Financial Times: Nokia aikoo haastaa Galaxy Note -puhelimet

1
Manu Pitkänen

Financial Times: Nokia aikoo haastaa Galaxy Note -puhelimet
Arvostettu brittilehti Financial Times kertoo verkkosivuillaan, että Nokia suunnittelee omaa puhletti-kokoluokan ("phablet") laitetta. Laite siis kilpailee käytännössä Samsungin Galaxy Note -laitteiden kanssa.

The Verge uutisoi aiemmin tässä kuussa, että Microsoft aikoo julkaista Windows Phone -alustalleen myöhemmin tänä vuonna päivityksen, joka tuo mukanaan tuen 1080p-resoluutioille ja yli viisituumaisille näytöille. Tutkimusyhtiö IDC:n analyytikko Francisco Jeronimo on myös vaatinut Nokialta isokokoista puhelinta. Hänen mukaansa isoruutuisen puhelimen puute uhkaa muodostua samanlaiseksi esteeksi yhtiön menestykselle kuin simpukkapuhelinten tai kosketusnäyttöjen puute aikanaan.Valitettavasti Financial Times ei osannut kertoa kehitteillä olevan Nokia-puhletin yksityiskohdista mitään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -32%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
866 € CDON
894 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1028 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -30%

Realme 11 Pro
301 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A15 (5G) – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A15 (5G)
133 € Bigbox
179 € Gigantti
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentit (1)

jpa00
jpa00

1

Otsikko on aika huvittava. Nokialla ei ole WP:n kanssa mitään mahdollisuuksia haastaa Galaxy Note -laitteita siitä yksinkertaisesta syystä, että niissä on asioita, joita ei ole nykyisellään mitenkään mahdollista WP-laitteisiin saada. Muutamana esimerkkinä aidosti paineentunnistava kosketusnäyttö, sovellusten ajaminen rinnakkain ikkunoissa ja toimiva kynä.

Mikään ei tietysti estä Microsoftia muuttamasta WP-käyttöjärjestelmää sen verran, että sillekin tulisi tuki moisille ominaisuuksille, mutta en näe kovin todennäköisenä sitä, että noita asioita MS tulisi koskaan sallimaan, ehkä paineentunnistusta lukuunottamatta. Ja koska Nokialla ei ole mahdollisuuksia ihan oikeasti muokata WP-käyttöjärjestelmää tai tehdä siihen noin perustavanlaatuisia laajennoksia, niin otsikko menee aika pahasti huti. Nokialla on tietysti mahdollisuus tehdä phablet-laite, mutta toimintoihin on turha odottaa mitään perus-WP-laitteen ylittävää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.