Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC: Hollantilaisoikeuden päätöksellä ei vaikutusta Onen valmistukseen

10
Teemu Laitila

HTC: Hollantilaisoikeuden päätöksellä ei vaikutusta Onen valmistukseen
HTC:n mukaan Amsterdamin käräjäoikeuden alkuviikosta tekemä päätös HTC Onen mikrofoneista koskee pelkästään komponenttien valmistajaa ST Microelectronicsia, eikä sillä ole vaikutusta HTC:n toimintaan.

HTC painottaa tiedotteessaan, että päätöksellään käräjäoikeus kielsi ST Microelectronicsia myymästä komponentteja eteenpäin sakon uhalla. Oikeus ei kuitenkaan Nokian pyynnöstä huolimatta määrännyt jo myytyjä mikrofoneja palautettaviksi. Oikeus katsoi, että HTC oli solminut sopimuksen STM:n kanssa "hyvässä uskossa" eikä ollut tietoinen STM:n sopimusrikkomuksesta.

Nokian ja ST Microelectonicsin kiista koskee yhtiöiden yhdessä kehittämiä ja STM:n valmistamia mikrofoneja, jotka mahdollistavat kovankin äänen tallentamisen ilman puhelinten mikrofoneille tyypillistä säröytymistä. Mikrofoneja on käytetty suuressa osassa Nokian tuoreimpia Lumia-malleja. Nokian ja STM:n sopimuksen mukaisesti mikrofoneja ei kuitenkaan olisi saanut myydä muille valmistajille, mutta siitä huolimatta STM toimitti samoja mikrofoneja HTC:lle käytettäväksi HTC One -puhelimessa.Käytännössä HTC saa käyttää jo STM:lta ostamansa komponentit loppuun, mutta uusia mikrofoneja ei toimiteta. HTC kertoo kuitenkin siirtyvänsä uuteen ja paranneltuun mikrofonimalliin, kun nykyinen STM:n valmistama erä on käytetty.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

peltsip
peltsip

1

Miksi ihmeessä eivät laittaneet jo alusta alkaen noita parempia mikrofoneja kiinni jos niitä kerran on saatavilla tuosta vaan?

Sen kyllä ymmärtää että huonompia mikrofooneja kyllä löytyy joista ei joudu liriin patenttien ym kanssa heti alkuunsa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

2

Nooniin siinä ei ollut mitään muuta Nokialta kuin joku sarjanumero mitä Nokia on täältä tilannut,mutta kun haluaa laittaa kapuloita rattaisiin niin laittaa sitten vaan.Kiusa se on pienempikin kiusa.

Vastaa
jpa00
jpa00

3

@1: Ehkä siksi, koska ovat STM:ltä saaneet noita nimenomaisia mikrofoneja paremmalla hinta/laatusuhteella? Sitä on sitten paha arvailla, miten STM on päätynyt niitä HTC:lle myymään. Vahinko vaikuttaa aika epätodennäköiseltä, mutta niin vaihtoehtokin.

Vastaa
peltsip
peltsip

4

@3, itse pidän todennäköisempänä että HTC hiljaisuudessa vaihtaa mikrofonin vähän heikommin toimivaan. Markkinoinnissa antoivat ymmärtää että olivat ihan itse kehittäneet huippumikrofonin mutta käytännössä olivatkin ostaneet koko homman alusta loppuun ulkopuoliselta toimittajalta. Nyt on siis mahdollisuudet että joko heillä on oma parempi mikrofoni jonka sarjatuotanto on jo käynnissä ettei onet jää potemaan komponenttipulaa tai sit mitään ei ole valmiina ja joutuvat downshiftaamaan speksejä.

Vastaa
emagdnim
emagdnim

5

Suurimmaksi osaksihan tämä oli vain hienoinen pr-tappio HTC:lle. Eriasia olisi, mikäli Nokialla olisi patentti ko. mikkeihin. STM ei varmasti luotettavuuttaan tällä tempulla parantanut. Ei välttämättä jää tähän STM:n ja Nokian kesken..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

6

Minusta tämä oli koko jupakka vain HTC:lle eduksi eli molemmat käyttävät paljon samoja komponentteja.Erotuksella että HTC käyttäytyy herrasmaisemmin eri asioissa.Eikä hakemalla etsi asioita terveen kilpailun kaatamiseksi.Tässä nähdään kummankin asenne ,asiakas voi itse valita kumman kaa ,myös kaikki takuu asiat voi päätellä tästä kummassa ne toimivat.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

7

@6

Wat?

Hakemalla etsi asioita terveen kilpailun kaatamiseksi? Sinusta on siis ok että teet miljoonaluokan sopimuksen ja ei haittaa jos sitä rikotaan?

Tuo viimeinen virke on jo niin irrelevantti että pää räjähtää kun sitä yrittää edes miettiä.

Vastaa
jpa00
jpa00

8

@4, en muista, että HTC olisi markkinoinnissa missään vaiheessa antanut ymmärtää itse kehittäneensä mikrofonin. Tai edes mainostaneensa sitä muuten, kuin mainitsemalla, että puhelimessa on HD-mikrofoni. Kaiuttimia ja kameraa HTC on hehkuttanut huomattavasti enemmän. Ei HTC varmasti ole itse kehittämässä korvaavaakaan mikrofonia, vaan hoitaa asian alihankintana. Mahdollisesti jopa STM:ltä, jonka voisi kuvitella antavan tämän sotkun seurauksena hyvityksenä hiukan alennustakin.

Vastaa
peltsip
peltsip

9

@8, kyllähän kaiken pystyy netistä tarkastamaan kun näköjään vieläkin löytyy blogihehkutukset mikrofoonista.

Saas nähdä kauan HTC vielä pystyy kitkuttamaan Samsungin varjossa kun kunnon innovaatioitakaan ei kauheasti näytä irtoavan etukäteen hypetetyn kameran pettäessä ja sit vielä tällaisten uutisten myötä. Sääliksi käy ko. firman fanittajia näin vähän sivummalta tilannetta katsellessa varsinkin kun ilmeisesti keskustelupalstat on täynnä samsungin palkkaamia kirjoittajia ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja