Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta kaksi uutta Asha-mallia: Asha 205 ja Asha 206

6
Teemu Laitila

Nokialta kaksi uutta Asha-mallia: Asha 205 ja Asha 206
Nokia on löytänyt peruspuhelintensa osalta toimivan konseptin suunnittelemalla "tarpeeksi älykkäitä" puhelimia niille, jotka eivät tarvitse täysimittaista älypuhelinta, mutta haluavat silti puhelimeltaan muutakin kuin puheluita ja tekstiviestejä. Asha sarja on tänään täydentynyt kahdella uudella mallilla, jotka ovat Asha 205 ja Asha 206.

Kaksikon monipuolisempi puhelin on Asha 205, joka perustuu fyysiseen qwerty-näppäimistöön suosittujen E-sarjan mallien tapaan. Asha 205 sisältää 2,4 tuuman kokoisen näytön, joka toimii 320x240 pikselin tarkkuudella, mutta ei tue kosketusta. Series 40 -järjestelmään perustuva laite tukee vain 2G-yhteyksiä, mutta siirrettävän datan määrää on pyritty minimoimaan hyödyntämällä esimerkiksi datan pakkausta selaimessa. Nokia lupaa laitteelle 37 päivän valmiusajan sekä 11 tuntia puheaikaa.Laitteen takaa löytyy VGA-tasoinen kamera ja laite tukee enintään 32 Gt kokoisia muistikortteja. Tarjolle tulee sekä yhdellä että kahdella SIM-korttipaikalla varustettu versio, vaikkakin kahden paikan mallit ovat harvinaisempia länsimarkkinoilla. Värivaihtoehdot ovat syaani, purppura ja oranssi. Asha 205 on suunnattu erityisesti paljon sosiaalisia toimintoja käyttäville, sillä puhelimen näppäimistöön on integroitu nappi,
joka vie suoraan Facebook-sovellukseen.Perinteisemmän muotoinen Asha 206 sisältää numeronäppäimistön, 2,4 tuuman näytön pystyasenossa sekä 1,3 megapikselin kameran laitteen takana, muutoin ominaisuudet vastaavat paljolti isompaa Asha-mallia.

Molemmat laitteet tullaan hinnoittelemaan 50 euroon ennen veroja, eli hintataso on edelleen merkittävästi halvempi kuin Android-puhelinten alakategoriassa.

Molemmat puhelimet tukevat Nokian uutta Slam-jakoa, joka toimii Bluetoothin välityksellä, mutta ei vaadi laitteiden parittamista etukäteen. Slam toimii myös Android-puhelinten kanssa, mutta Windows Phone ei ole ainakaan vielä tuettujen listalla.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Bodomed
Bodomed

1

No nyt näyttäis löytyneen pre-paid puhelin tosta valkosesta! On kyllä aika käteävän kokoinen ja loistava luuri kun ei oo kosketusnäyttöä. Toi 206 tulee kyllä menestyy hyvin! :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_-Jaska-_ (vahvistamaton)

2

Ois se kiva jos joku kännyköiden valmistaja tekisi puhelimen, jossa olisi sekä qwerty näppäimistö,sekä kosketusnäyttö ja se olisin kohtuullisen halpa

Vastaa
himpo
himpo

3

Minulle kelpaisi SMAsha malli jonka voi huoletta tiputtaa ja kastella, mutta ei tuo segmentti enää tunnu Nokiaa kiinnostavan joten pitää pärjätä tällä 3720c:llä...

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

4

tuo 205 olisi kiinnostava postitteluun, mutta vga kamera, paksuutta 13mm ja näytössä qvga niin ei kiinnosta..

Eli jokin normikamera vaikka 5-8mpix, vga näyttö ja n.10mm paksuutta niin menisi ostoon, jos hin ta olisi jossain alle 150€.

Positiivista tuossa siis esim akkukesto, jonka vuoksi työpostitteluun olisi oiva peli. Uskoakseni käyttötuntuma on kuitenkin lähellä e71:stä, mikä on edelleenkin mailman paras laite kirjoitteluun.. muussa jääkin sitten ö luokkaan.

Vastaa
vps358
vps358

5

Lainaus:

Slam-jakoa, joka toimii Bluetoothin välityksellä, mutta ei vaadi laitteiden parittamista etukäteen. Slam toimii myös Android-puhelinten kanssa, mutta Windows Phone ei ole ainakaan vielä tuettujen listalla.

Onkos nyt unohtunut kehittäjiltä jotain?
Sinänsä voi olla ensiajatukselta ihan kätevä ominaisuus, mutta saadaanhan tuolla öttiäiset tehokkaammin leviämään eri puhelimiin...
Lisäksi ihmiset saadaan kyllästymään jatkuviin BT-vastaanottopyyntöihin puhelimen merkistä ja mallista riippumatta...

T: Vesku

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

6

2: <quote>Ois se kiva jos joku kännyköiden valmistaja tekisi puhelimen, jossa olisi sekä qwerty näppäimistö,sekä kosketusnäyttö ja se olisin kohtuullisen halpa</quote>

Osta käytetty N900, niitä saa reilusti alle satasella nykyään ja kolme vuotta julkaisun jälkeenkin kyseessä on edelleen maailman paras puhelin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.