Lumia 920 ensitunnelmat: todellinen lippulaiva

65
Teemu Laitila

Lumia 920 ensitunnelmat: todellinen lippulaiva
Nokia ilmoitti vasta eilen tiistaina jo syyskuussa julkaistun Lumia 920 -puhelimen tarkemmat hinta- ja saatavuustiedot Suomen osalta. Kauppoihin saapumista joudutaan harmillisesti odottelemaan marraskuun 22. päivään saakka, mutta onneksi lehdistö sai testilaitteet käsiinsä hyvissä ajoin.

Nokia jakoi testilaitteet paikalle saapuneille toimittajille Espoon pääkonttorin "Nokia Loungessa". Normaalisti testilaitteet toimitetaan postin välityksellä, mutta ilmeisesti Nokia halusi antaa toimittajille vielä uuden katsauksen laitteeseen ja sen uuden käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin, sillä syyskuun julkistuksessa Nokian oli pakko keskittyä vain rautaominaisuuksiin käyttöjärjestelmän ollessa vielä osittain salaista tietoa.

Puhelinvertailu julkaisee kattavamman arvostelun Lumia 920 –puhelimesta piakkoin, mutta tehdään laitteeseen sitä ennen pikainen esikatsaus.

Näin Lumia 920:n ensimmäistä kertaa sen julkaisun yhteydessä syyskuussa ja ensikokeilulla laite tuntui kokonsa puolesta isohkolta ja painavalta. Toisella yrittämällä koko tuntuu paljon paremmalta ja painoonkin voisi kuvitella tottuvansa nopeasti. Koon näennäiseen pienenemiseen vaikuttaa varmasti osaltaan se, että tällä hetkellä toisesta taskusta löytyy Samsungin 5,5 tuuman kokoinen Note II, johon verrattuna Lumia 920 on suorastaan pieni (joskin silti raskaampi).Sain testiin puhelimen punaisen version, joka valkoisen ja keltaisen mallin tapaan on killtäväpintainen. Kuten kuvitella saattaa, kiiltävä pinta kerää sormenjälkiä, vaikka ainakin punaisessa versiossa se on muutoin kohtalaisen tyylikäs. Vähemmän kiiltävien puhelinten ystäville on onneksi tarjolla myös mattapintaiset vaihtoehdot, jotka ovat syyani ja musta. Syaani versio tulee todennäköisesti myyntiin muita värejä myöhemmin, mutta sen saatavuutta ei ole Suomessa rajoitettu vain tietyille jälleenmyyjille tai operaattoreille.

Aiemmalla kokeilulla puhelimeen pääsi tutustumaan vain kotiruutuun sekä sovellusvalikkoon saakka, mutta nyt myös Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmä on valmis esiteltäväksi. Uudistuneesta kotiruudusta tulee tunne, että tällainen sen pitääkin olla, verrattuna Windows Phone 7.5 -version vähemmän muokattavaan kotinäkymään. Kolme eri ruutukokoa tuo kummasti eloa ulkoasuun ja Microsoftin mainospuheiden mukaisesti todella mahdollistaa näkymän muokkaamisen oman näköiseksi. Windows Phone on aina ollut äärimmäisen sulava käyttää ja tuplaydinprosessoreiden lisääminen tuettujen laitteiden valikoimaan ei ole ainakaan huonontanut tilannetta.

Lumia 920 –puhelimesta ei voi puhua ilman, että mainitsee kameraa. Kuten jo muutamissa testeissä on todettu, kameran suorituskyky hämärässä on todella hyvä, vaikka kilpailevat mallit asetettaisiinkin pimeäkuvaustilaan. Myös Lumiagate-kohun aiheuttanut kuvanvakain vaikuttaa lupaavalta. Liikettä kompensoivan linssin toiminnan voi havaita jo heiluttelemalla puhelinta videokuvaustilassa, jolloin esikatselukuva heiluu vähemmän kuin itse puhelin.


Galaxy Note II automaattitilassa ja yökuvauksella ja Lumia 920 automaattitilassa. Alkuperäiset täysikokoiset kuvat aukeavat linkkejä klikkaamalla.

Ohjelmistopuolelta ainakin Nokian lisättyä todellisuutta ja paikkatietoa hyödyntävä Nokia City Lens vaikuttaisi pikaisella kokeilulla toimivalta. Hämeenlinnan rautatieasemalla kaupunkiin päin osoittaessa puhelin näytti joukon ravintoloita ja ravintolan valitsemalla puhelin tarjoaa tarkan opastuksen perille. Myös vanhemmista laitteista tuttu Nokian kartat vaikuttaisivat toimivilta.

Kokonaisuudessaan Nokialla tuntuisi olevan vihdoinkin käsissään laite, jossa ei ole tarvinnut tehdä suurempia kompromisseja: laitteen raudan suunnitteluun on ollut tarpeeksi aikaa ja ohjelmisto on ehtinyt jo kolmanteen uuteen versioonsa, mikä nostaa sitä taas askeleen lähemmäs kilpailevia ekosysteemeitä.

Kokonaisvaltainen arvostelu laitteesta on luvassa piakkoin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
161 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy A05s – hinta laskenut -17%

Kommentit (65)

himpo
himpo

1

Minulla on paha tapa tiputtaa puhelimeni asfaltille pyöräillessäni, voitteko kokeilla kestäiskö lumia tälaisen kohtelun? (jos lumia ei ole teillä päin asfalteilla ;)

Vastaa
squi
squi

2

@1, näppituntumalta tuo vaikuttaa siltä, että ei pahastu pientä tiputtelua, mutta en sitten tiedä millaisia jälkiä tiputtelu saa aikaan tuohon kiiltävään pinnoitteeseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JesseKristian (vahvistamaton)

4

@ 2

Ainakaan ei tuu ns. maalinaarmuja kun tuo on läpivärjättyä materiaalia käsittääkseni. Eli jos tulee naarmu niin alta ei tule metallin väriä esiin.

Vastaa
Siggy
Siggy

5

@2: Tuohan on käsittääkseni värjättyä muovia, joten ei pitäisi kärsiä ihan yhtä paljon kuin maalattua muovi.

@3: Nokia lupaili sitä myyntiin "pian".

Vastaa
pitokokka
pitokokka

6

kuinkahan 920 kamera pärjää vanhemmille Noksuille N8 ja 808? N8:n omistajista löytyy pontentiaalia ostamaan 920:n. Joku tehnee myöhemmin laajemman kameravertailun myös kilpailijoiden välillä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
raidi@ (vahvistamaton)

7

185gramman paino on ihan turhan paljon pelkästä älypuhelimesta!!. ;(

Vastaa
Malboro
Malboro

8

Tuota Lumian painoa en kyllä ihan pysty sulattelemaan. Jo Note II ja S3 välillä paino eron huomaa heti, miten paljon S3 tuntuu mukavemmalta kädessä, mutta silti liian pieneltä kylläkin.

Jos lumia painaa sen muutama gramman Note II enemän (pienehköllä näytöllä), niin voin vain jäädä ihmettelemään että onko se sen arvoista?

Vastaa
Malboro
Malboro

10

@9 Kyllä noilla numeroilla kerrotaan ja paljon, vaikka ei olisi kokeillutkaan. Jos muut painaa sen ~50g vähemmän, niin kyse ei ole enää mistään pienestä muutoksesta.

Vastaa
timoni
timoni

11

Itse ainakin pidän siitä että puhelin painaakin jotain ja tuntee sen oikeesti olevan kädessä verrattaessa johonkin samsungin muovisiin läpysköihin joitten laatuvaikutelma on heikko

Vastaa
jartar
jartar

12

@10
Joo, 50 grammaa on niin paljon että punnnitsen vaatteet ja kengätkin kaupassa ennen ostoa, jotta jaksan niitä pitää päällä :D

Mutta ihan järjellä kun rupeaa miettimään niin 50 gramman painoero on mitätön. Siirtyessäni tavallisesta kännystä kosketusnäyttöön kännyn koko kasvoi paljon ja paino nousi n. 50 grammaa. Alussa ero tuntui isolta, mutta viikon jälkeen uusi känny ei ollut painava eikä liian iso. Isompaan painoon tottuu. Jos alle 200 gramman paino tuottaa ongelmia niin suosittelen käymään salilla.

by the way, itselläni on ollut 250 grammaa painava känny eli Nokia 1610. Ei ollut painava käyttää...

Vastaa
cahva
cahva

13

Nokia 9500, tutummin kommunikaattori painoi 230g mutta se paino ei ikinä ollut ongelma :)

Noista naarmuuntumishommista sen verran et eihän kukaan täysjärkinen kallista puhelinta ilman suojakondomia käytä?

Vastaa
Malboro
Malboro

14

@12 Ehkä se harppaus normipuhelimesta tuonne 200-250g ei välttämättä kerro sitä koko totuutta. Mutta sen jälkeen kun on käyttänyt suhteellisen uutta 120-140g kosketusnäytöllistä puhelinta ja harppaus +50g ylöspäin, niin kyllä sen painoeron huomaa väistämättä. Sekin on myös ihan eriasia, jos puhelimen paino nousee esim ~80g -> ~130g..

Kyllä itsellä esim Note II käytössä huomaa että väkisin se paino alkaa pidemmän päälle häiritsemään käyttöä. (Ei se silti puhelimesta huonoa tee) Ja joskus kun joutuu ottamaan tuon S3 käteen, niin kyllä sitä keveyttä aina hetken ihmettelee ja ihailee :)

Vastaa
djtob
djtob

15

@14. Aika ruipelo olet, jos sinusta Lumia painaa liikaa. Et varmaan sattumoisin huomannut, että siinä on tekniikkaa ja painaa hiukan enemmän?

Vastaa
JesuZeD
JesuZeD

16

@7,@8 ja kaikille muillekkin puhelimien painoista kitisijöille.

Jotenkin en jumalauta vaan voi ymmärtää millaista tuulen nussimaa vinkuheinää nykypäivän porukka on, jos/kun puhelimien painoista pitää kitistä!

Se nyt on yksi haile painaako se luuri sen 100 grammaa, vai 200 grammaa, niin mukana se kulkee kuitenkin! Ja jos tälläiset 0.1 tai 0.2 kiloa rasittavat hirveästi fyysistä kuntoa, niin sietää vilkasta peiliin ja googlata "kuntosali":a toden teolla!

Kiitos ja anteeksi turhanpäiväisestä avautumisesta!

Vastaa
JoniS
JoniS

17

mikähän siinä on että tuollainenkin mukamas painaa liikaa? odottakkaa kun saatte lapsia ja niitä sitten pikkuisena kantelette ympäriinsä monta tuntia niin sen jälkeen osaatte olla kiitollisia että puhelimet painaa noin vähän.

Vastaa
Malboro
Malboro

19

@16 Itsellä ainakin puhelin on tarkotettu pidempää käyttöä varten. Se on kyllä totta että satunnaiseen rapläämiseen tai taskussa olemiseen sillä painolla ei juurika ole mitään merkitystä. Mutta sitten ku se puhelin on ollut jo tunninkin verran kädessä, niin kyllä sen painon siinä vaiheessa tuntee.

Toinen mikä myös mietityttää on puhelimen paksuus. Tosin paha siitä on mitään mennä sanomaan kunnen puhelinta ole kädessä pitänyt. Noh jos nyt odotellaan niitä arvosteluja, niin nähdää onko Nokia onnistunut tekemään hyvän puhelimen :)

Vastaa
badmf
badmf

20

Kaverin lumiaan soittoääniä säätäessä tullut kirottua että kuinka on voitu ottaa näin takapakkia..Jokohan Windows 8:ssa saa soittoäänen valittua soittolistalta..? (ilman aika- ja kokorajaa)

Vastaa
wipe2000
wipe2000

21

Ihan uteliaisuudesta olisi kyllä kiva tietää, miksi tuo Noksu painaa niinkin paljon. Iso akku tietysti mutta ei kai sekään selitä kaikkea lisäpainoa?

Se, häiritseekö tuo paino oikeasti pitää kyllä kokeilla itse, turha tuijottaa liikaa numeroita. Voin uskoa, että jos puhelinta on tapana pitää vaikka paidan taskussa, paino voi olla ongelma, mutta itselläni puhelin on vyöllä, jolloin muutama kymenen grammaa ei tuntune missään. Pitkään kädessä pidettynä paino taas voi hyvinkin olla jonkinasteinen harmi.

Vastaa
olliboi
olliboi

22

@16 Kyl siihen painoonki tottuu iha yhtä helposti kun isoon näyttöön, parin käyttöviikon käytönjälkee ei ees huomioi painoa, ja paksuus on vaa hyvä asia koska nää nykyaja 1mm paksuista samsungeista ei saa mitenkään hyvää otetta, mullaki oli pakko ostaa s2:seen paksut otterboxin suojakuoret puhelimeen et sai hyvän otteen ja ettei tuntuis nii pilipali laadulta kun kädessä tuntu liian kevyeltä ja muoviselta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
NO PAIN@ (vahvistamaton)

23

Jos tossa Nokia Lumia 920 mallissa olisi tehoakku,niin hyväksyisin 185g painon...mutta amppeerimäärä ei taida olla edes sitä tasoa mitä SGS3 mallin vakioakussa on!!.

Vastaa
djtob
djtob

24

@23. Joo, tekniikkaa unohtaen Nokialla on vain 2000 mAH ja Samsung äs kolmosella vain 2100 mAH, on siinä uskomaton ero! Nokialla sattuu vaan olemaan parempaa tekniikkaa luurissaan, että Sampalla ei moisia löydy.

Vastaa
mikis1
mikis1

25

kyllä itse ottaisin mielelläni omaan S3:een +50g lisäpainoa jos saisi samat ominaisuudet ja jo puhelimessa olevat ominaisuudet samalle tasolle kuin tuossa lumiassa (kamera, näyttö, yms yms) ja tuntuu tosiaan että tässä sampassa on monesta asiasta tingitty muotoilun kustannuksella..

Kaikesta sitä saakin kitinää aikaseks..

Vastaa
jartar
jartar

26

@19
Jos kännyllä puhutaan tuntitolkulla päivittäin esim. töissä niin handsfree on ihan ykkönen. Molemmat kädet vapaana voi touhuta eikä varmasti paina liikaa.

Sillä 250 gramman kännyllä olen puhunut pitkiä aikoja eikä se paino edelleenkään tuntunut missään. Jos alle 200 gramman painoon ei totu niin väitän fysiikan olevan kehnossa kunnossa. Sitä en kiellä etteikö eroa huomaa painavamman ja kevyemmän tuotteen välillä. Sen kuitenkin väitän että päivittäisessä käytössä ei eroa huomaa kun samaa kännyä käyttää...

Kännyn fyysiset mitat ovatkin sitten ihan eri juttu. Ihmisillä erilaisia mieltymyksiä ja tietyt tuotteet yksinkertaisesti sopivat paremmin käteen.

Vastaa
Nepheus
Nepheus

27

Mukava pieni ensimulgaisu Lumia 920:een. Ei tämä ainakaan vähennä haluani ostaa kyseinen puhelin. Toivottavasti laajemmassa arvostelussa testattaisiin myös tukiasemana toimiminen, sillä lähitulevaisuuden laitekombona voisi toimia Nexus 7 ja Lumia 920.

Ihmettelen miksi uusien tuotteiden kohdalla aina takerrutaan johonkin mitättömään yksityiskohtaan ja jahkataan sen kimpussa, vaikka laite muutoin olisi teknisesti todellinen cutting edge -tuote. Lumia 920:sen tapauksessa tämä tuntuu olevan paino.
Oma SGS:ni ja työkännykkänä toimiva E7 eroavat painoltaan selvästi, mutta silti E7 ei ole ollut pitkissäkään sessioissa millään tavalla rasittava (painonsa puolesta, muutoin olisikin kommentoitavaa ;). Ymmärrän painon olevan suurempi ongelma, kun puhutaan esim. iPadin pidempiaikaisesta käytöstä. Tabien koon vuoksi runko toimii jo eräänlaisena vipuvartena ja se rasittaa, jos yhdestä kulmasta pitää kiinni.

Vastaa
Malboro
Malboro

28

Ehkä tuo paino tulee ainakin itsellä esille vaakatasossa käyttäessä pidemmän aikaa kuten elokuva, netin selaus tms... Tosin voi Lumia olla sen verran pienempi että saa paremman otteen..

Toinen mistä yllätyin tänään, että on Lumia muutama millin S3 leveämpi. Sinäänsä outoa.

Vastaa
pentsu
pentsu

29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Malboro:Toinen mistä yllätyin tänään, että on Lumia muutama millin S3 leveämpi. Sinäänsä outoa.

No on! Todella outoa... Tuonee myös jonkinlaisen ongelman mukanaan? Huimat 0,2mm leveämpi. Meilläpäin tosin "muutaman" millin erolla tarkoitetaan vähän isompia lukemia.

Mitä jos ilmottaisi tuon eron vaikka muodossa 200µmm, niin Samsungipojista tuntuu vielä ihanammalta.

Vastaa
Malboro
Malboro

30

En sitä nyt mitenkään "ongelmana" tarkoittanut. Se lähinnä ihmetyttää, että moni puhuu S3 liian isoksi ja sitten taas lumiaa pienemmäksi (ja näin ollen paremmaksi vaihtoehdoksi), mitää tuumat antaakin ymmärtää, vaikka asia onkin toisin. Tosin ei pienempi leveys koskaan pahiitteksi ole. Näkyykö se sitten isompina reunuksina vai oliko kuvasuhteessa ero mistä johtuu moinen?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

31

Eikö vieläkään missään ole spekuloitu mistä Nokian "ylipaino" johtuu? Itse veikkasin jossain kohtaa PC-kuoria, mutta sitten HTC julkaisi myös PC-kuorilla luurin kevyempänä. Akusta se ei kait tule, kun ei ole markkinoiden isokapasiteettisin akku kuitenkaan... Tai no ei se kapasiteetti kaikkea tee..

Onko Nokiaan siis pakattu enemmän kestävyyttä, niin kuorien, rungon kuin mahdollisesti raudankin osalta? Jotain mitä kenties jotkut muut on viilanneet "ohuemmaksi"? Spekuloin vain..

Mitä painoon tulee, niin nykyinen Nokia N900 on painavampi kuin L920, joten ei mikään ongelma minulle. En toki laittaisi vastaan jos olisi kevyempi, mutta en tee asiasta ongelmaa. Enemmänkin kiinnostaisi syyt "ylipainolle", kuten jo totesinkin... :)

Vastaa
pentsu
pentsu

32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

Eikö vieläkään missään ole spekuloitu mistä Nokian "ylipaino" johtuu? Itse veikkasin jossain kohtaa PC-kuoria, mutta sitten HTC julkaisi myös PC-kuorilla luurin kevyempänä.)

Jos tarkoitat "PC kuorilla" polykarbonaattikuoria, niin en usko. Sellaisethan on ollut jo N9:stä alkaen käytössä.

Vastaa
jjokkee
jjokkee

34

Eiköhän tuo Lumian "ylipaino" johdu osittain myös langattomasta latauksesta. Mutta eikös uudessa Nexuksessa ole myös langaton lataus mahdollisuus?? Voisiko tämä olla selitys?

Vastaa
jartar
jartar

35

Myös huippukamera kuvanvakaimella saattaa nostaa painoa. Mutta joo, eiköhän tuo känny vedetä "atomeiksi" jossakin testissä jonka jälkeen saadaan selvyys mitä kännykkä on syönyt. Jos jotain paino mietityttää niin saa sitten faktaa siitä, että mitä paino konkreettisesti tuo käyttäjälle.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

36

@17: penskoja kanteleekin käsissään tuntitolkulla yleensä heiveröiset NAISET
kun taas näitä tavattoman painavia älypuhelimia älyttömän HULK-vahvat MIEHET, joten täytyyhän 0,05kg:n painoerosta narista
Pienikin vauveli hutaiset helposti 50ml=50gr maitoa napaansa ja niin on paino ainakin jonkin aikaa tuon saman massiivisen eron verran raskaampi. Raavaitten MIESTEN onkin turha yrittää edes nostaa vauvelia, saati että sitten kanniskelisivat edes minuutin syliään vasten pidellen, tietysti tämä muuttuu lähes mahdottomasti mikäli pikkuepeli on imaissut maitoa ennen tempausyritystä.
Sen sijaan NAINEN pitelee vauvaa JA kännyään (merkistä riippumatta) natisten puhelimeen lähinnä ukkonsa saamattomuudesta tai muotivaatteiden alennusmyynnistä tms ilman että liiemmin huomaa mainita ystävättärelleen puhelimen massiivisesta painosta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

37

Tuo vauvavertaus "hivenen" ontuu, sillä vauvaa kantavat tuskin pitävät sitä ilman tukea 20 minuuttia kourassaan vauvan painopiste korvan tasalle nostettuna. Eli jätetäänkö turhanpäiväiset höpötykset? Jos puhelin on jonkun mielestä liian painava, niin mitä siihen on muilla nokan koputtamista? Riittää kun sanoo, että omasta mielestä paino on ihan sopiva (tai liian kevyt), eikö niin?

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

38

@37
joo, jätetään höpöpuheet pois
Aivan kuten olen itse pitänyt vauvaani rintarepussa
samoin on puhelin taskussa/vyöllä/tms ja korvassa händs-free,
jopa sellainen, jossa on korvanapista johto paitaklipsiin,
jossa siis on se painava BT-laitteen akku
eli päätä heilauttaessa ei lennä BT lattialla/pönttöön/etc
kun on vain kevyt nappi korvassa.
Tässä kyse ei siis ole korvalehtien väsymisesti.

Rannepainot ovat 16kg ja käsipainot 25kg
Niillä tulee treenattua kestovoimaa niin, että jopa tabletti pysyy tuntikausia käsissä
Ymmärrän tietenkin, jos joku on liikuntarajoitteinen
esim. ms-tauti tms niin ettei millään pysy ylimääräiset grammat hyppysissä, mutta jos kyseessä on ns. normaalivartaloinen aikuinen mies, niin en TODELLAKAAN ymmärrä urputusta jostain grammoista

Arvostukseni SUOMALAISIA valittajia kohtaan on nollan sijasta varsin negatiivinen
Suosi suomalaista ja osta Nokiaa
Halpaa oli ja osakepotti kasvaa
voi viedä 3 vuotta ennen kuin Windows Phone 9/Windows 9 RT lyövät itsensä lopullisesti läpi.

Vastaa
jjokkee
jjokkee

39

Itseäkin tuo painosta valittaminen hieman ihmetyttää. Tähänkö ollaan menty, että aikuiset ihmiset valittavat 185g painosta?? Pikemminkin naurettavaa sanoisin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
AverageJoe (vahvistamaton)

40

Painon lisäksi muutenkin tuntuu kummallista natinaa riittävän. Kiiltävä->jää sormenjälkiä. Kummallista että niitä ei jää iPhoneen, simsun, htc:n jne...

Ei saa sd korttia. Kumma kun siitäkään ei mainita iphonen yms kohdalla

Testissä jotain vikaa, ette tehneet sitä oikein (kun lumian kamera oli ylivoimainen). Tämä siitä huolimatta että testi järjestelyt näytettiin eikä niissä täys järkinen vikaa löytänyt.

sim kortti pitää irroittaa työkalulla. Voi hellan lettas, niin pitää aika monessa muussakin. Ja jälleen, jos klemmarin kaivaminen esiin on ylivoimaista niin ei voi kuin ihmetellä.

jne, jne, jne. Nämä kaikki netin testeistä ja niiden kommentti osioista poimittua. Joskus tuntuu että päätös on jo tehty, sitten vain väkisin väännetään faktat sopimaan siihen.

Sinänsä tuo paino on niitä ainoita oikeita faktoja joihin puuttua. Mutta kuten todettua, mitä ihmeen väliä? Jos ei jaksa pitää kättä korvalla niin vaikea uskoa että se siitä on kiinni vaikka olisi 100gr vs. 300gr. Käsi kun painaa aikuisella monta kiloa kpl. Tuo paino varmaan tulee monesta asiasta, mutta omia arvauksia: Kameran sensori on kai suurin näistä verrokeista, siinä myös osasyy hyville kuville. Näyttö yksi suurimmista, olisiko lasi hieman paksumpi ja/tai näyttö paksumpi. Tämä saattaa hyvinkin olla plussa pidemän päälle kun ei hajoa niin helposti. Myös akku on yksi suurimmista, 2000mAh. Lisäksi langaton lataus lisää hieman painoa. Kuinka paljon? Se selviäisi kun pääsisi vertaamaan 820 vakio kuorren ja lataus kuoren paino eroa. Mutta kun nuo kaikki ynnää niin eiköhän siinä 50gr ainakin ole.

Sen verran kovan kuuloinen luuri että laitoin jo ennakkotilaukseen. Kiva että Nokia osoittaa näin vahvaa osaamista. Ehkä koville joutuminen on alkanut puristaa timantteja tuotantolinjalta.

Vastaa
chmod
chmod

41

AhKeefas @

Lainaus:

Rannepainot ovat 16kg ja käsipainot 25kg
Niillä tulee treenattua kestovoimaa niin, että jopa tabletti pysyy tuntikausia käsissä


Lainaus:

Arvostukseni SUOMALAISIA valittajia kohtaan on nollan sijasta varsin negatiivinen
Suosi suomalaista ja osta Nokiaa

Niin mitä suosimista yrityksessä on joka ei maksa suomeen senttiäkään veroa? Nostele pienemmillä painoilla ja ulkoile enemmän niin huomaat kyllä 50gramman eron siellä taskussa.

jjokkee @

Lainaus:

Itseäkin tuo painosta valittaminen hieman ihmetyttää. Tähänkö ollaan menty, että aikuiset ihmiset valittavat 185g painosta?? Pikemminkin naurettavaa sanoisin.

En nyt tiedä ollaanko menty..
Hienolta laitteeltahan tuo vaikuttaa, mutta useat käyttää näitä nykyajan puhelimia mm . lenkkeilyn yhteydessä hyöty navisoftien kanssa ja voin epäillä että tuon kokoinen laite 50-60gramman lisäpainolla on tuntuva kevyen takin tai housun taskussa aivan varmasti koska tuo 130 grammainenkin on inusen siinä rajoilla. On sen verran ilkeä kun toisen taskun helma roikkuu polvissa :).Voihan sen toki siihen ranteeseen tai käsivarteen köyttää mutta uskalla väittää että voi olla monelle syy jättää hyllyyn pelkkä paino.

Tosin nokiankin tech.osaamisella olisi voinut odottaa jotain tuon suhteen edistyneempää koska aiemmatkin mallit oli painoltaan melkosia mörköjä kilpailijoihin verrattaen jos jenkki markkinoille on kuitenkin kehitelty oma kevyempi versio jo tuosta pelkästään?

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

42

joo...tarkoituksella trollasin överiksi
suosittelen selkäreppua tai rinkkaa, niin ei vedä vinoon.
Asia testattu yli 26v "interreilillä" (muulla kuin kännyillä)
Reissu tuli valikoiden hivenen halvemmaksi kuin nuorten oikea interreilit
Hyvään rinkkaan saa 1000*(SIII.p-L920.p) eli 50 kg,
mutta suosittelen kuitenkin miehille max 30kg ja naisille max 20 kg, jos kyse on esim. tunturivaelluksesta tai siis vaikeakulkuisesta maastosta
ELI
lenkille rinkka selkään ja puhelimeksi kannatta valita
punertavia kuvia epävakaasti ottava harhaankartoittava vale-LTE WiFi-laskuttaja, jonka kuoresta itse smirklaat pois vielä 5 grammaa, jolloin se on selvästi SingSong IV:täkin kevyempi
Kotelon voi myös avata ja painavan ~1,4Ah:n akun vaihtaa 0,98Ah:n kevytversioon ;-)
TR Olli
PS: Itse käytän lenkillä erikseen Samsungin halvin "läppäriä"
kun en minäkään viitsi oikeesti sitä reppua pitää :-D
</sarcasm>

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sorke @ (vahvistamaton)

44

@40 Timantit ovat jo tummuneettai sulaneet,kun saa menneen talven Lumian käteen!.

Vastaa
MskshX
MskshX

45

Tässähän joutuu kohta luopumaan vanhasta kunnon N900:sta. Nyt alkaa jo vaikuttamaan sen verran mielenkiintoiselta, että jopa qwerty:stä luopuminen voisi olla mahdollista.

Paino voipi jopa tuoda hyvää jämeryyden ja laadun tuntua. (ja toivottavasti tuo)

Vastaa
djtob
djtob

46

@43, 44. Kannattaisiko tarkastuttaa lääkärillä ajukoppasi? Ei ole pakko kirjoitella Nokia-uutisiin kun tiedämme varsin hyvin, ettet ole kiinnostunut kuin siitä ainoasta Samsungista.

Lopettaisitko sen antipatiarölläyksesi? Eipä muillakaan valmistajilla ole enää omassa maassa tehtyjä laitteita, koska ne suunnittelee kuitenkin valmistajat ja komponentit niille haalitaan Aasiasta. Pidä siis turpasi kiinni!

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jjokkee:

Eiköhän tuo Lumian "ylipaino" johdu osittain myös langattomasta latauksesta. Mutta eikös uudessa Nexuksessa ole myös langaton lataus mahdollisuus?? Voisiko tämä olla selitys?

Muistaakseni myös L820 on "ylipainoinen" vaikka onkin kevyempi... Eli sikäli en näkisi langattoman latauksenkaan olevan ainut syy. Yksi varmastikin. Kamerasta myös ehkä jotain grammoja kelluvan linssin jne. takia...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti chmod:

AhKeefas @
Niin mitä suosimista yrityksessä on joka ei maksa suomeen senttiäkään veroa? Nostele pienemmillä painoilla ja ulkoile enemmän niin huomaat kyllä 50gramman eron siellä taskussa.


Ei lieni Nokian vika, jos sellainen mahdollisuus tarjotaan. Verojen osalta siis.
Sen sijaan luulen Nokian edelleen työllistävän eniten suomalaisia kännykkäfirmojen osalta. Ja MS työllistää nykyisin vissiin myös mukavasti Suomessa. Verotuloja siis Nokia kyllä tuottaa kotomaahan vaikka ei niitä itse juuri/yhtään maksaisikaan...

Erikoinen argumentti muutenkin. Siksikö dissaat Nokiaa tai suosit jotain muuta, että Nokia ei suomalaisena firmana maksa verojaan Suomeen? :)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MskshX:

Tässähän joutuu kohta luopumaan vanhasta kunnon N900:sta. Nyt alkaa jo vaikuttamaan sen verran mielenkiintoiselta, että jopa qwerty:stä luopuminen voisi olla mahdollista.

Paino voipi jopa tuoda hyvää jämeryyden ja laadun tuntua. (ja toivottavasti tuo)

Niin ja L920 on kevyempi kuin sun nykyinen. ;) Siis kevyttä kamaakin vielä! =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
N.mtL920 @ (vahvistamaton)

50

@46
Aika herkkähipiäinen oot,kun noin kiehahdat kun Nokiasta puhutaan edes vähän negatiiviseen sävyyn!!. =)

Vastaa
pitokokka
pitokokka

51

ei tuolla painolla niin suurta väliä. SIII painaa varmaan läppäkannella yhtä paljon kuin 920. Odotellaan testejä rauhassa, mm. SIII: n kameralla pärjää kun käyttää HDR-tilaa.

820 kannattaa odottaa. Ei kameran suhteen 920 tasolla, mutta alempi hinta, akun vaihtomahdollisuus ja SIM-kotipaikka.

Vastaa
djtob
djtob

52

@50. Taas sinulla on skitsofreniaa aiheuttava nimimerkin vaihtelu. Olet suoltanut tänne jo pari vuotta sellaista skeidaa jatkuvasti, että on pakko puuttua ja kysellä terveystilannettasi. Pari vuotta on jaksanut seurata meuhkaamisiasi, mutta nyt liika on liikaa.

Sinun on aika jo ymmärtää, että ei ole mikään pakko kirjoittaa Nokia-uutisiin, joka ei sinua kiinnosta pätkääkään kun Samsung on sinun ainoa jumalasi.

Internetissä on tarjolla vihanhallinta-sivusto, missä voisit peruspaketin ottaa.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

57

@56

Ei trollilla taida riittää sisälukutaito? Mietihän vielä ajatuksen kanssa mitä tuossa artikkelissa sanotaan. Vinkiksi, siinä ei sanota että Nokian aika olisi ohi..

Vastaa
wipe2000
wipe2000

58

Lainaus:

Niin mitä suosimista yrityksessä on joka ei maksa suomeen senttiäkään veroa?

Kyllähän Nokian tuhannet työntekijät maksavat Suomeen veronsa. Monikohan Applen? Taitaa olla aika lähellä nollaa. Samsung ehkä muutaman mutkan kautta työllistää jokusen kymmenen suomalaista. Eikä siinä vielä ole kaikki - ilman suomalaista Nokiaa melkein kaikki muukin insinöörityö täällä vaikeutuisi, mm. komponenttien hinnat noususivat ja saatavuus vaikeutuisi, alihankkijoiden työt vähenisivät (entisestään) jne. Kokonaisuutena vaikutus kansantalouteen on melkoisen merkittävä. Siksi en oikein ymmärrä suomalaisia, jotka tieten tahtoen vain ihan yleisellä tasolla mollaavat Nokiaa ja ylistävät vaikkapa jotain jenkkifirmaa. Sen toki ymmärrän, että virheitä kritisoidaan, niin yhtiössä kuin sen tuotteissakin (ja sitähän kyllä teen itsekin).

Lumia 920 (ja sen vanavedessä 82x) on pitkästä aikaa nokialainen, joka näyttäisi oikeasti olevan kauppoihin tullessaan teknisesti aivan puhelinten huipulla ja voi siten auttaa palauttamaan osan Nokian suosiosta sekä pitämään firman merkittävistä matkapuhelinvalmistajista eniten suomalaisena. Se ei tarkoita, että siitä pitäisi joka suhteessa pitää, mutta turha haukkuminen ilman faktoja ei ainakaan lisää kenenkään uskottavutta.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Lainaus:

Niin mitä suosimista yrityksessä on joka ei maksa suomeen senttiäkään veroa?


...en oikein ymmärrä suomalaisia, jotka tieten tahtoen vain ihan yleisellä tasolla mollaavat Nokiaa ja ylistävät vaikkapa jotain jenkkifirmaa.


Tätä mä oon itsekin ihmetellyt. Ja taisin edellä myös kuuluttaa...
Lisäisin Nokian kautta nykyään vielä ne monet suomalaiset Microsoftilla työskentelevät. En tiedä lukuja, mutta käsittääkseni MS on lisännyt viime vuosina toimijaan Suomessa, joten oletan heitäkin olevan jo enemmän kuin esim. Nokian kilpailijoilla. Siksi yllä olevat kommentit on jotain aivan käsittämätöntä. Koitetaan olla fiksuja, mutta esitelläänkin vain omaa tyhmyyttään tai kömpelyyttään. :(

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

61

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Lainaus:

Niin mitä suosimista yrityksessä on joka ei maksa suomeen senttiäkään veroa?

Kyllähän Nokian tuhannet työntekijät maksavat Suomeen veronsa. Monikohan Applen? Taitaa olla aika lähellä nollaa. Samsung ehkä muutaman mutkan kautta työllistää jokusen kymmenen suomalaista. Eikä siinä vielä ole kaikki - ilman suomalaista Nokiaa melkein kaikki muukin insinöörityö täällä vaikeutuisi, mm. komponenttien hinnat noususivat ja saatavuus vaikeutuisi, alihankkijoiden työt vähenisivät (entisestään) jne. Kokonaisuutena vaikutus kansantalouteen on melkoisen merkittävä. Siksi en oikein ymmärrä suomalaisia, jotka tieten tahtoen vain ihan yleisellä tasolla mollaavat Nokiaa ja ylistävät vaikkapa jotain jenkkifirmaa. Sen toki ymmärrän, että virheitä kritisoidaan, niin yhtiössä kuin sen tuotteissakin (ja sitähän kyllä teen itsekin).

Lumia 920 (ja sen vanavedessä 82x) on pitkästä aikaa nokialainen, joka näyttäisi oikeasti olevan kauppoihin tullessaan teknisesti aivan puhelinten huipulla ja voi siten auttaa palauttamaan osan Nokian suosiosta sekä pitämään firman merkittävistä matkapuhelinvalmistajista eniten suomalaisena. Se ei tarkoita, että siitä pitäisi joka suhteessa pitää, mutta turha haukkuminen ilman faktoja ei ainakaan lisää kenenkään uskottavutta.

Nokian huippuvuosina osuus Suomen bkt:stä oli yli 2%
eli ylivoimaisesti suurempi kuin minkään muun yksittäisen firman
Ylivoimaisuuden hiipumisesta huolimatta Noksu jauhaa edelleen rahaa kaikkien suomalaisten hyväksi täällä Suomessa
Siinä mielessä siis edelleenkin:
suosi suomalaista, osta Nokiaa!
JA
920 näytön paras ominaisuus on hanskat kädessä käyttäminen
Tätä ennen kosketusnäyttöpuhelimeni oli Nokia 7710
Muut ovat olleet näppiksellä varustettuja Kommunikaattoreita

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ronkdebrache (vahvistamaton)

63

Itse vaihdoin galaxy s3 tilalle lumia 920 enkä ole katunut hetkeäkään. Puhelin on todella paljon laadukkaamman oloinen kuin s3 ja mukavampi kädessä, paino ei ole ongelma. Samsung naarmuntui heti ja takakuoreen tuli ns hiusmurtumia ilman pudottelua jo lyhyen käytön jälkeen. Lumia on paljon jämerämpi

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.