Nokia Lumia 720: 4,3 tuuman Windows Phone 8 -laite 249 eurolla

13
Teemu Laitila

Nokia Lumia 720: 4,3 tuuman Windows Phone 8 -laite 249 eurolla
Nokia on odotetusti virallistanut jo viime viikolla vuotaneen keskhintaisen Lumia 720 -puhelimen juuri äsken Barcelonan MWC-messuilla. Lumia 720 sijoittuu hinnaltaan Lumia 620:n ja 820:n välimaastoon ja se nähdään kaupoissa noin 250 euron hintaan vuoden toisen neljänneksen aikana.

Lumia 720:n IPS-tekniikkaan perustuva näyttö on 4,3 tuuman kokoinen ja kuten muutkin tuoreet Lumia-mallit (Lumia 920 -mallia lukuun ottamatta) käyttää 800x480 pikselin resoluutiota (217 PPI). Näyttö on lisäksi varustettu Nokian omalla ClearBlack-tekniikalla ja sitä voidaan muiden Lumioiden tapaan käyttää myös hanskat kädessä.

Laitteen sisuksista löytyy kaksiytiminen 1 GHz:n taajuudella toimiva prosessori, 512 megatavua keskusmuistia ja 8 gigatavua tallennustilaa (jota voidaan kasvattaa microSD-kortin avulla). Akun kapasiteetti on 2000 mAh, mikä lupailee kohtuullista akkukestoa ottaen huomioon prosessorin nopeuden ja näytön maltillisen koon. Toisin kuin kalliimmat Lumiat, 720 ei tue LTE-yhteyksiä. NFC-toiminto kuitenkin on tarjolla.Nokia kehuu Lumia 720:n kameraa jälleen loistavaksi, mutta matalampaan keskihintaluokkaan sijoittuva laite ei kuitenkaan ole saanut kalliimmille puhelimille varattua PureView-brändäystä. Takakamera tallentaa kuvia 6,7 megapikselin tarkkuudella. Kamera kuitenkin käyttää Carl Zeiss -merkittyä optiikkaa ja linssi on valovoimainen suurimman aukon koon ollessa f/1.9. Etukameran tarkkuus on 1,3 megapikseliä ja se on varustettu laajakulmaisella optiikalla.

Laite on rakenteeltaan Nokian tutuksi käynyttä yhdestä palasesta muodostuvaa polykarbonaattia, eli myöskään akkua ei voi vaihtaa. Tarjolla on silti takakanteen kiinnittyvä lisäosa, joka tuo puhelimeen langattoman latauksen. Laitteen fyysiset mitat ovat 127,9 x 67,5 x 9 mm ja painoa on 128 grammaa. Perinteiseen tapaan Lumia 720 tulee markkinoille punaisena, keltaisena, syaanina ja mustana sekä valkoisena.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
365 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Kommentit (13)

Jarissimo
Jarissimo

1

käsitinkö oikein, että takakanteen tulee jokin läpyskä jolla tuo langaton lataaminen saadaan aikaiseksi? No mitähän tuon puhelimen paksuus silloin on?

Vastaa
squi
squi

2

Käsitit oikein, langaton lataus näyttää vähän suojakuorelta. Paksuus kyllä kasvaa kohtalaisesti sen myötä.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

No jep. Aika turhia julkaisuja Nokialla tänään. Toivat "kaikkiin" hintaluokkiin saataville jotain (minusta niillä olikin jo kaikissa muissa paitsi huippuluureissa). 920 voi tietysti olla jollekin se huippuluuri, mutta minulle ei , vaan se on minulle hirveä halko.

Eli minusta Nokian ainoa puute jo pidemmän aikaa on ollut järkevän kokoinen huippuluuri, se puute jatkuu ja halpiksiin tuodaan lisää sekamelskaa.. Odotin, että sieltä olisi tullut slimmi versio 920:stä, mutta näköjään jättivät sen kortin käyttämättä.

Olisihan se tietysti ollut tyhmää tuoda vielä uutta lippulaivaa, kun edellinenkin tullut saataville vasta äsken, mutta taitaa tämä nykyinen jäädä aika monelta ostamatta, kun on vain niin järjettömän kokoinen ulkoisesti, vaikka näyttö nyt ei mikään kauhean suuri olekaa).


Olin jo hehkuttamassa, että se halppis noksu 105 pitää ostaa (tai muutama), mutta huomasin tuossa juuri, että kaikissa halpiksissa on edelleen Nokian oma laturiliitäntä. No se siitä sitten, kun enhän mie nyt rupea latureita enää raahaamaan mukana (vaikka tuossa pitkä akkukesto onkin).

Vastaa
3rd_party
3rd_party

4

@3

"Olisihan se tietysti ollut tyhmää tuoda vielä uutta lippulaivaa, kun edellinenkin tullut saataville vasta äsken..."

Tämä. Itsekin puoliksi odottelin, että tulisiko Nokialta uusi huippumalli. Samalla kuitenkin ajattelin, että sellaisen julkaiseminen puukottaisi niin pahasti Lumia 920 myyntiä, ettei siinä mitään järkeä olisi.

Vähän tosin nämäkin luurit putoavat sinne harmaaseen massaan: Nokialta on tullut niin monta välimallia, ettei niiden väliltä enää ole helppoa valita. Saattaa pikemminkin karkoittaa asiakkaita kuin houkutella niitä lisää.

"Olin jo hehkuttamassa, että se halppis noksu 105 pitää ostaa (tai muutama), mutta huomasin tuossa juuri, että kaikissa halpiksissa on edelleen Nokian oma laturiliitäntä. No se siitä sitten, kun enhän mie nyt rupea latureita enää raahaamaan mukana (vaikka tuossa pitkä akkukesto onkin)."

No, jos akunkesto on tosiaan tuon kuukausi, niin eipä sitä laturia tarvitse mukana kantaa. Antaa sen lojua siellä yöpöydän laatikossa tjm. ja lataa kerran kuussa. En kyllä toisaalta itsekään ymmärrä, miksei tähän voinut laittaa mikro-USB:tä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
axlehton (vahvistamaton)

6

@5
Noh, 820 on 1.5GHz prossu, tuplasti muistia ja lte yhtydet. Ei tuo 720 niiltä osin ihan pärjää. Hyvän oloinen luuri kyllä tuo 720 ja kaarevan lasin yms ansiosta varmasti aika miellyttävä käsitellä.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

7

@6 akku, näytön lasi ja etukamera. Nokia sekoittaa tuotteiden ominaisuuksia niin, ettei kuluttaja tiedä mitä pitäisi ostaa. Jää pian nokialainen ostamatta kun ei osaa päättää. Tuo keskusmuisti voi olla rajoittava tekijä 720:ssä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JesseKristian (vahvistamaton)

8

Noni! 820 oli jo pitkään mietinnässä, mutta jäänyt kaupan hyllylle turhan ison hintalapun takia. Taidan lukea tästä luurista parit arviot vielä, mutta alustavasti näyttäis siltä että menee ennakkovaraukseen!

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

Jarissimo,
Siis sinulle Lumia 920:sen paksuus on ongelma? Ja homma kiikastaa siis noin kahdesta millistä?

Kai sulla on nykyisessä ultraohuessa luurissas joku hauska silikonikuori päällä? :p

Ei sillä, päätöksensä saa kukin tehdä itse. Mulle noin 10 milliä paksu puhelin ei ole mikään ongelma. Eikä ole 180 gramman painokaan mikään ongelma. Luultavammin molemmat antaa hieman kestävyyttä puhelimelle, niin eipä mene palasiksi heti pudotessaan.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

11

Ongelma on lähinna tuo paino kun luuri on mukana myös lenkkeillessä. Ei se ylitsepääsemätöntä ole, mutta muilla on tarjota paremmilla ominaisuuksilla laitteita pienemmässä koossa.

Eli ongelma tulee siinä vaiheessa kun noksua vertaa kilpailijoiden tuotteisiin. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Tämän varmasn huomaa jokainen jok pääsee esim liikkeessä käpistelemään vaihtoehtoja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ughteweua (vahvistamaton)

12

Tukeekohan tämä Lumia 720 Dual Carrier tekniikkaa? 4G kun on vielä aika monessa paikassa pelkkä haave, Dual Carrier taas mahdollistaisi laajaltikin nopeahkon netin käytön (vasteaika toki säilyy heikohkona).. Nokian sivuilla toki mainittu max nopeudeksi 21,1Mbps mikä hieman ihmetyttää. Eikös tuo DC ollut jo vanhemmissakin WP7 lumioissa? Ei toki kaikissa..

Vastaa
PJL78
PJL78

13

Menin Elisa shopittiin kattomaan joitakin uusia puhelimia, ihan heti nähtyäni ja sekunnin kokeiltuani ostin pikinmiten 720:n, eikä todellakaan kaduta. Akku kestää todella rankassakin käytössä kaksi päivää, jokainen sovellus toimii hyvin, eikä muostin vähyyttä todellakaan huomaa. Mitään miinusta en kesi tekemälläkään, on kevyt, ohut ja akku kestää, näyttö on hieno ja sovellukset joita tarvitsen tai halusin on asennettu, mitään ei jäänyt kaipaamaan muuta kuin fonecta callerin soittajan tunnistusta, joka luultavasti tulee päivityksen jälkeen. Oikeastaan tärkeimmät ominaisuudet on musiikki+ ja muut Nokian omat sovellukset, muilla en tee oikeastaan mitään.

Saman hintaisiin android puhelimiin nähden tämä on laadukkaamman oloinen ja huomattavasti arvokkaamman oloinen, monet ovat luulleet tätä jopa 920:ksi ja 820:ksi =)

Langattoman latauslaitteen saa 69€ hintaan, Fatboy ma<ksaa melkein huntin... tekis mieli ostaa autoon toi halvempi ja asuntoon toinen, yöpöydän alle ;-) Ehkä turhan tyyris laturiksi kuitenkin. Kamera on hyvä, onhan niitä parempiakin, mutta edelliseen N9:n kuviin verrattuna hieman parempia.

Onneksi en ostanut Lumia ysikaksnollaa, ei ois ollu rahoille näin paljoa vastinetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.