Applen kellohuhut kiihtyvät: näyttö kaarevasta lasista

1
Teemu Laitila

Applen kellohuhut kiihtyvät: näyttö kaarevasta lasista
Applen älykello alkaa vaikuttaa yhä todennäköisemmältä, sillä kaksi yleensä luotettavaa julkaisua kertovat saaneensa vahvistuksen kehitystyön edistymisestä. Sekä New York Times että Wall Street Journal raportoivat omiin lähteisiinsä perustuen, että iOS-järjestelmään perustuva älykello on työn alla.

Tällä hetkellä laitteen ominaisuuksista ei ole tarkempia tietoja, mutta NYT:n lähteiden mukaan kellossa on tarkoitus hyödyntää taipuisaa lasia, jolla sen näytöstä voidaan rakentaa kaareva ja paremmin ranteeseen sopiva. Älykellot eivät ole enää varsinaisesti uusi ajatus, mutta NYT:lle puhuneiden lähteiden mukaan Applen tuote tulee olemana uniiki, sillä "yhtiö ymmärtää, miten lasipinta voidaan saada taipumaan kehon ympärille".

Tekniikka kaarevan näytön rakentamiseen on jo olemassa, sillä erityisesti Gorilla Glass -lasistaan tuttu Corning esitteli taipuisaa Willow Glass -lasiaan valmistajille jo viime kesänä.



Käyttöjärjestelmänä kellossa tulee olemaan Applen mobiililaitteissa käytetty iOS, mutta kellon muita ominaisuuksia voidaan vain arvailla. Nykyisissä älykelloissa voidaan esittää esimerkiksi tekstiviestien sisältöä, sähköpostiviestien otsikkotietoja, paikkatietoa tai esimerkiksi säätietoa. Applen tapauksessa vahva ehdokas olisi henkilökohtaisen avustajan Sirin integrointi kelloon. Sen lisäksi, että kello on puhelimen toimintojen jatke, päälle puettava tekniikka voisi tarjota myös täysin uusia mahdollisuuksia kuten elintoimintojen seurantaa.

Applen kelloprojektista kuultiin viimeksi tammikuun alussa, kun kiinalaissivusto kertoi kellon perustuvan 1,5 tuuman kokoiseen AMOLED-näyttöön. Kiinalaishuhussa laitteen julkaisua povattiin vielä tälle keväälle, mikä saattaa olla kohtalaisen optimistinen arvio.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.