Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kesäaika lähestyy - Nokia kehottaa Lumia-käyttäjiä varautumaan taas kellosekoiluun

11
Teemu Laitila

Kesäaika lähestyy - Nokia kehottaa Lumia-käyttäjiä varautumaan taas kellosekoiluun
Nokia kehottaa yhtiön Ääni-blogissa vanhemman sukupolven Lumia-puhelinten omistajia tarkistamaan puhelimen aikavyöhyke ennen viikonloppua, jotta vältytään viime syksynä nähdyltä kellosekoilulta.

Ohjelmistovirheen vuoksi osa Windows Phone 7.8 Windows Phone 7 -järjestelmään perustuvista Lumia-malleista (800, 900, 710 ja 610) saattaa seurata jonkun muun samalla aikavyöhykkeellä olevan maan siirtymistä kesäaikaan. Esimerkiksi Israelissa muutos tapahtuu jo tulevana viikonloppuna ja jos puhelin ei ole asetettu nimenomaan Helsingin aikaan, kello saattaa yllättäen kääntyä tunnilla eteenpäin.

Ongelmilta voi välttyä kun varmistaa asetuksista, että puhelimen aikavyöhyke on UTC +02 Helsinki ja automaattinen määritys on poissa käytöstä.


Vika ei koske uudemman sukupolven Windows Phone 8 -puhelimia joiden pitäisi siirtyä kesäaikaan aikataulun mukaisesti maaliskuun lopussa.

Sama vika aiheutti ongelmia viime syksynä talviaikaan siirryttäessä. Nokian mukaan ongelmaan on tulossa korjaus Windows Phone 7.8 -päivityksessä, jonka jakelu on jo osittain alkanut Suomessakin. Hämärän peitossa kuitenkin on, miksi ongelmaa ei korjattu jo Windows Phone 7.8 -päivityksen yhteydessä.

Edit 21.3. 16:50 Korjattu kirjoitusvirhe Lumia 620 -> Lumia 610

Edit 22.3. 14:30 Korjattu epäselvyydet WP7- ja WP7.8 -laitteiden välillä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

nokia_anna
nokia_anna

2

Hei! Aikavyöhyke-korjaus on nimen omaan tulossa 7.8.-päivityksen myötä ja sen jakelu on alkanut uudestaan Suomessa tällä viikolla. Terveisin Anna, Nokian viestintä

Vastaa
squi
squi

4

Hei nokia_anna, uutisen lähteenä käytetyssä Ääni-blogin tekstissä kerrotaan, että "Ongelma saattaa ilmetä, jos sinulla on Windows Phone 7.8 -puhelin (esimerkiksi Lumia 610, 710, 800 tai 900)."

Tämä ei siis ilmeisesti pidä paikkaansa vaan ongelma koskee pelkästään päivittämättömiä ensimmäisen sukupolven Lumia-puhelimia?

/Teemu Laitila, Puhelinvertailu.com

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

5

Jos ongelman ytimenä on vääräksi asetettu aikavyöhyke, niin kyseessä on käyttövirhe. Miksi tämmöset uutisoidaan vikoina tai ongelmina? Pitäisi uutisoida, että "osaathan käyttää puhelintasi" tai "tarkista, että olet asettanut puhelimesi oikein.

Suomessa ainakin voi pitää automaattisen määrityksen päällä, jolloin operaattori hoitaa tämänkin... Ainakin mulla on toiminut hyvin.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

6

Eli, jos asetat puhelimesi aikavyöhykkeeksi Israel, niin puhelimen kello on Israelin ajassa ja jos valitsee Suomen, niin se on Suomen ajassa(?)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nl920 @ (vahvistamaton)

7

Eikö Nokia Lumia mallit osaa automaattisesti päivittää pv/kk/v aikoja operaattorin verkon kautta,vaan päivitys pitää hoitaa manuaalisesti???. =)

Vastaa
kitevesku
kitevesku

8

Tässä ongelma on siinä, että samalla aikavyöhykkeellä (UTC+2) siirrytään eri aikoina kesäaikaan. Eli puhelimen pitää tietää aikavyöhykkeen lisäksi myös maa, jossa ollaan. Tämä pitää myös olla huomioitu puhelimessa ja tämä päivittyy Suomen osalta oikein Windows Phone 7.8:ssa.

Pahoittelut myös omalta osaltani kaikille, jotka mahdollisesti törmäävät vielä tähän ongelmaan.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

@6
Juuri näin. ;)

@7
Etkö viitsinyt lukea edes paria viimestä kommenttia?
Osaa päivittyä.

@8
Sen takia puhelimessa on useampi UTC+2 profiili. Jos operaattorin sen kämmää, niin ei sekään kait puhelimen vika ole?
Niin tätä ei ainakaan ole uutisoitu, ei nyt eikä viime syksynä.

Vastaa
pkaksp
pkaksp

10

@OJ_Ghost

Varsinainen vikahan oli siinä, että vaikka puhelin oli asetettu oikealle aikavyöhykkeelle, niin se automaattisesti vaihtoi aikavyöhykettä esim. Israelin aikavyöhykkeelle. Tämä on puhelimen vika.

Itsellä puhelin hyppäs Istanbulin aikavyöhykkeelle vaikka sen olin asettanut Helsinkiin.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

@10
ok, tuo on selkeä vika. Silloin toivoisi, että se selkeästi uutisoitaisiin niin... Kovin huonosti siinä on onnistuttu.

Automaattinen päivitys kait liittyy silti myös operaattoreihin, koska sieltähän päivityskomento ymmärtääkseni tukee?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja