Windows Phone 8 -päivitys uusille Lumioille tuli jakoon

20
Teemu Laitila

Windows Phone 8 -päivitys uusille Lumioille tuli jakoon
Nokia on aloittanut Windows Phone 8 -päivityksen jakelun Lumia 920 - ja 820-puhelimiin. Kyseessä Portico-niminen päivitys, joka Nokian mukaan parantaa viestipalveluja, nettiselailua, Bluetooth- ja WLAN-yhteyksiä, kameraa ja akunhallintaa.

Päivityksen jälkeen käyttöjärjestelmän versionumero on 8.0.10211.204. Päivitys ladataan OTA-päivityksenä ja puhelin ilmoittaa kun päivitys on saatavilla. Jos puhelin ei ole vielä ilmoittanut päivityksestä, sen voi kuitenkin saada ladattua tarkistamalla saatavuuden manuaalisesti menemällä puhelimen valikossa kohtaan Asetukset, Päivitykset, Tarkista päivitys.

Päivitys ei koske äskettäin ostettuja puhelimia, joihin uusin ohjelmistoversio on asennettu jo tehtaalla.

Ohjelmistopäivityksen asentaminen on helppoa ja siihen vaaditaan vain täyteen ladattu akku sekä yhteys WLAN-verkkoon. Nokian mukaan asentaminen voi kestää jopa 30 minuuttia eli jos odottaa tärkeää puhelua, päivittäminen kannattaa jättää myöhemmäksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 498 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
99 € Elisa
139 € Gigantti
139 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € Telia
499 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentit (20)

pitokokka
pitokokka

1

Siis onko 920:ssä ollut vieläkin huonompi käyttis? Kilpailijoihin on vielä matkaa, jopa hyvässä valossa otetuissa kuvissa.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

2

Haha :DD Kateellinen lagdroid-käyttäjä ulisee kun kaksi viikkoa vanhaan kiinalaiseen muovipaskaan ei päivityksiä ole luvassa :D Mene köyhä kauppaan ostamaan kunnon puhelin ettei tarvitse foorumeilla itkeä. Vai eikö äiti suostu maksamaan? :(

Vastaa
pitokokka
pitokokka

3

Ihan 920:llä kirjoitan. Onhan puhelin Nokialaiseksi hyvä (N9:ä,en ole käyttänyt), mutta matkaa on jäljellä. Laadusta en nyt osaa sanoa mitään. Oma 920 muuten natisee kun painaa takakannen keskeltä, alimmassa neljänneksestä.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

5

@3 kai se nyt vähän natisee, kun on takakansi on käyrä ja olen aika varma että siinä ei ole mitään alla.
Päivitys tosiaan tuli ja päivitys oli helppoa ja sutjakasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joopas.... (vahvistamaton)

6

Ei pahalla, ei siinä takakantta ole, yhtä valua koko runko. @3 ja juuri testasin tuota työpaikan mallikappaleel ja ei natise :D tiedä sit painoinko väärästä kohdasta... :D

Vastaa
pitokokka
pitokokka

7

No ehkä mulla on maanantaikappale, kun takaosa natisee vähän Nokian merkin alapuolelta. Kuoren ja sisäosan välissä lienee pikku rako. Pienempi haitta on sietää natinaa kun viedä huoltoon ja odottaa milloin saa takaisin.

Kaiketi softakin on tässä puhelimessa sarjaa. Aika paljon on ihmeellisiä ominaisuuksia. Hyviäkin juttuja on, mm. kamera on hyvä hämärässä ja ulkomailla on kiva käyttää Nokia navigointia ja tallennettuja karttoja, Skype pyörii taustalla jne. 920 ei sovellu minulle ainoaksi puhelimeksi. Esim. kaikki puhelut hälyyttää/tai ei hälytä riippuen äänenvoimakkuuden tasosta. Et pysty laittamaan loma-profiilia päälle. Haasteita riittää, meidän perheeseen tulee Lumia vain jos hinta on tarpeeksi alhainen. 800:n hinta on ihan jees ja ostaahan moni myös hintavia Applen tuotteita (4s ei varmaan hullumpi vaihtoehto).

Toivon menestystä Nokialle, mutta mikkiksen käyttis ei vain ole sellainen mitä haluaisin.

Vastaa
perhana
perhana

8

@7
"meidän perheeseen tulee Lumia vain jos hinta on tarpeeksi alhainen"

en nyt pysynyt ihan kärryillä... teidän perheessä ei siis ole Lumiaa, mutta sinun Lumiassa natisee takaosa...?

Vastaa
pitokokka
pitokokka

9

Firman puhelimia ei lasketa. Kait näitä voidaan tulevaisuudessa räätälöidä yritysten käyttöön, mutta nyt tästä puuttuu paljon sellaisia juttuja joiden olettaisi oleva yrityspuhelimissa. Puhelin vaikuttaa enemmän yksityiskäyttöön suunnatulta, joskin tiettyjä ominaisuuksia puuttuu.

Helppo käyttää. Tekstarin lähetys on tosin haasteellista, jos olet sattumoisin jokun numeron tallentanut "koti" kohtaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
N.LumiaSHIT @ (vahvistamaton)

11

@2
Parempi muovipaska,kuin PAINAVA tiiliskivipaska!!. =)
;)

Vastaa
Curvy2
Curvy2

13

Meillä oli sanottu, että linnunpoikanenkaan omaan pesään kaki.
Minusta toi Lumia 920 on jämpti ja hyvin toimiva, akkukin kestää vuorokausikaupalla. Huawei taitaa olla mokkulamarkkinoilla paras, mutta tuon kännykän androidilla vie sikana virtaa.
Jos on muka tiiliskivi, niin suositteln kuntosalilla käyntiä, jos ei enää puhelinta jaksa kädessä pitää, ja jos itse sitä yhtäkään...

Vastaa
pitokokka
pitokokka

14

Tarkoittaako Nokian suomalaisuus sitä, ettei WP 8 (ja 600 e kännykän) puutteista saa puhua? SIII:n näytöllä pyörii juuri nyt aamutv. Lumialla lähetystä ei voi katsoa, Flash Player puuttuu. Ennen kuin lyttää Flash playerin maanrakoon kannattaa miettiä oliko ohjelma silloin tarpeellinen, kun se Nokiassa oli ja Applessä ei ollut.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

16

pitokokka. Mä en ihan saanut esille tolkunhiventäkään sun viestistä. Kai nämä kommentit voisi edes suomeksi kirjoittaa edelleen tai tarkistaa oikeinkirjotuksensa vaikka kovin kiireisiltä sinunkin kommentit vaikuttavat?

@1
Vieläkin huonompi käyttis? Sama siinä on ollut ennen ja on edelleen...

#7
"Kaiketi softakin on tässä puhelimessa sarjaa."

@9
"Helppo käyttää. Tekstarin lähetys on tosin haasteellista, jos olet sattumoisin jokun numeron tallentanut "koti" kohtaan."
Helppo vai haasteellinen käyttää? Mikä viesteissä tökkii?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

17

@13
Ja siis saa puutteista puhua ja kritisoidakin.

Flash'ia kaipasin aluksi itsekin, mutta kyseessä on MS:n linjanveto. Eihän Windows 8:kaan tue sitä. Jos ei tue jatkossakaan, niin tulee kyllä kuolemaan koko flashi, kun tietokoneista melkein kaikki on kuitenkin Winukalla...

Mutta kyllä aamu TV näkyy ainakin minun Lumiallani. Oletko kuullut Nokia TV:stä? ;) Vinkkinä, se on asennettuna puhelimeesi.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

18

Niin näkyikö Aamu TV nokia TVstä livenä, mielestäni ei, ei myöskään juuri alkanut kyselytunti, hiihto- yms. kisat. BooxTV:n arvosteluissa pyydetään myös livelähetyksiä, en apsia asentanut.

Tekstareissa on jokin bugi. Jos numero on muussa kuin matka puhelin kentässä, et voi ihmiset softan kautta tekstaria lähettää.

Samaan maanantaisarjaa softan tarkoitin olevan. Odotin tähän päivitystä, mm. FM-radio on kaiketi raudan puolesta mahdollinen. Tunein löytyy, muttei Ylen kanava tule läpi (SIII versiossa kyllä). Sports Trackerissä et pääse kavereiden harjoituksia katsomaan, jopa SkyDrive apsi toimii SIII:saa paremmin (kunnon Dropbox apsia ei edes ole), yms. kaikkea pientä petrattavaa löytyy. En ole esim. vielä keksinyt miten pääsen kameratilasta ihmettelemään otuttua kuvaa ilman,että napsautan Windows näppäintä ja käynnistän valukuvat osan. Ehkä jossain vaiheessa opin.

Vastaa
Curvy2
Curvy2

19

Käyttötarpeista varmaan on myös asia. Finland topography on todella hyvä ja myös kamera, en minä jossakin järven rannalla tarttee mitään telkkaria tai radiota. Keväällä luonto pitää huolen, että laulua raikaa. Sitten illalla tulee vuoteessa katseltua Netflixin elokuvia. Kai tuon Viaplaynkin sovelluksen saa jostain, Vai?
Eräs mikä minulle on todella tärkeää on toi akunkesto. Huonoja kokemuksia entisistä laitteista...
Oletukseni on, että käyttis pistää lepotilaan kaiken joutavan, ja vielä kun käytän kasia pöytäkoneessa, niin yhteensopivuus tulee erääksi kriteeriksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.