Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Digitoday: Samsung ohitti Nokian Suomen puhelinmarkkinoilla

7
Manu Pitkänen

Digitoday: Samsung ohitti Nokian Suomen puhelinmarkkinoilla
IDC:n tutkimustietojen mukaan Samsung ohitti puhelinmyynnissä Nokian kuluvan vuoden alussa. Suomalaisen matkapuhelinyhtiön romahdus kotimaassaan on ollut nopeaa. Asiasta uutisoi Digitoday.

Vuoden 2010 alussa, eli ennen Stephen Elopin toimitusjohtajakautta, Nokialla oli 65 prosentin markkinaosuus. Samsungin osuus oli vain 12 prosenttia. Nyt Suomessa myytävistä puhelimista 36 prosenttia on Samsungia ja 33 prosenttia Nokiaa. Applella on 14 prosentin osuus, mikä on globaalia markkinaosuutta hieman alhaisempi lukema. Tiedot perustuvat IDC:n matkapuhelinmyyjiltä keräämiin tietoihin.
IDC:n mukaan Samsung ohitti Nokian älypuhelinmyynnissä Suomessa jo viime vuoden heinä-syyskuussa. Samsung nousi maailman suurimmaksi puhelinvalmistajaksi viime vuonna, aivan kuten yhtiö uhosikin.

Alkuvuonna Suomessa myytiin yli 400 000 älypuhelinta. Matkapuhelinten kokonaismyynti tammi-maaliskuussa oli 587 000 kappaletta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

iKnow_ (vahvistamaton)

3

Uskoisin, että Nokia on mennyt taas Q2:lla ohi ihan pelkästään Lumia 620:n takia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja