Nokia lähtee musiikkibisnekseen tosissaan

14
Valtteri Ahonen

Nokia lähtee musiikkibisnekseen tosissaan
Nokia on blogissaan kertonut uudesta sovelluksesta Lumia-laitteille. Nokia Music+ on käytännössä päivitetty versio aiemmasta sovelluksesta.

Nokian musiikkisovelluksessa on tähän asti voinut ohittaa vain tietyn määrän kappaleita tunnissa, minkä lisäksi offline-tilaan ladattavia soittolistoja on määrällisesti rajoitettu neljään. Pian nämä rajoitukset voi kuitenkin poistaa noin neljällä eurolla kuussa. Ilmainen versio säilyy tietysti koskemattomana maksullisen rinnalla.

Nokia Music+ (tai Musiikki+, kuten se luultavasti kääntyy) on puhelinyhtiön yritys päästä ilmaisten ja maksullisten musiikkisovellusten väliin kiivaasti kasvavilla markkinoilla. Tavanomaisesti kaikki maksulliset sovellukset on hinnoiteltu kymmenen euron tuntumaan per kuukausi.

Maksullisella sovelluksella myös kuunneltavan musiikin laatu paranee - Nokian mukaan ainakin 8 kertaiseksi nykyiseen verrattuna. Asetuksista voi toki säätää suuremman laadun ladattavaksi vaikkapa vain Wifi-yhteydellä, jotteivät datamaksut yllätä mobiiliverkossa.Mainittujen ominaisuuksien lisäksi Nokia julkaisee sovelluksestaan myös tietokoneversion, jonka avulla palvelusta voi nauttia myös ilman puhelinta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
365 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -29%

Sony Xperia 10 IV
250 € Kärkkäinen
349 € Elisa
349 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
berberitpois (vahvistamaton)

1

Nokian kannattaa luoda sosiaalinen malli. Se mahdollistaisi erilaiset äänestykset jne. ryhmäytymiset. Karttapalveluihin yhdistettynä voi markkinoida live-esityksiä ja niiden tallentamista/live-seurantaa,... Connecting people :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juu1 (vahvistamaton)

5

Onko siinä mahdollisuutta merkata kappaleita pois kokonaan pysyvästi, ja jopa genrejä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kalkkisjohto (vahvistamaton)

7

>olliboi

"Were sorry, but Raditaz is currently unavailable in your country."
Eipä sitten ladatakaan android-puhelimeeseen raditazia. Last.fm -radio oli hyvä, mutta sekin sitten lopetettiin Suomesta ja monesta muusta maasta. Se tiesi millaista musiikkia halusin kuulla. Vaikkei latausmahdollisuutta ollutkaan, niin ainakin hinta oli halvempi kuin nokian musiikissa, vain 3 dollaria kuukaudessa. Kyllä Nokian musiikkiakin pitää koittaa kunhan lumia tänne saapuu, ainakin sitä ilmaista.

Ihmetyttää tuo musiikin laadun parantuminen kahdeksankertaiseksi, oletetaan että nykyään ladattava musiikki olisi edes 128kbps, niin plussapalvelussa sen pitäisi olla 1Mbps. Kuulostaisi tyhmältä että musiikissa olisi noin iso bittivirta, ehkä Nokia on laskenut parannuskertoimen jollain muulla keinolla kuin bittivirralla. Tietenkin luvut voisivat olla myös 48kbps ja 384kbps. Mutta voiko nykyinen laatu olla vain 48kbps? Ehkä se tieto jostain löytyisi mutten viitsi hakea nyt :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kalkkisjohto (vahvistamaton)

8

No, tein kuitenkin google-haun ja löysin, että nykyinen mobiililataus on 64kbps, eli plussan kanssa se voisi olla 512kbps. Mutta kuten mietin aikaisemmin, laatua voi varmasti mitata muutenkin kuin bittinopeudella. Uutislinkin kommentissa on mainittu 320kbps, ehkä se on tuleva bitrate.

Vastaa
emagdnim
emagdnim

9

"Mutta kuten mietin aikaisemmin, laatua voi varmasti mitata muutenkin kuin bittinopeudella"
Miten ois näin alkuun vaikka pakkausalgoritmi ja -tapa? Pelkkä kbps antaa toki suuntaa, ku itse olettaa loput.

Vastaa
emagdnim
emagdnim

10

Lisäksi "laatuhan" ei välttämä kaksinkertaistu bittinopeuden kaksinkertaistuessa. Tai toki kaksinkertaistuu, mutta vain teknisesti/teoriassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

11

"Nokia Music+ on käytännössä päivitetty versio aiemmasta sovelluksesta."

Päivittäminen tarkoittaa lähinnä viimeisimmän ohjelmaversion asentamista, joten tässä ilmausta käytetään oudosti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eepeli @ (vahvistamaton)

12

Nokia on lainannut tutkimusrahat Microsoftilta tai sitten ajateltu,että käytetään nyt viimeisetkin omat ahat tulevaisuuden tutkimiseen ja anotaan sitten lisää lainaa. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eepeli @ (vahvistamaton)

13

Nyt tuli kirjoitukseni kyllä väärän otsikon kirjoitukseen.Voi siis poistaa. :/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abcdefg @ (vahvistamaton)

14

S.Elop ja M.Ahtisaari bändeineen mukaan,niin...kyllä siitä "hyvä tulee"!!. =)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.