Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Plenoptisella kameralla varustettu älypuhelin tulee ensi vuonna – onko se Nokian?

9
Manu Pitkänen

Plenoptisella kameralla varustettu älypuhelin tulee ensi vuonna – onko se Nokian?
Uutisoimme muutama päivä sitten, että Nokia Growth Partners aikoo sijoittaa kalifornialaiseen Pelican Imagingiin. Nyt start up -yhtiö kertoo, että markkinoille tulee ensi vuoden aikana ainakin yksi sen kamerateknologiaa hyödyntävä älypuhelin.

Yhtiön toimitusjohtaja Chris Pickett ei halua kertoa yhteistyökumppaneiden nimiä, mutta olisi outoa ellei Nokia testaisi kamerajärjestelmää. Pelican Imagingin teknologiajohtaja Kartik Venkataraman paljasti Engadgetille, ettei heillä ole yksinoikeussopimusta Nokian kanssa, mutta heillä on pääsy Nokian tekniikoihin ja he voivat parantaa omalta osaltaan niitä.

Pelican Imaging on erikoistunut plenoptisten kameroiden ohjelmistoihin. Yhtiön tekniikan avulla 16 linssin kautta saatava JPEG-kuva on vain 20 prosenttia normaalia kuvaa suurempi. Sen lisäksi että plenoptinen kamera mahdollistaa kuvien tarkennuksen jälkikäteen, on sillä napatut kuvat myös tavallista terävämpiä. Terävät kuvat johtuvat siitä, että kukin alikamera tallentaa vain yhtä väriä (punainen, vihreä tai sininen). Kamerasta on moneen muuhunkin, esimerkiksi 3D-vakaukseen, jossa linssistä eri etäisyyksillä olevat erisuuruiset liikkeet voidaan korjata yksitellen.


Engadgetin artikkelista löytyy myös Pelican Imagingin tekniikkaa hyödyntävällä kameralla otettuja kuvia. Kuvauksessa käytetyn kameran tekniikka on kuitenkin vanhaa.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

himpo
himpo

1

Smile for cash, niiin väkisin väännettyä hymyä videolla että oksettaa.

Eikö olisi helpompaa vain ottaa täysin tarkkoja kuvia tavallisella kameralla ja sitten softalla blurrata sen mitä haluaa?

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

3

Editointia kaivataan.. Viestini piti sanoman ennenkuin netti pätkäisi:

Oli kyllä jäätävän lässynlää mainos, komppaan sitä @1 kanssa.

Toinen lause sitten onkin vähän outoa? Millä laitteistolla meinasit ottaa "täysin tarkkoja kuvia"? Ei paljoa luureissa ainakaan ole tarpeeksi pientä aukkoa että saataisiin lähellekään välttävää tarkkuutta kautta kuvan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
an_Tero (vahvistamaton)

4

@1
Jos otat terävän kuvan ja blurraat taustan, niin se tausta on sitten blurrattu kun jaat kuvan vaikkapa kaverillesi.
Tuossa ajatuksena on että otat kuvan ja jaat sen kaverille, joka voi itse blurrata kuvaa kuten haluaa, edustaa tai taustaa, jälkikäteen.

Eli vastaus kysymykseesi "Eikö olisi helpompaa ottaa tarkkoja..." on ei.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

5

Tämähän kuulostaa mielestäni todella mielenkiintoiselta ominaisuudelta! Ja jos se parantaa kameroiden tarkkuutta, niin tottakai tervetullut.

Vastaa
emagdnim
emagdnim

6

@1, blurraaminen on eri asia kuin bokeh. engadgetissakin tuo pyöräesimerkki ois vaikea käsinkin tehdä, softalla varmaan mahdoton, jos olisi vain yksi kuva lähteenä. Softa tarttee dataa useammalta suunnalta, jotta bokeh voidaan laskea eri tarkennuspisteissä (lue: eri syvyyksissä). Yhdellä linssillä et syvyystietoa saa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

6@
>Yhdellä linssillä et syvyystietoa saa.

Voidaan toteuttaa, mutta ongelmaan lähestyminen erialinen.

Vastaa
Dafly
Dafly

8

Kameran julkistamissuhteen sijasta olisi tähdellisempää pohtia, onko alamäessä oleva Nokia olemassa vielä ensi vuonna.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja