Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuvissa: Lumioiden tuleva Amber-päivitys

20
Teemu Laitila

Kuvissa: Lumioiden tuleva Amber-päivitys
Nokian tuleva Amber-niminen Windows Phone 8 -päivitys esiintyy tuoreissa kiinalaislähtöisissä kuvissa, joissa poseeraa tuore Lumia 925 -puhelin.

Kuvat eivät juuri paljasta uusia ominaisuuksia, vaan Amber-päivityksen uudistukset käytiin läpi suurelta osin jo Lumia 925:n julkistuksen yhteydessä. Kuvissa kuitenkin näkyy muun muassa lukitusruudun uusi kello, joka on näkyvissä myös silloin kun näyttö on sammutettuna. Toinen kuva näyttää suureen osaan Lumia-mallistoa tulevan FM-radion käyttöliittymän ja nähtävillä on myös asetukset näytön värien ja värilämpötilan säätämiseksi.
WMPoweruserin mukaan muita päivityksen myötä saapuvia ominaisuuksia ovat ruudun avaaminen tuplanäpäytyksellä, puhelimen äänen mykistäminen kääntämällä laite ympäri (flip to silence), mahdollisuus kasvattaa kameran ISO-arvoa 3200 saakka sekä tietysti Nokian uudet kameraominaisuudet, joita esiteltiin muutama viikko sitten Lumia 925:n julkaisutilaisuudessa.

Nokia kutsuu omille puhelimilleen tulossa olevaa päivitystä Amber-nimellä, mutta kyseessä on itse asiassa Microsoftin GDR2-päivitys (General Distribution Release 2), jonka päälle Nokia on lisännyt vain omiin laitteisiinsa tulevia ominaisuuksia. Amber on esiasennettu kesän aikana myyntiin tulevaan Lumia 925 -malliin ja todennäköisesti sen ilmestymisen jälkeen Amber saapunee myös muihin Lumia-puhelimiin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

iuxgyhbnjkg (vahvistamaton)

1

ISO 3200 kännykän kennolla, puistattaa jo ajatuskin.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

2

Edelleen kiinnostaa, että mahtaako tuo lukitusnäytön kello tulla muihin kuin amoled-näytöllisiin laitteisiin? Jos ei, niin esim. entinen lippulaiva jäisi ilman moista ominaisuutta. Jos taas tulee, niin mitä se tekee akkukestolle?

Vastaa
pähkinä
pähkinä

4

@3

Eli silloin taas jatkuvasti pitää jonkun anturin olla päällä, jotta tietää koska on taskussa ja koska ei. Mitä se taas tekee akkukestolle? Ja mites silloin, kun puhelin makaa kotona pöydällä? Näyttö jatkuvasti päällä?

Vastaa
ernonbogel
ernonbogel

5

@pähkinä
oikeassa olet. Sama anturi päällä kuin puhelun ollessa päällä. En usko että se anturi vie hirveästi akkua. Kotona pöydällä näyttö päällä, akkua kuluu tietysti. Uskoisin että ratkaisevat ongelmat
esim, että vain osa näytöstä päällä?

Vastaa
perhana
perhana

6

@4
Oletko aivan varma että tuota lukistusnäytön kelloa ei saa asetuksista pois päältä jos sitä ei halua akun kulumisen takia käyttää...?

Vastaa
ypsilon
ypsilon

7

Olihan vanhoissa Nokioissakin kello päällä, näytön taustavalo oli vaan pois. Ei vienyt akkua nerkittävästi.

Vastaa
DonZQ
DonZQ

8

Amoledissä tuskin haittaa, eihän se silloin vie virtaa juurikaan yhtään. LCD-näyttöisiin laitteisiin tuota tuskin voi suositella...

Vastaa
pähkinä
pähkinä

9

@5
Kyllä se varmasti jotain vie, eikä ainakaan auta kun nykyiselläänkään ei näissä älyissä akku kestä.

@6
Olen aivan varma, että sen saa pois. Mutta jos ominaisuus on käyttökelvoton, niin sama vaikka sitä ei olisi ollenkaan.

@7
Kuinka vahoista nokialaisista puhut? Kyllähän noissa symbianeissa on moinen ominaisuus ollut, mutta käsittääkseni niissä oli käytössä nimenomaan AMOLED. Eli ei niissä taustavalo ollut pois, koska amoledissa ei perinteistä taustavaloa ole, vaan ainoastaan kellon näyttämiseen vaaditut pikselit oli käytössä.

@8
Juuri näin. Edelleenkin epäilevästi suhtaudun, että ominaisuus toimisi esim. 920:n LCD-näytöllä. 925:ssä sitä vastoin varmasti loistava ominaisuus.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

12

@10
Näyttökoko voi tietysti vaikuttaa jollain tavalla.

@11
Samalla logiikalla voidaan lyödä päälle muutkin anturit ja miljoona muuta ominaisuutta.

Jää silti nähtäväksi, että mitä sieltä tulee.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

13

9@
> Kuinka vahoista nokialaisista puhut? Kyllähän noissa symbianeissa
> on moinen ominaisuus ollut, mutta käsittääkseni niissä oli
> käytössä nimenomaan AMOLED.

Nokialla kautta-aikain. LCD ei välttämättä vie paljoa virtaa jos näyttö käytetään vain osa ja päivitetään harvakseltaan.

Nokialla on myös ollut taustavalaistuja LCD toteutuksia Nokia Belle laitteessa. Koko näyttöä ei tarvi valaista ja valo voi olla himmeä. OLED näytöllisissäkään kirkkaana polteta.

12@
> Samalla logiikalla voidaan lyödä päälle muutkin anturit ja
> miljoona muuta ominaisuutta.

Eri antureiden virrankulutuksessa on isoja eroa. ja mittaustiheys vaikuttaa. Taskussaolon "mittaaminen" ei paljoa tehoa vie.


9@
>Olen aivan varma, että sen saa pois. Mutta jos ominaisuus on
>käyttökelvoton, niin sama vaikka sitä ei olisi ollenkaan.

Tyypillisessä älypuhelin käytössä vaikutus tarpeeksivähäinen ja lisäarvo niin suuri että moni pitää käytössä.

Puhtaan valmiustilaan virrankulutukseen verrattuna vie paljon virtaa, viikon käyttöaikaa tavoitellessa syytä kytkeä pois.

Vastaa
perhana
perhana

14

@9
"Olen aivan varma, että sen saa pois. Mutta jos ominaisuus on käyttökelvoton, niin sama vaikka sitä ei olisi ollenkaan."

Eli suurin osa SGS4:n uusista "hienoista" ominaisuuksista kuten katseen ja lähellä olevan sormen tunnistus ovat todellakin käyttökelvottomia, koska ne päällä ollessaan kuluttavat akkua, olen samaa mieltä.

Vastaa
jepajuudas (vahvistamaton)

15

@14

+ toimivat epävarmasti ja ovat turhia. Näin siis puhtaasti arvosteluiden perusteella.

Vastaa
PJL78
PJL78

16

Toi puhelin kyllä kiinnostaa ihan sikana, syyt Musiikki+, kamera, sovellukset, kartat, navigointi ja toi uus käyttis. Toivottavasti saan kokeilla ennen ostoa.

Vastaa
oiuppo (vahvistamaton)

17

Suotta spekuloitte. Uskokaa pois, homma on ratkaistu ilman teidän asiantuntematon läyhäystä.
Nyt vain odotellaan milloin ominaisuudet saadaan käyttöön.

Vastaa
Lumia920 @ (vahvistamaton)

18

@16 Pakko tuottaa pettymys!. Haaveiluksi jää,jollet osta /tai tilaa amerikasta.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

19

@18 Taidat nyt puhua Lumia 922 puhelimesta, joka tosiaan tulee vain jenkkimarkkinoille Verizonin valikoimaan.

Vastaa
mhonkala
mhonkala

20

Korjaisivat samalla sen äänenvoimakkuuden säädön että esim. nettivideoiden äänenvoimakkuuden säätäminen ei säätäisi soittoäänen voimakkuutta. Käsittämätöntä että edelleenkään ei WP:ssä ole moista ominaisuutta vaikka vanhoissa luureissa oli aika päiviä sitten...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja