Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Oikeus: Applen iPhone rikkoo kolmea patenttia, ainakin yksi Nokialta

15
Matti Vähäkainu

Oikeus: Applen iPhone rikkoo kolmea patenttia, ainakin yksi Nokialta
Applen ja MobileMedian välisessä oikeustaistelussa on hetki sitten saatu oikeuden päätös. Yhdysvaltalaisen oikeusistuimen mukaan Applen iPhone rikkoo kolmea MobileMedian omistamaa patenttia, kertoo Bloomberg Twitterin välityksellä.

MobileMedia Ideas LLC omistaa sivustojensa mukaan kolme sataa maailmanlaajuista patenttia, jotka kattavat muun muassa mobiililaitteiden erilaisia toimintoja. Mukana on patentteja ainakin Nokialta ja Sonylta, jotka omistavat yhtiön yhdessä niin ikään patentteja lisensoivan MPEG LA:n kanssa.

Alunperin MobileMedia haastoi Applen oikeuteen 18 eri patenttirikkomuksesta, jotka koskevat esimerkiksi näytön kääntöä, GPS-koordinaattien siirtämistä ja puheluiden hylkäämistä. Viimeisintä toimintoa kuvaava patentti on yksi kolmesta rikotusta patentista ja on alunperin Nokian hakema. Jäljelle jääneistä kahdesta rikotusta patentista toinen on Nokian ja toinen Sonyn hakema.Päivitys: Kaikki patentit tunnistettu.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Sefriol
Sefriol

2

Ihmeellisen yleisistä mobiilialan patenteista Apple on jäänyt kiinni. Taitaa olla vasta alkusoittoa tämä Applen joutuminen maksumieheksi.
Kaiken lisäksi tämä on yksi niistä tilanteista, joissa Apple joutuu maksamaan jo myydyistä ja tulevista tuotteistaan. Ei tule olemaan halpa lasku tämäkään.
Nokia voisi kohta elää pelkästään sillä, että Apple myy tuotteitaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ecda (vahvistamaton)

3

On se kumma kuinka nokia saa patentteja omakseen väittämällä niitä omakseen vaikka oikea omistaja on joku toinen yhtiö

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
werfty (vahvistamaton)

4

@3 Voi voi omenapoikaa kun ei osaa lukea edes uutista :D

Tuossahan selvästi sanotaan, että MobileMedian yksi omistajista on Nokia.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

7

"Apple has already been forced to settle with Nokia regarding 3G patents in 2011, paying $608 million to Nokia and also on-going license fees." Jepjep

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
seppojee (vahvistamaton)

9

Onse kato helppoa tulla markkinoille ja käyttää toisten kehittämiä teknologioita maksamatta niistä. Kyllä sitä jossain vaiheessa joutuu maksumieheksi.

Vastaa
arivesa
arivesa

13

Eihän tuossa mitään niskankatkomisia tarvita.Kun osista ja kokoamisesta on pulaa, riittää että että myydään mieluisemmille teettäjille.Ylimielinen "herrakansa" eli Apple(ehkä myös Nokia?)tapetaan sillä että tuotanto ei "sorry" riitä. Selvää lie,että nämä nälkäpakkopalkalla teettäjät kuihtuu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja