Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huhu: Android 5.0 tulee syksyllä ja keskittyy optimointiin

22
Teemu Laitila

Huhu: Android 5.0 tulee syksyllä ja keskittyy optimointiin
Tuoreen huhun mukaan Android 5.0 -version merkittävä uudistus olisi käyttöjärjestelmän optimointi. Android on surullisenkuuluisa kovista laitteistovaatimuksistaan ja jos huhua on uskominen, Google haluaa muuttaa asian.

Android 5.0 on todennäköisesti nimeltään Key Lime Pie eikä sen julkaisu syksyllä ole erityinen yllätys. Moni odotti Key Lime Pie -version ensiesiintymistä jo toukokuussa Google I/O -tapahtumassa, mutta loppujen lopuksi Google ei edes julkaissut huhuttua Android 4.3 -päivitystä, vaan tyytyi kertomaan uusista ominaisuuksista ilman versionumeron kasvattamista.

VR-Zone kuitenkin kertoo omiin lähteisiinsä vedoten, että Android 5.0 Key Lime Pie olisi tarkoitus julkaista lokakuun aikana. Lokakuu sopii aikatauluun, sillä myös Android 4.2 Jelly Bean oli tarkoitus julkistaa viime vuoden lokakuussa, mutta New Yorkiin osunut hurrikaani Sandy sotki Googlen suunnitelmat. Tulevan 5.0-version suurin uudistus olisi VR-Zonen lähteiden mukaan järjestelmän optimointi myös hitaammille laitteille. Ilmeisesti tavoitteena on saada Android pyörimään sujuvasti myös 512 megatavua muistia sisältävillä laitteilla.Uuden käyttöjärjestelmäversion mukana Google on yleensä paljastanut myös uuden Nexus-sarjan laitteen. Tänä vuonna Nexus-strategiaa on sekoittanut HTC:n, Samsungin ja huhujen mukaan pian myös Sonyn laitteista julkaistut Google Edition -versiot. Nähtäväksi siis jää, missä laitteessa Google esittelee tulevaa käyttöjärjestelmäänsä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

Anonyymi käyttäjä
HenKKaZzZ (vahvistamaton)

3

Josko dalvikista luovuttaisiin ja käytettäisiin ihan perus linux kerneliä alustana, sillä tuota saataisiin ainakin kevyemmäksi.

Vastaa
kane_k
kane_k

4

tabletin 4.2 päivityksen myötä olen ollut huomaavinani parempaa akunkestoa joten jospa viitosversio toisi tullessaan lisää akkukestoa jos siinä on satsattu ihan virallisesti optimointiin.

Vastaa
Taalen
Taalen

6

Androidin laitteistovaatimukset ovat kyllä aika paisuteltu väite. Toki monen valmistajan omat kilkkeet tuppaavat hidastamaan puhelimia, mutta 2.3:n jälkeen puhdas Android on kyllä pyörinyt kuin unelma melkein millä raudalla vain. Esim. oman puhelimeni yksiytiminen 800Mhz suoritin ja puoli gigaa muistia pyörittää 4.0.4 ICS:ää kevyesti ja tahmaamatta. Tosin raskaat ohjelmat toki kaipaisivat enemmän keskusmuistia, eikä toisesta ytimestäkään haittaa olisi. Mutta on täysin harhaanjohtavaa väittää ettei Androidia muka voisi käyttää sulavasti vaatimattomallakin raudalla.

Vastaa
FinPhenom
FinPhenom

9

'Android on surullisenkuuluisa kovista laitteistovaatimuksistaan ja jos huhua on uskominen, Google haluaa muuttaa asian.'

Saisinko jonkun faktaa sisältävän esimerkin? Se että joku 100e android luuri 400mhz prossulla ja ikiwanhalla androidilla lagaa niin ei kerro älypuhelimen käyttöjärjestelmän vaatimuksista vielä mitään. Symbian voi olla kevyt, mutta se ei ole älypuhelimien käyttis.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mattis1988 (vahvistamaton)

10

"mutta 2.3:n jälkeen puhdas Android on kyllä pyörinyt kuin unelma melkein millä raudalla vain"

Valitettavasti myös uusimmat Androidin lagaavat, jopa yli 400 euron hintaiset puhelimet. Puhelinkaupassa kokeillessa jo pelkkä alkuruudun sivulle vieritys töksähtelee. Ja nettiselain on myös lagaava kokemus.

Vastaa
jartar
jartar

13

@9
Juuri kovien laitteistovaatimusten takia erittäin monet vanhemmat puhelimet ovat jääneet ilman Android 4.xx päivityksiä. Tämän lisäksi netti on pullollaan juttuja lagaavista Android puhelimista. Mielestäni älypuhelimessa ei ole hyväksyttävää olla tökkivää ja lagaavaa käyttöliittymää. Olen ihmeissäni ellet ole samaa mieltä asiasta.

Enkä ymmärrä itkua siitä että käyttistä optimoidaan ja siitä tehdään kevyempi. Luulisi Android fanien olevan onnesta soikeana tästä suuntauksesta.

Vastaa
JoniS
JoniS

14

@13

"epävirallisia" 4.x.x versioita saa todella moneen hieman vanhempaan malliin , ja ne toimii tökkimättä kun on jätetty bloatware pois.
eipä tarvitse siis kitkutella vanhalla versiolla tai ostaa uutta puhelinta kun voi "elvyttää", virallisten päivitysten loppumisen jälkeen.

pitäisi noiden firmojen ottaa mallia XDA:n romijen kehittäjistä ketkä saa sen lagin katoamaan, mitä esiintyy esim. touchwizissä.

Vastaa
DonZQ
DonZQ

15

Joo, optimointi on tervetullutta, tuskin kukaan valittaa akunkeston paranemisesta.

@10 Et liene kokeillut vähän päälle 400€ Nexus 4:sta? Puhdas Androidi ei pahemmin enää lagittele. Syy miksi monet noinkin kalliit puhelimet saattavat välillä tökkiä on yksinkertaisesti vain valmistajien omat käyttöliittymät, jotka valmistajat ovat läntänneet Androidin päälle. Käyttöliittymissä on toki eroa, Samsungin Touchwiz tuntuu olevan nykyään suhteellisen raskas, varsinkin verrattuna HTC:n Sense 5.0:aan (HTC on mukavasti optimoinut oman käyttöliittymänsä, Samsungilla lienee vielä hommaa).

Ja kyllä tuo 4.0.4 ihan hyvin tuntui toimivan omassa Xperia Rayssani (jossa on RAMia siis 512mt), ei tosin se Sonyn oma versio, vaan ihan vanilla Android.

Vastaa
jartar
jartar

16

@14
Eli toisinsanoen optimoidaan, muokataan ja poistetaan tavaraa Androidista jotta siitä saadaan kevyempi. Niin ja miksikö tätä tehdään? Koska käyttis on liian raskas! Yksinkertaista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dude @ (vahvistamaton)

17

@2
Maltti on valttia,kyllä se 4.1.2 tulee Notelle hyvinkin pian!.
Itse latasin ja asensin jo eilen!. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dude @ (vahvistamaton)

18

13@
Juuri kovien laitteistovaatimusten takia erittäin monet vanhemmat puhelimet ovat jääneet ilman Android 4.xx päivityksiä.

Tämä ongelma tulee korjaantumaan 5.0 LP versiossa,laitteistovaatimuksissa (mm."perusmalleissa" siis)!. ;)

Vastaa
ric_91
ric_91

19

@17
Niinhän siinä kävi, että tänään putkahti päivitys saatavilla (juuri latailee tuota 511 Mt pakettia) :) Pitkä odotus ollut kyllä!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja