Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phonen markkinaosuus nousussa - Italiassa jo lähes 12 %

3
Valtteri Ahonen

Windows Phonen markkinaosuus nousussa - Italiassa jo lähes 12 %
Viime vuonna Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmän markkinaosuudet olivat niin marginaalissa, että niitä hädin tuskin kannatti laskea. Maailmanlaajuisesti luku oli 1,8 prosenttia. Kilpailijoista Applen iOS ylsi 2011 27,7 ja Googlen Android 46,6 prosentin osuuteen. Nyt Windows Phone on kuitenkin hyvässä kasvussa. Luvut selviävät Kantar Worldpanelin sivuilta.

Maailmanlaajuisesti WP on enemmän kuin tuplannut suosionsa. Lokakuun loppuun mennessä, eli juuri ennen kuin WP8 julkaistiin, oli markkinaosuus 4,6. Erityisen hyvin Windows Phone pärjäsi Italiassa, jossa järjestelmä nousi 3,9:stä 11,7:ään. Tätä selittävät Kantarin mukaan Nokia Lumia 610:n ja 800:n vahvat myyntiluvut.
Vielä ei ole Microsoftilla ja Nokialla kuitenkaan aihetta juhlaan, nimittäin Yhdysvalloissa jo valmiiksi pieni markkinaosuus kutistui entisestään - Windows Phone kelpasi siellä vain 2,7 prosentille ostajista. Paljon kiinnostusta herättäneet Lumia 920 sekä HTC 8X saattavat kuitenkin kääntää laskusuhdanteen nousuksi. Ainoa, joka onnistui Yhdysvalloissa tämän tutkimuksen aikana nousemaan oli Apple, jonka markkinaosuus kohosi 48,1:een, ohi Androidin, jonka osuus jäi 46,7:ään.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

ypsilon
ypsilon

1

VIVA ITALIA! Kyllä tämä Lumia 800 toimii jouhevammin kuin SGS+. Tosin muutaman antero puolella ilmaisen sovelluksen olen joutunut ostamaan ~3€ hintaan. Plussaa myös kompaktista koosta.

Eiköhän koko ala hyödy kolmannesta pelaajasta, olkoonkin se sitten M$

Vastaa
SGS3 Mini (vahvistamaton)

2

Uusimman Android 4.1 Jelly Bean jälkeen toimii entistäkin jouhevammin!. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja