Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC narahti Nokian mikrofonin käytöstä One-puhelimessa

18
Manu Pitkänen

HTC narahti Nokian mikrofonin käytöstä One-puhelimessa
Amsterdamin käräjäoikeus on todennut ennakkopäätöksessään, että HTC käyttää uudessa One-lippulaivassaan samanlaista mikrofoniteknologiaa kuin Nokian Lumia 720:ssä. Ongelmana on, että STMicroelectronics on sitoutunut valmistamaan kiistan aiheena ollutta osaa yksinoikeudella Nokialle. STMicroelectronics on siis rikkonut sopimustaan myymällä Nokian komponentteja HTC:lle.

STMicroelectronics joutuu päätöksen mukaan maksamaan 50.000 euroa jokaisesta komponentista, jonka se myy Nokian kilpailijalle. Maksimisakko on miljoona euroa.

Uutistoimisto Bloombergille puhunut Nokian Mark Durrant huomauttaa, että HTC mainitsee markkinointimateriaaleissaan One-puhelimen HDR-mikrofonin yhtenä tärkeimpänä laitteen ominaisuutena. Taiwanilainen puhelinvalmistaja joutuu nyt ikävään tilanteeseen, sillä se joutuu keksimään jo valmiiksi myöhässä olevalle Onelle uuden mikrofonin.Kuva närää aiheuttaneesta komponentista löytyy Engadgetin uutisesta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

peltsip
peltsip

2

Tosiaan aikamoinen takaisku kun ensin on promottu omaa puhelinta Nokian kehittämällä tekniikalla. Näinköhän menisi oikeudessa läpi väite ettei HTC tiennyt että piiri on toistaiseksi noksun propietary?

Vastaa
perhana
perhana

3

Onhan tuo nyt aika noloa... eli HTC on oikein erityismaininnalla mainostanut huippumallinsa erinomaista mikrofonia, ja nyt sitten paljastuu että se on sama mikrofoni jota Nokia käyttää halpis-Lumiassaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Holiofattu (vahvistamaton)

4

Eihän HTC ole mitään varastanut, vaan STM vain myynyt jotain mitä ei olisi saanut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

5

"...maksamaan 50.000 euroa..."

Piste pois ja välilyönti tilalle, jossa tässä on tavoiteltu selkeytettyä viittäkymmentätuhatta, turhilla desimaaleilla varustetun viidenkymmenen sijaan.

Vastaa
DonZQ
DonZQ

7

Ensinnäkin, HTC ei ole mitenkään nostanut Onen mikkiä, itse kuulin siitä vasta tänään tämän asian tiimoilta.

HTC:n nettisivuilla lukee vain "HDR-mikrofoni" joten ei nyt kovin mainostettu asia, tärkeimmät asiat on sielläkin boldattu, kuten esimerkiksi Boomsound ja Ultrapixel-kamera.

Ja syyllinenhän on STM joka niitä mikrofoneja on myynyt vaikka ei olisi saanutkaan, jos olisivat pitäneet sopimuksistaan kiinni, olisi HTC silloin käyttänyt eri mikrofonia. Lieköhän HTC:n suunnittelijat olleet edes tietoisia tästä Nokian ja STM:n yksinoikeus-sopimuksesta?

Vastaa
Jojjeli89
Jojjeli89

8

Ja tässähän maksaa STMicroelectronics, ei HTC. HTC tuskin tiennytkään koko sopimuksesta Nokian ja STMicroelectronics:in välillä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
runh (vahvistamaton)

9

Täällä finninaamaiset android pojat taas puolustaa
HTC:tä, vaikka ei tiedä asiasta mitään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
turhapurokouunoko (vahvistamaton)

11

Kylläpä on taas asiantuntijoita liikkeellä. Jonnet, nyt es-kaupoille ja ottakaa pari erää wowwia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

12

Ei ole mikään onkelma kyllä niitä muitakin mikrofoninvalmistajia piisaa varmaan löytyy vielä parempiakin kuin tälläisiä pettureita.Joo ja Nokia käyttää itse HTC:n kuulokkeita eikä HTC ole heti julistamassa pannaan.Kyllä se Nokia vielä loppuu kokonaan tätä tahtia ostaako muuten joku niitä vielä.

Vastaa
harriiham
harriiham

13

@12 Mitä kuulokkeita? Ja vaikka käyttäisikin, kyse on siitä onko taustalla olemassa jokin sopimus vai ei. Sen pitäisi nyt kenen tahansa ymmärtää. Enkä usko että parempia mikkejä on mistään saatavilla, jos HTC:n piti varastaa saadakseen niitä "huippumalliinsa".

Vastaa
harriiham
harriiham

16

En tarkoita, etteikö se olisi huippumalli, mutta kyseinenkin tapaus näyttää vain HTC:n suhtautumista, jos joutuu kopioimaan tehdäkseen puhelimestaan sellaisen.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

18

@12

Mitä kuulokkeita? HTC ei ymmärtääkseni ole kuulokevalmistaja..

Itse keissin pääpahis on toki STM, toimiessaan jakorasiana vastoin sopimusta. HTC:lle tilanne on lähinnä nolo ja kiusallinen, ja jos HTC ei nosta oikeusjuttua STM:ää kohti, ihmettelen. Tokihan se ei nosta kannetta jos se tiesi asiasta etukäteen. Mitään muuta syytä olla hakematta hyvitystä ei ole;
a) HTC:n maine kärsii
b) One viivästyy taas
c) HTC:lle ollaan valehdeltu ja tuotu se kiusalliseen tilanteeseen.
Kaikki kohdat tarkoittavat käytännössä suoraan rahan menetystä HTC:lle.

Avainkysymys keississä onkin siis, tiesikö HTC asiasta?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja