Nokia tuo superkameran tulevaan Lumia-malliin?

19
Matti Robinson

Nokia tuo superkameran tulevaan Lumia-malliin?
Nokialta odotettiin viime syyskuussa 808 PureView -mallista tuttua huipputarkkaa kameraa Lumia-mallistoon, mutta toisin kävi. Tänä vuonna odotus kuitenkin palkitaan, kertoo The Verge.

Lumia 920:n julkaisun yhteydessä PureView laajennettiin tarkoittamaan yleisesti huippulaadukasta kameraa ja kameraohjelmistoa. Se samalla tappoi useiden toiveet todellisesta huippukamerasta Lumiassa. The Vergen saamien tietojen mukaan sellainen nähdään kuitenkin vielä tänä vuonna.

Tietojen mukaan EOS-koodinimeä kantavasta laitteesta löytyy samankaltainen sensori kuin 808 PureView -mallista. Lisäksi kerrotaan, että huippumallin materiaalivalinnat ja muotoilu eroaa esimerkiksi Lumia 920:stä. EOS-mallissa luotetaan alumiiniin, jonka lisäksi siitä löytyy kulmikkaat reunat.



Aiemmin tässä kuussa kerroimme Lumia 920:n korvaajasta, josta mainittiin myös alumiininen rakenne. Edeltäjäänsä ohuempi ja kevyempi laite tunnetaan Catwalk-koodinimellä. Lisäksi Nokian odotetaan julkaisevan ainakin yhden keskihintaluokan Lumia-laitteen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 12X – hinta laskenut -42%

Xiaomi 12X
802 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1378 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
965 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 971 €

Asus ROG Phone 6D – hinta laskenut -20%

Asus ROG Phone 6D
799 € Gigantti
799 € Proshop
799 € Power

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Kommentit (19)

Anonyymi käyttäjä
ifbhiue42e (vahvistamaton)

1

808 oli ehkä "huipputarkka" verrattuna muihin kamerakännyköihin, mutta verrattuna mainostettuun 41 megapikseliin(41 mp oli se päämainos, ei pikselien yhdistäminen), se ei ollut tarkka. Ellette sitten pidä kameraa, jonka todellinen erottelukyky on 12 mp mainostetun 41 mp sijasta, tarkkana.

Vastaa
Rohova
Rohova

2

Älkää tuijottako pelkästään pikseleihin, hyvään kameraan kuulu paljon muutakin. Kuulostaa juu ihan hyvältä, kunhan Nokia vielä tekis hardis-näppiksellä olevan Windows Phonen E7:n tyyliin, sitä toivoisi yritysmaailmakin. Paljon kirjoittavana tähän mennessä parhaiten omaan käyttöön sopiva luuri. Kosketusnäyttö ei yksinkertaisesti ole niin hyvä kun kirjoitat paljon ja nopeasti. Lisäksi mulle on ihan sama jos puhelin painaa hitusen enemmän jos siitä muuten löytyy ne ominaisuudet mitä haluan, päinvastoin silloin se ei tunnu ihan lelulta niinkuin ylikevyet tuntuvat. iPaid-laitteet ovat tasapäistäviä ja käyttö on jo liikaa yksinkertaistettu mikä tuottaa todellisuudessa ongelmia. Androidien kanssa menee muuten vaan hermot kun ne ei suostu pelaamaan koneiden kanssa yhteen eikä edes puoli kahteen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lasu-gt3 (vahvistamaton)

3

Nokia 808 on käytössä itsellä. ja sen kamera on huippuhyvä verrattuna lumia 920 kameraan,jossa tuntuu olevan suunnittelu vikaa.

Vastaa
LigHtX
LigHtX

4

"EOS-mallissa luotetaan alumiiniin, jonka lisäksi siitä löytyy kulmikkaat reunat." - Am I the only one who smells the lawsuit in the air?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
an_Tero (vahvistamaton)

5

@1 Sinä et ole sitten vieläkään ymmärtänyt mikä tuossa 808:ssa oli ideana!

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

6

@5
On hyvin huomannut kuinka yleisesti väki on aivan pihalla mitä tuo pureview tarkoittaa ja mikä 808 41mp kameralla on tarkoitus. 99,999% ihmisistä ei ole mitään käsitystä asiasta.

@1 Sinä kuulut tuohon 99,999%

Väki juttelee aivan mottipäisiä juttuja tuosta Nokian 808 kamerasta. Senkin jälkeen vaikka on näytetty se Nokian whitepaper. Sekä vielä selostettu kädestä pitäen mitä se tarkoittaa, niin ei vaan ymmärretä/sisäistetä asiaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keltainenko (vahvistamaton)

8

@7 Tuolla "projektinimellä" ja tuotteen mallinimellä, jolla laitetta myydään, ei kyllä ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Vastaa
djtob
djtob

11

@5 ja @6. Ilmeisesti jokin uusi asia menee valtaosalla hilseen yli ja ei jakseta lukea mitään vaan jankutetaan sitä samaa vanhaa virttä. Ei voi ymmärtää, että whitepaperit ja muut esimerkit eivät mene vaan läpi vaikka olisi minulle selvää.

@4 ja @7. Kuten minua ennen sanoivat, ettei koodinimellä ole mitään tekemistä. Osoittakaapa joku Canonin kamera tai minkä tahansa kamera, joka käsittelee samalla tavoin kuin tämä 41 Mp PureView? Faktaa on se, että yhdelläkään ei ole samanlaista tekniikkaa kuin mitä Nokia on luonut. Objektiivit ja putket eivät tule kysymykseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Esa Kivivuori (vahvistamaton)

12

808n kuvatiedostoissa on enemmän yksityiskohtia täyden resoluution asetuksilla kuin 12 Mb kuvatiedostona. Jokainen voi todeta sen itse kuvaamalla jalustalla ja käyttäen itselaukaisijaa. Laite on muutenkin kuvaamisen kannalta sellainen, että täyden hyödyn saaminen vaati huolellista kuvaamista. Aiheesta riippuen terävyysero on selvä tai sitten tavallisen näppäilijän kannalta marginaalinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
monster920 @ (vahvistamaton)

13

Vai että MONSTERIkamera,...ehkä "vähän" ylimielisyyttä taas mainonnassa!!.
HA,HA,HAA!!. =)

Vastaa
LigHtX
LigHtX

15

@11 lähinnä tuohon alumiiniin ja kulmikkuuteen viittasin. Eräs hanakasti oikeuksiansa puolustava valmistaja käyttää noita "tehokeinoja" puhelimissaan. Just saying =)

Vastaa
Taeco
Taeco

18

Mites, kun 808:ssa oli ylimääräinen suoritin yksin kameraa varten? Windows Phonellahan ei ole tukea moiselle? Ja eikös ollut myös niin, että Windows Phone tukee vain Snapdragon -prosessoreita, joiden korkein tukema kameran tarkkuus on 21MP?

Lisäksi 808 oli jo puhelimeksi paksuhko kameran kohdalta; optinen kuvanvakain ilmeisesti vie tilaa myös syvyyssuunnassa? Voisi olla pieni pettymys, mikäli hehkutettu kuvanvakain jäisi pois. Eikä Nokia voisi kennoakaan pienentää siitä 2,5" ja edelleen kutsua sitä samaksi - se olisi silloin auttamatta huonompi.

f2.0 aukko varmaan pysyy puhelimessa edelleen, vai voisikohan se olla sitäkin pienempi arvo? Tuodaankohan 808:n xenon-salama tähän malliin, vai pitääköhän Nokia 920:stä tuttua dual "short pulse led" -salamaa (vai mikähän niiden nimi oli?) riittävänä? Olisi kiva myös nähdä enemmän asetuksia ja ominaisuuksia kamerassa.

Samalla kun lähtevät kameroita parantelemaan, niin voisi etukameraankin panostaa hiukan enemmän. Jää melko paljon iPhonesta jälkeen L920:n etukamera, tai ainakin mitä nyt olen kameratesteissä nähnyt. Se ei tuota edes kunnollista HD 720p:tä ja kännyköissä alkaa jo 1080p -näytöt yleistymään, niin pian varmaan alkaisi olemaan tarvetta kyseistä resoluutiota tuottavalle etukamerallekin. Netitkin alkaa olemaan jo niin nopeita, ettei pakatun FullHD:n lähettäminen/vastaanottaminen videopuheluiden aikana olisi suuri ongelma, kunhan vain tuki löytyy.

Vastaa
Robustus
Robustus

19

Nonniin, now we are talking. Lumia 808:aa odottaneet ovat jo valmiiksi asennoituneet niin, ettei vehje voi olla mikään muotoilun superkukkanen. Vaan mistäpä tuon tietää, kameramaisuutta voi hieman lisätäkin, kunhan sillä pystyy myös soittamaan, käyttökokemus on yhtä poskenpehmeä kuin 920:ssa ja näyttö on riittävän suuri. Laitetaan nyt sitten 4,8-5,0 tuumaa, jotta piisaisi. Tähän luuriin kaikki herkut, mitä Noksulta löytyy, ihan sama mitä maksaa. iPhone 5 32 GB:n muistilla maksaa jotain 800 euroa, joten saa tämä vähintään sen verran maksaakin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.