Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi Nokia 109 on halpa peruspuhelin netinkäyttöön

9
Teemu Laitila

Uusi Nokia 109 on halpa peruspuhelin netinkäyttöön
Viimeaikaisesta Lumia-hypestä huolimatta Nokia julkaisee edelleen myös halpoja peruspuhelimia, jotka ovat osa yhtiön seuraavan miljardin internetkäyttäjän luomiseen tähtäävää strategiaa. Viimeisin tulokas halpojen nettiselaimella varustettujen peruspuhelinten sarjaan on Nokia 109.

Perinteistä muotoilua noudattava Nokia 109 sisältää 1,8 tuuman kokoisen ruudun, jonka resoluutio on 128x160 pikseliä. Puhelin tukee GSM/EDGE-yhteyksiä, siitä löytyy FM-radio ja muistia voi laajentaa microSD-kortilla.
Puhelin perustuu Series 40 -käyttöjärjestelmään ja nettiselaimena toimii Nokian oma Xpress-selain. Selain on suunniteltu toimimaan nimenomaan pienillä ruuduilla ja hitaillakin yhteksillä, missä auttaa palvelinpäässä tapahtuva datan pakkaus. Sosiaalinen media on tarjolla Facebookin ja Twitterin muodossa ja pikaviestintä hoituu erikseen ladattavalla eBuddy-sovelluksella.

Koska laite on suunnattu erityisesti kehittyville markkinoille ja puhelimen perustoimintoja kaipaaville, joille akkukesto on tärkeä ominaisuus, Nokia 109:n akun luvataan kestävän lepotilassa 33 päivän ajan. Puheaikaa on luvassa 7,5 tunnin edestä.

Puhelin luvataan markkinoille Euroopassa ja Aasiassa tämän neljänneksen aikana. Myyntihinta ennen veroja on 42 dollaria eli runsaat 32 euroa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

puhelija (vahvistamaton)

3

Huppiskeikka: Kuka nyt yleensä viitsii nettiä kaiken aikaa tökkiä. Minulle kännykkä on vain puhelin, jonka akkukesto saisi mieluusti olla vieläkin pidempi.

Vastaa
D00mer
D00mer

4

-1,8 tuumaa 128x160 pikseliä
-GSM/EDGE
-nettikäyttöön
kuka tuommosta ylipäätään jaksaa oikeastikkin käyttää muuna kuin peruspuhelimena? Jo 3xxx läppäpuhelimella joka oli väliaikaisesti käytössäni, jossa on 2" 240x320 reso, oli yhtä tuskaa selata yhtään mitään, saatika selata nettiä. Ehkä sai tarpeenvaatiessa katsottua sähköpostin/facebookin, mutta mielummin oli ilman.

Vastaa
dRD
dRD

6

Lainaus:

kuka tuommosta ylipäätään jaksaa oikeastikkin käyttää muuna kuin peruspuhelimena?

Veikkaus: Joku, jonka kuukausitulot ovat about 70 euroa. Kyseinen kapula on segmentoitu kehitysmaihin, jossa varmasti paikallisilla asukkailla on kysyntää kestävälle peruspuhelimelle, jolla pääsee tarpeen vaatiessa myös nettiin ja jonka valmiusaika on ihan eri sfääreissä kuin varsinaisilla älypuhelimilla (esim. sähkönjakelu puuttuu 1,4 miljardilta ihmiseltä, joten kännykän lataus pitää suunnitella vähän erilailla kuin länsimaissa.. :-).

Vastaa
SegmenttiSeppo (vahvistamaton)

8

Nettiselain ei ole täysin turhaa tuolla resoluutiolla, vaikka jääkin lähinnä lisäominaisuudeksi. Alueilla joille tämä on suunnattu on erilaiset tarpeet, kuin länsimaissa. M'blelellä Mosambikissa ei ole tarvetta ladata sataa pärstäkuvaa nettiin per päivä, vaan käyttää sähköpostia, pikaviestimiä jne asioita joihin suurempaa näytön resoluutiota ei tarvi. Suurempi ja kirkkaampi näyttö kuluttaa vain enemmän akkua.

Vastaa
Mafields
Mafields

9

Kun tuolla kattoo facebookkia ja lukee kuinka helveristi ihmiset kiroo niiden 600e kännyköitä jotka ei pakkasta siedä :P niin tämä puhelin näyttää jopa yllättävän houkuttelevalle ^^ etenkin kun taskussa on jo ipad mini ja hyvä kamera

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja