Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone vahvisti asemiaan kolmanneksi suurimpana Yhdysvalloissa

13
Teemu Laitila

Windows Phone vahvisti asemiaan kolmanneksi suurimpana Yhdysvalloissa
Windows Phone vahvisti viime vuoden aikana asemiaan kolmanneksi suurimpana älypuhelinkäyttöjärjestelmänä, paljastaa Kantar Worldpanelin ComTech-tutkimus.

Tutkimuksen mukaan 5,6 prosenttia tammikuusta maaliskuun loppuun ulottuvan ensimmäisen vuosineljänneksen aikana myydyistä puhelimista perustui Windows Phone -järjestelmään. Vuosi sitten vastaava luku oli 3,7 prosenttia, tutkimuksesta uutisoiva Forbes raportoi.

Vajaan kahden prosenttiyksikön kasvu on isompi kuin mihin johtavat alustat Android ja iOS kykenivät. Androidin osuus kasvoi 49,4 prosentiin (vuosi sitten 47,9%) ja Applen osuus laski 43,7 prosenttiin (aiemmin 44,7%). Vaikka osuus on edelleen pieni, Windows Phone vaikuttaisi päihittäneen Blackberryn kilpailussa kolmannen älypuhelinkäyttöjärjestelmän asemasta. Jo vuosia vaikeuksissa painiskelleen kanadalaisen valmistajan osuus jäi tutkimuksen mukaan vain 0,9 prosenttiin, kun se vuosi sitten oli vielä 2,6 prosenttia.

Suurin potti Windows Phonen kasvusta meni Kantarin mukaan Nokialle, jonka markkinaosuus nousi vuodentakaisesta yhdestä prosentista neljään prosenttiin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Se myös kertoo Windows Phonen myyntimäärien pienuudesta. Vaikka Nokian Lumia-myynti oli yleisesti ottaen kasvusuuntaista, Pohjois-Amerikassa Nokia myi yhteensä vain 400 000 laitetta ensimmäisellä vuosineljänneksellä.


Kantarin kyselytutkimuksen mukaan Windows Phone vaikuttaisi kiinnostavan erityisesti ensimmäistä älypuhelintaan ostavia. Forbesin mukaan 52 prosenttia Windows Phonen ostajista oli käyttänyt aiemmin pelkkiä peruspuhelimia. Applen iPhonen ostajien keskuudessa vastaava luku oli 45 prosenttia ja Androidin tapauksessa 49 prosenttia.

Edit 29.4.2013 13:10 Korjattu uutista.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
ativ @ (vahvistamaton)

1

Vajaan kahden prosenttiyksikön kasvu on isompi kuin mihin johtavat alustat Android ja iOS kykenivät.
Toisaalta kokonaismyyntimäärät ovat Windows Phonen tapauksessa niin pieniä, että pienempikin muutos näyttää helposti merkittävämmältä kuin onkaan.

Vastaa
Fantasos
Fantasos

3

Tuota... Tässähän menee nyt taas iloisesti toimittajalta numerot sekaisin. Jos Yhdysvalloissa myytiin ensimmäisellä vuosineljänneksellä 10 miljoonaa älypuhelinta ja niistä 5,6% (560 000) oli Windows Phoneja, niin tuo edellämainittu "vajaan kahden prosenttiyksikön kasvu" on vajaa 200 000 Windows Phone puhelinta.
Vastaavasti jos Android tai iOS olisi kasvattanut markkinaosuuttaan vajaalla kahdella prosenttiyksiköllä, niin sekin olisi - yllätys yllätys - ollut vaajan 200 000 puhelimen kasvu. Eli aivan sama määrä. Eivätkä ne siihen pystyneet.
Tuossa vertailussa Windows Phonen pienet myyntimäärät eivät merkitse mitään. Jos katsottaisiin suhteellista kasvua (51% kasvu Windows Phonella, yksinumeroisia prosentteja muilla) niin asia olisi toinen.

Vastaa
squi
squi

4

@3, totta. Sekoitin kirjoittaessa myynnin kasvun ja osuuden myynnistä. Korjasin uutista siltä osin, kiitoksia hyvästä huomiosta!

Vastaa
syrtek66
syrtek66

5

Blackberry ei ole ekosysteemi vaan puhelinmallisto.

Blackberry kuuluu Qt ja *nix perheeseen ja tähän liittyvät puhelinmallistot kuuluvat uuteen ekosysteemiin joka tulee haastamaan WP puhelimet lyhyellä aikavälillä ja Android ja iOS laitteet pitemmällä aikavälillä.

Tähän tulevat kuulumaan Ubuntu Touch (Qt ja Linux based), Jollan SailFish (Qt ja linux pohjainen) sekä tuleva Samsuning Tizen (Qt ja linux). Jossain märin myös Firefoxn html5 puhelimet voidaan jossain määrin laskea tähän neljänteen ekosysteemiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

5@
>Blackberry ei ole ekosysteemi vaan puhelinmallisto.

Ja Apple ei ole ekosysteemi.... vaan... tuotemerkki.

Kyllä Blackberrylla voidaan sanoa että sillä on oma ekosysteemi, toki paljon pienempi ja kapeampi kuin ne kolme isompaa ekosysteemiä.

>Blackberry kuuluu Qt ja *nix perheeseen ja tähän liittyvät
>puhelinmallistot kuuluvat uuteen ekosysteemiin

Jos lähdetään noin laajentaan, niin liitä siihen vielä Android/ Google OS + valmistajat, Apple, jos ei riitä niin lisää vielä MS+valmistajat niin saat markkinoiden isoimman ekosysteemin.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

7

wikipedia ekosysteemistä:
"jonkin tekniikan alan tai tuotteen ympärille muodostunut palvelujen ja oheistuotteiden verkosto "

WP puhelimissa : no joo nippa nappa, Blackberryssä ei. Varsinkin kun pohjautuu qnx:n.

Qt puhelimet ja laitteet tulevat tekemään oman verkostonsa. Kuten siten että Ubuntu Touch voidaan asentaan esim joihinkin taikka suurimpaan osaan Android laitteita. Voidaan siis ehkä jopa katsoa kaikkien Linux pohjaisten laitteiden tulevat muodostamaan vahvan ekosysteemin WP ja iOS laitteiden ylitse.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@7
Voisitko nyt jotenkin *perustella* miksi Blackberry ei ole mielestäsi ekosysteemi? Blackberryn alustan päälle tehdään, ja tehtiin ennen iPhonea paljon enemmän, ratkaisuja monissa suurissa firmoissa.

Samalla tavalla se vaikuttaisi olevan ekosysteemi kuin WP, Android, Symbian tai iOS. Toki BlackBerryn suunta on alaspäin, kuten Symbianinkin, ja en jaksa uskoa sen uuteen nousuun.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

7@
>Blackberryssä ei. Varsinkin kun pohjautuu qnx:n.

Alustan vaihto ei rikkonut Blacberryn omaa kapeaa ekosysteemiä, sen suosio kuihtu lähinnä sen takia ettei se enään tuonut ylivoimaista lisäarvoa.

>Qt puhelimet ja laitteet tulevat tekemään oman verkostonsa.

Qt yksinään mitään ekosysteemiä saa aikaiseksi, päinvastoin, nyt on useita eri yhteenliittymiä jotka kehittelevät omia ekosysteemejä jotka kaikki ekosysteemiajattelun osalta aika kapeita ja pieniä. Ainoa kiinnostava niissä on ekosysteemivapaus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iteootsellanen (vahvistamaton)

10

"Pohjois-Amerikassa Nokia myi yhteensä vain 400 000 laitetta ensimmäisellä vuosineljänneksellä."

Tuossa lauseessahan se WP:n nousu kiteytyy, eli mitään nousua ei ole eikä tule.

400k myyty puhelinta USA+Kanada ja noistakin on puolet peruskapuloita. Huh huh, Suomessakin myytiin samassa ajassa moninkertaisesti tuo määrä Lumioita.

Lumiat, WP ja Mokia eivät koskaan valloita USA:ta. ROM!

Vastaa
djtob
djtob

11

@10. Et ole Windows Phonesia kokeillut koskaan. Symbian oli yhdysvalloissa alle prosentin ja Nokia oli siellä aikoinaan operaattorivastainen ja operaattoreiden oma pahis.

Vastaa
perhana
perhana

13

@12
Taitaa trolli-oskarin harmiksi sitä lunta sataa ensi talvenakin, kun taas asteroidipilvet viistää maata huomattavasti harvemmin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja