Nokia varmisti 808 PureViewin olleen viimeinen Symbian-puhelin

11
Valtteri Ahonen

Nokia varmisti 808 PureViewin olleen viimeinen Symbian-puhelin
Nokia on tiedotteessaan varmistanut, ettei se aio julkaista enää yhtäkään Symbian-käyttöjärjestelmällä toimivaa puhelinta. Näin ollen 808 PureView, niin sanottu superkamerapuhelin, jää yhtiön viimeiseksi Symbian-puhelimeksi.

Siirtymäkautensa aikana Nokia on jatkanut Symbian-laitteiden toimitusta ja niiden menekkikin on ollut yllättävän kauaskantoista huolimatta siitä, että Nokian toimitusjohtaja julisti järjestelmän kuolleeksi heti kun tieto Windows Phoneen siirtymisestä oli julkistettu. Tulosjulkistuksessaan Nokia kertoo Symbian-laitteiden myynnin jatkuvan ainakin vielä hyvän matkaa vuoteen 2013.

Tästä huolimatta monelle tuli yllätyksenä, ettei 808 käyttänyt Microsoftin järjestelmää - yleisesti ainakin toivottiin uuden alustan laitetta. Viimeinen Symbian-julkistus tuli siis verrattain myöhään siirtymäkauden jo alettua. Kyseessä oli kuitenkin ymmärrettävä päätös, sillä Nokia tarvitsi markkinoille innovatiivisen laitteen joka osoittaisi sen iskukyvyn, mutta 808:aa oli kehitetty niin kauan Symbianille, että sen siirtäminen Windows Phonelle olisi luultavasti ollut kallista ja kestänyt liian kauan.Huhujen mukaan Nokia olisi nyt viimeinen tuomassa 808:ssa esitettyä tekniikkaa Windows Phonen puolelle. EOS-koodinimeä kantava laite saatetaan julkaista jo tämän kevään aikana.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
85 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -22%

Realme 11 Pro
268 € BIGBOX.FI
445 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 341 €

Kommentit (11)

aDewil
aDewil

4

minusta nokia tekis vuosi tuhannen järkevimmän liikkeen jos tekis oman erillisen kamera rungon pureview yksinkköön ja eikä sitos mitään puhelin ominaisuuksia siihen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

@uutinen
> Viimeinen Symbian-julkistus tuli siis verrattain myöhään
> siirtymäkauden jo alettua.

Suunnitelmat taisi olla toiset, eli ajatus oli varmaan julkaista enemmän ja pitempään, jos Symbiani ei olisi kyykännyt kaukoidän isoilla markkinoilla.

Vastaa
Boss93
Boss93

7

@4 Mitäs tuo sinun kommenttisi tarkoittaa suomeksi, kun en edes kolmen lukukerran jälkeen ymmärtänyt, mitä yritit sanoa? Eli haluatko, että Nokia tekee yksinkertaisesti kameran, vai että Nokialta tulisi jonkinmoinen universaali kamera-lisäosa puhelimiin?

Vastaa
Quirzo
Quirzo

8

On sillä Symbianilla pitkä taival jo takana. Levätköön rauhassa.

Ja tsemppiä niille ketkä on irtisanottu sen kehityksen loppumisen takia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
symppis. (vahvistamaton)

9

Symbianin kehitys EI OLE loppunut. Nokia on jo oikaissut väitettä jonka mukaan se olisi loppunut. Symbianin kehitys vanhemmille puhelimille on loppunut, mutta Nokia 808 PureView:n osalta ei ole. Nokia 808 PureView:lle on lopuailtu uusia ominaisuuksia käyttispäivityksenä. Tästä on mainittu Nokian omalla Conersations sivustolla.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

10

Nokian harmiksi Symbian olisi pitänyt kuopata aikapäiviä sitten. N8 olisi pitänyt olla viimeinen Symbian puhelin. Kaikki sen jälkeiset mallit kertoivat kuinka tuhoontuomittu käyttöjärjestelmä se oli.

Symbianin säilyttäminen tuhosi Maemon ja sitä kautta Meegon. Sen seurauksena koko käyttöjärjestelmien softapuoli on tukevasti Yhdysvalloissa (iOS, Android, WP), joka on ainakin omasta mielestäni aika surullista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

11

10@
>N8 olisi pitänyt olla viimeinen Symbian puhelin.

Sitten sitä ei olisi koskaan tehty.

WinCE tilalle, vai mikä?

>Symbianin säilyttäminen tuhosi Maemon ja sitä kautta Meegon.

Symbianin lopettaminen lopetti käytännössä MeeGon

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.