Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia: "Fyysisille näppäimistöille ei ole kysyntää"

43
Teemu Laitila

Nokia: Fyysisille näppäimistöille ei ole kysyntää
Fyysisellä qwerty-näppäimistöllä varustetut puhelimet ovat käytännössä kadonneet markkinoilta ja moni on toivonut hyvistä näppäimistöistään tunnetusta Nokiasta pelastajaa. Uusimpien kommenttien perusteella Nokialtakaan tuskin nähdään esimerkiksi E7-mallista Windows Phone 8 -puhelinta.

Wmpoweruser-sivustolle annetuissa kommenteissa Nokian saksalainen tuotepäällikkö David Akinjise kertoo, että fyysisille näppäimistöille ei yksinkertaisesti ole enää kysyntää.

- Nokia keskittyy vastaamaan asiakkaidensa kysyntään ja tällä hetkellä QWERTY-näppäimistölle ei vaikuttaisi olevan kysyntää. Ei ole mikään salaisuus, että pelkkään kosketukseen perustuvat laitteet ovat kaikkein suosituimpia ja Nokia haluaa panostaa tuotteisiin, joille on kysyntää, Akinjise kommentoi.


Sen lisäksi että fyysinen näppäimistö väkisinkin kasvattaa laitteen kokoa merkittävästi, nykyisiä mobiilikäyttöjärjestelmiä sekä sovelluksia ei ole varsinaisesti suunniteltu käytettäväksi fyysisellä näppäimistöllä, mikä entisestään vähentää näppäimistöjen haluttavuutta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (43)

simsim4
simsim4

1

Täyttä paskapuhetta!!! Kokeilin tossa eilen vanhaa 5730 xprs music puhelintani ja tuli niin ikävä fyysistä näppistä(vaikka Noteni näytön näppis onkin isompi)... Tehkää Winukka 8 puhelin Lumia 920 kameralla ja ominaisuuksilla ja olkoot vaikka muovisempi ja laittakaa siihen kunnon ääkkösillä varustettu qwerty niin katotaan kummalla on enemmän kysyntää L920 vai samanlainen qwertyllä...

Vastaa
Ranvier
Ranvier

2

Se, että ei ole tarjontaa, ei tarkoita sitä, että kysyntää ei olisi. Sillä kyllähän niille kysyntää on, paljonkin. Itse ostaisin sellaisen seuraavaksi puhelimeksi, jos joku vaan valmistais laadukkaan ja kilpailukykyisen älypuhelimen side slide qwerty näppiksellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Santail (vahvistamaton)

3

Vai että ei kysyntää? :D Fyysiset näppikset on parasta mitä saa, jos on kyseessä laadukas näppis.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

4

Täyttä potaskaa. Ilmeisesti täytyy puhua näin kun selaista tuotetta ei saada nykyisellä strategialla ulos. Näyttää Nokia menevän nykyään aina väärään suuntaan.

Heti kun joku pystyy tekemään viisirivisellä täydellä näppäimistöllä edes vähän kuvan mukaisen toimivan laitteen (kosketus/täysinäppis kaikilla komennoilla) nämä pelkästään lääpittävät lentää nurkkaan.

http://mynokiablog.com/2012/08/06/my-dr...tablet-concept/

En tosin toivo moista tietenkään käpy Windows Phonella vaan täysillä Internet toiminnoilla vaikka sisällä Ubuntu tai Sailfish...

Vastaa
Datanen
Datanen

5

Kosketusnäyttöä käyttäneenä 2-vuotta enkä voisi ostaa enää fyysisellä näppäimistöllä varustettua Qwerty mallia... Nykyään kun puhelimen näyttö on kasvanut niin kirjoittaminen on entistä helpompaa ja mukavampaa kosketusnäytöllä.

Vastaa
uusikauttaja1
uusikauttaja1

6

Qwerty-näppäimistöllisiä Nokian kännyköitä on vielä saatavissa ja edulliseen hintaan. Ostin tämän kuun alussa Las Palmasista Morata-kadulta englanninkielisen Nokian 6760 qwerty-kännykän hintaan 185 euroa. Värejä löytyy useita. Kännykkä toimii mainiosti ja on pieni ja kätevä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Wabble (vahvistamaton)

7

Tulisipa jossain vaiheessa Asha-luuri, jossa onkin kosketusnäyttö, jonka alla qwerty-näppis. se vasta oisiki jännä kapistus!

Vastaa
Pukli
Pukli

8

En kyllä ymmärrä yhtään mistä näitä tilastoja oikein revitään, ei kai ole kysyntää jos ei yksinkertaisesti ole saatavilla. Itse ainakin ihan mielellää hommaisin esimerkiksi tästä galaxy s2:sta mallin jossa olisi fyysinen liukunäppäimistö. Enkä keksi siitä muutakuin hyvää sanottavaa.

-Puhelin olisi paksumpi, mikä tekisi siitä mukavamman käteen.
-Paksuuden myötä myös voitaisiin lisätä isompi akku, kun alkuperäisellä ei juuri tee mitään. Pakko hommata erillinen paksumpi akku ja uusi takakansi.
-Näyttöön jäisi enemmän tilaa tekstille (helpompi muokata pidempää viestiä kirjoittaessa).

Kai tämä on revitty samasta tilastossa, jonka mukaan vain 5% ajopelien pelaajistä käyttää kuvakulmaa jossa ollaan auton sisällä.

Vastaa
capuzino
capuzino

9

Jos Nokia uhraisi tämän väitteen roviolla, ja tekisi N950 tai E7 WP8 puhelimen, niin huh huh, väitän, että jo sillä olisi kysyntää, vaikka ulkokuori olisi jo nähty.

Kyllä kelpaisi, E90, paremmilla musiikki ja nettiominaisuuksilla, sekä ulkonäytöllä, joka olisi kapasitiivinen kosketusnäyttö ja sisänäyttö resistiivinen, ja kylkeen stylus. Aluksi kelpaisi E90kin, kun eivät vaivautuneet oikeita kommunikaattoreita pidemmälle kehittämään.

Väitän, että kysyntää ei voi täysin tietää, ennen kuin tarjontaa on ollut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KK456 (vahvistamaton)

10

Tämä tulos on samasta tutkimuksesta jossa todettiin että Androidille ei ole kysyntää mutta WindowsPhonelle on...

Vastaa
D00mer
D00mer

11

Tämän takia harkitsen vakavasti blackberryn ostoa, mikäli tulee suomeen myyntiin skandeilla(äö), xperia pro on jo pari vuotta vanha malli, desire Z sitä vanhempi, ja E7 ei kiinosta symbianin takia, ja muita ei taida edes olla

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

12

Onhan Nokia tätä tutkinutkin...

http://conversations.nokia.com/2012/08/...-input-methods/

Suppea testi jossa voiton vei ei niin ihanteellisella näppäimistöllä oleva E7 nopeudessa ja tarkuudessa.

http://www.allaboutsymbian.com/features...ext_input_w.php

Tosta kun saisi täyden Pc käyttiksen ja kunnollisen 5 rivisen näppäimistön... langaton ja langallinen liitettä vyys ulkopuolisiin näyttöihin ja huom. vielä mahdollisuus liittää täysikokoinen näppäimistö. Avot...

Vastaa
perhana
perhana

13

No sanokaas nyt ihan vakavasti, kuinka hyvin fyysisellä näppäimistöllä varustetut android-luurit ovat menneet kaupaksi silloin kun niitä on ollut saatavilla?

Ja jos väitätte että eihän niitä ole ollut, niin sekin osoittaa ainoastaan sen että kiinnostus ei ole riittänyt edes niiden etsimiseen saati ostamiseen.

Vastaa
emulisti
emulisti

14

Ainakaan Sonyn xperia pro puhelinta ei löydä mistään uutena jossa oli qwerty, tiedä sitten valmistettiinko niitä niin vähän vain oliko kysyntä kovaa. Itsellä on tällä hetkellä Sonyn Mini Pro puhelimena ja kyllä se qwerty helpottaa elämää paljon vaikka en olekaan mikään himo tekstaaja. Itse en yksinkertaisesti tykkää kirjoittaa kosketusnäytöllä kun siinä ei ole mitään tuntumaa joten mini proo pysyy pitkään vielä taskussa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

16

Ei tuosta ole varmaan kyse. Puoli näyttöä ja puoli näppis.

Kyse on täysnäpäimistöllä varustetuista laitteista joita voi käyttää läppärin tavoin näppäimistöltä kaikkine näppäinyhdistelmineen.

Koko näyttö on käytössä sisällölle eikä yksi kolmasosa virtuaalinäppäimistön yläpuolelta.

Muuten normaali kosketusnäyttöinen suljettuna.

Vastaa
capuzino
capuzino

17

@13 Syy, minkä takia Androidilla varustetut puhelimet, joissa on ollut fyysinen näppäimistö, ei ole mennyt kaupaksi, on rauta. Ei ole ollut tarpeeksi nopeaa ja tehokasta Androidin takkuiselle maailmalle, ja sen "parhainta" vaativalle käyttäjäkunnalle.

Vastaa
JoniS
JoniS

18

@13

eikähän ne mene kaupaksi juuri niille ketkä sen oikeasti tarvitsee eli todella pienellä vähemmistölle ketkä eivät halua oppia uutta....kosketus näytöllä on yhtä nopea/nopeampi kirjoittaa kuin fyysisellä, ne ketkä itkee eivät vain halua edes kokeilla uutta se on täysin oma moka ja menetys.

Vastaa
Taeco
Taeco

21

@18 Kirjoittelen tässä parhaillani e7:lla. Kirjoitan usein kosketusnäytöllä, kun käytössäni on vain yksi käsi. Mutta aina pidempiä tekstejä varten liu'utan mielelläni näppäimistön esiin, enkä vaihtaisi tätä lagisuudesta riippumatta tehokkaampaan puhelimeen. Olen myös monta kertaa kirjoittanut vaakaauunnassa kosketusnäytöllä: tällä kokeilumielessä ja muilla puhelimilla, joilla näppäkmistöä ei ole. Minulla kirjoittaminen on aina ollut nopeampaa ja virheettömämpää fyysisellä näppäimistöllä. Sillä on mielestäni mukavmpi kirjoittaa.

Virtuaalinäppäimistöä käyttäessäni tulee aina tuijoteltua, mitä näpyttelee, muuten tulee mitä sattuu tekstiä. Fyysisellä näppäimistöllä en katso oikeastaan koskaan näppäimiä, paitsi kun pitää tarkistaa, mistä näppäimestä tulikaan jokin erikoismerkki.

Pystyisin varmasti elämään ilmankin fyysistä qwertyä, mutta silloin kirjoittaisin luultavasti kännykälläni paljon vähemmän, kuin nyt. Nyt kirjoittelen kännykällä ihan mielellään pitkiäkin tekstejä.

Mielestäni ei ole mikään ihme, jos Nokian markkinoilla oleville qwerty-puhelimille ei löydy erityisemmin kysyntää. Kuka haluaa maksaa 350€ monta vuotta vanhasta lagisesta E7:stä, jolle ei saa mitään ohjelmia? Ashoista puhumattakaan - pystysuuntaiset qwertyt tappavat koko idean. Sama koskenut androideja, lagisia roskia törkysen huonolla designilla.

Ostaisin mielelläni qwerty-WP8:n, vaikka siitä joutuisinkin maksamaan enemmän, kuin vastaavasta ilman qwertyä. Edellyttäen, että se istuu käteen yhtä mukavasti, kuin E7. Toivoisin tosin 4 vaakariviä ja pari pystyriviä lisää tähän E7 - jotka mahtuisivat isomman 4,5" näytön taakse hyvin

Vastaa
Sefriol
Sefriol

22

Marko Ahtisaarihan on pitkään arvuutellut Nokian kehittelevän tekniikkaa jolla näyttöön katseleminen vähenisi. Mutta Nokian tutkimuspuolen tuntien siinä menee enemmän kuin muutama tovi, että valmista tulee aikaan.

Joku Lumia 700 sarjan puhelin qwertyllä olisi ihan napakka pakkaus. Muotoiluksi Nokian Lauta sisälle halpa tuplaydin prosessori, 8mpx kamera, 3,9 tuuman näyttö (800×480) ja 16Gt muistia. Eiköhän tämä täyttäisi suurimmat tarpeet qwerty puhelimille ja samalla pitää hinnan suhkot aisoissa.

Vastaa
Mauriland
Mauriland

23

Kyllä sitä haluaisi jo Noksun E-72:lle uutta korvaajaa mutta se voisi olla tuommoinen saman tyylinen käyttöliittymä. On ollut sekä kosketusnäytöllinen että toi fyysisellä näppiksellä oleva niin on siinä käytettävyydessä eroa. Jos joku pystyy sokkona kirjoittamaan tekstiä kosketusnäytöllisellä niin näyttää vaan. kun kyllä tuolla fyysisellä näppiksellä sen pystyy tekemään. vasta kun on varma että oikea kirjan on sormen alla niin voi painamalla valita sen. Kosketusnäytöllisellä sitä ei todellakaan voi tehdä.

Vastaa
Ripehoo
Ripehoo

24

Ihmettelen samaa ettei ole kysyntää. Itsellä on ollut nyt kaksi vuotta HTC:n Desire Z. Bugisuuden takia olisi jo varmasti lentänyt aikoja sitten nurkkaan mutta QWERTY on vain sitkeästi (tämän jolla kirjoitan) puhelimen pelastanut. Markkinoilta ei tänäkään päivänä löydy puhelinta joka menisi omalla listallani tämän laitteen edelle. Puhelin on juuri sopivan kokoinen, eli mahtuu mukisematta taskuun, pystyasennossa käytettäessä peukalo yltää kauimmaiseenkin nurkkaan toisin kuin esim. Galaxy S3 ja vastaavat. Tehoiltaan pärjää vielä jotenkin uusimpien mukana. Rootattuna android antaa mahdollisuuksia vaikka mihin, jamikä parasta, QWERTY-näppis on täydellinen. Yhdyn täysin aiempiin kommentteihin näppäintuntumasta. En muista olenko E7:ää käyttänyt mutta verrattuna esim. N97 miniin (joka muilta ominaisuuksiltaan oli täyttä kuraa) näppäimistötuntuma on tässä Desire Z:ssa sitäkin parempi koska näppäimet ovat hieman enemmän koholla. Kirjoittaminen tällä on todella miellyttävää ja nopeaa.

Itse olen hieman WP-vastainen, ja taisin maiinitakkin eräälle myyjälle puhelinmyymälässä käydessäni että sitten kun Nokialta tulee QWERTY android niin ostan sen. Ihmettelen muutenkin kun puhutaan aina kysynnästä niin kysyvätköhän valmistajat enää nykypäivänä ostajalta että mitä he tarvitsevat? Vai onko jo maailma kokonaan mennyt siihen 'sinä tarvitset tällaisen' -ajattelumaailmaan?

Vastaa
pain83
pain83

25

Minua ei häiritse kosketusnäytön tuntuma vaan se mitä ruudulla silloin näkyy, kun sillä kirjoittaa. Monta kertaa on tullut ikävä vanhaa N900, kun on nettilomakkeita tai kalenteri merkintää lisännyt. Se vaan sujui niin helvetin paljon paremmin, kun oli koko näyttä edelleen käytettävissä. Mekaanisesti E7:ssa oli kaikki täydellisesti, mutta sen valitettavasti pilasi huono kamera, prossu, muistin määrä ja symbian.

Vastaa
Henkkahhh
Henkkahhh

26

Toivottavasti Jollalta edes tulisi fyysisellä näppiksellä oleva puhelin. Itse olisin sellaista kaipaillut, mutta koska ei enää oikein mitään kunnollista puhelinta saanut niin ostin N9:n.

Testailin Nokia N950:sta viime kesänä ja totesin, että on ihan näppärän oloinen ja hyvä käyttää. Ihmettelenkin, miksei sellaista puhelinta tullut myyntiin asti.

Vastaa
Saksoboy
Saksoboy

27

Niin kuin tässä on useampi sanonut sitä että ei vain ole tullut android qwerty luuria missä olisi oikeasti tehokas rauta.
Itse olen seurannut tota motorolan photon Q luuria sillä mielellä että koska sen sais rapakon toiselta puolelta ilman kytkyä.

QWERTY historia itsellä
Nokia c6-00, nokia e7.
nyt Sony Ericsson Xperia Pro joka on eittämättä paras näistä mutta valitettavasti alkaa jäämään hieman muistin ja tehon kanssa jalkoihin

Vastaa
perhana
perhana

28

@27
Se että tällä hetkellä ei ole gwerty-luuria oikeasti tehokkaalla raudalla johtuu ehkä siitä että valmistajat jotka ovat aikaisemmin näitä tehneet ovat todenneet myyntimäärät niin vähäisiksi että niiden valmistaminen ei kannata.

Esimerkiksi ensimmäiset Motorolan Milestone mallit joissa oli fyysinen näppäimistö olivat kyllä senhetkistä huippua raudaltaan, mutta eivät silti saavuttaneet mitenkään suurta suosiota, ja eiköhän nuo Sony Ericssonin näppäimistömallit myös olleet julkaisuhetkellään ihan tehokkaalla raudalla varustettuja, mutta silti jäivät myyntimäärässä ilman näppäimistöä olevien mallien jalkoihin.

Vastaa
delic
delic

30

Ongelma fyysisessä näppäimessä on se, että se on siinä tuotteessa aina kiinni ja 90% tms. ajasta sitä ei tarvita.

Paljon helpommalla pääsee kun vaan opettelee käyttämään sitä softanäppistä ja huomaa miten vähän sitä fyysistä loppujenlopuksi tarvii tai kaipaa.

Yleensä kyse on ennakkoluuloista ja siitä, että kun se softanäppiksellä kirjoitus ei heti luonnistu ja niitä virheitä tulee niin paljon, tottakai se tarvii harjoittelua, mutta itselle oli ainakin yllätys aikoinaan miten nopeasti se softanäppiksen kirjoitustarkkuus/nopeus kehittyi. Nykyäänhän sitä kirjoittelee todella nopeasti, ei niin nopeasti voisi edes fyysisellä kirjoittaa.

En ihmettele että fyysisiä qwerty luureja ei enää juuri ollenkaan ole, niitä suurin osa ei enää kaipaa. Tai ovat huomanneet että vaikka kaipaisi niin kompromissinä softanäppis on kuitenkin parempi.

Joku tämäntyyppinen ratkaisu on paljon järkevämpi http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/tim/2011/1...ne2_610x595.jpg eli se on laitteessa kiinni vain sillon kun sille on selkeää tarvetta.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

33

Jos Nokialta ei tule fyysistä näppäimistöä, se tarkoittaa vain että merkki vaihtuu seuraavassa kierrossa.

En yhtään silti epäile, etteikö näiden menekki olisi pienempi kuin ilman näppäimistöä olevilla malleilla, mutta luotan siihen että kysyntää on sen verran, että edes jotain valmistajaa kiinnostaa jatkossakin.

@30 "Yleensä kyse on ennakkoluuloista"

Itsellä kyse on ainakin siitä, että vielä monen vuoden käytön jälkeenkin virtuaalinäppäimistö häviää nopeudessa fyysiselle noin 50%.

"Joku tämäntyyppinen ratkaisu on paljon järkevämpi..."

Miten tuo on parempi? Jos haluaisi käyttää erillistä näppäimistöä, täytyisi sitä kantaa jatkuvasti mukana ja lisäksi olla irroittamassa ja kiinnittämässä vähän väliä. Eli saisi vaivakseen kaksi laitetta ja huonon käytettävyyden sen sijaan että olisi yksi laite ja huomattavasti parempi käytettävyys.

Vastaa
Ripehoo
Ripehoo

34

Tässä yhteydessä kannattaa miettiä myös sitä että miksikä sitten tablet-laitteisiin on kovalla buumilla kehitetty kaikennäköisiä erillisiä näppäimistöratkaisuja. Onko niille sitten kysyntää? Ilmeisesti on.

Vastaa
androidsuomi
androidsuomi

35

Onko tälle saitille kirjoittajat oikeasti näin pihalla vai miksi ette tajua että se että jos suomenmarkkinoilla on vielä kysyntää ei riitä valitettavasti kattamaan tuotekehityskuluja jos myydään vaan maksimissaan 60k laitetta. Jenkkeihi Qwertyjä tulee siksi että siell operaattorit tilaavat kerralla 200k laitetta. Suomessa myydään vuositasolla noin 1m laitetta ja tuosta miljoonasta oli halvimmat laitteet suurin osa. Ja kalliilla kommunikaattorilla valitettavasti ei ängetä sille samalle pelikentälle mitä tällähetkellä omivat Samsung ja Iphone.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

36

<i>"Nokian saksalainen tuotepäällikkö David Akinjise kertoo, että fyysisille näppäimistöille ei yksinkertaisesti ole enää kysyntää."</i>

Haista David perse, minä en suostu edes vilkaisemaan mitään luuria jossa ei ole fyysistä QWERTYä. Ja sen näppiksen pitää olla hyvä.

Vastaa
delic
delic

37

@34 "Tässä yhteydessä kannattaa miettiä myös sitä että miksikä sitten tablet-laitteisiin on kovalla buumilla kehitetty kaikennäköisiä erillisiä näppäimistöratkaisuja. Onko niille sitten kysyntää? Ilmeisesti on."

No tabletissa sitä näppistä vielä paljon paljon vähemmän tarvii, ei tabletit juurikaan näppistä kaipaa, paitsi surface jota microsoft aina mainostaa näppiksen kanssa. Microsoft tuntuu pitävän kiinni fyysisestä näppiksestä ja olettaa että sitä tarvitaan tabletissa ja näin ollen luokin mielikuvan läppäristä eikä niinkään tabletista.

Tottakai on aina pieni osa joka sen fyysisen näppiksen haluaa maailman loppuun asti.

Noita näppiksiä on varmaan tehty niin monia siksi, että niiden tekijät luulee, että ihmiset kaipaa sitä fyysistä näppistä. Henk koht en tunne ketään jolla tabletissa olisi hommattu joku fyysinen näppisratkaisu.

Ja se että vaikka 50e:lllä saa jonkun näppistelakan niin onhan se paljo fiksumpaa kuin niin, että olisi joku tablet missä olisi aina kiinni näppis.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

38

36@
>, että fyysisille näppäimistöille ei yksinkertaisesti ole enää
>kysyntää
>Haista David perse, minä en suostu edes vilkaisemaan mitään
>luuria jossa ei ole fyysistä QWERTYä. Ja sen näppiksen pitää olla
>hyvä.

Uutisessa on vähän oijottu, Lähteen jutussa oli puhetta lähinnä qwertystä, ja sitäkin juttua tarkennettu, niin että johtopäötöksesi aika kaukana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

39

30@
>En ihmettele että fyysisiä qwerty luureja ei enää juuri ollenkaan
>ole, niitä suurin osa ei enää kaipaa. Tai ovat huomanneet että
>vaikka kaipaisi niin kompromissinä softanäppis on kuitenkin
>parempi.
37@
>No tabletissa sitä näppistä vielä paljon paljon vähemmän tarvii, ei
>tabletit juurikaan näppistä kaipaa

Jos tabletin tai luurin käyttö ei sisällä paljoa tekstin tuottamista, vaan on klikkailua jne, niin kunnon fyysisen näppiksen tarve vähäisempi, jopa se koetaan haitaksi.

Jos tabletin käyttö on työtä, sisällön tuottamista näppiksellä, sovelluksia joissa se suuressa roolissa, niin hyvällä OSllä, käyttöliittymällä fyysinen näppis voi pestä nykyiset kosketus toteutukset mennen tullen.

Puhelinkäytössä taasen hyvä fyysinen ITu-T näppis, pesee nyky kosketus toteutukset, monissa tilanteissa.

Pitkään on kehitelty parempia vaihtoehtoja ja ehkä jossain vaiheessa myös pääsevät tuotteisiin asti.

Vastaa
Ripehoo
Ripehoo

40

Jokainen voi minun puolesta kirjottaa tänne sillä softanäppiksellä muutaman lauseen kommentin ilman että kattoo kirjottaessa näppäimistöä. Onhan se joo helppoa jos ei paremmasta ole tietoa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

42

@30: Softanäppiksellä pärjää lähinnä jos on tavisurpo joka ei käytä kännykkäänsä mihinkään mielenkiintoisempaan kuin tekstareihin ja satunnaiseen nettiselailuun. Jos haluaa esimerkiksi käyttää emulaattoreita, fyysinen näppis on pakollinen. Ei ihan kiva, ei erinomaisen hyödyllinen - 100% pakollinen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja