Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Päivitä Lumiasi heti pienen kikan avulla!

51
Valtteri Ahonen

Päivitä Lumiasi heti pienen kikan avulla!
Windows Phone 7.8 on alkanut lipua käyttäjien saataville, mutta kaikki eivät ole kuitenkaan vielä saaneet ilmoitusta, jonka jälkeen sen voi ladata. On olemassa kuitenkin pieni kikka, jonka avulla päivityksen voi "pakottaa" löytymään.

Ainakin allekirjoittanut onnistui tänään päivittämään oman Lumia 800 -puhelimensa alta löytyvillä ohjeilla. Päivityksen saatavuus saattaa siitä huolimatta olla operaattorikohtaista, eikä konsti ole takuuvarma.

1) Laita puhelimesi Lentokonetilaan
2) Kiinnitä puhelin koneeseen ja avaa Zune
3) Avaa valmiiksi Verkkoyhteydet (Ohjauspaneeli/Verkko ja Internet/Verkkoyhteydet - WIN7)
4) Paina Zunesta "Päivitä" ja noin kolmen sekunnin kuluttua ota verkkoyhteys pois käytöstä (klikkaa oikealla Lähiverkkoyhteys-kuvaketta, tai verkkoa joka sinulla on käytössä, ja valitse "Poista käytöstä"). Tässä kohtaa on varmasti mahdollista myös yksinkertaisesti sammuttaa reititin tai vain nykäistä verkkojohto irti koneen perästä.
5) Mikäli temppu onnistuu, ilmoittaa Zune nyt päivityksen olevan saatavilla, vaikka se muutoin ilmoittaisi ettei ole. Ota verkkoyhteys takaisin käyttöön ja klikkaa ilmestynyttä päivitä-nappia.Zune saattaa myös ilmoittaa, ettei päivityksiä voida noutaa juuri nyt. Tämä tarkoittaa, että olet katkaissut verkkoyhtyeden liian nopeasti. Ajoitus on tässä kaikki kaikessa.

Proseduurin joutuu toistamaan pariin kertaan, sillä nyt jaossa on ensin kaksi pienempää päivitystä 7.8-päivityksen lisäksi.

Tämä tapa "pakottaa" päivitys ei ole missään määrin virallinen, eikä Puhelinvertailu ota vastuuta sen käytöstä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (51)

uto
uto

6

tosin kun päivityksiä on kolme niin meinaa mennä hermo tuon "kikkailun" kanssa. jokaisen joutuu siis erikseen kikkailemaan.
tällä hetkellä viimeinen eli itse 7.8 päivitys menossa, mutta se on jumitellut sitä jo tunnin. saa nähdä onnistuuko...

Vastaa
hannes.k
hannes.k

7

Pitäisikö päivityksen mukana tulla mahdollisuus vaihtaa selaimen haku googleen?(olen päivittänyt wp7.8 eikä ole tuota mahdollisuutta)

Vastaa
sakkem
sakkem

8

Otin ton verkon pois käytöstä, mutta miten saan muodostettua sen uudestaan. Ei onnistunu sitten millään :(

Vastaa
joksak
joksak

9

sakkem: Ohjauspaneeli->Verkko ja Internet -> Verkkoyhteydet : Siellä klikkaa hiiren kakkospainikkeella sitä omaa verkkoyhteyttä ja valitsee "Ota käyttöön"

Tuntuisi toimivan Lumia 900:ssa, ainakin parhaillaan päivitellään täällä :)

Vastaa
Gathago
Gathago

10

Jos joku ei noilla ohjeilla osaa tai saa päivitettyä niin odottele rauhassa virallista OTA-päivitystä.

Helppoa oli kun päivittelin eilen emännän puhelimen, nyt kun vielä omaan 920 tulisi portico saataville ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Eemelikökö (vahvistamaton)

11

Tämähän on vanha kikka, mutta toimii tosiaan tässäkin päivityksessä.
Otse käytin tätä kikkaa kun eilen Lumiani päivitin. Toimii tosiaan mahtavasti.

Ideanahan tuossa on se, kun päivitys jaetaan porrastetusti, niin palvelimella on ns "jonostuslista"
Kun ohjelma rupeaa etsimään päivityksiä, niin kolmessasekunnissa se kerkeää ladata palvelimelta päivityksen, mutta ei jonotuslistaa. Tällöin päivityksen saa jonottamatta.

Vastaa
tonator
tonator

12

Tuo netin katkaisu tehdään vain ensimmäisen päivityksen yhteydessä. Ja varsinaisen 7.8-päivityksen jälkeen Lumia lataa vielä Nokian oman päivityksen.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

13

@7

Itse päivitin nokia caresuiten avulla ja minulta ainakin löytyy tuo mahdollisuus. Avaa nettiselaimen menee asetuksiin ja valitsee oletushakukoneeksi "google". Jos painat suurennuslasia niin menee edelleen bingin hakuun sitä ei voi muuttaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lumia900 (vahvistamaton)

17

miksei päivitykseni onnistu? lukee vaan että yhteyden muodostaminen palveluun ei onnistu. :(

Vastaa
matrix82
matrix82

19

Millainen tekniikka puhelin huolloissa mahtaa olla käytössä, kun siellä päivittävät jokaisen lumian uusimpaan versioon, vaikkei sitä vielä olisi puhelimelle edes jaossa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lumia900 (vahvistamaton)

20

sain nyt päivitettyä, mutten huomaa puhelimessa _mitään_ eroa?? :D

Vastaa
bone72
bone72

22

joo huijattuu sain ja oli päivityksiä alussa luuri 7.5win päivityksen jälkeen 7.5win...noo ootellaan jos joku päivä päivittelis oikeesti,jos ei ni betoniseinä päivittää.

Vastaa
matrix82
matrix82

23

Jos ei päivitys onnistu, niin vie lähimpään NokiaCare-valtuutettuun huoltoon tai SCF-huoltoon.

Siellä päivitetään ja päivitys menee takuuseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Testaaja47 (vahvistamaton)

25

onnistui. Vaatii kolme kertaa tuon "pakotuksen" mutta kolmannen kerran jälkeen asentui windows 7.8.

Vastaa
djtob
djtob

26

Ostin uuden Lumia 800:n suoraan kaupasta kun vanha pitkäikäinen Symbian simahti tammikuussa, siinä se oli jo valmiiksi laitettuna 7.8-versio.

Vastaa
Jopperi
Jopperi

27

Eilen ton päivitin ei tarvinnut kikkailla.Tökkäsin puhelimen piuhaan ja Zune aukesi.Ilmoitti välittömästi päivitys ladattavissa klikkasin päivitä ja homma lähti etenee.Käynnisti muutaman kerran puhelinta ja jatkoi sen jälkeen päivitystä.Viimeisen uudelleen käynnistyksen jälkeen ilmoitti päivitys suoritettu loppuun. Kaikki tämä ilman että tarvitsi tehdä muuta kun sulkea lopuksi päivitys ohjelma ja Zune.Kaikki aikaisemmin asennetut sovellukset säilyivät ja toimivat moitteetta. Puhelimeni Lumia 800.

Vastaa
potchi
potchi

29

Kolme kertaa vaati mullakin "pakotuksen". Eka ja toka päivitys ekalla sisään, mutta kolmatta koitin n. 20 kertaa ennenku suostui lähtemään päivitys. Tuntuu toimivan hetken kokeilulla oikeen hyvin.

Vastaa
omit
omit

32

moi mulla tuli lumia 900 huollosta oli laitettu 7.8 päivitys.
mutta ainoo ero vanhaan oli että ruudut täytti koko näytön,
niitä ei voi muutella.oliko joku kevyempi päivitys?

Vastaa
djtob
djtob

33

@32. Kyllä niitä laatikoita pitäisi aina kokoa muuttaa, siirtää, poistattaa tai lisätä. En ole kuullut mistään kevyemmästä päivityksestä.

Vastaa
Jopperi
Jopperi

34

0mit@ kokeileppa pitää sormea vähänaikaa laatikon päällä ,niin pitäis ilmaantua pari nuolta laatikon sivuille.Nuolta tökkäämällä laatikon koko muuttuu ja sormi päälle ja voi vetää laatikon oikealle kohdalle.Laatikko kun oikealla kohdalla tökkäät sormella laatikon keskelle laatikko aktivoituu paikoilleen.

Vastaa
Jogikarhu
Jogikarhu

37

Toimiikohan muissa Windows puhelimissa esim Samsungin Omnia W:ssä vai pelkästään lumiassa? Itse en ainakaan saanut lukuisista yrityksistä huolimatta päivitettyä tota Omnia W:täni.

Vastaa
Boss93
Boss93

38

@31 Kyllä se Wp:ssäkin OTA toimii, mut monessakos iPhonessa on mahdollista saada seuraava päivitys ennen kuin se on virallisesti saatavilla maassas?

Vastaa
sakkem
sakkem

39

Onko muilla ollu ongelmia marketplacen kanssa ton päivityksen jälkee? Ei löydä mitään, vaan aina tulee "ei tuloksia".

Vastaa
oldelitepanda
oldelitepanda

40

Toimii myös Samsungin puhelimilla, eli ei pelkästään lumioissa. Juuri päivittelin samsungin omnia W:n. Jugikarhu, ole tarkkana sen ajan kanssa.

Vastaa
oldelitepanda
oldelitepanda

41

Toimii myös Samsungin puhelimilla, eli ei pelkästään lumioissa. Juuri päivittelin samsungin omnia W:n. Jugikarhu, ole tarkkana sen ajan kanssa.

Vastaa
guugle
guugle

45

Jouduin yrittämään noin 20 kertaa, sitten löysi päivityksen, kun oli asentanut sen tuli joku error koodi, sitten noin 15 kertaa yritystä taas ja nyt asentaa päivitystä, mutta ollut jumissa kohdassa 8/10 asentaa päivityksiä about 30 min...

Vastaa
guugle
guugle

48

Uuh, Iihana. nyt päivittää 7.10.8858.136 eli windows 7.8. Onnistu toi löytäminen mulla siten että katkasin yhteyden siinä 4,75 sek kohalla :D, koska nettiyhteys vähän hitaampi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nnebr (vahvistamaton)

49

Katsoin stopwatchin kanssa ja itsellä netinkatkaisuun oikea aika oli 10-11 sekunnin kohdalla. Todella pieni aukko oli, mutta kolmannen ja viimeisen päivityksen kohdalla meni jo toisella yrittämällä 10.17 sek odotuksen jälkeen.
Kannattaa katsoa kuinka kauan kestää, kunnes Zune sanoo "Phone is up to date" ja katkaista netti muutama sekunnin kymmenys sitä ennen. Tarkkaa puuhaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
YayYey (vahvistamaton)

50

Mites mulla meni toi ns. ''eka'' päivitys noista kolmesta ilman netin katkasemista? Kahteen seuraavaan päivitykseen täyty katkasta?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.