Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian navigointi saatavilla myös kilpailijoiden puhelimiin

12
Teemu Laitila

Nokian navigointi saatavilla myös kilpailijoiden puhelimiin
Nokian navigointisovellus Drive+ on saapunut myös muiden kuin Nokian Lumia-puhelinten omistajien saataville. Ainakin aluksi sovellus on kuitenkin ladattavissa vain Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Briteissä.

Ominaisuudet vastaavat aiemmin vain Nokian laitteille tarjottua sovellusta eli tarjolla on ääniohjaava navigointi, puhelimeen ladattavat kartat, nopeusrajoitustiedot sekä muut ominaisuudet. Drive+ on tällä hetkellä beta-versio.
Nokia ei ole kertonut tarkemmin miksi yhtiö on päättänyt tuoda sovelluksensa myös kilpailijoidensa saataville. Nykyisellään Windows Phone -valmistajien ainut keino erottua toisistaan on tarjota omissa laitteissaan yksinoikeussovelluksia, joihin Nokia on panostanut kiitettävästi.

Päätöksen taustalla on todennäköisesti Microsoftin tarve parantaa koko Windows Phone -ekosysteemin kilpailukykyä. Windows Phonen pääasiallisilla kilpailijoilla eli Androidilla ja iOS:lla on molemmilla oma navigointisovelluksensa, joka puuttuu kokonaan Microsoftin Windows Phone -järjestelmästä. Sen osalta muiden kuin Nokian valmistamat Windows Phone 8 -laitteet ovat selvästi alakynnessä kilpailuun verrattuna.

Kuten Stephen Elop on monesti maininnut, nykyään valmistajien välisen kilpailun sijaan pääosassa on ekosysteemien välinen kilpailu ja Windows Phone -ekosysteemin menestys on erittäin tärkeää sekä Microsoftille että siihen kokonaan sitoutuneelle Nokialle. Yhdestä ekosysteemin sisällä kilpailuetua tuoneesta ominaisuudesta luopuminen on pieni hinta käyttöjärjestelmän laajemmasta yleistymisestä. Sen perusteella on todennäköistä, että Nokia laajentaa navigaation tarjontaa myös muille alueille tulevaisuudessa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

Jarissimo
Jarissimo

1

Jepjep.. hyvä juttu muille valmistajille. Enää ei tarvitse uhrata panostuksia omien navien väsäämiseen, kun Noksu tekee työn puolesta. Toki Nokia saa tuolla nimeä, mutta se e i auta jos ei ole ihmisten haluamia luureja myytävänä.

Hetken jo ajattelin toiveikkaana, että tuosta suosta on mahdollista päästä edes kohtuullisen kuivin jaloin, mutta pitipäs kusta omiin kumppareihin vielä viime metreillä.

Vastaa
Boss93
Boss93

2

"muiden kuin Nokian valmistamat Windows Phone 8 -laitteet ovat selvästi alakynnessä kilpailuun verrattuna." Eikös tuo ole pelkästään hyvä asia näin nokian näkökulmasta?

"Yhdestä ekosysteemin sisällä kilpailuetua tuoneesta ominaisuudesta luopuminen on pieni hinta käyttöjärjestelmän laajemmasta yleistymisestä." Eli se paras valttikortti, jolla kuluttaja päätyy Lumiaan vaikkapa Ativin sijaan on pieni hinta siitä, että Wp pärjää?
Eli käsitänkö nyt oikein, että Elopin mielipide on suomeksi sanottuna "Paskat nokiasta kunhan Wp pärjää"...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

3

Uutisessa voisi tietty enemmän painottaa, että muille WP-valmistajille... Jos nyt oikein ymmärsin, niin tätä ei ole tarjolla Android tai iOS luureille?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

4

@2
Sikäli jos huono navigointi verottaa WP-luurien myyntiä muiden kuin Nokian osalta, niin loppujen lopuksi, tässä kohtaa, se on Nokiankin tappio, koska se on pois WP-luurien määrästä.

Väittämäsi Elopin mielipide siis olisi enemmin, WP-luurien paalupaikka on jo saavutettu, nostetaan WP:ta ekosysteeminä ja säilytetään paalupaikka. Näin päästäisiin tuloksiin. Jos lyödään kaikki muut WP-kilpailijat, mutta ei saavuteta ekosysteemin kriittistä massaa, suunnitelma kusee lopulta kuitenkin.

Ja sen lopuksi, voiskohan Nokia saada jotain Microsoftilta vastineeksi Drive+:sta? Vai onko ainoa oikea näkökanta taas, että Nokia mokaa tässäkin tms.?

Vastaa
jeppunen (vahvistamaton)

5

tässähän olisi hyvä paikka rahastaa. Muille maksulliseksi, mutta Nokioihin ilmaiseksi. :)

Vastaa
johtaja59
johtaja59

7

Myöhemmin nokia luovuttaa ilmaiseksi kameroita koskevat patentit muille WP valmistajille ja sittemmin myös musiikit ilmaiseksi muille valmistajille. Eiköhän se Elopin tehtävä ole silloin hoidettu ja hän voi vetäytyä tyytyväisenä eläkkeelle.

Vastaa
Boss93
Boss93

8

@4 Noh tietenkin, jos Nokia saa jotain korvauksia navigoinninsa luovuttamisesta muillekin Win puhelimille, niin ei siinä sit mitään. Ja tietenkin on Nokiankin etu, jos Windows puhelimet yleistyvät, mutta onko kannattavaa auttaa Wp:n yleistymistä luovuttamalla se paras valttikorttinsa?

Vastaa
penapp (vahvistamaton)

9

No ei Nokia karttojaan nyt ilmaiseksi jaa. Tottakai siitä tulee Nokialle lisenssituloa joka ikisestä myydystä puhelimesta, jossa ohjemisto on asennettuna.

Vastaa
ativ @ (vahvistamaton)

10

Mietitään nyt ekaksi,että mitä Nokia joutuu maksamaan Microsoftille takaisin hyvin pian kun rahantulo on loppunut Microsoftilta!.On siis takaisinmaksun aika!.

Vastaa
simpsung (vahvistamaton)

11

Mietitään myös sitä miten Samsung saa kaikki komponenttinsa ja ohjelmistot ilmaiseksi!!!. kaikki alihankkijat suorastaan kilpaa tyrkyttävät Samsungille ilmaiseksi komponenttejaan koska Samsung on niin ihqu!!!. Samsungin ei ikinä tarvitse maksaa takaisin mitään!.
ja tähän perään muutamat huutomerkit ja piste!!!!.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

12

@10
Mitä tarkoitat? Nokian ja MS:n alustatuki/WP rojaltit sopimus ei mitenkään liity tähän uutiseen.
Lisäksi sinäkään et ilmeisesti ole tajunnut, että jos Nokian rojaltimaksut nousee alustatukiaisia suuremmaksi niin samalla nousee myös Nokian tuotot suuremmasta määrästä myytyjä puhelimia. ;)
Että kiitos ny ku kommentoit taas..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja