Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung räjäytti potin vihdoin myös Kiinassa - Nokia romahti täysin

29
Valtteri Ahonen

Samsung räjäytti potin vihdoin myös Kiinassa - Nokia romahti täysin
Samsung nousi ensimmäisen kerran Kiinan suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Korealaisen elektroniikkajätin osuus Kiinan älypuhelinmarkkinoista oli vuonna 2012 17,7 prosenttia.

Kyseessä ei ole mikään pikku juttu, sillä vuoden aikana Samsung on onnistunut liki kolminkertaistamaan myyntinsä. Vuoden 2011 tulos Kiinassa oli 10,9 miljoonaa myytyä puhelinta, kun viime vuonna luureja meni Strategy Analyticsin lukujen mukaan kaupaksi hieman yli 30 miljoonaa. Markkinaosuus nousi viisi prosenttiyksikköä. Luvuista uutisoi Yonhap News.

Kiinan markkinoiden toiseksi eniten myynyt valmistaja oli Lenovo, joka onnistui haalimaan 13,2 prosentin markkinaosuuden.

Yksi suurimmista häviäjistä yhdellä maailman suurimmista älypuhelinmarkkina-alueista oli Nokia, jonka osuus romahti täysin. Vuonna 2011 Nokia vastasi lähes kolmanneksesta (29,9 prosenttia) Kiinan myynnistä. Viime vuonna kotimaisen yhtiön osaksi jäi vain 3,7 prosenttia. Sillä saavutettiin vasta seitsemäs sija valmistajien listalla.Huolimatta Samsungin kiistattomasta voittokulusta, yhtiön ei kuitenkaan kannata jäädä lepäämään laakereilleen, sillä esimerkiksi Lenovo on jo ehtinyt ilmoittaa tavoitteekseen ykköspaikan valtaamisen Kiinassa. Myös Applen uusi iPhone onnistui selkeästi jarruttamaan Samsungin viimeisen neljänneksen myyntiä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (29)

Anonyymi käyttäjä
Marttipartti (vahvistamaton)

5

Windows phone on tulevaisuuden pöhelin. Terveisin, Flop.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

6

"Toi ikuinen Nokian dissaaminen alkaa olla jo tosi noloa."
Eikö saisi koska yrityksen stratergia on selvästi väärä. eFloppi puhelee jostakin markkinajohtajuudesta vaikka kaikki wannabe firmat menee ohi myyntimäärissä älypuhelinmarkkinoilla.

Vastaa
ep_
ep_

8

@4
Ei tarvitse tuplaklikata sitä "Lähetä kommentti"-nappia ;-)

--

Itseasiass WP on varsin hyvä käyttis. Ne, jotka täällä sitä dissaavat, eivät ole koskaan sitä käyttäneetkään. Enpä ole paljoa kuullut Lumioiden käyttjiltä valitusta WP:stä vaan päinvastoin.

Vastaa
ep_
ep_

9

@4
Ei tarvitse tuplaklikata sitä "Lähetä kommentti"-nappia ;-)

--

Itseasiass WP on varsin hyvä käyttis. Ne, jotka täällä sitä dissaavat, eivät ole koskaan sitä käyttäneetkään. Enpä ole paljoa kuullut Lumioiden käyttjiltä valitusta WP:stä vaan päinvastoin.

Vastaa
ep_
ep_

10

@4
Ei tarvitse tuplaklikata sitä "Lähetä kommentti"-nappia ;-)

--

Itseasiass WP on varsin hyvä käyttis. Ne, jotka täällä sitä dissaavat, eivät ole koskaan sitä käyttäneetkään. Enpä ole paljoa kuullut Lumioiden käyttjiltä valitusta WP:stä vaan päinvastoin.

Vastaa
ep_
ep_

11

@4
Ei tarvitse tuplaklikata sitä "Lähetä kommentti"-nappia ;-)

--

Itseasiass WP on varsin hyvä käyttis. Ne, jotka täällä sitä dissaavat, eivät ole koskaan sitä käyttäneetkään. Enpä ole paljoa kuullut Lumioiden käyttjiltä valitusta WP:stä vaan päinvastoin.

Vastaa
ep_
ep_

12

@4
Ei tarvitse tuplaklikata sitä "Lähetä kommentti"-nappia ;-)

--

Itseasiass WP on varsin hyvä käyttis. Ne, jotka täällä sitä dissaavat, eivät ole koskaan sitä käyttäneetkään. Enpä ole paljoa kuullut Lumioiden käyttjiltä valitusta WP:stä vaan päinvastoin.

Vastaa
ep_
ep_

14

@4
Ja tuossapa yllä näkyy esimerkki, mitä tapahtuu viidellä klikkauksella ;-).

Olen jo aiemmin ehdottanut korjausta tuplapostauksien ongelmaan. Tässä se yksinkertaisuudessaan jälleen on (kaksikin vaihtoehtoa):

ONCLICK="this.disabled = 'true';"
TAI
ONCLICK="this.style.visibility = 'hidden';"

Jompikumpi Submit-napin tagiin, niin tuplapostaukset katoavat kuin taikaiskusta. Jospa tämä ehdotus tällä kertaa noteerattaisiin ylläpidon osalta. Saa käyttää muttei ole pakko... :-)

EDIT: Code BBcodet eivät toimi oikein. Jostain syystä koodi ei ole siellä laatikossa, vaan laatikon ulkopuolella (Vaikka koodi varmasti on noiden [*code][*/code]-merkkien välissä (tietenkin ilman *)). Poistan siis nuo codet. Näin siis puhelinvertailun puolella. Foorumin puolella codet toimii niin kuin pitää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
klikklikklik (vahvistamaton)

15

Noi tuplaklikkaukset on varmaankin Nokia Lumia eli WP puhelimella kirjoitettu!. :-D

Vastaa
teme565
teme565

17

Aika tuhoisa ollut tuo Elopin strategia. Taitaa Elop vanhana MS-miehenä olla niin kiintynyt windowsiin, että kuvittelee kaikkien muidenkin olevan. Harmi vaan, että tällä virheajatuksella tuhottiin hieno, suomalainen yritys.

Vastaa
Robustus
Robustus

18

Nokian suurin ongelma taitaa tällä hetkellä olla se, ettei se kykene toimittamaan riittävästi puhelimia nälkäisille markkinoille. Sillä on nyt tuotteiden puolesta täyskäsi hyppysissä eli voittajaluuri kaikissa hintasegmenteissä. Yhtiön WP-strategia näyttää nyt valmiilta ja antaa rutkasti uskoa tulevaan. Tuohon vielä kruunuksi "Lumia 808", niin hyvin menee.
WP8 on käyttöjärjestelmänä kehityskykyinen ja käytettävyydeltään suorastaan nautinnolllisen nopea ja silkinpehmeä. Muutamalla isolla päivityksellä se loikkaa Androidin ja IOS:n rinnalle sekä ohi, ja silloin kakkua jaetaan taas uudestaan.
Nokia on pystynyt luomaan tukun uusia innovaatioita, joihin kilpailijat eivät voi vastata muuten kuin varastamalla tai maksamalla niistä. Tuskin Nokia on ilmaiseksi jakanut karttojaan ja navigointejaan koko WP-leirin käyttöön.
Olen yrittänyt kuvitella itseni asemaan, jossa 920:n innovaatiot olisivat jossain Androidin puhelimessa ja itsellä olisi mitäänsanomaton nokialainen yllätyksettömällä designilla ja lagaavalla käyttiksella. Miltä se tuntuisi? Täytyy myöntää, että olisin suunniltani - kateudesta. Mutta onneksi ei tartte olla suunniltaan. Ymmärrän kyllä, jos kilpailijoiden leireissä alahuuli väpättää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
klikklikklik (vahvistamaton)

19

@18 Aika ylimielinen kirjoitus Nokian menestyksestä ja Androidin/Andoid valmistajien jyrkästä laskusta johon tuskin uskot itsekään!!. :O Kipailijoita tulee lisää (Tizen, Firefox) joten WP8 tilanne tulee olemaan entistä tukalampi!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

20

@18

Ja samaan aikaan pitkin nettiä saa lueskella, kuinka porukkaa ostaisi 920:n heti, jos siinä olisi Android. Ja toi Androidin lagimis- fraasi alkaa olla jo niin helvetin kulunut läppä. Eipä ainakaan oma Note kakkonen pahemmin lagaile, vaikka ihan stock rommilla ilman roottia mennään. Mutta jos lagaisi, niin eri romillahan sen saisi kuntoon helposti. Mites WP- luurit? Pitää odottaa puoli vuotta virallista päivitystä että saadaan pahimmat kaatuilut kuriin?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

21

Alamäki alkaa, kaikki laskemaan..:)

No ikäväkyllä alamäki alkoi nokialla jo reilu 5 v sitten, mutta loivasti tultiin, kunnes saatiin loistoidea pari vuotta sitten..

Surku tulee suomalaisen teknologiateollisuuden alasajoa katsellessa. Koko homma johtuu vain tyhmyydestä ja varmaan tiettyjen tahojen ahneudesta, ei kahden vuoden takaista tapahtumaa olis ilman voitelua tms voinut päästä tapahtumaan.

Joku kirjoitti, että Nokialla on nyt täyskäsi laitepuolella, miksi ne ei ole sitä julkaissut?

Toki siellä on pilkkahintaista kapulaa ja sieltä tulee menestystä varmuudella kun siihen se WP sopiikin, jos nyt saavat luureja valmiiksi. Mutta muut segmentit on ihan kuralla, ei porukkaa vaan kiinnosta, jos ei saa leivän kylkiäisenä Salesta.

WP:kö tulee parin ison päivityksen jälkeen rinnalle ja ohi, aika myöhäistä silloin, kun taitaa seuraavakin päivitys mennä jonnekin joulun tietämille ja sitäkään tuskin on luvassa nykyisille kapuloille.

Ollaan kuitenkin tässä ja nyt niin huonosti menee, käyttis ei kiinnosta ketään, luureja ei valmistu, toimistusongelmia, päivitysongelmia, muita teknisiä ongelmia (Nokialla ja MS:llä), markkinointiongelmia yms..

Aika syvään se osaa sukeltaa.. "Vuonna 2011 Nokia vastasi lähes kolmanneksesta (29,9 prosenttia) Kiinan myynnistä. Viime vuonna kotimaisen yhtiön osaksi jäi vain 3,7 prosenttia. Sillä saavutettiin vasta seitsemäs sija valmistajien listalla. "

Jenkkeihin päin se Eloppi tähyää, mutta vähän vaikuttaa siltä, että taisi jäädä takapuoli pyyhkimättä. Eikä tuo Ameerriiikaaan vallotuskaan ihan huipusti ole sujunut. Olisi ehkä kannattanut pitää kiinni jo olevista asiakkaistaan, eikä heivata niitä pois keksittymällä hirveällä panostuksella jenkkeihin, mihin Nokia ei todellakaan saa myytyä paljoa, ainaskaan MS:n kanssa.

Vastaa
Pallero20
Pallero20

22

WP käy tasan keski-ikäisille jotka vaan haluavat "älypuhelimen", muttei paljoa muille. Jos on käyttänyt kilpailijoita ja silti haluaa pysyä windows phonessa, ansaitsee sen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
soraijamaijataija (vahvistamaton)

23

@20 Nämä kommentoijat ovat yleensä jonneja, joille android on pyhä asia ja pilin jatke. Jonnet muodostavat 0,00000000000001% puhelimen käyttäjistä. Painoarvo näillä kommenteilla on alle 0.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

24

@23 Näin Nokiakin uskoo, mutta todelisuus taitaa olla toinen, kun katsoo myyntilukuja.

Eikä sillä ole mitään väliä kuinka "pyhää" mikäkin on, kun pointti on se, että suurin osa käyttäjistä tahtoo Androidin (katso myyntiluvut). Jos itse kuulut siihen 2% joka tykkää WP:stä, ei se tee mielipiteestäsi oikeaa tai millään tavalla valtavirran mukaista.

On Nokian ongelma jos heidänkin mielestään noiden kommenttien painoarvo on alle 0, omaan kumppariinsahan he sillä kusevat.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

25

@23, Android ei ole pyhä asia mutta onko windows ja Nokia pyhä asia? Kaikkien kommenteiden painoarvo on nolla koska näillä kommenteilla ei ole mitään painoaarvoa tosiseikkojen edessä. Tosiassa Nokian Windows puhelmilla ei saavutetaa minkään sortin kannattavaa liiketoimintaa ja voittojen siirtymistä omistajille.

Nokian omistajien etujen mukaista ei ole jatkaa tätä windows pelleilyä vaan tulisi mahdollisimman nopeasti siirtyä pois johonkin omaan käyttikseen.

sääli vain että suuromistajat vähät välittää omaisuuden vaalimisesta ja omien etujen ajamisesta vaan jättävät pelin avoimeksi tämmoiselle pelleilylle.

Vastaa
Robustus
Robustus

26

Jarissimo ei ole kommenteista päätellen käyttänyt WP8:aa käsissään, suosittelisin kokeilemaan, saattaisit hämmästyä. Mitä Androidin lagaamisesta motkottamiseen tulee, niin uudet Jelly Beanit saavat olla niin persposkenpehmeitä kuin haluavat, mutta minun alkuperäistä Galaxy Tabia se ei hetkauta millin vertaa. Se on Gingerbread 2.3.3. maaliman tappiin asti ja se tulee lagaamaan sielunsa kyllyydestä ja nauramaan joka kerta sille, että menin tuhraamaan siihen 800 euroa vaivalla ansaittuja eurojani.

Tämä sama lagaaminen koskee aika suurta osaa Android-puhelimista, ellei sitten tee niin kuin Samsung yrittää kusettaa, että ostaa joka vuosi uuden puhelimen. Sille firmalle muuten vanhojen laitteiden päivittäminen tuntuu olevan ylivoimaisen vastenmielistä.

WP8:ssa on paljon vielä kehittämisen varaa ja Nokian lippulaivamallissa 920:ssa hieman enemmänkin. Ollakseen tämän hetken paras puhelin sillä on paljonkin parannettavaa. En esimerkiksi laula sen kameralle hoosiannaa, vaikka sille tuli se uusi korjaava päivityskin. Se saattaa olla useimmille riittävän hyvä, mutta meikäläiselle ei. Minä odotan sitä täyttä 41 Mpixin Pureview'ta. Jokaisella firmalla pitäisi olla yksi puhelin, johon se ymppää kaiken osaamisensa, mitä ikinä vain talosta löytyy; Nokialla sellaista puhelinta ei vielä ole, mutta ehkä loppuvuodesta.

Ja kiinnostuksella odotan uutta 4,8 tuuman iPhone 6:ta. Sillä ei ole enää varaa epäonnistua, muuten Applen tie alaspäin on lyhyt, mutta suora. Vitonen kasvoi pituutta, jospa tämä kutonen kasvaisi myös leveyttä.

Vastaa
pentsu
pentsu

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jarissimo:Surku tulee suomalaisen teknologiateollisuuden alasajoa katsellessa.

Aika ymmärtämättömiä kommentteja teollisuudenalasta jolla itsekin työskentelen, mutta joka ei liity millään tavalla puhelimiin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

28

@26 WP8:sta on testailukokemus ja se riitti toistaiseksi. Tästä on käyty keskustelua toisessa aiheessa.

Samsung on nykyisin pävittänyt laitteitaan todella hyvin (siis jo SGS2:sta lähtien ja siitä on jo 2v. aluksi moitit minua, että puhun vanhasta WP:stä (mitä en edes tehnyt) ja sitten puhut itse SAmsungin tekosista 2v sitten.. No tyylinsä kullakin.

@27 Väärä sanavalinta, myönnetään. Puhuin pelkästään Nokiasta, mikä tosin oli suuri osa Suomalaista teknologiateollisuutta jokunen vuosi takaperin. Itsekin samalla alalla ja tiedän, ettei kaikilla mene huonosti:) Niillä menee hyvin, jotka tekevät asioita oikeista syistä järjelläa ajateltuna, eikä siellä ole mitään hyvävelikikkailua ja muuta etujen tavoitelua meneillään. Mutta siis Nokiasta puhuin.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

29

Kyllä ne myyntitilastot kertovat totuuden, turhaa sitä on kieltää. Näen WP:n ja Applen tuotteiden suurimpana ongelmana rajoitteisuuden. Esim. soittoäänien kohdalla ollaan rajusti rajoitettu niiden käyttöä. Ystäväni Nokia Lumia 800 -puhelinta en ole useista yrityksistä huolimatta pystynyt päivittämään ja keskustelupalstoilta olen löytänyt monia kohtalon tovereita. Olen yrittänyt päivittämistä jopa "virallisen" kikan avulla kuitenkaan onnistumatta siinä: http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....n_kikan_avulla. En ymmärrä, että miksi nykyään vielä puhelimen päivityksen pitää hoitaa tietokoneen välityksellä. Pidin WP:n käyttöliittymästä sen erilaisuuden vuoksi, mutta puhelimen terävät kulmat ja 60-70 -luvun "hippivärit" eivät oikein iskeneet. Alku innostukseni WP -puhelinta kohtaan on kokenut karvaan pettymyksen. Nokian osaaminen on kuitenkin erittäin vahvaa ja ammattitaitoista, mutta niillä ei pärjätä WP -käyttöjärjestelmän vuoksi. Nokian kova myynti keskittyy etenkin Suomen markkinoille, jossa on valtavasti Nokia uskollisia ihmisiä. Etenkin vanhemmat ihmiset ovat valinneet Nokian puhelimen. Nokian olisi pitänyt lähteä kokeilemaan jäätä Androidin suhteen tai vieläkin se on mahdollista. Opetustyössäni olen joutunut tutustumaan yleisimpiin älypuhelimen käyttöjärjestelmiin (Android, WP ja iOS) ja huomannut, että niissä on yllättävän paljon yhteistä. Jokaisessa on kauppapaikka, josta sovellukset ladataan. Jokaisessa on asetukset -osio, josta hallitaan puhelimen toimintoja. Jokaisessa on pilvitallennus, jokaisesta voi soittaa sekä lähettää tekstiviestejä jne. ;-) Ainoana erona olen huomannut Android -järjestelmän avoimuus ja vapaus, joka merkitsee minulle erittäin paljon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja