Seuraavan lippulaiva-Lumian nimi vuoti julkisuuteen?

13
Sami Koivunen

Seuraavan lippulaiva-Lumian nimi vuoti julkisuuteen?
Saksalaisen Windows Smartphones -sivuston mukaan seuraavan Lumian nimeksi on tulossa Lumia 1000. Asia tulee esille maailman suurimman teleoperaattorin China Mobilen verkkosivuilla, jossa Lumia 1000 -puhelin näkyy yhtenä mallina muiden joukossa.

Kyseessä on todennäköisesti joko Catwalk-koodinimellä tunnettu Lumia 920:n alumiinirunkoinen seuraaja tai EOS-koodinimellä tunnettu PureView-teknologiaa hyödyntävä uutuus. Joka tapauksessa Barcelonassa pidettävät MWC-messut ovat enää kahden viikon päässä ja Nokialta odotetaan isoa lehdistötilaisuutta helmikuun 25. päivänä.

Eilen huhuilimme PureView-tekniikkaa hyödyntävän Lumia-uutuuden saapuvan kauppoihin kesällä ainakin Yhdysvalloissa. Kuukausi sitten lippulaiva-Lumian odotettiin siirtyvän polykarbonaatti-rakennusaineesta kevyempään alumiiniin.Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A74 – hinta laskenut -45%

Oppo A74
297 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 538 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global) – hinta laskenut -24%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global)
378 € Hobby Hall
478 € CDON
610 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentit (13)

Taeco
Taeco

1

En ole oikein koskaan ymmärtänyt, miksi ketään kiinnostaa tulevan puhelimen mallinimi. Jos nimi edes paljastaisi jotain, niin siitä olisi vähän iloa, mutta pelkkä numero ei kerro mitään. Esimerkiksi jos "808 pureview" olisi vuotanut viime vuonna, olisi siitä voinut arvailla vaikka mitä

Vastaa
Sefriol
Sefriol

3

L900 sarja on yleensä Lumioiden huippumallien nimike. Jos joku nelinumeroinen laite on tulossa, niin se on luultavasti tabletti.
Miksi kasvattaa numeroita uusiin sfääreihin, jos 900 sarjassa on vasta 2 puhelinta?

Vastaa
ep_
ep_

5

@1
Järjen käyttö on sallittu... Pohjimmiltaan tämän uutisen idea ei ole kertoa tuota mallin nimeä, vaan pikemminkin kertoa, että on löydetty uusi todiste Nokian mahdollisesta uudesta lippulaivasta. Sitäpaitsi tuo numero kertoo itseasiassa aika paljon (Ainakin se on parempi kuin ei mitään). Jos tietoon olisi vuotanut esimerkiksi "Lumia 560", kertoisi se halvemman hintaluokan Lumiasta. Nokia nimeää puhelimensa numeroiden avulla "paremmuusjärjestykseen", jossa parhaalla on suurin numero ja huonoimmalla pienin. Ja kuten jo siis sanoin, niin vaikka tämä on ehkä pieni ja vähäpätöinen vuoto, on se kuitenkin yksi pala palapeliin lisää.

@3
Kuulostaa hyvin mahdolliselle. Vielä ei Nokialla olisi kiire siirtyä yli tuhannen Lumioiden numeroinnissa.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

8

@7 Totta. Tosin jos puhelimet julkaistaan samoilla messuilla, niin saadaan aikaan vertailua ja keskustelua. Riippuu kuinka paljon tuotteilla on ominaisuuksien puolesta eroa.
Tosin mielummin näen puhelinten julkaisun samaan aikaan, niin niitä on helpompi vertailla.

Vastaa
pentsu
pentsu

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Twinkie_Dee:

Saattaa hieman nokian uutukaisen #hohto# kärsiä sgs4 loistossa..

Niin hei! Tai SGS5:n !

Vastaa
Taeco
Taeco

10

"Pohjimmiltaan tämän uutisen idea ei ole kertoa tuota mallin nimeä, vaan pikemminkin kertoa, että on löydetty uusi todiste Nokian mahdollisesta uudesta lippulaivasta."
Vai todiste siitä, että Nokia julkasee vielä joskus ja vieläpä tänä vuonna uuden lippulaivan? Ajattelehan nyt itsekin. Tottakai Nokia julkaisee uusia lippulaivoja niin kauan, kuin se pulju on vielä pystyssä, eikä siihen tarvita nimivuotoja todisteeksi.

Ja minua ei tarvitse valistaa Nokian nimeämispolitiikasta; olen siitä varsin hyvin perillä, kiitos vain. Halpismalleistakaan ei tarvitse todisteita, niitä vasta tuleekin, melkein jokaiselle alkupään numerolle omansa.

Ellen väärin muista, sama numero on ollut esillä viimevuotisissakin huhuissa - taisi olla "vuoto" silloinkin huhujen takana. Silloinkin arveltiin tablettia, mutta eipä näkynyt, joten eipä se minkäänlainen todiste Nokian tabletista nytkään ole

Vastaa
ep_
ep_

11

@10
En niin väittänytkään, että tämä todistaisi yhtään mitään tabletista. Totesin vain, että Sefriolin ajatukset olivat ihan hyviä ja mahdollisia. Pelkkää spekulaatiotahan tuo olikin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Vai todiste siitä, että Nokia julkasee vielä joskus ja vieläpä tänä vuonna uuden lippulaivan?


Tottakai Nokia päivittää lippulaivansa välillä. Pointti onkin se, että jos laitteelle on jo annettu Nokian nimeämiskäytäntöjen mukainen nimi (kuten se voisi uutisen tietojen perusteella olla mahdollista), on se mielestäni melko varma merkki siitä, että laite on jo suunniteltu pitkälle, ellei viimeistä silausta vaille valmiiksi. (Keskeneräisestä laitteesta käytettäisiin todennäköisesti koodinimeä (kuten uutisessa mainitut Catwalk tai EOS))

Järkeään käyttämällä tästäkin uutisesta voi saada paljonkin irti varsinkin kun yhdistää aiempia huhuja siihen. Mutta kaikki on kuitenkin vain spekulaatiota.

Vastaa
arivesa
arivesa

12

Taitaa olla yhdentekevää,mitä Nokia tuossa alle 4% WP-leirissä puuhaa.
Vaikka siitä 100% saisi haltuunsa,on se silti alle 4% kokonaisuudesta.
Ja toistaiseksi näyttää jotkut muutkin vielä jakavan tuota WP-kakkua.
Kiinnostus koko WP- käyttikseen tosin näyttää enemmän hiipuvalta kuin kasvavalta. Ja näkyy Vertukin jo siirtyneen Androidiin.

Vastaa
pentsu
pentsu

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

Taitaa olla yhdentekevää,mitä Nokia tuossa alle 4% WP-leirissä puuhaa.
Vaikka siitä 100% saisi haltuunsa,on se silti alle 4% kokonaisuudesta.
Ja toistaiseksi näyttää jotkut muutkin vielä jakavan tuota WP-kakkua.
Kiinnostus koko WP- käyttikseen tosin näyttää enemmän hiipuvalta kuin kasvavalta. Ja näkyy Vertukin jo siirtyneen Androidiin.

Siis mistä hemmetistä sä noi prosentit, WP:n ja Androidin tähän ketjuun kaivoit? Vai tuliko toi siitä että ymmärsit 4%:a uutisen sanoista?

Seu-raa-van lip-pu-lai-va-Lumian ni-mi vuo-ti jul-ki-suu-teen?

E: otsikko tavutettu AV:lle

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.