Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia-pomo: Teemme 15 euron puhelimilla yhtä paljon voittoa kuin älypuhelimilla

5
Matti Vähäkainu

Nokia-pomo: Teemme 15 euron puhelimilla yhtä paljon voittoa kuin älypuhelimilla
Nokia esitteli MWC-messuilla yhdessä Lumia 720 ja Lumia 520 -mallien kanssa kaksi edullisempaa puhelinta. Nokia 301 ja Nokia 105 täydensivät markkinoiden edullisimpiin lukeutuvien peruspuhelinten kategoriaa.

Nokia 105 on näistä edullisempi ja sen suositushinta ennen veroja onkin hurjan alhainen -- ainoastaan 15 euroa. Olipa puhelin kuinka yksinkertainen tahansa, on vaikea kuvitella, että sen kustannukset voisivat olla kovin paljoa suositushintaa alhaisemmat.

Nokialla kuitenkin uskotaan, että Kiinassa mallinimellä Nokia 1005 myytävä puhelin tuottaa hyviä voittoja. Kiinassa Nokian tuotekehityksen johtaja Jun Wang kertoi, että voitot ovat verrattavissa älypuhelinten vastaavaan.Voitoilla Wang tarkoittaa puhelinmallin koko elinkaaren aikana tuottamaa rahamääräistä voittoa, joka tarkoittaa pienen marginaalin tuotteessa huimia myyntimääriä. Jos laitekohtainen voitto on vain euron tai parin luokkaa ja vastaava älypuhelimessa voi olla satojakin euroa, niin myytävää peruspuhelimessa on jopa satakertaisesti.

Wangin visio ei ole mikään mahdottomuus. Jos Nokia 105 saa kaapattua kehittyvät markkinat itselleen, voi sen myynti nousta yli sataan miljoonaan. Nokialta löytyy useita peruspuhelimia, jotka ovat kyseisen rajapyykin rikkoneet.

Nokian edellisneljänneksen tulokset kertovat, että uutta vaihdetta the next billion -strategia tarvitsee. Nähtäväksi jää lunastaako Nokia 105 paikan maailman myydyimpien listoilta Nokia 1600, 1200 ja 1110 -sarjojen tavoin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Makeke
Makeke

2

Itse olinkin ihmetellyt että aina puhutaan älypuhelimista. Noilla peruspuhelimillakin taitaa olla vielä isot markkinat.

Vastaa
tmm68
tmm68

4

Pahin vika Noksun puhelimissa on, että ne aina jotenkin kompromisseja - 105 olisi voinut olla se pieni puhelin, mutta on liian paksu. Lumia 820 näytti kiinnostavalta, mutta ruudun reso on paska. Parempi Asha voisi kiinnostaa, mutta GPS puuttuu ja ruutu niin pieni.
Eli hyvä pohja, mutta aina jokin kompromissi vesittää, miksi?????

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja