Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia esitteli uuden Lumia 620:n

26
Matti Vähäkainu

Nokia esitteli uuden Lumia 620:n
Nokia on tänään kertonut uudestan Lumia-perheen jäsenestä, joka kantaa nimeä Lumia 620. Nokian uusin Lumia-puhelin on suunniteltu nuorempaa sukupolvea silmällä pitäen.

3,8 tuuman kosketusnäytöllä varustettu Lumia 620 pyörittää 820:stä ja 920:stä tuttua Windows Phone 8 -järjestelmää. Laitteesta löytyy Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin, 512 megatavua RAM-muistia ja 8 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Näytön resoluutio on 800x480 ja tekniikkana on ClearBlack-teknologialla varustettu TFT. Laitteesta löytyy lisäksi 5 megapikselin kamera LED-salamalla ja HD-videokuvauksella sekä NFC-piiri.

Laite löytää tammikuussa tiensä Aasian markkinoille, jonka jälkeen vuorossa ovat Eurooppa ja Lähi-itä. Lumia 620 arvioitu hinta on 249 dollaria ja se saapuu markkinoille keltaisena, limenvärisenä, magentana, oranssina, valkoisena, syaanina sekä mustana.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (26)

Jarissimo
Jarissimo

1

Mitkähän tämän strategiset mitat on? Näyttää paksuilta nuo surureunat, mutta kiinnostaisi tietää mitat. varsinkin paino, eli onko tässä taas normivika ja painoa ihan hulluna verrattuna kilpailijoihin.

Onkohan tuossa kameraa myös etupuolella?

Täytyy antaa paljon plussaa Nokain käyttämistä väreistä, on ne vaan komeita.

Vastaa
sidrend
sidrend

2

Jarissimo, gsmarenan sivuilta löytyy mitat ja paino. 127 grammaa on painoa ilmeisesti eli ei liikaa ainakaan omasta mielestäni. Muutenkin hyvän oloinen uutuus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

3

Taskumuron uutisesta:

"fyysiset mitat ovat 115,4 x 61,1 x 11,0 mm ja paino 127 grammaa"
"Etupuolella on VGA-tasoinen kamera videopuheluita varten."
"Micro SD -korttipaikka"

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

4

No niippanaappa taas nuo mitat.. Samoilla mitoilla olevista kilpailijoiden luureista löytyy jo isojakin näyttöjä, eli siihen suhteutettuna ei mitenkään hyvin taas mennyt. No mutta mahtuu tuo nyt kuitenkin taskuun..

Muuten vaikutaa hintaisekseen oikein hyvältä, käyttis nyt on mikä on, mutta jos joku WP luurin haluaa niin tässä varmaan hintalaatu on kohtuullisen kohdallaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pouko11 (vahvistamaton)

5

Pysyy paremmin ehjänä kun lasia ei venytetä reunalle asti

Vastaa
Taeco
Taeco

7

Täytyy kuitenkin muistaa, että Windows Phonessa aloitusnäytöllä oikeassa ja vasemmassa reunassa on kaistale mustaa. Aloitusnäytön ruudut eivät siis yllä aivan näytön reunalle saakka saaden näytön näyttämään hiukan kapeammalta. Mustat reunat ovat siellä sitä varten, että kun live-tile pyörähtää "kolmiulotteisesti" perspektiivissä ympäri, sen reuna ei jää näytön ulkopuolelle.

Saattaa siinä toki olla leveähkö reuna, mutta esittelykuvissa se vain korostuu, kun aloitusnäyttö on niissä yleensä aina esillä. Mutta jos se on erityisesti nuorille ikäluokille suunnattu, niin leveämpi reuna tekee siitä vain kestävämmän. Jos esim ala-asteikäiselle ostaa puhelimen, niin ei sen tarvitse olla mikään 4,5- tai 5-tuumainen, mielummin vähän kestävempi.

Vastaa
Taeco
Taeco

8

Täytyy kuitenkin muistaa, että Windows Phonessa aloitusnäytöllä oikeassa ja vasemmassa reunassa on kaistale mustaa. Aloitusnäytön ruudut eivät siis yllä aivan näytön reunalle saakka saaden näytön näyttämään hiukan kapeammalta. Mustat reunat ovat siellä sitä varten, että kun live-tile pyörähtää "kolmiulotteisesti" perspektiivissä ympäri, sen reuna ei jää näytön ulkopuolelle.

Saattaa siinä toki olla leveähkö reuna, mutta esittelykuvissa se vain korostuu, kun aloitusnäyttö on niissä yleensä aina esillä. Mutta jos se on erityisesti nuorille ikäluokille suunnattu, niin leveämpi reuna tekee siitä vain kestävämmän. Jos esim ala-asteikäiselle ostaa puhelimen, niin ei sen tarvitse olla mikään 4,5- tai 5-tuumainen, mielummin vähän kestävempi.

Vastaa
simsim4
simsim4

12

Vihdoin teki limen värisen lumian. Laitoin asiasta aiemmin Noksulle viestiäkin...

@11 Ootkohan edes omistanut Nokiaa??? En ole ikinä käytännössä kuullut että Samppa olis yhtä kestävä kuin Nokia. Yleensä porukka vaan valittelee jälkeenpäin että olisinpa ostanut Nokian kun Samppa meni hajoamaan.

@10 Luin jostain että sampalla olis jo 100+ erilaista Galaxya...

Vastaa
XB700
XB700

14

Noissa Nokioissa on tosi kiva muotoilu ,värit ja se että on SD-kortti paikka( Kaikki eivät vaan halua käyttää pilvipalveluita tai spotifyta). Mutta eninten ahdistaa toi WP8, käyttö kokemusta on noin about 3 päivää (WP7) eikä kyllä tosissaan huvita hankkia mitään WP puhelinta. Iphone vaikuttais toden näköisemmältä ostaa.

HTC is Best =P

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

17

Vaikka en mitenkään siedä Nokian tämänhetkistä strategiaa ja minusta heidän kaikki Lumia julkaisunsa ovat olleet tähän saakka täyttä jaskaa kivan värisissä paketeissa, on tämä ihan mielenkiintoinen lisä hintaluokkaansa.

Ja mielestäni WP8 sopiikin paremmin juuri tähän halvempaan hintaluokkaan, missä ei vaadita niin edistyksellisiä ominaisuuksia ja missä WP8:n puutteet ja rajoitteet eivät niin paljoa häiritse.
Nyt varmaan alkaa tentti noista mainitsemistani puutteista, mutta säästän kysyjältä vaivan ja kerron suurimmat:

-Notifikaatiokeskuksen puutuminen. Eli nuo erikseen vilkkuvat ja vääntyilevät live tiilet eivät korvaa mitenkään kunnollista notifikaatio aluetta, mihin pääsee aina käsiksi (kuten androidista löytyvä yläpalkki, mihin kertyy kaikki info). Esimerkiksi sähköpostia kirjoittaessa tulee johonkin toiseen laatikkoon lyhyt maili tai vaikka tekstiviesti, fb chatti tms, niin niihin ei pääse käsiksi menemättä alkuun ja sitten etsimällä jostain päin aloitussivua (vierittelyäkin vaatii jos tiili on jossain kaukana). (Estää tehokkaan käyttämisen, mutta tuskin vaikuttaa normijampan touhuiluun, jos ei ole useampaa mailitiliä yms notifikaatioita antavia softia, kuten Livechatteja yms))

-Sovellusvalikko, koska sitä ei voi järjestää vaan se on piiiitkä lista softia aakkosjärjestyksessä (estää tehokkaan käyttämisen, mutta tuskin vaikuttaa normijampan touhuiluun)

-Moniajon vajavaisuus (Estää tehokkaan käyttämisen, mutta tuskin vaikuttaa normijampan touhuiluun)

Menee offtopiciksi, mutta jos jokin noista mainitsemistani puuteista on jo korjattu, niin kertokaa, etten syrji suotta.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

18

@17: Microsoftiltahan suoraa myönnettiin, että heiltä loppui aika kesken, joten tuo ilmoituskeskus käi lopullisesta tuotteesta pois. Eli eiköhän se jossakin myöhemmässä päivityksessä sitten tule. Komppaan kyllä myöskin sitä, että moniajoa ja sovellusvalikkoa voisi hieman parantaa.

PS. Jollassahan ei myöskään ole minkäännäköistä ilmoituskeskusta, vaan ne notifikaatiot tulee suoraan siihen ruudulle näkyviin. Saa nähdä miten se toimii. Itse ainakin kokisin ilmoituskeskuksen tarpeelliseksi.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

19

@9: Nokia suoltaa huomattavasti vähemmän uusia malleja markkinoille, kun verrataan pahimpiin kilpailijoihin. Samsungihan vasta suoltaakin niitä uusia malleja markkinoille jatkuvalla syötöllä.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

20

@18 juuri näin. Täytyy vaan sanoa, että tässä on nyt tullut näitä päivityskuvioita hieman katseltua ja en kyllä enää osta laitetta sillä mielellä, että eiköhän ne puutuvat ominaisuudet tule päivityksellä. Ei oikein luotto pelaa, että tulee noinkaan suuria muutoksia nykyisille malleille, koska eihän softapäivitystä tullut edellisillekään (no jonkinlainen säälipäivitys mutta ei kokonaista).

Enkä sano,että tämä olisi kaikilla muillakaan alustoilla hyvin tämä asia (Applella on). Samsung nyt on parantanut tässä hieman juoksuaan ja ainaskin SGS3:lle on tullut päivitykset minusta ihan hienosti ja jos taitoa sekä kiinnostusta löytyy niin päivityksiä on edes mahdollista laitta valmistajan aikataulua nopeammin.

tässä asiassa tosin uskon Nokian/mäsän parantavan tapansa,sillä tuo heidän hölmöilynsä taisi tulla aika kalliiksi, kun väki jätti ekat ja tokat Lumiat hyllylle. Toivottavasti jatkossa päivityksiä tulee, ainaskin heillä on siihen mahdollisuus, kun MS säätelee asioita.

Ja Jollan päätös jättää tuo Notifikaatiokeskus pois oli pettymys, sillä se on todella kätevä ja tarpeellinen.

Vastaa
terle
terle

21

Sais noi Mokian hölmöilyt jo loppua.
Ja Jollan päätös jättää tuo Notifikaatiokeskus pois oli pettymys, sillä se on todella kätevä ja tarpeellinen.
Jollaa tässä on odoteltu. :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
exelle22 (vahvistamaton)

25

@17,18,20,21
Jos puhelimen valinta kaatuu yläpalkin puutteeseen niin ostakaa Asha Touch-malliston puhelin, ovat mielestäni ERITTÄIN hyviä, pesevät saman hintaluokan Androidit. Esim. 311 ja SG Pocket vertailtaessa Nokia vie!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

26

Kuulostaa samalta kuin autokaupan myyjä tarjoaisi polkupyörää. Ei tuo asha mallisto kyllä kilpaile älyluurien kanssa, mitä androidit on. En edes jaksa ruveta luettelemaan mitä kaikkea puuttuu, mutta suurinpana syntinä gps:n puute ja sovellustarjonta.

Asha luurit kyllä palvelevat tavallisen luurin ostajia varmasti hyvin joskus harkinnutkin semmoisen testaamista työpuhelimeksi. Hoitaisi mailit yms sitten pädillä ja pitäisi puhelimen vain puhumista varten.

Eikä maailma nyt varmaan siihen palkin puutteeseen kaadu, mutta kun nykyisellään sellainen on niin liksi luopua toimivasta asiasta, kun se kaikilta muilta löytyy.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja