Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian nälkäkuuri tehosi - "Rohkaisevaa"

8
Matti Vähäkainu

Nokian nälkäkuuri tehosi - Rohkaisevaa
Nokia on kertonut tänään viime vuoden neljännen vuosineljänneksen sekä koko vuoden tuloksesta. Kuten aiemmin tässä kuussa julkaistussa positiivisessa tulosvaroituksessa kerrottiin, on vuoden loppu ollut Nokian Devices & Services -yksikölle arvioitua maltillisesti positiivisempi.

Nokian liikevaihto jatkoi laskua lähes kautta linjan, mutta tulos kasvoi edellisvuoden viimeisestä neljänneksestä ja nosti yhtymän kannattavaksi. Valopilkkuna oli Nokia Siemens Networks, jonka liikevaihto kasvoi tuloksen ohella. Koko Nokia-yhtymän liikevaihto laski 22 prosenttia 30,2 miljardiin euroon. Nokian hallitus ehdottaa, että osinkoa ei makseta.

Erityisen synkältä näyttävät viimeisen neljänneksen Devices & Services -yksikön myyntiluvut ja liikevaihto tulosvaroituksessa mainitusta parannuksesta huolimatta. Smart Devices -laitteiden eli älypuhelinten kappalemyynti tippui kolmannekseen. Älypuhelinten keskihinta kasvoi selvästi johtuen Lumia-malliston Symbian-puhelimia korkeammasta keskihinnasta.


Huolimatta liikevaihdon sukeltamisesta, toimitusjohtaja Steven Elop oli iloinen kannattavuudesta:

On hyvin rohkaisevaa, että tiimimme työ strategian toteuttamisessa alkaa näkyä taloudellisessa tuloksessamme. On hienoa, että Nokia-yhtymä oli operatiivisesti kannattava ilman kertaluonteisia eriä vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä ja koko vuonna 2012.Kaiken kaikkiaan Nokia myi vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä matkapuhelimia 86,3 miljoonaa, jossa on laskua edellisvuoteen lähes neljännes. Aluekohtaisesti laskua tapahtui kaikkialla paitsi Pohjois-Amerikassa, jossa myynti kasvoi 200 000 laitteella.

Nokian kappalemääräinen myynti Pohjois-Amerikassa on edelleen marginaalista ja kattaa ainoastaan prosentin myydyistä laitteista. Lumia-malliston myötä alueen liikevaihto nousi kuitenkin miltei nelinkertaiseksi kattaen noin 5 prosenttia koko Devices & Services -yksikön liikevaihdosta.

Pohjois-Amerikassa myydyn puhelimen keskihinta oli 280 euroa kun se Euroopassa oli 62 euroa. Tämä korostaa Pohjois-Amerikan markkinoiden merkitystä Nokian kannattavuudelle.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Jonahan
Jonahan

4

@2 "Pankin mukaan teleoperaattoreilla ja kauppiailla on tällä hetkellä harvinaisen suuri, 4-6 viikon määrä Nokian puhelimia varastoissaan"

Ensinnäkin, 4–6 viikon "channel inventory" on erittäin normaali, ei missään tapauksessa harvinaisen suuri. Esimerkiksi Apple pyrkii nimenomaan samaan haarukkaan sekä iPad että iPhone myynnissään.

Nokia ilmoitti olevansa tuon haarukan yläpäässä ja että puhelinten lukumäärinen varastomäärä on suurempi kuin 3kk sitten. Se tietenkin on vähän ristiriitaista, koska monella suunnalla oli puhetta ja huhua kovasta kysynnästä, johon ei voitu vastata komponenttipulasta johtuen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
morkkari @ (vahvistamaton)

5

Se on pakko sanoa kovaan ääneen,että...moni Nokia puhelimen omistajajista ovat kovia vittuilemaan,kun Nokiasta puhutaan/kirjoitellaan negatiiviseen sävyyn mutta ovat valmiita mollaamaan muiden valmistajien (mm.Samsung ja LG) puhelimia!!.Tämä kertoo aika paljon tyrkyttämisestä ylimieliseen sävyyn!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
simpsung (vahvistamaton)

6

Se on pakko suorastaan karjua että...!!. eräs Samsungin SGS minin omistaja luulee edustavansa koko Samsungin fanikerhoa postaamalla kymmenia viestejä sadoilla eri nimillä!!!. ja on jokaisessa Nokiaa koskevassa ketjussa idioottimaisine kommentteineen vaikka uutinen ei millään lailla koske hänen sairaalloisesti fanittamaansa Samsungia!!!.
Tyrkyttämisestä kertoo paljon tuo kymmenien eri nimimerkkien käyttö!!!. ihme jonne!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
morkkari @ (vahvistamaton)

8

@6
eräs Samsungin SGS minin omistaja luulee edustavansa koko Samsungin fanikerhoa postaamalla kymmenia viestejä sadoilla eri nimillä!!!.

Mistä tiedät,perustele väitteesi!!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja