Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kommentti: Android-valmistajat ja Apple ovat unohtaneet innovaation

37
Teemu Laitila

Kommentti: Android-valmistajat ja Apple ovat unohtaneet innovaation
Mobiiliala on todennäköisesti nopeiten kehittyvä kuluttajatekniikan osa-alue, mutta tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että kehityksessä eletään suvantovaihetta. Erityisesti ongelma tuntuu vaivaavan Android-valmistajien kenttää, jonne ilmestyy pilvin pimein uusia puhelimia, jotka kuitenkaan eivät enää saa aikaan sitä kuuluisaa wow-efektiä.

Eipä Applenkaan suunnalta ole juuri kummoisia uusia ideoita nähty, vaan yhtiö on tyytynyt ohentelemaan, kasvattamaan, tehostamaan ja parantelemaan ja samalla pitäytynyt jo useamman sukupolven samassa designissa laitteidensa suhteen, käyttöjärjestelmästä puhumattakaan. Silti Apple julkaisee vain yhden puhelimen vuodessa, mitäänsanomattomia Android-puhelimia tulee markkinoille vuoden mittaan läjäpäin monelta eri valmistajalta.
Nykyisellä tahdilla uusista Android-lippulaivoista on hankala enää innostua. Julkaisu-uutisen voisi kirjoittaa valmiiksi etukäteen ja täyttää tyhjät kohdat tarkoilla numeroilla. "Uudesta laitteesta löytyy isompi [ ] tuuman ruutu ja nopeampi prosessori [ ] ytimellä, jotka toimivat [ ] Ghz:n kellotaajuudella." Lisäksi laitteessa on tietysti joku vaivalla mietitty hienous julkaisun aikaan hehkutettavaksi, mutta joka ei loppujen lopuksi vie kehitystä eteenpäin.

Oman osansa tylsyyteen luovat Android-valmistajien omat käyttöliittymät, joiden ansiosta Googlen kehittelemät muutokset saadaan peitettyä lähes kokonaan eikä edellistä versiota erota vanhasta kuin uudesta, mutta samannäköisestä napista edellisten joukossa.

Puhelinkäyttöliittymä 2.0

Android-valmistajien ja Applen tarjoillessa samaa vanhaa kevyesti muokatussa paketissa, mobiilialan mielenkiintoisin kehitys tapahtuu haastajien leirissä, kuten tietysti kuuluukin. Tällä hetkellä vahvin haastaja on selvästi Microsoft laitevalmistajineen.

Windows Phone jättää taakseen työpöydiltä peräisin olevat ikiaikaiset ikoneihin perustuvat käyttöliittymät ja nojaa aidosti kosketukseen ja eleisiin. Samaa yritti Nokia N9:n Swipe-käyttöliittymässä, jonka perusideaa on viemässä eteenpäin nyt MeeGo-veteraanien Jolla. Jollan viimeviikkoisessa Sailfish-esittelyssä Applen tosielämän fyysisiä toimintoja imitoivaa skeuomorphista designia kutsuttiin epärehelliseksi, sillä se ei myönnä, että kosketusnäyttö on kosketusnäyttö eikä muutu muuksi nahkaa muistuttavalla grafiikalla tai kirjahyllyä muistuttavalla käyttöliittymällä.

Windows Phone -valmistajista erityisesti Nokia on panostanut uuden tuomiseen laitteisiin. Lumia 920:n kuvanvakain on todellinen parannus ainaisen megapikselikisan sijaan. Lisäksi Nokiaa saadaan kiittää värin tuomisesta takaisin puhelinsuunnitteluun eikä pikku hiljaa yleistyvä langaton latauskaan ole huono ominaisuus, vaikka ei teknisesti ottaen uusi olekaan.

Microsoft vaikuttaisi Windows Phone -järjestelmän ja live tile -ruutujen myötä löytäneen oman tyylinsä seuraaviksi vuosiksi ja ruutuja vilisee jo puhelinten lisäksi työpöydillä, pelikonsoleissa ja tableteissa. Seuraava odotettavissa oleva mielenkiintoinen muutos saattaa tulla Applelta, kunhan yhtiö uskaltautuu irrottautumaan iOS:n pitkään samana pysyneestä tyylistä. Kommentit käyttöliittymän tylsyydestä olivat vielä melko vaimeita edellisen iPhone-julkaisun yhteydessä, mutta jos seuraavassakaan julkaisussa ei näy muutoksia, valitukset saattavat saada enemmän näkyvyyttä.

Miten Apple vastaa vaatimuksiin uudistumisesta ja mikä on seuraava uusi idea käytettävyydessä? Yksi potentiaalinen vaihtoehto on ääniohjaus, jota Apple on Sirin myötä tuonut voimakkaasti puhelimiinsa. Toisaalta ääniohjaus ei sovi joka tilanteeseen, vaan myös graafisessa käyttöliittymässä on noustava seuraavalle tasolle, jotta kehitys pääsisi jatkumaan. Laiteinnovaatioiden puolella taas saataneen odottaa esimerkiksi taipuisien näyttöjen saapumista, ennen kuin seuraava hyppäys kehityksessä tapahtuu.

Kommentit (37)

sokerikulööri (vahvistamaton)

2

"Windows Phone jättää taakseen työpöydiltä peräisin olevat ikiaikaiset ikoneihin perustuvat käyttöliittymät ja nojaa aidosti kosketukseen ja eleisiin."

Jolla nojaa eleisiin, ei WP.

"Windows Phone -valmistajista erityisesti Nokia on panostanut uuden tuomiseen laitteisiin. Lumia 920:n kuvanvakain on todellinen parannus ainaisen megapikselikisan sijaan."

Mutta olisitte hypettäneet paljon enemmän 41 mp kennoa(mikä on liikaa pienelle sensorille ja optiikalle). Lisäksi, kuvanvakain poistaa kameran heilumisen mutta ei pysäytä liikettä, koska on käytettävä pitempiä suljinaikoja pimeässä. Myös ironisesti useassa eri Lumia 920:n arvostelussa on kritisoitu hyvässä valossa otettujen kuvien laatua. Kuvanvakaimen lisäksi en löydä muuta todellista innovaatiota Lumia 920:sta.

"Microsoft vaikuttaisi Windows Phone -järjestelmän ja live tile -ruutujen myötä löytäneen oman tyylinsä seuraaviksi vuosiksi ja ruutuja vilisee jo puhelinten lisäksi työpöydillä, pelikonsoleissa ja tableteissa."

Toisia nuo tiilet miellyttävät,toisia eivät. Lisäksi WP:ssä(niinkuin käytännössä kaikissa muissakin OS:issa kuin Sailfishissä) pitää pallotella ohjelmien välillä ilman kunnon moniajoa.

"Laiteinnovaatioiden puolella taas saataneen odottaa esimerkiksi taipuisien näyttöjen saapumista, ennen kuin seuraava hyppäys kehityksessä tapahtuu."

Mitä hyötyä taipuisista näytöistä on, jos kaikki muutkin komponentit eivät taivu? Että saadaan taipuisa läppä puhelimeen, joka toimii samalla näyttönä?

Vastaa
Nseries
Nseries

3

sokerikulööri@

" Myös ironisesti useassa eri Lumia 920:n arvostelussa on kritisoitu hyvässä valossa otettujen kuvien laatua. Kuvanvakaimen lisäksi en löydä muuta todellista innovaatiota Lumia 920:sta. "

Huono veto, kyseessä on bugi johon on tulossa korjaus.
Etkö tiennyt, että sitä voi käyttää hanskat kädessä? Puhelimessa on myös maailman ensimmäinen integroitu langatonlataus, nämäkö eivät ole innovaatioita?

Vastaa
purkkapommi (vahvistamaton)

4

Valheellisesta käyttöjärjestelmästä.

Tarvitsemme visuaalisia vihjeitä, koska kosketusnäyttöpuhelimessa ei ole kosketustuntumaa.

Kun puhelinvalmistajat voivat tehdä näytön joka värisee, tai antaa vaikkapa sähköiskun sormen päähän sen ollessa kohdillaan voidaan visuaalisuudesta luopua.

Visuaalisuus auttaa ymmärtäämään avoinna olevan sovelluksen kättöklogiikkaa ja siihen upotettujen ominaisuuksia, eikä sitä todellakaan voi hylätä, sillä käytettävyys hyvän visuaalisen ilmeen kautta.

Aplen on tässä onnistunut paikoin hyvin. Mikrosoftin W8 on pulestaan omituinen kaaos, joka on kaukana intuitiivisuudesta. Kaikkeen voi tottua, mutta en voi tottua siihen ettei puhelimen ilmettä voi oikeastaan muuttaa.
Androidissa ja Symbianissa voi ja siksi ne ovat suosikkejani. Seuraava puhelimeni toimii Sailfishin käyttiksellä jä vältyn Microsoftin käyttökokemus diktatuurilta.
Ihan mahtava juttu.

Vastaa
Grina
Grina

5

"Mitä hyötyä taipuisista näytöistä on, jos kaikki muutkin komponentit eivät taivu? Että saadaan taipuisa läppä puhelimeen, joka toimii samalla näyttönä?"

Puhelimen kokoinen laite, josta saa rullattua esiin tabletin kokoisen näytön, olisi jotain uutta.

Vastaa
XB700 (vahvistamaton)

7

3. "Etkö tiennyt, että sitä voi käyttää hanskat kädessä? Puhelimessa on myös maailman ensimmäinen integroitu langatonlataus, nämäkö eivät ole innovaatioita?"

Tai voit ostaa käsineet jolla voi käyttää (melkein?) kaikkia kosketusnäyttö laitteita, Eikö se ole suurempi innovaatio?
Ja mitä tohon Induktiolataukseen tuleen niin eiks Michael Faraday ideoi sen v:1831 ja Nikola Tesla jatkoi sitä.

Vastaa
roponen
roponen

8

Minulta irtoaisi wau todella pienelle älypuhelimelle joka kulkisi täysin huomaamattomasti mukana, hoitaisi suurimman osan nykyisten luurien hommista ja jonka akku kestäisi iäisyyden. Sitä voisi halutessaan pitää kellona ranteessa tai koruna kaulassa.

Puolitetaan vaikkapa iPhone 5:n leveys, korkeus ja paksuus ja painoksi kirjoitetaan lk. parikymmentä grammaa. Koko etupuoli vehkeestä olisi pelkkää näyttöä ilman sururaitoja, reunat ja takapaneeli toimisivat myös kosketuspintoina. Laitteessa olisi softa joka ymmärtäisi kosketukset niin ettei kädessä pitäminen aiheuta ylimääräistä kosketuseventtiä. Softa olisi muutenkin rakennettu tätä laitetta varten eikä siinä yritettäisikään pyörittää vanhoja softia. Kaikessa pyrittäisiin akun ja käytettävyyden maksimointiin.

Akun kestoa pitäisi pystyä kasvattamaan viikon tietämiin. Ehkä aurinkopaneelia? Liikkeestä energiaa talteen? Virrankulutus niin alas että vekotin toimii kuin taskulaskimet?

Mitenkäs kamera? No tämä luuri kun painoi sen 20 grammaa, kameraa ei ehkä saada mahtumaan samoihin kuoriin. Jospa olisi erillinen todella pieni ja kevyt laite kamerana? Kamera siirtäisi kuvaa langattomasti luuriin ja puhelimesta voisi halutessaan katsoa millaista kuvaa on ottamassa tai sitten antaa luurin olla taskussa ja tulittaa lonkalta. Tätä kameraahan ei nyt sitten rajoittaisi puhelimen laihuus vaan se voisi olla vaikka sylinterin muotoinen jolloin siihen saataisiin mahtumaan paremmin optiikkaa. Kamera voisi myös tarkkuutta tarvittaessa toimia kynänä pienelle kosketusnäytölle.

Kuulostaako mahdottomalta? Noh, eihän se muuten wau olisikaan.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

9

@8 olet ehkä ainoa kuka haluaa puhelimen johon kamera saadaan lisälaitteena. Muutenkin aivan järkyttävän pieni näyttö (ja laite!), millä sormilla sitä olisi tarkoitus käyttää?

Vastaa
Jeva
Jeva

10

3. "Etkö tiennyt, että sitä voi käyttää hanskat kädessä?"

Niinno, itselläni on Sonyn luuri jo pidemmän aikaa ollut taskussa. Tästäkin löytyy "Glove mode", joten eipä tuo L920 ensimmäinen sen osalta ole.

Mitä uutiseen tulee, niin tottahan se on että MS saanut innovoitua jotain erilaista. Myöskin tuo Jollan idea eleiden ja moniajon suorittamiseen on hatunnoston arvoinen. Käyttöliittymä oli omasta mielestäni jopa yksinkertaisemman oloinen kuin WP8, juurikin eleiden ansiosta.

Vastaa
FromFuture (vahvistamaton)

11

Kyllähän Google on innovoinut vaikka mitä tässä muutaman vuoden aikana, josta viimeisin ja varmasti eniten jatkossa www-efektejä generoivan Google Now -palvelun, jossa kaikki Googlen palvelut yhdistyvät saumattomasti toisiinsa.

Uudet innovaatiot on jatkossa nykyisten palveluitten yhdistämistä uudella yllättävällä tavalla.

Vastaa
roponen
roponen

12

JussiFX, eihän näitä designejä lennossa nettiin kirjoittamalla yleensä ässätäkään :P

Enpä laskenut näytön kokoa, katsotaanpa. Hmm...ellen nyt sitten väärin laskenut, siihen tulisi n.2.7" näyttö joka ei ole järkyttävän pieni. Sen kokoisia taitaa joissain luureissa ollakin.

Erillinen kamera ei olisi lisälaite vaan tulisi luurin mukana. Epäilemättä kaikkia se ei kiehtoisi mutta minä saattaisin kyllä rientää kauppaan. Kamera menisi minulla ehkä avaimenperäksi.

Vastaa
Hyperion98
Hyperion98

13

Itse ideoin komponenttikännykän, missä olisi pieni näyttö yksi kappale, isomman saisi kahdesta, näppäimistön saisi joko qwertyn tai normi ja muita osia, jo monta vuotta sitten. Siinä olisi pieni innovaatio.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

15

Tämäkin juttu uutiseen paketoitu mainos jonka maksajasta ei ole epäselvyyttä. Nytkö muka Windows 8 typerät laatikot on innovaatiota jota pitää kehua ja ylistää? Sitä paitsi nämä laatikot on olleet jossakin ohjelmssa jo 1980 luvulla. Se siitä innovaatisuudesta.

Paha siinä tehdä mitään innovaatiota jos ala täynnä typerämpiä patentteja. Wow efektiä on siinä esim kuinka ohut hieno Samsungin Galaxy 3 oikein on. Ei kännyköidem ostaminen ja omistamien tarkoituksena ole saada kiksejä. Niihin on omat temppunsa.


Vastaa
Fiili
Fiili

16

Mitä Nokiamainontaa. Se että puhelinta voi käyttää hanskat kädessä(täysin turhaa) tai että lataaminen tapahtuu langattomasti(kuitenkin laturin töpseli seinään) ei voi sanoa oikein onnovaatioiksi. Täysin turhia ominaisuuksia.
Ja vaikka 920 tekee hämärässä hyviä kuvia(ihan hyvä niin), niin Applen ja Androidinen kuvanlaatu valossa on vähintään yhtä hyvä. Kaiken lisäksi Windows 8 on askelt taakse päin, erityisesti tietenkin tietokoneissa, sovellus valtaa koko ruudun ja kaikki on totuttua kaksiulotteisempaa.
Muotoilultaan Lumiat ovat vanhahtavia ja nuorisotyylisiä, esim. Galaxy S3 ja Note2 ovat puhelinmuotoilussa edellä vaikka kuinka.

Vastaa
J0nahan (vahvistamaton)

17

tällanen Applen MOLLAAMINEN pitää tehdä LAITTOMAKS!!!!! tää trollaus ja OLKINUKKEILU ÄRSYTTÄÄ koska apple on tietenki paras!!!!! toivottavasti Apple haastaa nokianki oikeuteen niin ei tarvii menneen talven Lumioita (;);) nähdä enää markkinoilla!!!!

Vastaa
fanwars
fanwars

18

WP8 on kyllä paikoittain tyylikäs. Mutta alas, jos käyttöjärjestelmästä ei löydy edes tiedostoselainta, se on rampa. Silloin sitä ei mitkään kids cornerit pelasta.

Vastaa
juki150
juki150

20

Ja sitten lumia on jotenkin niin s**tanan ihmeellinen kun siinä on pari turhaa ominaisuutta?

Sammsungista en itse välitä, muttta testatessani huomasin note 2 SPENin olevan paljon innovatiivisempi kuin nuo Mokian ominaisuudet.

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

21

@roponen

Ideasi ovat futuristisia, eikä tällä hetkellä edes toteutettavissa. Toisaalta unelmointi ei ole koskaan pahasta. :)

@syrtek

Nykyään melkein kaikki on ollut jo jossain aikaisemmin. Laatikoita ei ole kuitenkaan windowsin malliin ollut pitkään aikaan puhelinmarkkinoilla ja kuten uutisessakin todettiin on tämä nykypäivän tylsiin puhelimiin verrattuna innovatiivista (kyllä neliöt on innovatiivisia edellispäivän puhelimiin verrattuna valitettavasti).

Nokian värikkäät puhelimet, kameratekniikka, näyttötekniikka, puhelimen kestävyys ja langaton lataus ovat todellakin mielestäni innovatiivista asioita.

" Nytkö muka Windows 8 typerät laatikot on innovaatiota jota pitää kehua ja ylistää?"

Ei ole pakko pitää jos ei halua, mutta mielestäni on kohtuullista uutisessa kehua kun jossain ollaan onnistuttu. Jos joku kirjottaa hyvää muusta kuin suosikkimerkistä, ei tarvitse heti haukkua mainokseksi.

Vastaa
FinPhenom
FinPhenom

22

Turha langaton lataus. Kamera joka ottaa pimeällä kuvia. Tiilet jotka vilisee silmissä. Pieni akku. On myös varmaan innovatiivista jättää fm radio sekä muistikorttipaikka pois. värikuoret...

En nyt sanoin mitenkään ihmeelliseksi. Ei eroa lumia 900 oikein mitenkään. Wp8 ei oikeasti muuttunut wp7.5 ollenkaan.

Android alkaa olla jo valmis käyttis. Ei sen tartte muuttua. Ei käyttöjörjestelmän tarvitse tuoda mitään wau efektiä. Tämä noten 2 spen tuo mukavaa lisää. Samoin jellybeanin sulavuus ja multiwindow. Win8 yrittää vaan erottua muista. Sen se tekee mutta ei se siitä todellakaan parempaa tee, oli kuinka erikoinen tahansa.

Vastaa
Hyperion98
Hyperion98

23

Innovaatioita
1/ Älylasit, joissa puhelin yms.
2/ Täysin erilainen rakenne ja käyttötekniikka kuin nykyään

Nuo olisivat innovaatioita, nämä eivät
1/ Parempi akku, isompi ja tarkempi näyttö, enemmän tehoja yms
2/ Langaton lataus
3/ Eriväriset kuoret
4/ Kynä

Nämä ovat vain vanhan tekniikan parannuksia, eikä uusia asioita.

Itse en vaadi innovaatioita, vaan parannettuja ja lisättyjä ominaisuuksia. Kun näitä löytyy, niin olen tyytyväinen.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

24

Haters gonna hate : DD
Ei vittu tätä kommentointia, joka on kuin suoraan roskalaatikosta kerättyä. Kaikki itkee kuinka joku ominaisuus ei ole innovaatiota ja loppulenlopuksi lataavat vain jotain fanboy bullshittiä.

Tosiasia on, että kaikki nykyiset käyttöjärjestelmät eivät ole täydellisyyttä nähneetkään. Tämä "ekosysteemikilpailu" tulee olemaan aikojemme suurin virhe, jossa teemme itsemme entistä riippuvaisemmaksi yhdestä yrityksestä. Olkoon se sitten Google, Apple tai Microsoft.

Vastaa
jartar
jartar

26

Ei hemmetti mitä touhua. Fanit huutavat täällä naama punaisena että uudet ominaisuudet eivät ole innovaatioita kun ne ovat NOKIAN puhelimessa. Omassa kännyssä kyllä kaikki asiat ovat hieno ja innovatiivista. Toiset "viisaat" alkavat selittää miten innovatiivisuuden tai wau efektin pitää täyttää jotkut tietyt vaatimukset. Jotkut "hauskimmat" kehuvat Jollaa suurimmista innovaatioista vaikka minkäänlaista puhelinta tai valmista käyttöliittymää ei ole olemassakaan.

Sovitaanpa vaikka sitten niin että KAIKKI seuraavat ominaisuudet pitää löytyä kännystä (merkistä riippumatta) jotta se olisi innovatiivinen ja toisi wau efektin. Kännyn pitää olla läpinäkyvä, siinä on astianpesukone, näyttö 15" 4:3 suhteella ja lataukseen käytetään kissan pissaa.

Kaiken jälkeen täytyy kuitenkin todeta että Nokian uutuus on piristävä ja tuo oikeasti jotain uutta, jonka lisäksi Windows Phone käyttöliittymä on piristävällä tavalla uudenlainen. Jos "tiilet" olisi tuonut kuluttajille android tai apple niin vastaanotto olisi erilainen. Ylistystä olisi muuten riittänyt...

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

27

Hyvä Sefriol - oon presiis samaa mieltä. Ekosysteemi on MS:n keksintö käyttäjien sitomiseksi samaan vanhaan pas... no jaa jääköön sanomatta.
Ja sen laatikkoleikki kun on vielä niin peevelin rumakin.

Vastaa
leonardo92 (vahvistamaton)

28

@6
Mikäs tämä on: wmpoweruser.com/nokia-lumia-graphics-equalizer-pictured/

Vastaa
riikka92 (vahvistamaton)

29

Ensin syytetään Applea ja Android-valmistajia siitä, etteivät ne tee mitään uutta. Sitten syytetään Jollaa siitä, että ne vähän yritti tehdä jotain uutta. Sitten ylistetään Microsoftia siitä, ettei ne taaskaan tehneet mitään uutta.... Jännää :)

Vastaa
Phiideer
Phiideer

32

@2

Sä se jaksat jankkaa tuota samaa noista kameroista ad nauseaum; sanotaan vain lyhyesti, että 808 laadullisesti loistava kamera vaikka pikseleitä "liikaa pienelle sensorille". 920 ja suljinajat...f/2, jos ymmärrät mitä tarkoittaa.

Kenties vähän perspektiivi kateissa.

Vastaa
Galaxy@ (vahvistamaton)

33

@32 Jopa uusi Samsung Galaxy Camera "hakkaa" Nokia 808 Pureviewin kaikessa muussa,paitsi megapikselien osalta (joka ei kerro kaikkea).

Vastaa
wipe2000
wipe2000

35

@8
"Minulta irtoaisi wau todella pienelle älypuhelimelle joka kulkisi täysin huomaamattomasti mukana, hoitaisi suurimman osan nykyisten luurien hommista ja jonka akku kestäisi iäisyyden. Sitä voisi halutessaan pitää kellona ranteessa tai koruna kaulassa."

Onhan tuollaisia kellopuhelimia koitettu tehdäkin, mutta oman käsitykseni mukaan suurimmat haasteet ovat olleet, että niiden 1) akun koko (ja siis kapasiteetti) jää liian pieneksi, 2) käyttö on koosta johtuen hankalaa ja 3) näyttö on liian pieni esim. netin käyttöön tai pelaamiseen, mitä älypuhelimilla paljon tehdään.

Ehdottamillasi tekniikoilla tuollainen laite voisi olla erittäinkin mielenkiintoinen, mutta se tosiaan vaatisi ainakin uudenlaisen käyttöliittymän (eleet, puhe, ???) ja ennen kaikkea akkutekniikan kehittymisen. Vaikka virrankulutuksen onnistuisikin minimoimaan prossun ja näytön osalta, puheluiden ja nettiyhteyden vaatimaa energiaa ei nykyjärjestelmillä (GSM, LTE, WLAN, ...) taida mitenkään voida noin oleellisesti pienentää. Kineettisen enrgian talteenotossa puhutaan hyvin pienestä energiamäärästä, mutta koko näytön kokoinen läpinäkyvä aurinkopaneeli voisi tietysti joissain olosuhteissa jopa riittää akun hitaaseen lataukseen. Ei tosin sisällä eikä hinan alla tai taskussa... Toimistomaailmassa ja kotona joku langaton lataustekniikka voisi hoitaa homman, mutta liikkeellä ollessa taitaa akun kesto nykytekniikalla väkisin jäädä liian pieneksi. Ehkä polttokenno ja mukana kuljetettavat kaasupatruunat joskus mahdollistaisivat tuollaisen? Tai joku muu uusi akkutekniikka.

Vastaa
roponen
roponen

36

wipe2000 osuu asian ytimeen. Juuri noista syistä tuo pikkkuluuri pyytäisi hienotunteisesti jonkinlaista innovaatiota.

Jos ennen iPhonea joku olisi netissä huhuillut pelkästään kosketusnäytöllä toimivan luurin perään joka toimisi hiukan taskutietokoneenakin, olisi monella käynyt mielessä ettei sitä ole mahdollista järkevästi toteuttaa, se olisi kömpelö käyttää jne. Sitten joku sai sen toimimaan ja maailma nakkasi mm. pitkän akunkeston ja pienen koon tavoittelun yksissämielin romukoppaan.

Miksi sitten haluaisin pikkuluurin? Minulla kulkee nykyään padi mukana melkein joka paikkaan ja sillä hoituu mielekkäämmin suurin osa niistä hommista joita ennen tein luurilla. Kaivanko luurin taskusta vai pädin laukusta? Suunnilleen sama vaiva ja olen huomannut että pädi tulee useimmiten kaivettua.

Kuinkahan pitkään sen akun saisi pikkuluurissa kestämään nykyään jos keskittyisi pelkästään siihen? Joskus otin vanhasta iLuurista simin pois ja sen akku kestikin yhtäkkiä pienellä käytöllä 7-10pv. Verkot taitavat syödä aika ison osan näiden nykyvehkeiden akusta?

Vastaa
aj84
aj84

37

Itse Applen puhelimia 3G mallista lähtien omistaneena laitoin ihan vertailun vuoksi Lumia 920 puhelimen, ja täytyy todeta että kaikin puolin positiivinen kokemus. Kauppa kaipaisi lisää sisältöä, mutta muuten ei valittamista. Useista sovelluksista paistaa hiukan läpi se ettei niitä ole kunnollisesti päivitetty wp8 alustalle (esim. facebook), mutta pitää muistaa että en voi vaatia uunituoreelta vermeeltä samanlaista viimeistelyä kuin esimerkiksi iPhone 4S puhelimeni iOS käyttöjärjestelmässä jota on hiottu jo puolikas vuosikymmen.

Miksi helvetissä tähän pitäisi jokin tiedostoselain saada ? Kyllä siihen tarkoitukseen tarvitaan ensinnäkin muutamaa kokoluokkaa isompi näyttö. Tabletissa menisi täydestä, mutta surface tietääkseni sisältää ihan täysiverisen Windows 8 Pro käyttöjärjestelmän ellen nyt ihan kartanolla asiasta ole ? Se tulee olemaan ensimmäinen tablet omalla kohdallani juuri kyseisestä syystä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja