Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google vaatii Microsoftia poistamaan sääntöjä rikkovan YouTube-sovelluksensa

13
Teemu Laitila

Google vaatii Microsoftia poistamaan sääntöjä rikkovan YouTube-sovelluksensa
Google vaatii Microsoftia lopettamaan viime viikolla julkaistun YouTube-sovelluksen levittämisen. Lisäksi kaikki jo asennettujen sovellusten toiminta tulisi estää kuluvan kuun 22. päivään mennessä.

Googlen vaatimus liittyy Microsoftin julkaisemaan Windows Phone 8 -laitteille tarkoitettuun YouTube-sovellukseen, joka toisin kuin muut YouTube-sovellukset, ei näytä mainoksia videoiden yhteydessä ja tarjoaa mahdollisuuden ladata videot suoraan puhelimen muistiin. Googlen mukaan molemmat toiminnot ovat suoraan YouTuben rajapinnan käyttöehtojen vastaisia. Microsoftin sovellus ei myöskään välitä sisältöjen tekijöiden asettamista laiterajoituksista, vaan toistaa mobiililaitteilla myös ne videot, jotka julkaisija on asettanut näkymään vain selaimessa.
Microsoftille lähetetyssä virallisessa kirjeessä Google syyttää Microsoftia tekijöiden ansaittujen mainostulojen estämisestä ja "koko YouTuben kukoistavan sisältöekosysteemin vahingoittamisesta".

Windows Phone 8:n YouTube-sovellus on kokonaan Microsoftin käsialaa, sillä Google on aiemmin selväsanaisesti kieltäytynyt julkaisemasta sovelluksiaan Windows Phonelle, niin kauan kuin käyttäjämäärät ovat yhtiön mielestä liian pieniä. YouTube-sovellus ei ole ensimmäinen kerta kun yhtiöt ovat viime kuukausien mittaan olleet sukset ristissä. Microsoft on toistuvasti parjannut Googlen tiedonkeruuintoa Scroogled-mainoksillaan. Google puolestaan teki Microsoftille ikävän tempun ja ilmoitti Exchange ActiveSync -tuen pudottamisesta palveluistaan. Päätös uhkasi jättää osan Windows Phone -käyttäjistä ilman Googlen kalenteria ja kontaktien synkronointia.

Kommentit (13)

Puppek
Puppek

3

Kuulostaa parhaalta youtube-sovellukselta. Onko Lumioissa mahdollista pitää tuo versio ja estää päivitys mikäli MS poistaa nuo kivat ominaisuudet?

Vastaa
SamppaS4 @ (vahvistamaton)

5

Ihan oikein Microsoftille ja Nokialle!. =)
Googlen pitää nyt vaan pysyä lujana,eikä antaa periksi!.

Vastaa
akse
akse

6

Eihän tuon googlea pitäisi haitata.. käyttäjämääräthän ovat niiden mielestä niin pienet ettei sinne virallista appiakaan kannata kehittää.

Ihan hyviä ominaisuuksia kyllä softassa.. enpä itsekkään katsele yhtäkään youtube mainosta ,koska ei vois vähempää kiinnostaa. PC:lläkin videoiden lataus ja mainosten esto on mahdollista joten miksi ei myös mobiililaitteella? Lisäks toi mobiililaitteella katselu esto on aivan älytön ominaisuus.

Vastaa
harriiham
harriiham

7

Eiköhän tämä ristiriita ole suoraan Googlen omaa syytä, kun ei ole antanut lupaa rajapintoihin, eikä suostunut kehittämään Youtube appsia WP:lle. Microsoft ei pysty esim. juuri tuosta esteestä johtuen lisäämään mainoksia sovellukseen. Google haluaa selvästi rajoittaa kilpailua em. toiminnallaan. Se ei ole kenellekään hyväksi. Onneksi on vielä Metrotube sovellus, jos tuo monopoliyhtiöksi halajava Google ei estä pian sitäkin!

Vastaa
Sefriol
Sefriol

8

@7 Jep.
Olen mainostanut jo vuosia, että ei tarvitse kauaan odottaa kun Google käyttää aivan älytöntä monopoliasemaansa hyväksi. Ei siinä, jos puhuttaisiin pelkästään Androidista, mutta Googlella on hyvin menestyksekäs lähestulkoon kaikilla ohjelmistoalueilla tarjoten lähes kaiken tajoamansa "ilmaiseksi".
Idea on sama kuin mitä Valio käytti polkiessaan maidon kuluttajahintoja alle tukkuhinnan. Ei sitä hyvää hyvyyttään vain tehdä vaan yhtiön oman aseman pönkittämiseksi. Sitten kun asema on saavutettu voidaan kuluttajahintoja vaivihkaa nostaa ja napata kuluttajien kukkarosta tukku tuohta. Siinä vaiheessa kun yhteiskunta puuttuu peliin (jos puuttuu) ollaan tehty yhtiön omistajille paljon rahaa, joten jälkiseuraukset ovat merkityksettömät.
Aivan sama onko se edes Googlen päämääräinen tarkoitus, mutta edes sen mahdollisuutta ei pitäisi tarjota yhdellekään yhtiölle. Yleensä silloin toimitaan vain kehityksen jarruketjuna.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

Kauppamiesten sota.

Mutta Googlen närkästys on tässä tapauksessa täysin oikeutettu. Samaten vaatimus levityksen lopettamisesta.

...toisaalta, Google taisi aloittaa tämän kinan.

Vastaa
jartar
jartar

10

@9
Kuten sanottu, MS:n ei olisi ollut mahdollista tehdä Googlen vaatimukset täyttämää ohjelmaa. Google ei taas suostunut tekemään youtube sovellusta koska alusta niin "marginaalinen" (= androidin aseman vahvistamisen vuoksi).

Oletko oikeasti sitä mieltä WP8 alustalla ei saisi olla virallista youtube sovellusta?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

@10 No, toki saa olla. Ja mielestäni Googlen olisi pitänyt tehdä itse WP:lle YT-sovellus. Mutta tässä tapauksessa MS mielestäni turhaan provosoi Googlea, esim. videoiden lataamisen suhteen.

Vastaa
kranaatti
kranaatti

12

Mitä menetettävää googlella on? Kannattais senki yhtiön miettiä, että joillakin lumian omistajilla saattaa olla myös googlen tuotteita, esim se tabletti.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

13

Tämä oli odotettavissa.

Ihmettelen, että miksi Microsoft meni rikkomaan rijapinnan ehtoja. Käsitykseni mukaan Microsoft halusi aluksi Googlen tekevän Youtube-sovelluksen. Google ei suostunut tekemään sitä vaaditun resurssien, marginaalisen käyttäjämäärien eikä toteutuksen hankaluuden vuoksi. Tiedä häntä olisiko Microsoft ollut valmis kustantamaan sovelluksen toteuttamisen Googlelle. Microsoft loi oman sovelluksen, mutta mainosten esittämisen estäminen ja etenkin videoiden lataaminen olivat törkeää toimintaa. Mainoksien kohdalla Microsoft olisi voinut luvata tuen tulevissa päivityksissä, jos niitä ei onnistuttu saamaan toimimaan nykyisessä sovelluksessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja