Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone on nousussa, mutta onko se Suomen suurin?

19
Teemu Laitila

Windows Phone on nousussa, mutta onko se Suomen suurin?
Windows Phone on kasvanut yllättäen Suomen suosituimmaksi älypuhelinkäyttöjärjestelmäksi, jos luottaa suomalaisen Marketvision lukuihin. Marketvision mukaan yli kolmannes myydyistä puhelimista perustuisi Windows Phone -järjestelmään.

Yhtiö ei kerro tarkemmin, mihin tilastot perustuvat, mutta se laskee Windows Phonen osuudeksi tammi-toukokuu ajanjaksolla 35 prosenttia myydyistä älypuhelimista. Seuraavaksi suurin olisi Android 33 prosentin osuudella ja kolmantena saapuu Applen iOS 30 prosentin siivulla kokonaismyynnistä.

Luvut vaikuttaisivat kuitenkin olevan ristiriidassa IDC:n toukokuun lopulla julkaisemien tilastojen kanssa. IDC:n mukaan Samsungin osuus Suomen älypuhelinmyynnistä olisi alkuvuodesta ollut noin 39 prosenttia, kun Nokialle tilastot näyttävät suunnilleen 23 prosentin lukua. IDC:n käyrä kertoo Samsungin ohittaneen Nokian älypuhelimissa jo viime vuoden kolmannella neljänneksellä. Tarkemmin osuuksien kehitystä voi tarkastella Digitodayn toukokuisesta uutisesta.Marketvision mukaan Windows Phonen myyntiä on vauhdittanut erityisesti Nokian Lumia-sarja, mikä vaikuttaa uskottavalta. Nokian osuus Windows Phone -myynnistä on maailmanlaajuisesti merkittävä (79 prosenttia globaalisti IDC:n mukaan) ja todennäköisesti Suomessa vielä merkittävämpi. Jos oletetaan, että IDC:n mittaamat voimasuhteet valmistajien kesken älypuhelinmarkkinoilla eivät ole muuttuneet radikaalisti maaliskuun lopun jälkeen, mutta Windows Phone olisi Androidia suositumpi, se tarkoittaisi myös Samsungin myyvän huomattavia määriä Windows Phone -laitteita, mikä taas vaikuttaa vähemmän uskottavalta.

Emme tavoittaneet Marketvision edustajaa kommentoimaan lukuja tarkemmin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

perhana
perhana

1

Ei tuossa välttämättä mitään ristiriitaa ole, ehkä Marketvisionin tiedot vain perustuvat uudempiin lukuihin kuin Digitodayn uutisoima IDC:n käyrä.

Jos nyt sitä toimittajan linkittämää Digitodayn uutista ja siinä olevaa IDC:n käyrää vaivautuu tarkemmin vilkaisemaan, voi havaita jo siinä tapahtuneen muutoksen jossa Samsungin ja Applen käyrä on kääntynyt alaspäin ja Nokian käyrä käyrä suunnannut jälleen ylöspäin, ja kun tuo käyrä on maaliskuulta, voi olla hyvin mahdollista että toukokuun loppuun mennessä Nokia (WP) on jo kivunnut uudelleen Samsungin (android) edelle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Android,iOS & WP8 @ (vahvistamaton)

2

Suomi on muun muassa Nokialle marginaalinen markkinapaikka,joten tämä ei merkkaa todellisuutta eli maailmanlaajuisia markkinoita joissa Nokia on...sieltä keskikastista ja Samsung + Apple ovat 5. parhaimman joukossa!.
En siis paukuttaisi henkseleitä,jos omistaisin WP8 "äly"puhelimen.

Vastaa
teppoI
teppoI

3

@1

Kyseinen notkahdus johtuu täysin normaalista kausiluonteisesta vaihtelusta. Ensimmäinen kvartaali on elektroniikkateollisuudessa yleensä vuoden hiljaisin, mihin vaikuttaa todennäköisesti aika paljon Q4:n vilkas joulumyynti. IDC:n tilastojen mukaan Nokia on kuitenkin pystynyt taistelemaan tätä trendiä vastaan 2012 ja 2013, mikä on tietenkin hienoa.

On mahdollista, että Samsungin puhelinmyynti olisi romahtanut huhti-toukokuussa, mutta se vaikuttaa epäuskottavalta mm. Galaxy S4:n lanseerauksen takia.

Jos IDC:n ja MarketVision tutkimuksia vertailee iOS:n suhteen (ja oletetaan ettei niiden välillä ole ristiriitaa), niin iPhonen myynnissä pitäisi näkyä reipasta (n. 30 prosentin) kasvua huhti-toukokuulla. Ainakaan itse en pysty oikein kuvittelemaan tällaista pyrähdystä (operaattoreiden myydyimpien listojen perusteella)

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

4

Eikös tuo IDC:n tutkimus olekin Q1:n tilastoja? Nokia on myyny Q2:lla varmasti hyvin 620:n ja 720:n avulla ja veikkaan että sen takia on nyt nousussa. Jossain olikohan jopa Afterdawnissaa näkyi operaattoreiden eniten myydyimmät mallit ja kyllähän nokialaiset ja Apple niitä hallihti aika hyvin.

Ja btw 520 ja EOS on vielä tulossa, joten veikkaan, että kasvu vaan jatkuu entisestään.

Mutta kyllä toi Applen osuus arveluttaa jonkun verran, jos verrataan IDC:n tuloksiin. Ehkä lähitulevaisuudessa saadaan jotain uutta dataa myynneistä.

Vastaa
perhana
perhana

5

@3
"On mahdollista, että Samsungin puhelinmyynti olisi romahtanut huhti-toukokuussa, mutta se vaikuttaa epäuskottavalta mm. Galaxy S4:n lanseerauksen takia."

Sikäli erikoinen kommentti ottaen huomioon että jopa Afterdawn juuri uutisoi Galaxy S4 myynnin olleen analyytikoiden mukaan odotettua huonompaa, itse ainakin pidän melkoisena ihmeenä jos 699,- euroa maksava Samsungin valmistama puhelin joka ei tarjoa varsinaisesti mitään uutta myisi kuin häkä, vai olemmeko tosiaan niin mainoksen uhreja että ostamme mitä tahansa mihin hintaan tahansa jos sitä tarpeeksi mainostetaan...?

Vastaa
djtob
djtob

6

Kukaan tuollaista Samsungin WP-räpellystä ostaisi, jossa hyötyjä saada luurille on paljon huonompi kuin Nokian luureissa. Laatu on Samsungeissa huono.

Yhä useammin näen muiden käsissä Lumioita kuin vuosi sitten, jolloin hallitsevina olivat Samsung ja toisena perässä Apple.

Toimittajan kannattaisi kiinnittää myös huomioita siihen merkittävään seikkaan, missä Samsung hehkuttaa myyntiennätyksiä. Ikivanha markkinointitekniikka on pakata vanhat mallit uuteen malliin ja sillä tavoin saadaan varasto tyhjäksi kuin se olisi merkkinä myyntiennätyksestä.

Sitä paitsi Suomeen myydään Samsungin hypetyksestä huolimatta uudesta mallista heikompaa mallia, mikä vihjaa siihen vanhan mallin uudelleenpakkaamisesta.

Aikamoisen härki markkinointitapa mutta mitäpä siitä, Samsung mielellään hässää 4 miljardia taivaan tuuliin saadakseen tunnettavuutta tuotteilleen. Minä taas odotan, että voin vaihtaa Samsungin telkkariin uudet elkot japanilaisiin laatukomponentteihin takuun jälkeen päästäkseni kiinalaisista paskaelkoista eroon.

Vastaa
djtob
djtob

7

2@. Rölli, palaa kiven alle lymyilemään. Sinä et ole koskaan osannut perustella mitenkään. Lainaillut sieltä sun täältä ja lipoilet edelleen ruskeakieli syvällä siellä jumalasi takana, minne aurinko ei edes paista ja tuuhean sellaisen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lumia900 (vahvistamaton)

8

Ei tuossa mitään ristiriitaa ole. Samsung myy myös omia Windows Phonella varustettuja Omnia-puhelimia.

Vastaa
Nokiafani
Nokiafani

9

Eihän tuo mikään yllätys ole kun Suomeenkin on vihdoin saatu myyntiin Nokia Lumia WP8-sarjan halvempia älypuhelinmalleja (720 ja 620). Eiköhän tuo markkinaosuus nouse tuosta vielä reilusti kunhan Nokia Lumia 520 ja Nokia Lumia 925 saapuu Suomeen myyntiin. iPhone 5 ja Samsung Galaxy S4 ovat olleet kuluttajille pettymyksiä, koska niissä ei ole ollut mitään erityisiä uudistuksia aikaisempiin malleihin nähden ja hinta on silti ollut turhan kallis kun vertaa esim. Nokia Lumia 920:een.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

10

@uutinen
>Marketvision mukaan yli kolmannes myydyistä puhelimista perustuisi
>Windows Phone -järjestelmään.

Lukiko siellä noin, ei.

Vastaa
perhana
perhana

11

@10
No eipä siellä toki niin lukenut, vaan siellä luki että uusmyynnissä WP:llä on Suomessa 35% osuus... joka toisaalta on sama asia kuin yli kolmannes

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

12

11@
>vaan siellä luki että uusmyynnissä WP:llä on Suomessa 35% osuus

Eli myydyt puhelimet oli tupsahtanut jostain muualta.

@uutisenlinkki

>-tutkimuksen tavoitteena on antaa kokonaiskuva Suomen
>tietoliikennemarkkinoiden arvosta
...
>Tietoliikennemarkkinoiden arvolla tarkoitetaan tässä
>tutkimuksessa loppukäyttäjäkulutusta, joka muodostuu
>rahamäärästä, jonka yritykset, muut organisaatiot ja kuluttajat
>käyttävät tietoliikennepalveluihin ja laitteisiin kotimaassa.

Vastaa
perhana
perhana

13

@12
Huolimatta siitä mikä tutkimuksen tavoite on, voidaan sieltä kuitenkin poimia seuraava tieto, joka on nähtävissä myös mukaan liitetystä kaaviokuvasta jos luetun tekstin ymmärtäminen tuottaa vaikeuksia:

@uutisenlinkki
"Windows Phone on nyt ohittanut täpärästi kaksi pääkilpailijaansa ja johtaa uusmyynnissä Suomen älypuhelinalustakamppailua 35 % markkinaosuudella."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Eeflop (vahvistamaton)

14

@9 Ylimielisyyttä,ylimielisyyttä jota voi Lumian omistajiltakin odottaa!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

16

13@
> voidaan sieltä kuitenkin poimia seuraava tieto

Mistä uutiseen tuli osuus myydyistä älypuhelimista, jos lähde tutki arvoja ja kirjoitti 35% markkinaosuudesta.

Vastaa
perhana
perhana

17

@16
Eihän sen Marketvision artikkelin kokonaisuudessaan lukeminen ja ymmärtäminen voi nyt oikeasti olla noin vaikeaa...?

Kyllä minä ainakin ymmärtäisin artikkelin niin, että kun puhutaan älypuhelimien "uusmyynnistä" ja sen osuuksista, niin puhutaan nimenomaan tällä hetkellä myytävistä älypuhelimista lukumääräisesti, ja kun puhutaan uusmyynnin markkinaosuudesta ei se tarkoita yrityksen markkinaosuuden arvoa.

Artikkelin sisällön kokonaisuutena lukien olettaisin että 35% markkinaosuus uusmyynnistä tarkoittaa sitä, että jos vuorokaudessa myydään esim. 100 älypuhelinta, niistä 35 on WP puhelimia.

Tämähän on toki vain minun tulkintani artikkelista, sinähän voit sen vapaasti tulkita ihan niinkuin sinulle parhaiten sopii.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

18

17@
>Tämähän on toki vain minun tulkintani artikkelista

Ehkä teet aivan oikean tulkinnan.

Mutta onko uutistoimittaja tarkistanut asian tutkijoilta, vai onko toimittajan oma päätelmä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja