Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia nosti Windows Phonen kolmanneksi ekosysteemiksi

11
Teemu Laitila

Nokia nosti Windows Phonen kolmanneksi ekosysteemiksi
Älypuhelinmarkkinoilla on valta on jakautunut kahteen leiriin niin tehokkaasti, että kilpailijoille jää lähinnä murusia. Apple ja Android-valmistajat, Samsung etunenässä, pitävät hallussaan yhteensä 92,3 prosentin osuutta älypuhelinmyynnistä. Microsoftin Windows Phone on kuitenkin varmistanut paikkansa kolmantena ekosysteeminä, mikä on paljolti Nokian ansiota.

Tutkimusyhtiö IDC:n tuoreiden alkuvuoden älypuhelinmyyntiä kartoittavien tilastojen mukaan kuluvan vuoden tammikuusta maaliskuuhun ulottuvalla ajanjaksolla myytiin yhteensä 212,2 miljoonaa älypuhelinta. Niistä yhteensä 199,5 miljoonaa oli Android-puhelimia ja iPhoneja. Selkeä markkinajohtaja oli kuitenkin Android, jonka osuus myynnistä oli 162,1 miljoonaa eli tasan 75 prosenttia kokonaismyynnistä. Vuoden takaiseen verrattuna Android-puhelinten myynti on kasvanut lähes 80 prosentin verran, mikä on siivittänyt Android-laitteiden aktivointimäärät jo 900 miljoonaan kappaleeseen.


Vaikka Apple ja Android-valmistajat eivät juuri jätä muille liikkumavaraa, Windows Phone on kasvattanut osuuttaan vuoden takaisesta jopa 133,3 prosenttia, mikä tarkoittaa seitsemää miljoonaa myytyä laitetta ja 3,2 prosentin markkinaosuutta. Windows Phone on ohittanut sen kanssa kolmannesta sijasta kilpailleen BlackBerryn, jonka myyntiluvut tippuivat viime vuoden vastaavasta ajankohdasta 35,1 prosenttia. Windows Phonen nousu voidaan lukea paljolti Nokian ansioksi, sillä IDC:n lukujen mukaan suomalaisyhtiön osuus kaikista toimitetuista Windows Phone -laitteista oli 79 prosenttia.


- Windows Phone on ensi kertaa noussut kolmanneksi suurimmaksi käyttöjärjestelmäksi, mikä kertoo Microsoftin ja sen merkittävän kumppanin Nokian valitsemasta oikeasta suunnasta, IDC:n analyytikko Kevin Restivo kommentoi lukemia tutkimusyhtiön tiedotteessa.

Vaikka suunta on oikea, Restivo kaipaaa Windows Phone -leiristä nykyistä vahvempia näyttöjä, jos Microsoft aikoo tosissaan haastaa Androidin ja iOS:n.

Windows Phonen nousun lisäksi toinen huomion arvoinen asia tuoreimmissa luvuissa on Applen hidastunut myynti. Vaikka Apple saavutti ensimmäisellä vuosineljänneksellä yhtiön kaikkien aikojen ennätyksen myydyissä laitteissa, yhtiön markkinaosuus kutistui vuoden takaisesta ja myös myynnin kasvu oli vuoden takaista hitaampaa. IDC:n arvion mukaan taustalla on iOS:n jo useita vuosia lähes muuttumattomana pysynyt käyttöliittymä, johon Applen kuitenkin odotetaan julkaisevan merkittäviä päivityksiä kesäkuun puolivälissä pidettävän WWDC-tapahtuman aikana.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

1

Näissä luvuissa ei vielä näy Nokian volyymimallit 520, 620 ja 720. Tosin Wp7.x mallien dumppaus varmaankin vääristää näitä lukuja hieman.

Blackberry tulee jäämään selkeästi WP:n jälkeen viimeistään Q3:lla ja WP tulee kirimään iOS:ää, jonka markkinaosuus tulee tippumaan ellei halpamallia tule pikaisesti markkinoille. Androidin ylivoima on aika huolestuttava sillä monopoli ei ole koskaan hyväksi kenellekkään. Ei varsinkaan jenkkifirmalla.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

Tällä hetkellä WP:n nousussa näkyy Nokian panostus alustaan, joka saa monia yksinoikeus aplikaatioita muihin WP-valmistajiin nähden. Olisi pikkuhiljaa mukava nähdä, mitä Microsoft on saanut aikaiseksi.

Vastaa
PetriR
PetriR

3

Isoin ongelma Microsoftin kannalta on, että on vain yksi valmistaja joka on tosissaan. Ekosysteemejä ei luoda yhdellä valmistalla, tästä Nokialla on jo omakohtaista kokemusta Symbianin kanssa.

Ei ole näköpiirissä mitään, mikä tulisi muuttamaan kahden ison osuuksia. Mutta Microsoftin (ja sivussa Nokia) mahdollisuudet on nousta tuonna 6-8% luokkaan, joka voisi jo kiinnostaa osaa sovelluskehittäjiä (kuten nyt Blackberry).

Vastaa
jartar
jartar

4

@3
Taisi unohtua että Apple rakensi oman ekosysteeminsä yhden oman puhelimen varaan eikä tänä päivänäkään ios:iin ole asiaa, muilla kun Applella. Yksi valmistaja ei siis ole ongelma varsinkin kun taustalla on tuon luokan yritykset.

No, tästäkään huolimatta en usko että WP pystyisi hätyyttelemään ios:ia tai androidia.

Vastaa
Jakele
Jakele

5

Applella on kyllä omaan ekosysteemiinsä useampia laitteita kuin iOS:a käyttävät iPhone ja iPadit. Ootko sattumoisiin kuullut edes useammanlaisista tietokoneista pöydälle ja/tai mukaan? Entä ootkos kuullut verkottavista laitteista tai musiikkivärmeistä? ...entäs erilaista yhteentoimivuuden muodostavista ohjelmista, jotka sen ekosysteemin muodostaa? eli ne monet softat toimivat useissa laitteissa ja tuotoksia voi tehdä ja editoida noilla useilla eri laitteilla, joista jokin on käyttöhetkeen ja paikkaan kulloinkin sopivin. Eli eivät ole paikkaan tai aikaan sidottuja. Tuotosta voi siis laatia vuoroin millä Applen laitteella tahansa ...pöytäkoneella, kannettavalla, padillä, kännyllä... Nokia ei taida vastaavaa ekosysteemiä tarjota... Silläkun ei ku pahaiset kännyt tarjolla.

Vastaa
Taeco
Taeco

7

@5 Onhan Microsoftilla Smart Glass, joka toimii Windows koneissa, läppäreissä, tableteissa, kännyköissä ja Xboxissa. Missäs Applen pelikonsoli/olohuoneen viihdelaitteisto? Eikö MS:n ekosysteemi täten kata suuremman laitekirjon?

Vastaa
pentsu
pentsu

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PetriR:

Ekosysteemejä ei luoda yhdellä valmistalla, tästä Nokialla on jo omakohtaista kokemusta Symbianin kanssa.

Nokia Symbianin kanssa yksin? Miten niin?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

9

"Microsoftin Windows Phone on kuitenkin varmistanut paikkansa kolmantena ekosysteeminä, mikä on paljolti Nokian ansiota."

Miten kummassa "varmistanut"? Windows Phonen kolmas sija lienee paljon epävarmempi kuin Androidin ensimmäinen sija, joka sekin on kaikkea muuta kuin varma.

Huomasiko kukaan muu, miten harkitulla ja poliitikkomaisella tavalla tässä jutussa pelataan sanoilla? Ilmausta "kolmas ekosysteemi" käytetään niin, että lukijat lukevat "yksi kolmesta suuresta ekosysteemistä". Oikeamman kuvan asiasta kuitenkin antaisi ilmaus "kolmanneksi suurin ekosysteemi", joka jättää tilaa huomiolle valtavasta kokoerosta toiseksi ja kolmanneksi suurimman ekosysteemin välillä. Vaikka kokoero käykin ilmi artikkelissa esitetyistä luvuista, ohjaavat markkinointilähtöiset iskulauseet ihmisten mielikuvia enemmän kuin selkeät luvut.

Ei ole kunniaksi tämän artikkelin toimittajalle, että hän on nostanut "kolmannen ekosysteemin" otsikkoon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

10

9@
>Miten kummassa "varmistanut"? Windows Phonen kolmas sija lienee
>paljon epävarmempi kuin Androidin ensimmäinen sija, joka sekin on
>kaikkea muuta kuin varma.

Uutisessa menee vähän lomittain käyttöjärjestelmät ja ekosysteemit.

Ekosysteemi kisassa merkittävää on se että WP on noussut älypuhelimissa markkinoasuudeltaan kolmanneksi tai neljänneksi, samaan aikaan kun pinemmät ovat menettäneet osuuksia, mikä vahvistaa kysyisen ekosysteemin asemaa yhtenä kolmesta.

8@
>Nokia Symbianin kanssa yksin? Miten niin?

Nokia jäi yksin, kun muut vaihto Androidiin ja iOSään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja