Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Seuraavassa lippulaiva-Lumiassa ohuempi muotoilu ja uudet materiaalit?

17
Sami Koivunen

Seuraavassa lippulaiva-Lumiassa ohuempi muotoilu ja uudet materiaalit?
The Vergen lähteiden mukaan Nokian tulevan Lumia-sarjan lippulaivamallin runko on valmistettu alumiinista. Tämä tarkoittaisi siirtymistä pois muun muassa Lumia 920 -mallissa käytetystä polykarbonaatista. Käytännössä alumiini tekisi puhelimesta ohuemman ja kevyemmän. Lumia 920 -puhelimen seuraajasta käytetään koodinimeä "Catwalk".

Nokian tuoreinta lippulaivaa on kritisoitu sen huomattavasti suuremmasta painosta verrattuna esimerkiksi Applen iPhone 5:een. Huhujen mukaan uuden Catwalk-laitteen odotetaan sisältävän samantapaista rautaa kuin Lumia 920 ja se saattaa korvata markkinoilla nykyisen mallin.

Alumiini ei sinänsä ole uusi materiaali Nokialle, sillä muun muassa Nokia N8 -puhelin sisälsi alumiinikotelon. Yhtiö on siis palaamassa aikaan ennen Windows Phone -puhelimia. The Vergen mukaan Nokia suunnittelee Catwalkin lisäksi myös kahta muuta uutta puhelinmallia yhtiön Lumia-tuotantolinjalle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

TUHKANE
TUHKANE

2

1@ No ei todellakaan kannata jäädä odottelemaan! huhut ovat huhuja, jos tuleekin niin varmaan joskus kesällä, joten eikun L920 tiluuseen vaan :)

Vastaa
squi
squi

3

@1, todennäköisesti tosiaan kesän tai syksyn julkaisuja. Puhelintahan ei voi ostaa ikinä, jos odottelee aina seuraavaa huhuttua mallia :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kestää ja kestää (vahvistamaton)

4

Toivottavasti puhelimen kestävyys pysyy jatkossakin samalla tasolla kuin ennenkin, eli markkinoiden kestävämpänä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
WiiBii @ (vahvistamaton)

5

@4
markkinoiden kestävämpänä...Ja painavampana (ainakin L920)!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juuuhhh (vahvistamaton)

6

@3
Jep ja sama juttu oikeastaan kaiken muunkin tekniikan kanssa. En voi ymmärtää niitä jamppoja, jotka käskevät tietokonetta ostaessa odottamaan tulevaa näytönohjainta, koska se on parempi. Kun se julkaistaan on kuitenkin taas tulossa uusi parempi malli...

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

Kannattaa odottaa.. ihan vaan sen takia että 920 on ihan järjetön järkäle! Alumiinista seuraa bendgate, joten ottaisivat mieluummin mallia htc:sta.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

8

Alumiini onkin tosi mukava materiaali pitää kädessä Suomen talvessa. Ja kun tuohon joutuu ostamaan muovisen suojakuoret päälle, niin paino ja paksuus ovatkin äkkiä nykymitoissa...

No, vaihtoehtoja on toki hyvä olla ja varmasti rapakon takana ainakin tykättäisiin luurin ohenemisesta. Mutta aika vähänpä se nykymallinkaan paino on enää ihmisiä puhuttanut, kun luureja on oikeasti saanut käsiinsä kokeiltavaksi.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

9

Ei se nyt kovin paksu mielestäni nyttenkään ole, painoon tottuu eikä ole ainakaan itseäni käytännössä häirinnyt koskaan (alle 200g... oikeasti nyt pojat).

Vastaa
Taeco
Taeco

11

@10
Come on, urheileva ihminen valittaa vajaan margariinipaketin painoisesta luurista lenkillä. Johan sun omat kädetkin painaa enemmän - miten niitä jaksat kantaa mukana?

Lenkillä minulla on aina oma Nokia E7 mukana, painoa 178g, eli käytännössä noin saman verran, kuin L920. Pidän puhelinta kädessä lenkin aikana voidakseni tarkistaa aika-ajoin kellon, juoksuajan ja -nopeuden sekä mahdollisesti vaihtaa kappaletta. Yleensä n. 10km kohdalla alkaa pikkuhiljaa käsi väsymään kapulan kanniskeluun - mutta ei hätää! Onhan minulla toinen käsi, jossa voin pitää puhelintani taa seuraavan peninkulman.

Jos et halua pitää puhelinta kädessä. Niin vaihda housut tiukempiin ja puhelin ei enää hölsky taskun pohjalla. Lökäpöksyissä hölskyisi iPhonekin ihan yhtälailla.

Lisää ruista ranteisiin aamulla ennen työpäivän (tai koulu-) alkua, jos 200g tuottaa ongelmia.

Vastaa
PJL78
PJL78

12

Jarissimo ja sen bendgatet, Nokia on tehnyt alumiinisia puhelimia enemmän kuin yksikään valmistaja koskaan, jokainen toiminut täydellisesti.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

13

Valitettavasti litisteyssä mallissa piti hieman tinkiä ominaisuuksissa:
- ei Qi latausta
- ei NFC:tä
- vain USA:n 3 LTE-taajuutta (yksi toimi UK:ssa EE:llä)
- ei OIS-ominaisuutta
- kamerassa on uusi safiiri-linssi, joka ihanasti ruusun-punertaa vastavalokuvat
- kartat pysyvät Nokia karttoina, mutta optiona saa karttavääristymä-ohjelman vain 99,99£, jos sen maksaa ennakkoon
- akkukestonparantamiseksi näyttöä on hidastettu 9ms -> 23ms ja auringonvalo-boosteri on poistettu kokonaan
Jotta hintaa voidaan nostaa on myös siirretty halpoihin helposti melussa säröytyviin mikrofooneihin
- herkkä kosketus ohuet hanskat kädessä on poistettu, näin laite oheni 0,1mm, mikä oli tärkeä trade-off, myös paino putosi joipoa 0,7gr
Olemme erittäin ylpeitä uudesta puhelimesta, joten nimikin on muutettu:

nPhone5S

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

14

Jotenkin minusta on aivan käsittämätöntä että on olemassa ihmisiä joille on oikeasti merkitystä jollain fuckin parin millin tai kymmenen gramman eroilla koossa/painossa. Minulle kelpaisi kaksikin kertaa Lumian paksuinen ja painoinen laite jos siinä vain olisi ne ominaisuudet mitä haluan.

Vastaa
Aztez123
Aztez123

15

Toivottavasti maali alumiinin päällä ei irtoa kuten iphone5, noh sehän onkin applen laite, nokioissa on aina maalit pysynyt kiinni :)

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

16

@15
chipping -maalaus on saatavissa lisähintaan
ja laite voidaan maalauttaa huollossa uudestaan kuinka usein tahansa
odotteluaika on ruuhkasta riippuen 4-6 viikkoa.

Suosittelemme KAHDEN laitteen hankkimista samanaikaisesti,
jolloin chipping -maalauksen saa toiseen laitteista velotuksetta
ja sinulla on aina käytössäsi ainakin yksi toimiva laite.
Tarjouskoodi:

nPhone_5S^2

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja