Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumiat ovat siivittäneet Nokian asiakastyytyväisyyden uuteen nousuun

15
Valtteri Ahonen

Lumiat ovat siivittäneet Nokian asiakastyytyväisyyden uuteen nousuun
Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan Nokian asiakastyytyväisyydessä on nähtävissä selkeä muutos Lumioiden yleistymisen myötä, kertoo What Mobile.

Kyselytutkimuksen mukaan suurin hyppäys tyytyväisyydessä on nähty kolmen kuukauden jaksolla vuoden 2012 lopussa. Joulukuussa 42 prosenttia kertoi jatkavansa Nokian merkeissä seuraavankin puhelimen kanssa, kun syyskuussa vastaava luku oli 30 prosenttia.

Nokian nousuun syy on alustan vaihtamisessa. Vuoden 2011 joulukuussa Symbianilla toimivia älypuhelimia oli vielä 99 prosenttia koko kannasta, kun nyt Lumioiden osuus on jo 40 sadasosaa.

Asiakasuskollisuuden kuningas on tutkimuksen mukaan edelleen Apple. Yhtiön iPhonea käyttävistä jopa 80 prosenttia aikoo pysyä Applen leirissä myös tulevaisuudessa. Nokia on kyselyn selkeästi suurin nousija.

YouGovin tekemän kyselyyn vastasi yli 4100 brittiaikuista.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Anonyymi käyttäjä
ativS @ (vahvistamaton)

1

Asiakasuskollisuuden kuningas on tutkimuksen mukaan edelleen Apple. Yhtiön iPhonea käyttävistä jopa 80 prosenttia aikaa pysyä Applen leirissä myös tulevaisuudessa. Nokia on kyselyn selkeästi suurin nousija.
Entä Samsung tai LG?.

Vastaa
jpa00
jpa00

3

Erinomainen tutkimus... paitsi että... missäs tässä otetaan huomioon Nokia-käyttäjien kokonaismäärä? Jos syyskuussa 30% vastaa pysyvänsä Nokiassa ja seuraavaan tutkimukseen mennessä Nokian käyttäjien kokonaismäärä tippuu (kuten on todennäköisesti tippunut), niin on aika helppoa saada seuraavassa kyselyssä tulokseksi 40%, kun osa vaihtoa aikoneista on jo vaihtanut toiseen alustaan. Eli tutkimuksen merkitys on täysin nolla. Asiakastyytyvyys kokonaisuutena toki kasvaa, jos tyytymättömät asiakkaat häipyvät.

Vastaa
muppis
muppis

4

@3 Hyvin sanottu siellä takana. :D
Mietin kanssa tuota samaa, että taitaa edelliseen kyselyyn aikoo vaihtaa -vastanneet jo olla vaihtanut. Enemmän olen kyllä Lumioista kitinää kuullu kuin tyytyväisyyttä. Joskus kuule ollenkaan, kun soittaa Lumian omistajalle. ;)

Vastaa
Lauzi
Lauzi

5

@3
Eihän sillä periaatteessa ole merkitystä (ainakaan tämän tutkimuksen kannalta) onko käyttäjämäärissä tapahtunut muutoksia. Tässä tutkittiin vain tyytyväisten käyttäjien osuutta kokonaismäärästä.

Tämän tutkimuksen tuloksia voi tietty erikseen verrata Nokian markkinaosuuksien kehitykseen briteissä tuona aikana ja laskeskella siitä, onko Nokian osuus tippunut samassa suhteessa kuin tyytymättömien käyttäjien osuus.

E: typo

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

@4
Veikkaan, että et positiivista Nokia-palautetta edes rekisteröisi vaikka sellaiseen törmäisit.

@3
Olipahan taas arvattavissa. Kuten #5 totesi, ei sillä ole tässä merkitystä. Tutkimuksessa tutkittiin olemassaolevan asiakaskunnan tyytyväisyyttä. On se suuri tai pieni, se on silti tärkeä tekijä.
Voidaan hyvin olettaa, että asiakaskunta oli pienempi jälkimmäisen tuloksen aikaan, mutta sen perusteella voidaan myös ennustaa, että nyt asiakaskunta on nousemaan päin, kun asiakkaiden tyytyväisyys menee oikeaan suuntaan.

Hyvä Nokia. Kyllä suosta vielä noustaan vaikka lähimmäiset sitä kovasti koittaa hidastaa. :P

Vastaa
jpa00
jpa00

7

@5 & 6 Ihan totta. Tutkimuksen kannalta sillä ei ole merkitystä, eikä tietysti tarvitse ollakaan. Mutta JOS samalla voitaisi uutisoida Nokian kokonaiskäyttäjämäärän kasvusta, niin tutkimuksesta ja tästä uutisesta saisi irti jotain todellista sisältöäkin. Tutkimstulosta ilman laajempaa kontekstia on mahdotonta ottaa varsinaisesti positiivisena, mutta ei sitä toisaalta voi ottaa negatiivisenakaan. Siksi siis sanoinkin, että tutkimuksen merkitys on nolla. Nyt koko uutinen valitettavasti vaikuttaa väkisin positiiviselta kuulostavaksi väännetyltä.

Nokialla menee WP:n kanssa nyt paremmin kuin vuosi sitten, mikä on Nokian kannalta varmasti hyvä.

Vastaa
tataka
tataka

8

itse en ollut lumia 920 tyytyväinen koska huonosti ohjelmia ja kalliita sekä kun ajattelin myydä pois ja laitoin tehdasasetussten palautuksen niin tilttiin meni eli korjaukseen joutui. aika buginen toi windows phone, mutta jos saavat korjattua saatan lumia 620 suositella peruskäyttäjälle..

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

10

@7
Lienee yleisessä tiedossa, että Nokian nykymallisto eli Asha ja Lumia on molemmat menossa kohti parempaa. Lumia nyt tärkeimpänä, joten sinänsä tuokin puoli on summittaisesti tiedossa. Lumioiden, ja oletan myös Ashojen, asiakaskunta on siis kasvussa, jos jotain. Nokian asiakaskunta kokonaisuutena voi toki vielä laskea, kun ollaan Nokian suurten muutosten loppupuolella vielä.

Ja edelleen tutkimuksessa tutkittiin NYKYISTÄ asiakaskuntaa, joten tutkimuksen merkitys ei ole nolla.
Sun näkökannalla nyt saa kaikista kyselytutkimuksista nollan arvoisen. ;)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

@8
Minä olen taas täysin tyytyväinen omaan Lumia 920:seen. Mitään vikaa ei ole olut ja minusta ohjelmia on vähintään tarpeeksi. Toki, jos puuttuu jokin tietty ohjelma tarjonnasta, niin eihän sille mitään voi. Toisaalta tarjonta tulee varmasti paranemaan koko ajan.

Vastaa
tataka
tataka

12

@11 hieno homma jos olet tyytyväinen, onhan tuleva lumia 620 varmasti sulavampi kuin tuplaydin ics androidit ja 920 oli sulava käyttää, mutta toi on bugi ja yleinen windows phone 8 että tehdasasetuksen palautuksessa luuri menee juntturaan. voi olla että portico korjaa ne..

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

13

@12
Jeps. Halusin vaan esittää toisenlaisen mielipiteen. :)
Jos on bugi, niin varmasti se jossain kohtaa fiksataan. Buginsa kullakin! :) Mun listalla ei tehdasasetus-bugi ainakaan ole kärkipäässä...vois niitä olla pahempiakin. ;)

Vastaa
jpa00
jpa00

14

@10 :D Saatatpa olla oikeassa. Näkökannastani suhteessa kyselytutkimuksiin siis. Ja toki Lumioita myydään jonkin verran ja Ashaa varsin hyvinkin.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

15

Tällainen järkevä ja asiaa eteenpäin vievä keskustelu on siinä määrin harvinaista nykyisin, että pakko sanoa: Kiitos jpa00.
Kiitos myös muille osallistuneille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja