Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian seuraava Lumia-julkaisu toukokuun 14. päivä

11
Teemu Laitila

Nokian seuraava Lumia-julkaisu toukokuun 14. päivä
Nokia aikoo ilmeisesti julkaista seuraavan Lumia-puhelimen 14. päivä toukokuuta Lontoossa pidetyssä tilaisuudessa. Yhtiö kutsuu mediaa paikalle otsikolla "The Nokia Lumia story continues".

Kutsu ei tarjoa tarkempia vihjeitä siitä, mitä tilaisuudessa on luvassa. Kyseessä on kuitenkin todennäköisesti puhelin, vaikka Nokian tiedetään kehittelevän myös tablettia Lumia-sarjaan. Viime aikaisissa huhuissa on pyörinyt Nokian osalta Yhdysvaltoihin Verizon-operaattorille menevä Lumia 928, joka on kuitenkin lähinnä Lumia 920 pienillä muutoksilla. Nokia tuskin myöskään julkaisisi Verizonin puhelinta Lontoossa.

Todennäköisempi vaihtoehto on muutamissa viimeaikaisissa vuotokuvissa esiintynyt Catwalk-koodinimellä tunnettu Lumia-malli. Kuvien perusteella laite vaikuttaisi alumiinikuoriselta, mikä on myös mainittu useammissa aiemmissa huhuissa. Kamera näyttäisi nousevan puhelimen takakuorta ylemmäs, mikä todennäköisesti liittyy tarpeeseen tehdä puhelimesta ohuempi säilyttäen kuitenkin kookkaamman kameramoduulin käytössä.


Huhuille saadaan kuitenkin varmistus noin kolmen viikon kuluttua.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

dRD
dRD

2

@1: Ja uppoaisi lopullisesti sen mukana, tyyliin LG/HTC/Sony(Ericsson)? Kukaan muu kuin Samsung ei tee voittoa Android-luureilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekka1239 (vahvistamaton)

5

@4 Ei takaa Androidiin siirtyminen noita voittoja. LG huono vertailukohde. Ei sitä tulosta näkisi kuin vasta Nokian tehtyä siirron. Näin myöhään mukaan tuleminen ei olisi luultavasti järkevää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pullahiiri (vahvistamaton)

6

Helekutin jonnet. Ei minkäänlaista käsitystä siitä miksi Nokia valitsi wp:n eikä androidia. Lukekaa, tieto kyllä netistä. Aivan oikea liikku Nokialta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Rumm3r (vahvistamaton)

7

@5
Juuh oon samaa mieltä, ettei Nokian enää kannata Androidiin vaihtaa. Tarkotin aiemmin vaan, että kyllä Android-puolella voi muutkin menestyä kuin Samsung - tosin ei välttämättä tietysti ihan samassa mittakaavassa:)

Vastaa
SirWirtanen
SirWirtanen

8

Ei Nokian tosiaan enään kannata Androidin kelkkaan lähteä. Vaikka Windows Phonen markkinaosuus ei päätä huimaa, on se käsittääkseni kasvanut nopeammin kuin Android ja iPhone vertailuajalla (startista tähän hetkeen). Ja nyt puhun nimenomaan Windows Phone 7 ja sen jälkeläisistä. Jos WP ei nyt kuitenkaan ota tarpeeki tulta alleen niin haetaan Nokian jälkeläiseltä Jollalta vinkkiä ja otetaan Jailfish rinnakkaiskäyttikseksi.

Vastaa
djtob
djtob

9

Kaikista puhelinvalmistajista Nokia ja joku toinen ilmoittavat viralliset lukemat. Muut eivät näitä lukemia esittele ollenkaan. Arvioita on saatu aina vain jostain muilta kuin näiltä puhelinvalmistajilta.

Nokian ei todellakaan kannattanut siirtyä Androidiin, koska sillä oli enemmän hävittävää kun muistellaan pitkät neuvottelut Googlen kanssa. Lopulta neuvottelut kariutuivat ja syiksi voi arvata, että Navteq, perusluurit, NSN.

Android muistuttaa omalla tiellään kuin Symbian aikoinaan, se pirstaloitui ja aiheutti suuria kustannuksia palkkaamalla alihankkijoita ja työntekijöitä.

Nokia osti Symbianin ja yritti tarjota muille valmistajille ilmaiseksi kehittää tätä. Kukaan merkittävistä valmistajista ei innostunut tästä ja Nokia jäi yksin. Samoin kävi tämän MeeGon kanssa, että Nokia tarjosi ja jäi yksin. Valmistajat itse tietävät, että Nokia on niin vahva, että jäisivät jyrän alle.

Muistutuksena mainittakoon, että Symbian ei ole Nokian kehittämä vaan alkuperältään Englannista. Nokialla on viisaasti otettu iso riski valitsemalla Windows Phone ja nyt nähdyt asiat kantavat hedelmää.

Aiempi Windows Mobile (virallisesti lopetettu) oli yritetty tarjota ja sen kumppanit HTC sekä Samsung ja muistaakseni LG eivät kauheasti panostaneet siihen lainkaan eikä nykyäänkään. Tässä näkökulmassa Nokia haukkasi valtaosan WP-markkinoista itselleen ja tarjosi paljon enemmän kuin nämä valmistajat, jotka lähinnä kusivat suoraan silmään suurella paineella.

Ihan varmasti joku vinkuu täällä Androidin puolesta, niin suotakoon ajatusleikki: Nokia osallistuu Android-leiriin ja luopuu kaikista patenttijutuista, luopuu omistamistaan yrityksistä, joutuu oikeuteen kiistanalaisista androidiin liittyvistä asioista ja maksaa joka puhelimista n kertaa korvaushinta eikä Nokia pysty taistelemaan Android-alustalla halpoja perusluureja vastaan. Sitä paitsi miten on mahdollista, että edullinen Lumia on sulavampaa kuin vastaava laginen Android ja ei tule siihen mitään päivityksiä? Viimeinen kappaleeni olisi tarkoittanut melko tasan varmasti Nokia-yhtiön kuolemaa.

Nokia kävi yli 100-vuotisen historiansa aikana seitsemän kertaa konkurssin partaalla. Joka ikinen kerta se on noussut hengissä, kun siellä mietittiin tarkasti, että mihin yrityksen pitää paneutua jatkossa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja