Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawei kiirehtii uutta lippulaivaa kilpailijaksi Galaxy S4:lle

3
Teemu Laitila

Huawei kiirehtii uutta lippulaivaa kilpailijaksi Galaxy S4:lle
Vaikka Huawein edellisistä lippulaivajulkaisuista ei ole kulunut vielä montaakaan kuukautta, niin kiinalaissivustoilla leviää jo tietoja uudesta kärkipään puhelimesta. Tarkoituksena on ilmeisesti kilpailla Samsungin tuoreen Galaxy S4:n kanssa, mihin vuoden alussa julkaistu Ascend D2 ei enää riitä.

Unwiredview kertoo, että Huawein huhuttu uutuus olisi 4, 9 tuuman kokoinen ja se sisältäisi Full HD -resoluutiolla toimivan näytön. Sisuksista pitäisi löytyä 1,8 GHz:n taajuudella toimiva K3V3-piiri, joka sisältää neljä Cortex-A15-ydintä ja Mali T604 -näytönohjaimen. Kamera tallentaa kuvia 13 mpix tarkkuudella ja akku olisi 2600 mAh. Fyysisten mittojen osalta Huawei olisi ajamassa kevyesti ohi 6,3 mm paksuisella laitteellaan.
Speksit ovat hyvin samaa luokkaa kuin Samsugin Galaxy S4, jota Huawei on ilmeisesti lähdössä uutuudellaan kaatamaan. Huawei kuitenkin todennäköisesti hinnoittelee tarjontansa Samsungia alemmas, eli erityisesti yhtiön kotimarkkinoille Kiinassa halvempi hinta saattaa olla merkittävä myyntivaltti.

Kuten Unwiredviewkin huomauttaa, uuden lippulaivan julkaiseminen näin pian edellisen mallin tulosta vaikuttaa vähemmän järkevältä ajatukselta, sillä uusi julkaisu tulee todennäköisesti syömään Ascend D2:n myyntiä rajusti. Toisaalta Huaweilla ei välttämättä ole juuri muuta mahdollisuutta, sillä Ascend D2 jäisi todennäköisesti muutenkin kilpailijoiden jalkoihin.

Koska kyse on Huaweista, laitetta ei välttämättä tulla ikinä näkemään sen kotimarkkinoiden ulkopuolella. Toisaalta Android-valmistajien Top 5 -listalle vauhdilla noussut Huawei himoitsee jalansijaa myös länsimarkkinoista, joten huhtikuuhun huhutun Kiinan julkaisun jälkeen laite saattaa saapua muuallekin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

nustappi (vahvistamaton)

2

Huawei on kyllä laatu merkki. 3 viimeisintä puhelinta ollut Huaweita ja toimineet kuin junan vessa. Tällä hetkellä käytössä Ascend P1 ja aivan loisto puhelin halpaan hintaan. Rökittää esim. S2 joka osa-alueella ja on silti 150e halvempi.

Ja kaikkein parasta on, että Huaweissa on vanilla-Android oletuksena eikä mitään kermaista TouchWiz-skeidaa.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

3

Itsellä kokemusta vain yhdestä Huaweista ja se oli varmaan kauhein "älypuhelin"-kokemukseni. Kyseessähän oli kuitenkin Ideos X1(?) eli sieltä halvimmasta päästä. Tuollaisia vehkeitä ei pitäisi edes myydä. Parilta kaverilta kokemusta U8850(?) ja hyvin pitkälle todella huonoja sellaisia.
Huawein laadukkaampaa päätä sitten ei olekaan minkäänlaista kokemusta eikä edes kuulopuheita lähipiirissä. Ulkonäöltään ainakaan ei mitään huonoimpia.

6,3mm on jo ohut.. Melkein puolet pois nykyisen luurini paksuudesta :D
En oikein tykkää edes SGS3 ohuudesta niin tuo on vielä aika paljon siitä pois. Huh huh. Piti vilkaista niin tuo Ascend P1 on jo aika törkeän kevyt ja spekseiltään kova hintaansa nähden. Maine vain taitaa olla suurin heikkous tällä hetkellä.

Ei taida Huawei Samsungille pärjätä nokittelussa, hype Samsungin ympärillä on niin älytöntä, kuin Applella konsanaan aiemmin. Pitäisi olla tosiaan rutkasti halvempi jotta saisi asiakaskuntaa houkuteltua kelkkaan mukaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja