Korjaamme asian sitten seuraavan ohjelmistopäivityksen yhteydessä, hän vakuuttaa).
http://www.iltalehti.fi/digi/2012102616251418_du.shtml
Vieläkö tulee kolmaskin päivitys,joka korjaa tämän ongelman???. =)

Vastaa
abckissakävelee@ (vahvistamaton)

16

Nokian sivustolla kehoitetaan ottamaan automaattinen määritys pois käytöstä ja valitsemaan manuaalisesti oikea aikavyöhyke.Kun puhelin on Helsingin aikavyöhykkeellä, se siirtyy automaattisesti talviaikaan,kun Suomessa siirretään kelloja lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Kyllä Android puhelimissa (Samsung,LG,...) tämä toimii!. ;)

Vastaa
steve jobby (vahvistamaton)

17

oma lumia 610 päivittyi ihan automaattisesti, sen sijaan oikeasti asioista kiinnostuneet voivat tutkia nettiä ja huomata tämänkaltaisia ongelmia mm. htc:n ja kaikkien suomalaisten suosikkifirman samsungin matkaviestimien kanssa. Ketään se nyt ei tietenkään haittaa eikä se täällä suomessa liiemmin uutiskynnystä ylitä koska noksun morkkaus on muoti-ilmiö ja isoimman nettikikkelin omistaa se kuka kusee eniten nokian päälle.


joku tässä edellä vielä itkee että pitää oikeen manuaalisesti valita Helsingin aikavyöhyke. hohhoijaa enpä olisi itse moista tullut ikinä ajatelleeksi. siis että meillä suomessa pitää valita helsingin aikavyöhyke? eihän?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja