Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialle voitto patenttikiistassa RIM:n kanssa

2
Teemu Laitila

Nokialle voitto patenttikiistassa RIM:n kanssa
Yhtenä matkapuhelinalan vanhimpana tekijänä Nokialla on koko joukko merkittäviä puhelintekniikkaan liittyviä patentteja, mutta yhtiö ei silti ole ollut erityisen paljon esillä viime vuosien patenttisodissa. Nokia ja kanadalainen BlackBerry-valmistaja RIM kuitenkin kävivät oikeutta Nokian WLAN-tekniikkaan liityvistä patenteista ja oikeus päätti asian Nokian hyväksi, kertoo The Next Web.

Nokia ja RIM solmivat vuonna 2003 ristiinlisensointisopimuksen, joka koski molempien yhtiöiden omistamia standardien noudattamisen kannalta välttämättömiä patentteja. Vuonna 2011 yhtiöille tuli kuitenkin erimielisyyksiä siitä, mihin tekniikoita aiempi sopimus kattaa. RIM:n mukaan sopimus kattaa myös muita kuin puhelinverkkojen toiminnan kannalta oleellisia tekniikoita, mikä johti asian käsittelyyn oikeudessa.Asia käsiteltiin ruotsalaisessa tuomioistuimessa, joka päätti tänään, että sopimus ei kata Nokian omistamia WLAN-tekniikkaan liittyviä patentteja eikä RIM voi niitä käyttää ilman erillisiä neuvotteluja Nokian kanssa.

Nokia on kertonut ryhtyvänsä toimiin Yhdysvalloissa, Englannissa ja Kanadassa lopettaakseen RIM:n patenttiloukkaukset. Käytännössä se voisi tarkoittaa jopa puhelinten asettamista myyntikieltoon, jos yhtiöt eivät pääse sopuun lisensointiehdoista.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Jonahan
Jonahan

1

Näin se patentti-šakki etenee. Eilen myös uutisoitiin siitä, että Ericsson haastoi Samsungin oikeuteen vähän samoin perustein.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.