Huhu: Nokia tuomassa isoruutuisen puhelimen Lumia 600 -sarjaan

15
Teemu Laitila

Huhu: Nokia tuomassa isoruutuisen puhelimen Lumia 600 -sarjaan
Nokia on jatkamassa menestyksekästä strategiaansa, jossa yhtiö tuo kalliimpien puhelinten ominaisuuksia selvästi halvempiin hintaluokkiin. Jos My Nokia Blogin tieto pitää paikkansa, Nokialla olisi työn alla yhtiön tähän asti isoruutuisin puhelinmalli, joka olisi kuitenkin tarkoitus julkaista budjettiluokkaan.

Täysin anonyymin lähteen mukaan ilmeisesti Max-koodinimellä tunnettu laite sisältäisi 4,7 tuuman ruudun, jonka resoluutioksi kerrotaan 800x480. Muita ominaisuuksia väitetään olevan 1,2 GHz:n Snapdragon S4 -suoritin, 512 megatavua muistia, 2000 mAh akku sekä LTE-yhteydet. Kokoonsa nähden matalaresoluutioinen näyttö sekä pienehkö muistin määrä paljastavat, että puhelinta ollaan julkaisemassa halvempaan hintaluokkaan. My Nokia Blogin mukaa laite tulisi jopa kuuluumaan Lumia 600 -sarjaan eli hinta voisi asettua 300 euron tietämille.

Lisäksi kiinalaiselle DoSpy-sivustolla on julkaistu kuva, jonka väitetään esittävän Nokia Maxia. Tässä vaiheessa huhuihin kannattaa kuitenkin suhtautua vielä kohtalaisella varauksella.

Jos tiedot kuitenkin pitävät paikkansa, Maxille saattaa löytyä paljonkin kysyntää. Lähempänä viittä tuumaa olevat laitteet on lähes poikkeuksetta hinnoiteltu 400 - 500 euron tuntumaan ja Max toisi isot näytöt myös niiden saataville, jotka eivät halua maksaa puhelimestaan kannettavan tietokoneen verran. Pienempi resoluutio toki syö hieman ison näytön hyötyjä, mutta WVGA on kelpo tarkkuus kun otetaan hintaluokka huomioon.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
453 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 500 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -20%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
79 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (15)

JussiFX
JussiFX

3

@2: odotatko jotain HD-näyttöä halvempaan hintaluokkaan?
Nyt kun kerta tuodaan isot ruudut halvempiin luureihin, niin käviskö myös pienemmät näytöt kalleimpiin malleihin?

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

11

@6

Tuskin noista kumpikaan sen suurempia määriä on myynyt, Titan on WP(kertoo jo sen) ja tuo Samsung ei ole vielä myynnissä..

En väittänytkän myyneen hyvin tai että olisin idean puolella.

Itselläni on pienempi ruutu luurissa ja parempi reso kuin tuo WVGA, mutta pärjäisin varmasti huonommallakin ppi:llä. 720p on imo ihan todella riittävä puhelinkäyttöön, toki jos mennään Note-kokoluokkaan niin sinne joku hifisti saattaisi fHD:tä halutakin.

Nuo huhut on kyllä melkoisia, mutta jos nyt otetaan siitä vaikka todeksi tuon 300€ hintaluokka niin ei siihen 720p paljoa tule näkymään.

Vastaa
H4X0R-X
H4X0R-X

14

"""Abcabc375 @ 8.5.2013 18:46

Kuka idiootti laittaa lähes viisituumaiseen puhelimeen tollasen resoluution?"""

Enemmänkin kysyisin, että kuka idiootti laittaa alle 5 tuumaiseen matkapuhelimen näyttöön 1080 resoluution?!

"Äly"kännykkät alkavat hiljalleen olla, kuin saunalahden mainoksesta. Ei sitten niin mitään järkeä, pääasia on että saa maksaa älyttömyyksistä isot rahat.

Tässä katselen edessäni vajaan 1 metrin päässä 22" full-hd näyttöä, joka on omasta mielestäni sopivan kokoinen tältä etäisyydeltä. Ei juuri pikseleitä erota, vaikka näön on todettu olevan yli 2.0. Kyseinen näyttö käy ihan hyvin työpöydälle, mutta jos tätä olisi tarkoitus käyttää viihdekäyttöön, on se auttamatta liian pieni. HD-elokuviin vaatisin vähintään 40" näytön, niin ettei jalkoja tarvitse pitää ihan näytön alla.

Puhumattakaan suorituskyvystä, mikä ei noissa puhelimissa alkuunkaan riitä tuohon tarkkuuteen. Omassa pöytäkoneessani puhutaan leikiten yli moninkymmenkertaisesta suorituskyvystä ja sekin vetää välittömästi kyykyt, jos aletaan crysis 3:sen kanssa höydyntämään fullhd:n erottelutarkkuutta, huolimatta virrankulutuksesta joka on näillä kelloilla pahimmillaan lähes 600w luokkaa.

Niin eli edelleenkin, fullhd-resoluutio jossain 4,7 tuuman kännykässä on aivan saunalahden mainosten touhua. Samaa sarjaa kuin laittaisi kuorma-auton (= pöytäkone) sijaan muuttokuorman pienelle peräkärrylle 10 metrin korkuiseksi ja vetäisi sitä kuplavolkkarilla.

Sitten kun Nokia julkaisee "äly"puhelin markkinoille kerrankin jotain järkevää, eli puhelimen jota voi yli 40-vuotiaskin käyttää ilman silmälaseja, niin se on sitten jonkin "äly"puhelin nyypän mielestä idioottimaista. Anteeksi vain, mutta minulla ei ole "älyä" tuhlata rahaa pikseleihin, joita en ilman mikroskooppia edes näe.

Ps: Pahoittelen tuplapostausta, ei tullut mieleen, että sisäänkirjaus lähettäisi viestin automaattisesti.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti H4X0R-X:

"""Abcabc375 @ 8.5.2013 18:46

Kuka idiootti laittaa lähes viisituumaiseen puhelimeen tollasen resoluution?"""

Enemmänkin kysyisin, että kuka idiootti laittaa alle 5 tuumaiseen matkapuhelimen näyttöön 1080 resoluution?!

"Äly"kännykkät alkavat hiljalleen olla, kuin saunalahden mainoksesta. Ei sitten niin mitään järkeä, pääasia on että saa maksaa älyttömyyksistä isot rahat.

Tässä katselen edessäni vajaan 1 metrin päässä 22" full-hd näyttöä, joka on omasta mielestäni sopivan kokoinen tältä etäisyydeltä. Ei juuri pikseleitä erota, vaikka näön on todettu olevan yli 2.0. Kyseinen näyttö käy ihan hyvin työpöydälle, mutta jos tätä olisi tarkoitus käyttää viihdekäyttöön, on se auttamatta liian pieni. HD-elokuviin vaatisin vähintään 40" näytön, niin ettei jalkoja tarvitse pitää ihan näytön alla.

Puhumattakaan suorituskyvystä, mikä ei noissa puhelimissa alkuunkaan riitä tuohon tarkkuuteen. Omassa pöytäkoneessani puhutaan leikiten yli moninkymmenkertaisesta suorituskyvystä ja sekin vetää välittömästi kyykyt, jos aletaan crysis 3:sen kanssa höydyntämään fullhd:n erottelutarkkuutta, huolimatta virrankulutuksesta joka on näillä kelloilla pahimmillaan lähes 600w luokkaa.

Niin eli edelleenkin, fullhd-resoluutio jossain 4,7 tuuman kännykässä on aivan saunalahden mainosten touhua. Samaa sarjaa kuin laittaisi kuorma-auton (= pöytäkone) sijaan muuttokuorman pienelle peräkärrylle 10 metrin korkuiseksi ja vetäisi sitä kuplavolkkarilla.

Sitten kun Nokia julkaisee "äly"puhelin markkinoille kerrankin jotain järkevää, eli puhelimen jota voi yli 40-vuotiaskin käyttää ilman silmälaseja, niin se on sitten jonkin "äly"puhelin nyypän mielestä idioottimaista. Anteeksi vain, mutta minulla ei ole "älyä" tuhlata rahaa pikseleihin, joita en ilman mikroskooppia edes näe.

Ps: Pahoittelen tuplapostausta, ei tullut mieleen, että sisäänkirjaus lähettäisi viestin automaattisesti.

Legenda

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.