Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia: Microsoftin ryhtyminen puhelinvalmistajaksi on meille riski

48
Teemu Laitila

Nokia: Microsoftin ryhtyminen puhelinvalmistajaksi on meille riski
Nokian mukaan Microsoftin julkaisema oma "Surface-puhelin" olisi riski Nokian menestymiselle Windows Phone -ekoysteemissä. Vielä viime syksynä Nokia ei ainakaan virallisesti uskonut Microsoftin puhelinsuunnitelmiin ja toimitusjohtaja Steven Elop jopa vakuutti mahdollisen Surface-puhelimen olevan hyväksi koko ekosysteemille.

Syksystä on kuitenkin kulunut aikaa ja eikä Nokian puhelinmyynti ole lähtenyt nousuun yhtiön toivomalla tavalla. Jos Microsoft julkaisisi oman puhelinmallin ja keskittäisi markkinointipanostuksensa kokonaan sen taakse, Nokia voisi menettää paljon arvokasta näkyvyyttä erityisesti Yhdysvalloissa.
Nokian muuttunut käsitys tilanteesta käy ilmi lain vaatimasta ilmoituksesta, jonka yhtiö joutuu tekemään arvopaperikauppaa valvovalle viranomaiselle Yhdysvalloissa. CNETin havaitsemassa ilmoituksessa Nokia listaa mahdollisiksi riskeiksi strategiamuutokset, joilla voi olla negatiivinen vaikutus Nokiaan. "Microsoft saattaa esimerkiksi Surface-tabletin lisäksi laajentaa strategiaansa muihin sen omalla brändillä myytäviin mobiililaitteisiin kuten älypuhelimiin. Muutos saattaisi tarkoittaa Microsoftin fokuksen siirtymistä omiin laitteisiinsa ekosysteemin muiden valmistajien kuten Nokian laitteista", selvityksessä analysoidaan.

Toinen Nokian näkemä mahdollinen riski liittyy myös Microsoftin strategiamuutoksiin, mutta se on jo pidempään huhuttua Surface-puhelinta epätodennäköisempi vaihtoehto. Nokian yhtiön toiminnalle olisi haitallista, jos Microsoft vähentäisi investointejaan Windows Phone -järjestelmään tai jopa lopettaisi sen kehityksen kokonaan. Ottaen huomioon Nokian panostukset Microsoftin mobiiliekosysteemiin, "negatiiviset vaikutukset" kuulostaa kohtalaisen miedolta ilmaisulta. Toisaalta nykymaailmassa Microsoft ei yksinkertaisesti pärjää ilman mobiilikäyttöjärjestelmää eli riski koko järjestelmän kehityksen lopettamisesta on lähinnä teoreettinen.

Surface-puhelinta on kuitenkin pidetty jo pitkään todellisena kehityksen alla olevana laitteena, joka on kuitenkin Microsoftin kannalta edelleen vain varasuunnitelma, jos sen kumppaneiden puhelinmyynti ei lähde kantamaan hedelmää.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (48)

puupääeflop @ (vahvistamaton)

1

Nokian mukaan Microsoftin julkaisema oma "Surface-puhelin" olisi riski Nokian menestymiselle Windows Phone -ekoysteemissä.Surface-puhelinta on kuitenkin pidetty jo pitkään todellisena kehityksen alla olevana laitteena, joka on kuitenkin Microsoftin kannalta edelleen vain varasuunnitelma, jos sen kumppaneiden puhelinmyynti ei lähde kantamaan hedelmää.

Nokia ajoi itsensä jo pahaan tilanteeseen,kun pallkasi Elopin ja teki sopimuksen ensisijaiseksi käyttöjärjestelmäksi Windows Phonen!!. Steven Elopilla on nyt niin suuri valta päättää asioista Nokialla kun puhutaan Nokia puhelimien käyttöjärjestelmästä,että..."EI hyvää päivää"!!.
=(

Vastaa
jonzee
jonzee

3

@2 Vaihtoehtoja olisi ollut muitakin kuin Androidi, kuten esimerkiksi sinnitteleminen vielä hetken Symbianissa ja lopulta Meegon julkaiseminen.
Sitä on enää turha odottaa, joten nyt ei voi muuta tehdä ku odotella ja toivoa parasta Windows-strategian suhteen

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

4

mutt eihän tää tilanne mikään yllätys voinut olla kuin korkeintaan Nokian totaalisen pihalla oleville jes, jes-päättäjille, näille Ollilan ja eLopin uskoville perässähiihtäjille.
Ja kyllä heitä äänekkäästi moisesta MS-sidonnaisuudesta varoitettiin moneen kertaan ja monella suulla.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

5

Gatesin Bili saattoi tarkoittaa juuri tuota kun hän tunnusti MS:n mobiilistrategian virheelliseksi. MS lähteekin toteuttamaan oman puhelimen strategiaa ja jättää Nokiat sun muut WP-partnerit oman onnensa nojaan.

Uhka on todellinen ja suuri. Ainakin Ballmerin houkutus on suuri kun Nokiakin on saatu pois kentältä. Kaikessahan MS on kulkenut Applen jäljissä.

Ainoa lohtu on, että Surface on vuorenvarma floppi. Taas KIN. Nokian näkymiä se ei kuitenkaan paranna yhtään.

Vastaa
Taeco
Taeco

6

Jos henkilökohtainen mielipiteeni pitäisi antaa siitä, mikä olisi top-5 kiinnostavimmat älypuhelinkäyttöjärjestelmät, niin en Androidia laittaisi varmaan listalle ollenkaan. Siinä missä Windows Phone ei olisi listalla ykkösenä, se kuitenkin löytyisi siltä, ehkä jopa tokalla sijalla. Jos haluaa androidin, niin sitten ostaa vaikka htc:n, ei se niinn vaikeaa ole.

"Microsoft käytti sata miljoonaa dollaria Windows Phonen markkinointiin ja Nokia on ollut siinä eniten esillä, mutta Microsoft aikoo EHKÄ valmistaa oman kännykän eikä enää tue Nokian markkinointia. Lisäksi Microsoft tuki Nokiaa uuteen alustaan siirtymisessä ja aluksi jopa maksoi alustansa käytöstä enemmän kuin sai Nokialta. Siksi Andoid olisi ollut Nokialle paljon parempi valinta." Eli teidän mielestä se, että Nokia aluksi sai MS:ltä tukia ja mainostusapuja mutta ei saa sitä kohta enää tarkoittaa sitä, että Android olis ollu paljon parempi, koska mitään mainostukea ei olisi otettu Nokialta pois kun sitä ei koskaan olisi annetukaan? Ei mitään parempi kuin vähän aluksi ja sitten ei enää mitään?

Vastaa
sundiini (vahvistamaton)

7

Täällä taas asiantuntijajonnet vauhdissa. Eikä artikkelikaan häävi lopen ollut.

Vastaa
perhana
perhana

8

kun nyt kaikki itkee sitä kuinka nokian ja microsoftin sopimus mukamas sitoo nokian pysymään pelkästään windows phone-älypuhelimissa, niin eikö sama sopimus sitten ole yhtä sitova myös toisinpäin... eli jos microsoft omalta puoleltaan on lupautunut keskittämään mainostustaan nokian windows phone-laitteisiin, ja jos microsoft oman puhelimen julkaistessaan rikkoisi omalta osaltaan tätä sopimusta, niin tällöinhän myös nokia vapautuisi sopimuksen velvoitteista... jos kyseisiä velvoitteita oikeasti edes on olemassa.

Vastaa
UUSIHUOMEN (vahvistamaton)

9

Nokian tehtävä irtiotto MS:n systeemeistä omilla käyttöjärjestelmillä. Muitten kanssa on turha liittoutua MS:stä hiljalleen irrottautumisen jälkeen

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

10

Onhan tämä uhka ollut kokoajan tiedossa, nyt se vaan alkaa pikkuhiljaa nousemaan ajankohtaisemmaksi. olisi ollut naiivia ajatella,e ttei ms olisi kiinnostunut rahan tekemisestä. Nokia oli hyvä ja erittäin halpa työkalu nostaa WP:n tunnettavuutta. Nokian tehtävä on kohta täytetty, joten vuorossa on MS:lläkin rahan tahkoaminen.

Nokia ei ole WP puhelimilla menestynyt, eikä sitä tule tekemäänkään, mutta Nokiasta on kuitenkin ollut MS:lle erittäin paljon hyötyä, koska alusta on nyt yleisölle tuttu.

Android valmistajat ympäri maailman ovat huolissaan kun Google osti Motorolan, minusta asiat ovat kuitenkin paljon huolestuttavammin WP leirissä, koska MS:llä on Balmerin mukaan selvästi haluja laitevalmistukseen.

Suoraan sanottuna en näe yhtään hyvää syytä miksi Nokian strategia olisi ollut oikea tai edes toimiva millään muotoa. Mikään mahti maailmassa ei olisi voinut estää käyttämästä useampaa alustaa, kuten muutkin tekevät. Oli aivan turhaa pelata kaikki yhden kortin varaan, vielä sen huonoimman. sama kun blackjackissa jättäisi käden kolmoseen.. Onnistua voi vaan jos muut epäonnistuu kaikessa.

En tiedä olisiko android ollut sen parempi, mutta minusta olisi. Se olisi ainaskin antanut mahdollisuuden erottua, toisin kuin WP (Nokia on asiasta toista mieltä, mutta en ymmärrä miksi, WP puolella ei voi erottua mitenkään, koska rauta on rajoitettua ja lisäksi kaikki näyttää ihan samalta).

Uaseamman alustan strategia olis ollut paljon parempi, koska Nokialla olisi ollut siihen varaa. Esimerkiksi yksi malli (toki alustan vaatimat muutokset mallikohtaisesti), mitä olisi tarjottu WP:llä, Androidilla ja Meegolla. Ensimmäisen luurin jälkeen olisi nähty mihin kannattaa paukut laittaa ja mihin ei. Olisihan se voinut olla, että WP olisi myynyt eniten, mutta ihan idioottimaista lähteä sille tielle ilman tietoa menekistä.

Nykyään Nokia on käytännössä huono vitsi, mille on odotuksia, mutta mitään se ei ole vielä lunastanut. Strategiamuutoksesta on kuitenkin jo 2v, kuinka pitkään tulosta pitää odottaa, minusta se tulos nähdään jo, eikä se ole häävi. Jokainen joulukuu on nokialle käännöskohta, onkohan näin vielä viiden vuoden päästäkin, naurettavaa.

Katsotaan mitä tahansa muuta valmistajaa niin niiden toiminta on nopeaa ja uutuuksia saadaan ulos vauhdilla. En vieläkään keksi mihin Nokia on saanut tuhlattua yli kaksi vuotta ilman, että mitän toimivaa, kunnollista ja muista erottuvaa lippulaivaa olisi saatu ulos. Ja muista poikkeavaa väritystä en laske, koska mielestäni ruiskuvalukoneet on tehneet erivärisiä muovipalikoita jo aika pitkään.

Vastaa
perhana
perhana

11

@10
"En tiedä olisiko android ollut sen parempi, mutta minusta olisi. Se olisi ainaskin antanut mahdollisuuden erottua, toisin kuin WP"

Samsung Galaxy - android jossa lisänä jokin oma työpöydän kello
Sony Xperia - android jossa lisänä jokin oma työpöydän kello
Huawei - android jossa lisänä jokin oma työpöydän kello
LG - android jossa lisänä jokin oma työpöydän kello
ZTE - android jossa lisänä jokin oma työpöydän kello
HTC One - android jossa lisänä jokin oma työpöydän kello
Motorola - android jossa lisänä jokin oma työpöydän kello
Kiinalainen halpaluuri - android jossa lisänä jokin oma työpöydän kello
Nokia Lumia - Windows Phone

Mikä näistä edellisistä puhelimista erottuu joukosta?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

12

Olet aika hakoteillä, jos meinaat, että erottuminen Android puolella on kello..:)

esimerkkejä:

SGS3: Käyttöliittymä täysin erilainen kuin normi Android, lisukeina mm. smartstay, eleitä, splitscreen ja paljon muita softalla tehtyjä omianisuuksia.

HTC One: Sense 5, joka eroaa täysin kaikista muista Androidin työpöydistä, tarjoten myös paljon lisukkeita, kuten sgs3. Rautapuolen ominaisuutena ir kaukosäädin, jota ei varmaankaan olisi WP luuriin edes mahdollista tehdä, käyttiksen ja raudan rajoituksista johtuen (niin naurettavalta kuin se tuntuukin).

Androidissa rautapuolta ei ole rajoitettu kuten Windows puolella, eli tarvittaessa valmistaja voi tuoda omia rautapohjaisia lisäominaisuuksia, joita muissa ei ole.


Tu osinun listasi on aika huvittava, sillä siellä on yksi ei Android. Tosin se kiinalainen halpaluuri voisi ihan yhtähyvin olla WP pohjainen, kuten Huawei, HTC, Samsung, ZTE yms..

Jos WP kiinnostaisi ketään, olisi siellä varmasti muitakin valmistajia kilpailemassa. Nykyisin ei kiinnosta, niin Nokia saa hakata päätään seinään lähes yksin. Tosin on muutkin valmistajat julkaisseet WP luureja testiksi (kuten Nokiankin olisi pitänyt tehdä, nimenomaan testinä). Monet valmistaja novat julkaisseet niitä yhden tai pari, kun kysyntää ei ole ja nykyisin keskittävät panoksensa myyviin alustoihin.

Kerroppa sinä miten Nokian luurit erottuvat muista WP kilpailijoista? 920 kamerallaan, mutta entäpäs muut? Väreillään, jep jep.. vahvasti menee..

Vastaa
3rd_party
3rd_party

13

@12

Mikä ihmeen tarve Nokialla on lähtökohtaisesti erottua muista WP-valmistajista? WP:n markkinaosuus on tällä hetkellä muutaman prosentin luokkaa, josta Nokialla on valtaosa. Eiköhän Nokian tähtäimessä ole pääasiallisesti Androidin ja iOS:n markkinaosuudet. Siinä kuviossa erottuminen muista WP-valmistajista on täysin toisarvoista, ja WP huomattavasti kustomoitua Anroidia tehokkaampi erottava tekijä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

14

Miten ihmeessä jotkut jaksaa jauhaa tuota soopaa, ettei Androidilla voisi erottua? Jos sulle lyötäisiin säkkipimeässä huoneessa joku random WP8-luuri käteen, niin tietäisitkö minkä merkkistä luuria kädessä pidät? Htc:n, Samsungin ja kumppaneiden Androidit kyllä tunnistaa käyttöliittymästään, vaikka ei mitään Samsungin Kiesiä aloitusnäytöllä lukisikaan. Nokian joo tunnistaa sen omista softista, mutta jos ne olis piilotettu pois aloitusnäkymästä, niin melko hankalaa olisi tietää minkä merkkinen luuri on kätösissä. Ja vissiin olisi samat softat tehdä myös Androidille.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

15

Siis vissiin olisi voinut samat softat tehdä myös Androidille. :)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

16

En voisi olla enempää erimieltä.

Jos haluaa erottua, sen voi tehdä oikeinkin ja järkevällä alustalla (jota väki haluaa ja on tottunut käyttämään), kuten HTC. Sense 5 on täysin normi androidista poikkeavaa ja siihen on tuotu aloitusnäytölle hieman samaa henkeä WP:stä. Tosin järkevämmin toteutettuna, ettei tilaa hukana ihan tuhottomasti "kivoihin" taustaväreihin ja kaikkeen epäolennaiseen.

Lisäksi kun katsotaan Androidin markkinaosuutta, niin mitä veikkaat onko helpompaa saada käyttäjä vaihtamaan alustaa (johon on jo hommannut tuhottomasti sovelluksia ja jopa maksanut niistä, yritykset jopa rakentaneet omia järjestelmiään esimerkikis Androidia tukevaksi) vai saada käyttäjä vain vaihtamaan merkkiä niin, että entiset sovellukset toimivat myös uudessa? Mikäli androidin käytettävyys ei ole se mitä käyttäjät haluavat, olisi Nokia voinut parantaa sitä kokemusta ja käyttäjä olisi kuitenkin saanut hyödyn jo hankkimistaan sovelluksista.

Itse pidän ehdottomasti eniten puhtaasta androidista, mutta uskon valtaväen haluavat jotain muuta, minkä kuitenkin voi toteuttaa Androidilla. Uskon esimerkiksi Sense 5:den olevan monelle käyttäjälle todella hyvä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

19

@16

Et nyt vastannut lainkaan siihen, miksi Nokian kannalta olisi (tällä hetkellä) millään muotoa tärkeää erottua muista WP-valmistajista.

Jos oikeasti haluaa erottua joukosta (=Android-massa), on Senset jne. melko heikkotehoisia. Loppujen lopuksi erot ovat vain silmäkarkkia, ja peruskuviot pitkälti yhteneväisiä: http://gizmodo.com/5921220/every-major-android-skin-compared Samaa valikkohässäkkää ne ovat kaikki, WP erottuu joukosta todella tehokkaasti (oli se sitten hyvä tai huono asia).

Sovellusten siirrettävyys on toki etuna Androidilla, ja sitä en osaa sanoa miten voimakkaasti se vaikuttaa kuluttajan ostopäätökseen. Yrityksen kohdalla taas etu on ehdottomasti WP:n puolella: lähes millä tahansa yrityksellä on jo erittäin laajassa käytössä Windows työpöytäpuolella, joten IT-osastojen intresseissä on varmasti saada se myös mobiilipuolelle. Omakin työnantaja otti Androidid-laitteet valikoimiin vain pitkin hampain, koska markkinoilla ei ollut hetkeen varteenotettavia vaihtoehtoja WP:n tai kilpailijoiden puolelta. Tällä hetkellä paras integraatio on iOS-laitteilla, Android ja WP tulevat rinnan perässä vaikka Androidilla oli ihan huomattava etumatka.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

21

WP ei ole välttämättä etu yrityspuolella, toki löytyy jääräpäitä, jotak eivät selvitä asioita vaan luottavat tuttuun ja "turvalliseen". Ainoa mikä voi tuota asiaa kallistaa WP:n puolelle on tuo 365 softapaketti, mutta sillekin on erinomainen kilpailija Googlella.

GoogleApps kilpailee tuon 365 ohjelmistopaketin kanssa ja aika näyttää kumpi vetää pidemmän korren. Itselläini on molemmat, mutta integraation olen valinnut googlelle, sillä siihen saanykyisin yhdistettyä niin paljon muitakin ohjelmistoja, toisin kuin MS:n vastaavaan (livechat, asiakkuuksien hallinta, Tukipyynnöt yms..).

No kyllähän sitä pitää erottua kaikesta mitä saatavilla on. suomessa tilanne ei varmasti ole niin paha kuin muualle, sillä täällä ei muiden WP luureja juurikaan myydä, mutta maailmalla tilanne on eri (tosin ei niitä sielläkään myydä paljoa, mutta myydään kuitenkin). En tuota voi nähdä etuna, sillä missä on etu, jos kuka tahansa WP valmistaja pääsee nauttimaan Nokian työn tuloksista tekemällä punaisen luurin, kun ei asikas eroita kumpi on kumpi (MS muolella tuo samanlaisen luurin tekeminen ei edes rikkoisi mitään patenttia)? Android puolella tuon erottumisen voisi toteuttaa helposti ja tehokkaasti.

Sanoit Androidia valikkohässäkäksi, no samanlainen valikkohässäkkä se on WP:kin, mutta iinä ne kuvakkeet on vain piiiiiitkänä, erittäin epäkäytännöllisenä listana, jota ei voi edes järjestellä. Laittamasi linkki on viime kesältä ja mukana ei ole esimerkiksi uutta Senseä, joka taas erottuu enemmän. On kuitenkin yhtäläisyyksiä jokaisessa alustassa ihna syystä (numeronäppäimistö, yhteystiedot, viestit yms. ), mitenkä noita muuten tekisi?

Toki WP näyttää erilaiselta, mutta ei se ratkaisu ainaskaan käytön kannalta parempi ole, vähäistä tilaa hukattu ihan turhuuteen. Ainahan olisi mahdollista tehdä Androidissa nuokin eritavalla, mutta miksi, sillä nykyinen tyyli on opittu ja toimiva. Androidille löytyy kyllä ihan pyöriteltäväkin numerovalitsin (vanhan ajan tyyliin), mutta ei se kauhean käytännöllinen ole. Kuten ei ollut se Nokian design puhelin, missä kirjoitettiin rullalla..:)Eli erottuminen on kyllä hyväksi, mutta ei sitä pitäisi käytännöllisyyden uhrauksella tehdä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

22

@21 Pitkä teksti, eikä vieläkään mitään vastausta siihen, miksi Nokian pitäisi kyetä erottautumaan muista WP-valmistajista (käyttöliittymän osalta)...

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

23

"No kyllähän sitä pitää erottua kaikesta mitä saatavilla on. suomessa tilanne ei varmasti ole niin paha kuin muualle, sillä täällä ei muiden WP luureja juurikaan myydä, mutta maailmalla tilanne on eri (tosin ei niitä sielläkään myydä paljoa, mutta myydään kuitenkin). En tuota voi nähdä etuna, sillä missä on etu, jos kuka tahansa WP valmistaja pääsee nauttimaan Nokian työn tuloksista tekemällä punaisen luurin, kun ei asikas erota kumpi on kumpi (MS puolella tuo samanlaisen luurin tekeminen ei edes rikkoisi mitään patenttia)? Android puolella tuon erottumisen voisi toteuttaa helposti ja tehokkaasti. "

Eli erottua pitää ihan sen takia, että asiakas tietää ostavansa Nokian, eikä mitään muuta. Jos helvetti jäätyy ja WP:n markkinaosuus kasvaisi, muutkin valmistajat varmasti kiinnostuisivat alustasta. Tällöin pitäisi erottua, eikä se onnistu silloinkaan, kun ei se onnistu nytkään.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

24

WP alustana ei vain anna mahdollisuutta erottua. Muotoilu on ainoa tapa ja onhan se jo aika selkeästi nähtävillä, ettei sillä juurikaan voi erottua. Samanlaisia saippualaatikoita ovat jokainen, joku punainen, joku musta ja joku sininen, saippuakoteloita kuitenkin kaikki. Joku voi olla metallista ja joku muovista, kuitenkin värit materiaalit ovat sellaisia ominaisuuksia, ettei niitä taida voida patentoida kovinkaan tiukasti, aina joku keksii tarpeeksi lähellä olevan ja lähes vastaavan.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

25

@23 "Jos helvetti jäätyy ja WP:n markkinaosuus kasvaisi, muutkin valmistajat varmasti kiinnostuisivat alustasta. Tällöin pitäisi erottua, eikä se onnistu silloinkaan, kun ei se onnistu nytkään."

Niin, siis pitää pystyä erottumaan siinä tapauksessa että helvetti sattuisi jäätymään ja WP tulisi huomattavasti suositummaksi ja tarjolla olisi oikeasti varteenotettavia vaihtoehtoja Lumioille. Koska tämä ei ole tilanne nyt, niin nyt ei ole myöskään mitään tarvetta erottua juuri muista WP-valmistajista ja juuri käyttöliittymän kautta. Jos olet kuolemassa nälkään tänään, niin tuskin säästät viimeistä tomaatinsiivua huomiseksi ihan vain siltä varalta jos huomenna olisi vaikka tarjolla makkaravoileipää, minkä kanssa tomaatti maistuisi paremmalta...

Ja lopuksi, luuletko tosiaan, että peruskäyttäjä tunnistaa Sensen pohjalta käyttävänsä HTC:tä? Ei varmasti tunnista, vaan logosta. Joku hassu afterdawnin lukija saattaa tunnistaa HTC:n Sensenkin pohjalta, keskivertokäyttäjä tietää vain käyttävänsä Androidia. Erottuminen ei ole millään muotoa synonyymi tunnistettavuudelle. WP:n käyttö edesauttaa tunnistettavuutta jo huomattavasti tehokkaammin, sen kohdalla kun valmistajia on huomattavasti vähemmän.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

26

Nyt pääsit asian ytimeen, missä Nokian menneet ja tulevat ongelmat nivoutuu. Katsotaan kokoajan eiliseen tai korkeintaan huomiseen, eikä nähdä, että ison yrityksen pitää katsoa asiaa vuosien päähän. Se, että yritys katsoo vain nykytilannetta, niin tarkoittaa sitä, että hommaa ollaan ajamassa alas syystä tai toisesta. Eikä tuota voi laittaa tietämättömyyden tai tyhmyden piikkiin vaan se on täysin suunnitelteltua alasajoa, syystä tai toisesta.

Nokian tavoite on kuitenkin tehdä WP:stä suuri pelaaja (en usko, että on enää tavoitteena, mutta antavat näin ymmärtää. Minusta tavoite on edelleenkin pelata tehtaat MS:lle tms..).

Eihän ne voi katsoa asiaa siltä kannalta,että ei ole kilpailijoita, koska epäonnistumme surkeasti. Tottakai niiden täytyy pitää kaikkia alustoja kilpailijoina ja varsinkin itse käyttämäänsä alustaa, kerta siitä on tarkoitus tehdä suuri pelaaja. Sehän olisi suurin kilpailija siinä vaiheessa, kun homma on toiminut suunnitellusti!

Ei tänään tarvitse kilpailla muiden WP valmistajien kanssa, kun ei siellä ole mistä kilpailla. Mutta pointti on se, että ei tuolla alustalla voi tulevaisuudessakaan erottua jos tuo strategia nyt olisi osunut oikeaan ja ihmiset valitsisivat WP:n suosikkialustakseen.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

27

@26 Totuuden siemenhän tuossakin piilee, mutta toisaalta totuus on myös se, ettei sitä huomista tule jos ei selviä hengissä tästä päivästä. Tällä hetkellä WP on paras keino differentoitua, tulevaisuudessa ei ehkä. Mutta jos suurimmat ongelmat ovat tässä ja nyt, kuten Nokialla, on pakko toimia niiden mukaan. Tähän hetkeen tuijottaminen ei siis ole alasajoa, vaan kriisiyhtiön johtamista.

Eli ehkä käyttöliittymällä erottautuminen tulee tärkeäksi joskus tulvaisuudessa, mutta sitä se ei ole nyt. Ja sen takia sen varaan ei kannata pelata tällä hetkellä. Ja sen hetken kun WP:nkin kohdalla "täytyy" erottua ja tämän päivän välissä ehtii tulla monta muutosta WP:hen ja Nokian strategiaan.

Vastaa
XB700
XB700

28

Vaikka WP "menestyisi" joskus, Niin kuluttajalla on siinä suhteessa ihan sama ostaako se Samsung, HTC, Huawei vain Nokian WP koska kaikki OS samalaisia (paitsi muotoilu, mutta sitä ei nyt lasketa). WP:n heikkous on siinä että siinä ei ole mitään mikä tekisi siitä houkuttelevan. Ja puhelin valmistajat eivät pysty/voi laittaa siihen mitään omaa joka tekisi siitä "erilaisen(itsensä näköisensä". Itse taas just tykkään HTC Sensestä, se oli myöskin yksi suuri syy ostaa sen. =D

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

29

Tämäkin uutinen nyt on aika yhtä tyhjän kanssa. Kai nyt itse pääasia on ollut kaikille vähänkään järkeville tiedossa. Nyt vain kun on pitänyt tehdä swotit sun muut perusteellisesti niin olisi analyysien tekijöiltä ollut huonoa työtä jos tätä ei olisi paperille virallisesti laitettu. Revitty vain isot jutut tästä.

Vastaa
omenainent (vahvistamaton)

30

Kyllä on taas anterojonneilla kehittävää keskustelua. Jauhakaa lasset jauhakaa, lopputulos on aina sama. WP8 on erittäin loistava käyttää. Lumia920 on erittäin loistava puhelin. Kokeilkaapa joskus, laittakaa ne zte bladet vähäksi aikaa laatikkoon piiloon. Vai pitääkö pelata ämpipöötsiä ja tsättäillä?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

31

Mie niin arvostan vahvistamattomia kommentoijia.. Ja kiitos kun toit oman mausteeksi meidän muuten niin virkistävään ja asialliseen keskusteluun. Jotkut osaa väitellä ja olla erimieltä ihan ilman joustavaa jonneilua.

WP:ta kokeillut ja mielestäni kaikkea muuta kuin loistava. Se on hidas kaikkine ihme animaatioineen (ei se nyi, mutta animaatiot on pitkiä vaikka aluksi näyttääkin kuivalta). Lisäksi siinä tuhlataan kallista näyttöalaa joustavaan (isot palikat joissa vähän sisältöä, paljon taustaa näkyvissä, väljät ja liian suuret fontit, epäkäytännöllinen valikkolista, ei ilmoituksille mitään muuta paikkaa kuin etusivu, joten sovelluksista pitää poistua nähdäkseen tulleet ilmoitukset jne..)

Vastaa
perhana
perhana

33

@31
En tiedä milloin olet WP:tä kokeillut, ja millä laitteella, mutta ainakaan oman Lumia 920:sen WP8:siin ei oikein täsmää mikään noista väitteistäsi... siirtymäanimaatioita toki on (aivan kuten androidissakin) mutta ei ne kyllä mitään hidasta (toisin kuin androidissa), "isot palikat" saa vaihdettua yhtä pieneksi kuin androidin kuvakkeet niin että niitä mahtuu neljä yhdelle riville (aivan kuten androidissa) fonttien kokoa saa muutettua aivan sellaiseksi kuin itse haluaa, valikkolistan epäkäytännöllisyys on aivan puhdas makuasia, minun mielestäni sen selaus on niin nopeaa että haluttu toiminto löytyy jopa nopeammin kuin androidissa, ja ainahan voi tökätä sitä suurennuslasin kuvaketta jonka jälkeen ei tarvitse kuin kirjoittaa muutama ensimmäinen kirjain niin johan löytyy... ilmoituksia pukkaa tulemaan näytön ylälaitaan ilman että auki olevasta sovelluksesta tarvitsee poistua.
Onhan se toki ikävää että WP on hyvä ainoastaan niiden mielestä jotka sitä käyttää, vaikka se android-käyttäjien mielestä onkin niin kovin huono.

Vastaa
dback1989 (vahvistamaton)

34

Sain tarpeekseni lagaavasta Androidista.

WP8 toimii paljon sulavammin ja käyttökokemus on parempi. Androidissa nykii jo kotiruutujen välillä siirtyminen.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

35

@33
Animaatiot on minustat liian pitki (on toki sulavat, en kiellä), Androidissa ne saakytkettyä poiskin, mikäli kaipaa nopeampaa toimintaa.

Isot palikat saa uudessa pienemmiksi, mutta niiden tarjoama sisältö on edelleen tilan tuhlausta. Onko esimerkiksi saatavilla palikkaa mikä näyttä esim 10 viimeistä sähköpostia tai 10 seuraavaa tehtävää/kalenterimerkintää kompaktisti?

Minusta siellä on nykyisinkin ne liiana isot tekstit yläreunassa, jotka eivät edes mahdu ruudulle ilman scrollausta. Esimerkiksi kuvagalleriassa ei näy kuvia nimeksikään kun sen avaa, vai olenko nyt ihan puissa?

Valikoissa olen ehdottomasti ruutumiehiä, mutta varmasti makuasia.. Kuitenkin huonoa on, ettei sitä voi järjestellä mieleisekseen WP:ssä.

Mistä olet saanut siihen ilmoituskeskuksen? Eli tuleeko sinulla ilmoitukset tehtävistä, maileista, viesteistä, facebookista, päivityksistä yms sinne yläpalkkiin?

En sano, että WP on kaikille huono, mutta minusta parempiakin on olemassa. Enkä äkkiseltään keksi missä WP olisi muita parempi? Toki se on sulava, mutta makuasia mitä arvostaa.. Puhdas Androidkin on sulava ja minusta muidenkin valmistajien kuorrutuksilla olevat on ihan riittävän sulavia käyttöön. Jokapäiväisessä käytössä ainakin minua kiinnostaa enemmän toimintojen käytettävyys kuin joku yksittäinen lagi siellä täällä (lagaamiset Androidpuolella on kyllä paljon valmistajakohtaisia eikä niinkään Androidista johtuvia, sillä Nexukset ei lagaa..).

Vastaa
perhana
perhana

36

@35
Turhaa jankkaamistahan tämä on, sinun kantasi WP:stä on ilmiselvästi kielteinen ihan siitä riippumatta mitä toimintoja ja ominaisuuksia on tai ei ole.
Mutta koska kokemuksesi WP:stä on ilmiselvästi WP 7.5 versiosta, niin eikö sen kokemuksen perusteella ole hieman asiatonta tyrmätä uudemmatkin versiot, päivitykset kun ovat tuoneet korjauksia juuri noihin luettelemiisi puutteisiin, se ilmoituskeskuskin on microsoftin mukaan tulossa, ja tällä hetkelläkin ainakin saapuvista tekstiviesteistä, löydetyistä wlan verkoista yms. aukeaa hetkeksi ilmoitus ylälaitaan, ja myös lukitusnäyttö näyttää ilmoituksia viesteistä, kalenterimerkinöistä ja muistutuksista.

Kuvagalleriassa ruudulle mahtuu kerrallaan 20 pikkukuvaa neljä kuvaketta vierekkäin, ja selaaminen rullaa nykimättä vaikka niitä pikkuvia olisi paljonkin, jos ne pikkukuvakkeet olisivat vielä tuosta pienempiä eihän niistä erottaisi mitä kuvassa on?

Kuvakkeiden koko ongelmaasi en ymmärrä... ei siihen androidin ohjelman pikakuvakkeeseen mahdu yhtään sen enempää sisältöä kuin WP:n pienimpään kuvakkeeseen, sähköposti ja viestikuvake pienimpänäkin näyttää kyllä saapuneiden viestien lukumäärän, ja jos käyttää isointa suorakaiteen muotoista kuvaketta mahtuu siihen pienintä fonttia käyttäessä ihan tarpeeksi sisältöä saapuneista viesteistä jotta ymmärtää klikata viestin auki.

Minä taas en ymmärrä miksi androidin tapa käyttää erikseen widgettejä ja pikakuvakkeita olisi yhtään sen parempi kuin se että ohjelman pikakuvake itse toimii widgetin tavoin.

Eli jos näistä puutteista puhutaan sen perusteella että WP 7.5:ssa on puutteita, on vastaavasti aivan sama kuin minä sanoisin että android on surkea koska sen 1.6 versiossa oli niin paljon puutteita.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

37

En kylläkään puhu 7.5:stä vaan ihan 8 versiosta.

Ilmoituskeskus on varmaan tulossa (mutta niin on monta muutakin juttua ja monelle muullekin alustalle), mutta nyt sitä ei ole. Ei auta yhtään jos joistakin asioista tulee hetkeksi ilmotus vaan siihen pitäisi kyllä päästä käsiksi helposti myös tuon hetken jälkeen.

Siis eikö tämä ole näkymä joka avautuu kun mennään katsomaan kuvia 920:ssä(ei kovinkaan tehokasta tilankäyttöä minusta)? http://goo.gl/tV0z9

Androidin pikkukuvakkeeseen mahtuu kyllä enemmän tietoa, kun siinä ei ole pakko hukata sitä tilaa kuten WP:n tyylissä vaan sisältö voi täyttää niin suuren osan sen palikan tilasta kuin tekijä on halunnut. Eikä kaiken tarvitse olla pientä vaan järkevästi muunneltavissa. Esimerkiksi minulla tulee etusivulle sujuvasti 1o käytetyintä pikakuvaketta, 5 viimeistä sähköpostia otsikon, lähettäjän ja viestin alun kanssa sekä 10 seuraavaa tehtävää lyhyen kuvauksen kanssa. Mitä olen kokeillut niin en kyllä saanut millään tavalla WP:n ruudulle tulemaan edes 5 viimeisintä sähköpostia otsikon, lähettäjän ja kuvauksen kanssa (nämä viisi siis yhtäaikaa näkyvillä, eikä mitään odotettavaa slideria).

Widgetit ja kuvakkeet erikseen on mielestäni parempi siksi, että joistakin asiasta on kiva saada tietoa edellisen esimerkin tavoin ja joistakin riittää vain pääsy sinne ohjelmaan ja ,että pystyy hallitsemaan paremmin, mitä missä ja milloin tapahtuu.

WP:ssä ei minusta näy kokoaikaa selkeästi mitä on tapahtunut vaan ruutu vilisee ja vääntelehtii rauhattomasti, palikoiden pyöriessä holtittomasti ja näyttäen siellä täällä jotakin ja kaikki informaatio tulee tietysti eri aikaan.

Voin toki olla väärässä, enkä välttämättä ole osannut säätää kokeilun aikana luuria oikein, löytänyt oikeita ohjelmia yms, mutta mielestäni annoin WP:lle mahdollisuuden jota se ei lunastanut, kun kaikki vaan on niin sekavaa ja irrallaan siellä täällä. Jos nuo mainitsemani asiat on oikeasti toisin, niin tekee kyllä mieli kokeilla uudestaan ajan kanssa josko mieli muuttuu. Ei mielipiteeni ole kielteinen jos noita ongelmia ei ole vaan ne on osaamattomuudestani johtuvia.

Vastaa
perhana
perhana

38

@37
"Siis eikö tämä ole näkymä joka avautuu kun mennään katsomaan kuvia 920:ssä(ei kovinkaan tehokasta tilankäyttöä minusta)? http://goo.gl/tV0z9"

wtf... siis haloo... siis tuossahan on vasta se ensimmäinen valikko josta valitaan haluttu albumi, aivan kuten androidissa albumivalikossa näkyy isot pikakuvakkeet albumeista, ja kun klikkaat jotain albumia vasta sitten näkyy pikkukuvat itse kuvista. Jos haluat päästä suoraan johonkin tiettyyn albumiin, esim. kameran kuviin, voit luoda siitä albumista oman pikakuvakkeen aloitusnäyttöön.

Ja vielä kerran, ei minulla ainakaan siinä androidin ohjelman pikakuvakkeessa näy yhtään enempää tietoa kuin WP:ssäkään, kyllä WP:ssäkin sovelluksen laatija voi luoda pikakuvakkeen jossa näkyy sovellusta kuvaava pikkukuva ja tekstiä... esimerkkinä vaikkapa solitaire, jonka pikakuvakkeessa näkyy korttipakka ja teksti "solitaire", mitä muuta siinä sinun mielestäsi pitäisi näkyä...? ja toinen esimerkki on sääpalvelun pikakuvake jossa näkyy tällä hetkellä lumihiutale ja pakkaslukema, siinä pienessä kuvakkeessa.

Sähköposteista minulle ainakin riittää jo se 5 viimeistä otsikkoa ja tieto siitä kuinka monta lukematonta viestiä on tullut, sähköpostiohjelma aukeaa tarvittaessa sormella tökkäämällä, joten miksi se aloitusnäyttö pitäisi täyttää niillä viestien sisällöllä niin että kuka tahansa puhelimen pöydällä näkevä voi kätevästi lukaista saamasi viestien lähettäjän ja sisällön?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

39

@38
Juuri tuota tarkoitin, eli tuossa on 25% käytettävästä tilasta tuolla ylhäällä tuhlattu ylisuureen fonttiin ja mustaan taustaan. Albumeita näkyy 6, minulla Androidissa näkyy 15. En nyt löytänyt mistään kuvaa missä näkyisi tuo kuvien katselunäkymä, mutta veikkaus on ,että siitäkin 25% on tyhlattu vaikka Albumin nimelle, joka ei edes mahdu kokonaan ruutuun?

En vain ole nähnyt sellaisia sovelluksia WP:ssä joissa ei olisi käytetty WP:n tyyliä hukata tilaa suurilla padding arvoilla. Ja jotenkin muistelin, että se ei edes onnistu, koska MS haluaa, että käyttöliittymä näyttää jokapaikassa samalta (tämä on osittain hyväasia, mutta ei kokonaan,sillä kaikki ei vain toimi jokapaikassa).

ei Androidin pikakuvakkeessa näykään tietoja, mutta widgetit on sistävarten ja ne voivat Anttipuolella näyttä oikeastaan mitä vaan ja miten vaan.

Mulla tulee päivässä yli 150 mailia, niin viiden näkyminen ei aina edes riitä, sillä on mukava saada avattua posti suoraan etusivulta. Toisella sivulla minulla on listaus jossa näkyy 35 otsikkoa tietoineen, jonka kautta postit on näppärä avata.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

40

@ Jarissimo

Tuo WP:n tilantuhlaus on ihan tietoinen valinta, jolla käyttöliittymä pyritään pitämään mahdollisimman simppelinä. Ergonomisesti tämä on järkevää, sillä harva ihminen kykenee kuitenkaan omaksumaan määräänsä enempää tietoa kerralla. Myös suuret fontit ovat ergonomisesti fiksu valinta, mutta vievät toki arvokasta tilaa.

Se, onko tämä kaikki hyvä asia, onkin sitten käyttäjäkohtaista. WP:n käyttöliittymä ei varmasti ole optimaalinen kaikkia käyttäjiä ja heidän tarpeitaan ajatellen, ja siitä lähtökohdasta Androidin muokattavuus on hyvä asia. Toisaalta iOS:n menestys on osoittanut sen, ettei suurta osaa väestöstä voisi vähempää kiinnostaa muokattavuus.

Kaikkia ei vain voi miellyttää, ja jos yrittä miellyttää kaikkia, ei loppujen lopuksi miellytä ketään. Tämän kanssa meidän on vain elettävä. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä ja kolmas jostakin tietystä kännykän käyttöjärjetelmästä.

Mutta nyt on mennyt jo niin rankasti ohi aiheen, että jatkan mielelläni keskustelua, mutta vain jonkin aiheeseen liittyvän uutisen kommenttiosiossa...

Vastaa
NonSTS
NonSTS

41

Hah, MSällä tunnetusti on varaa tehdä melkein mitä tahansa, jos se haluaa saada alustansa menestymään. Tehokkaita temppuja olisi esimerkiksi Microsoftin oma, lähinnä WPlle ja Windowsille, mutta myös muille alustoille, kuten Androidille yhteensopiva Spotifyä ja Sony Unlimitediä vastaava musiikin suoratoistopalvelu, johon saataisiin käyttäjiä yksinkertaisesti laajalla valikoimalla ja ennenkaikkea tarjoamalla ainakin kalliimman hintaluokan WP-puhelimen ostajalle vuoden tai kahden ilmainen käyttöoikeus, sen jälkeen ja WP-luuria ostamattomille 10-20€ kuussa. Toinen olisi Nokian ja Monsterin yhteistyössä valmistamien kuulokkeiden myyminen WP-luurin ostajille esim. puoleen hintaan. Laillista, kyllä vain.
Kolmas temppu olisi tarjota WP-luurin ostajille vuoden tai kahden ajaksi 10-20€ kuussa ilmaista WP-softaa. Metro-softille uusiin W8 ja WRT koneisiin sama temppu. Yleistymisen esteenä WPlle onkin hyvin suurena, jopa tärkeimpänä syynä kosketusnäytöllisten W8 ja WRT-koneiden olemattoman hidas yleistyminen. Jos ne eivät menesty, ei varmasti menesty WP:kään. Toivoa sopii W9sin ja WP9sin parantavan tilannetta huimasti. Jos se myy kuin XP-aikanaan, WPstä voi tulla markkinajohtaja, muut jää marginaaliin. Taas syy ettei WM yleistynyt oli huono käyttömukavuus ja turha yrityspainotteisuus. WPllä sitä ongelmaa ei ole.

Vastaa
NonSTS
NonSTS

42

Neljäs keino olisi tehdä NFC/tms mobiilimaksamisesta kerralla yleinen. Microsoft puhelinvalmistajien tuella tekemään yhteistyösopimuksia kauppojen kanssa, Microsoftien ja esim. Lentokenttien ja muiden suurien paikkojen kahviloiden kanssa sopimuksia, WP:llä mobiilisti päätteeseen maksaville lahvit, yms esim. 30-50% halvemmalla, monesta muustakin, vaikkapa palveluista huomattavia alennuksia. En tosin tiedä olisiko tämä kaikissa maissa laillista Euroopassa, jossa tällainen toimisi kovan nuorisotyöttömyyden ja yleisesti korkean BKT:n yhdistelmällä. WPn ostajille tarjottiin vähän aikaa ilmaista taksia Intiassa, muistatteko. Euroopassa riittäisi Juna tai Bussi, se olisi siinä, kun ostat WP niin puolen vuoden ilmainen juna ja bussi keskeisissä Euroopan maissa. Microsoftilla on kyllä varaa ja valtaa tällaiseen. Viidennes, ehkä paras olisi ilmaiset WLAN-yhteyden useissa julkisissa tiloissa, varsinkin Euroopan suurkaupungeissa ja Euroopan suuremmilla, miksei pienemmillä Lentoasemilla, Laivoissa, joillain rautatie-asemilla, tms..., niille ketkä yhdistää WP-puhelimen kautta jonkin kehittyneen tunnistussoftan läpi. Tähän vielä Nokia-Siemens Networks (NSN)-verkkolaitevalmistajan ja operaattoreiden kanssa sopimus, ilmaiset LTE-yhteydet Internetiin WPn kautta samaisen tunnistunsoftan läpi, vaikkapa hieman hitaammalla esim. 10Mbps nopeudella. Yhdistrttynä muita edullisempiin laatuluureihin, Lumia 620 ja 720 nyt lähinnä, ja Euroopan korkeaan nuorisityöttömyyteen, varattomiin nuoriin, ei haittaa vaikka laitteiden rauta ei ole aivan uusinta uutta tai mitään huippusarjaa. Yksikin tällainen kikka voisi jo hieman auttaa, kaksi tai kolme näistä, tai muita vastaavia, niin varmasti alkaa WPkin myymään hyvin. MSällä on kyllä varmasti varaa ja häveliäisyyttä tällaisiin temppuihin. Tällaisista MSän valta vain kasvaisi, muut putoaisivat suohon. Google kumppaneineen ja Apple eivät iän kuuna päivänä lähtisi moisiin, heillä riittää asiakkaita kyllä muutenkiin, Applea ei moiset kiinnosta, muutenkin ylihinnoiteltua tavaraa varakkaalle väelle, luulenpa että Googlellakaan ei kiinnosta, ilmaiseksihan he käyttistänsä levittää. MS voi vaikka korottaa WPn ja tietokone-Windowsien lisenssihintoja, rahan saavat kyllä varmasti takaisin jos suuntaan korkea-BKT maihin tällaisilla "tempauksilla" ja "kieroilla tempuilla". Kun alusta on kerran yleistynyt vaikkapa tällaisten avulla, pitää itse ekosysteemistäkin sitten jo niin moni, ettei tällaisten ilmaispalveluiden ja hinnanalennusten, yms... lopettaminen itse alustaa kovin nopeasti kaada. Mutta tällaisilla tempuilla MS voi kaataa kaikki muut, ehkäpä lopullisesti, kaikki kun eivät jaksa kantaa mukana kahden eri alustan luuria, kun WP-luurissa pyörii vain ja ainoastaan WP niin ongelmaa ei ole. Rauta voikin sitten kulkea vuoden pari muita perässä, kun jostain saa merkittävän määrän "ilmaista rahaa" tai sitten verrattavaa hyötyä, ensin vaihtaa rahanpuutteessa kärsivät, sitten keskiluokka, ja vasta lopuksi varakkaat kun lippulaivojen ominaisuudet on sillä tasolla, että nirppanokille kelpaa. Monille riittää tuplaydin, 8-64gt + MicroSD, 800x480 resoluutio, kehnompikin akkukesto, vanhentunut käyttöliittymä, ym... Kun vain saa jotain oikeasti rahanarvoista tilalle, silloinkin kun laite ei ole kalleimmasta päästä vaan esim. 200-300€. Muista MSän kokeilleenkin näitä pienessä mittakaavassa, silloin ei ollut tarvetta tehdä sitä suuressa, mutta MSällä riittää yhteistyökumppaneita ja kassassa rahaa tehdä tällaisia suureenkin mittakaavaan. Kun Nokia saa lisää rahaa ja markkina-asemaa, hekin voivat alkaa tekemään tällaisiä. Intian Lumia-taksi oli oikein hyvä idea. Ei varmasti ollut Nokialle kallis, ikävä kyllä, se ei jostain syystä silloin onnistunut? Muuta keinoa WPn, W8sin ja WRTn yleistymiseen en keksi. Mutta nämä kyllä purisivat idiootteihinkin.

Vastaa
perhana
perhana

44

@43
Aivan samasta syystä jonka vuoksi iPhone ja Samsung menee niin hyvin kaupaksi, eli iPhone menee hyvin kaupaksi koska on tyylikästä omistaa iPhone, ja Samsung menee kaupaksi koska kaverit sanoo että "osta ihmeessä Samsung, kato kun mullakin on Samsung, jengi nauraa sulle jos sulla ei oo androidia... älä nyt ihmeessä mitään WP Nokiaa osta kun siinä on microsoftin käyttis"

Vastaa
kirkanen
kirkanen

47

@3rd_party & @perhana

Tuo WP:n erottuvuus muista älypuhelin käyttöjärjestlemistä on kyllä huomattava, mutta mielestäni hyvin persoonaton. Kaikki WP -käyttöjärjestelmät näyttävät hyvin samanlaiselta keskenään, pikemminkin klooneja toisistaan. Android puhelimissa vastaavasti teemaa voi vaihtaa hyvinkin radikaalisti jopa WP -käyttöjärjestelmän näköiseksi. :-) Itse näen asian niin, että WP -käyttöjärjestelmä on juuri se käyttöjärjestelmä, joka ei erotu massasta, koska on lähes samanlainen joka puhelimessa. WP:n käyttöliittymä näyttää enemmän retro sekä legopalikkamaiselta tyyliltä eikä kovinkaan nykyaikaiselta. WP voi olla nopeampi kuin Android, mutta itse en ole huomannut hitautta Android -puhelimessani ja se on toiminut toivomallani tavalla. Toisaalta se olisi noloa, jos WP -puhelin palikkamaisella grafiikallaan tökkisi. Androidin mahdollinen hitaus johtuu todennäköisesti juuri sen tarjoamasta silmänkarkista.

Jotkut pitävät WP:stä, mutta ne näyttävät kuuluvan vähemmistöön myyntilukujen perusteella.

@Jarissimo
Kirjoituksesi on harvinaisen hienoa luettavaa, koska perustelet hyvin mielipiteesi/näkemyksesi. Loistavaa! Itselläni on hyvinkin samanlainen näkemys asioista kuin teillä.

Kirjoitukseni oli hieman eksynyt aiheesta, mutta Nokia olisi pitänyt pitää ovia auki myös muihin suuntiin. Android olisi hyvinkin voinut olla hyvä valinta... Sitä ei koskaan tiedä, koska tuskin kukaan on niin kuningas näkemään vaihtoehtoisia tulevaisuuksia kuten viestissä 2 oltiin otettu kantaa.

Vastaa
perhana
perhana

48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kirkanen:

@3rd_party & @perhana

Tuo WP:n erottuvuus muista älypuhelin käyttöjärjestlemistä on kyllä huomattava, mutta mielestäni hyvin persoonaton. Kaikki WP -käyttöjärjestelmät näyttävät hyvin samanlaiselta keskenään, pikemminkin klooneja toisistaan. Android puhelimissa vastaavasti teemaa voi vaihtaa hyvinkin radikaalisti jopa WP -käyttöjärjestelmän näköiseksi. :-) Itse näen asian niin, että WP -käyttöjärjestelmä on juuri se käyttöjärjestelmä, joka ei erotu massasta, koska on lähes samanlainen joka puhelimessa. WP:n käyttöliittymä näyttää enemmän retro sekä legopalikkamaiselta tyyliltä eikä kovinkaan nykyaikaiselta. WP voi olla nopeampi kuin Android, mutta itse en ole huomannut hitautta Android -puhelimessani ja se on toiminut toivomallani tavalla. Toisaalta se olisi noloa, jos WP -puhelin palikkamaisella grafiikallaan tökkisi. Androidin mahdollinen hitaus johtuu todennäköisesti juuri sen tarjoamasta silmänkarkista.

Jotkut pitävät WP:stä, mutta ne näyttävät kuuluvan vähemmistöön myyntilukujen perusteella.

@Jarissimo
Kirjoituksesi on harvinaisen hienoa luettavaa, koska perustelet hyvin mielipiteesi/näkemyksesi. Loistavaa! Itselläni on hyvinkin samanlainen näkemys asioista kuin teillä.

Kirjoitukseni oli hieman eksynyt aiheesta, mutta Nokia olisi pitänyt pitää ovia auki myös muihin suuntiin. Android olisi hyvinkin voinut olla hyvä valinta... Sitä ei koskaan tiedä, koska tuskin kukaan on niin kuningas näkemään vaihtoehtoisia tulevaisuuksia kuten viestissä 2 oltiin otettu kantaa.

Kai tähän on pakko vielä vastata, vaikka popcornit loppuikin jo aikoja sitten...
Voihan se WP olla joidenkin mielestä "persoonaton" kun palikoiden muotoa ei pysty muuttamaan pyöreäkulmaisiksi niinkuin androidissa, mutta itseäni tuo ei kiusaa, koska niiden muutaman vuoden aikana joina androidia käytin sain ihan tarpeekseni turhasta säätämisestä ja valikoiden kahlaamisesta, ja siitä että lähes jokaiselle toiminnolle sai etsiä google playstä kymmenittäin toisiaan muistuttavia sovelluksia joista sitten missään ei ollut yhdistettynä kaikkia hyviä puolia.

Jos taas yritetään arvioida onko se personoinnin rajallisuus sitten jotenkin järjestelmän menestymisen esteenä, niin iPhone on kai melko vahvasti jo osoittanut että ei se ole, vaan suurin osa ihmisistä kuitenkin pitää tärkeämpänä aivan muita ominaisuuksia kuin sitä kuvakkeiden personointia.

Itselläni on tuossa pöydällä kakkospuhelimena tuo edelleen aivan mainio android-puhelin, on tuplaydin prossu, iso 5.3" näyttö, android 4.0, 8MP kamera salamalla, ja riittävästi tehoja pelien pyörittämiseen (Zopo ZP900S)
http://www.zopomobileshop.com/en/45-zop...roid-phone.html
mutta siinä se on pöydällä lojunut siitä asti kun tuo L920 saapui, joskus tulee tuo androidi käteen otettua ja katsottua että ompa siinä kiva kello työpöydällä... sitten kun rupeaa kahlaamaan sovelluksia niin into lopahtaa siihen ja vehje päätyy takaisin pöydälle ja käteen hakeutuu Lumia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja