Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen kellohuhut kiihtyvät: näyttö kaarevasta lasista

1
Teemu Laitila

Applen kellohuhut kiihtyvät: näyttö kaarevasta lasista
Applen älykello alkaa vaikuttaa yhä todennäköisemmältä, sillä kaksi yleensä luotettavaa julkaisua kertovat saaneensa vahvistuksen kehitystyön edistymisestä. Sekä New York Times että Wall Street Journal raportoivat omiin lähteisiinsä perustuen, että iOS-järjestelmään perustuva älykello on työn alla.

Tällä hetkellä laitteen ominaisuuksista ei ole tarkempia tietoja, mutta NYT:n lähteiden mukaan kellossa on tarkoitus hyödyntää taipuisaa lasia, jolla sen näytöstä voidaan rakentaa kaareva ja paremmin ranteeseen sopiva. Älykellot eivät ole enää varsinaisesti uusi ajatus, mutta NYT:lle puhuneiden lähteiden mukaan Applen tuote tulee olemana uniiki, sillä "yhtiö ymmärtää, miten lasipinta voidaan saada taipumaan kehon ympärille".

Tekniikka kaarevan näytön rakentamiseen on jo olemassa, sillä erityisesti Gorilla Glass -lasistaan tuttu Corning esitteli taipuisaa Willow Glass -lasiaan valmistajille jo viime kesänä.Käyttöjärjestelmänä kellossa tulee olemaan Applen mobiililaitteissa käytetty iOS, mutta kellon muita ominaisuuksia voidaan vain arvailla. Nykyisissä älykelloissa voidaan esittää esimerkiksi tekstiviestien sisältöä, sähköpostiviestien otsikkotietoja, paikkatietoa tai esimerkiksi säätietoa. Applen tapauksessa vahva ehdokas olisi henkilökohtaisen avustajan Sirin integrointi kelloon. Sen lisäksi, että kello on puhelimen toimintojen jatke, päälle puettava tekniikka voisi tarjota myös täysin uusia mahdollisuuksia kuten elintoimintojen seurantaa.

Applen kelloprojektista kuultiin viimeksi tammikuun alussa, kun kiinalaissivusto kertoi kellon perustuvan 1,5 tuuman kokoiseen AMOLED-näyttöön. Kiinalaishuhussa laitteen julkaisua povattiin vielä tälle keväälle, mikä saattaa olla kohtalaisen optimistinen arvio.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja