Lisää tietoa Nokian EOS-puhelimesta: kameramoduuli videoesittelyssä

4
Teemu Laitila

Lisää tietoa Nokian EOS-puhelimesta: kameramoduuli videoesittelyssä
Vuodot Nokian odotetusta EOS-kamerapuhelimesta eivät ota loppuakseen. Kuvien vuotamisessa kunnostautunut ViziLeaks-ryhmä on nyt julkaissut laitteesta "miniarvostelun" sekä linssin toimintaa esittelevän videon.

Teksti ei oikeastaan tuo uusia tietoja laitteen ominaisuuksista. Eniten kiinnostavat yksityiskohdat, kuten millä resoluutiolla kamera loppujen lopuksi tulee toimimaan, ovat vielä hämärän peitossa. Kuten aiemmin julkaistuista kuvista on jo nähty, laite muistuttaa etupuoleltaan suuresti Lumia x20-sarjan puhelimia, takakuoren keskellä taas on massiivinen kameramoduuli, joka on jo esiintynyt myös lähikuvissa.

Tuorein uusi asia on ViziLeakin julkaisema lyhyt videopätkä, jossa lähikuvassa näkyy kameramoduuli toiminnassa. Videolla on havaittavissa kameran sulkimen liike sekä mahdollisesti optisen kuvanvakaimen liikkeet.ViziLeaks vihjailee blogissaan, että vuodot eivät lopu vielä tähän, vaan luvassa olisi vielä tietoja puhelimen kamerasovelluksesta sekä mielenkiintoisimpana näytekuvia kamerasta.Aiempia kuvavuotoja:

Nyt alkaa hahmottua: Lisää Nokia EOS -kuvavuotoja, XX megapikseliä
Kuvissa: Onko 808 Pureview'n Lumia-serkku tällainen?

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A74 – hinta laskenut -45%

Oppo A74
297 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 538 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global) – hinta laskenut -24%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global)
378 € Hobby Hall
478 € CDON
610 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Rutger Hauer (vahvistamaton)

2

@1 Ilmeisesti Nokian tapa merkitä protomallinsa. Joku väitti sen menevän N sarjaan asti.

Vastaa
djtob
djtob

3

@1. Ei. Tyypillinen tapa muissakin valmistajissa merkata xx-versioksi ennen julkaisua. Nokian 808 piiri ei itsessään pystynyt tuottamaan isoa määrää ja siinä laitettiin erikseen piiri, joka hoiti 41 mp:n tekniikkaa ja tuolloin Nokian henkilö sanoi, ettei se tekniikka estä käyttämästä muissakin käyttöjärjestelmissä.

Täällä ei nähtävästi ole uutisoitu sitä, että Snapdragonin 800:n massatuotanto on aloitettu toukokuun lopulla ja juuri tuo Snapdragonin uusi versio tukee aina 50 mp:n asti. Joten tuo Nokian vuodot tukevat aika hyvin sitä xx-merkintää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.