"Nokia olisi vaarallinen, jos se käyttäisi Androidia"

8
Manu Pitkänen

Nokia olisi vaarallinen, jos se käyttäisi Androidia
Paremmin tietokonevalmistajana tunnettu Acer on kokeillut siipiään myös tabletti- ja puhelinvalmistajana. Taiwanilaisyhtiön mobiilistrategian keskiössä on Android, mutta tulevaisuudessa yhtiöltä voidaan nähdä lisää Windows Phone -puhelimia.

Pocket-lintin haastattelussa Acerin EMEA-alueen puhelintoimintojen johtaja Allen Burnes pitää Windows Phone 8:aa mielenkiintoisena, mutta vielä ei ole oikea aika panostaa siihen. Hän toivoo Microsoftilta kovempia satsauksia brändin rakentamiseen, laitevalmistajat eivät voi tehdä sitä ohjelmistojätin puolesta. Burnesin mielestä Nokian haasteet kulminoituvat tähän.

Oman brändin luomisen lisäksi suomalaisyhtiö joutuu rakentamaan Windows Phonen brändiä Microsoftin puolesta. Acerilla ei olla innostuneita tästä, vaan he astuisivat mieluummin "valmiseen pöytään", kuten Android on tällä hetkellä. Burnes arvioi, että jos Nokia käyttäisi puhelimissaan Androidia, olisi se hyvin vaarallinen kilpailija.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € CDON
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Xiaomi Poco M5s – hinta laskenut -15%

Kommentit (8)

beget
beget

1

Kaikki muut ovat sen aina tienneet, että Android voisi olla Nokialle hyvä ja tehokas väylä pitää laitekauppaa edelleen hallussaan. Nokia tietysti itse pitää sitä "housuun kusemisena" ja on nyt menettänyt valta-aseman laitevalmistajana.

Jos Nokia olisi alunperin lähtenyt Androidin mukaan, olisiko se nyt kisaamassa laadukkaimpien Android-laitteiden luokassa? Katsoo vain miten Samsungilla menee kun he tekevät korkealaatuisia Android-puhelimia, jotka vielä myyvät jatkuvasti järkyttäviä määriä.

Vastaa
Valje
Valje

2

On markkinoille ylipäätään ihan tervettä, että iOS:lle ja Androidille on saatu joku kolmas varteenotettava vastus.

Windows Phone on tuonut paljon tuoreutta mobiilimarkkinoille, vaikkei se aivan valmis järjestelmä vielä olekaan. Android on edellä ominaisuuksien ja sovellusten määrässä, mutta ei käyttömukavuudessa (oma mielipide).

En usko että Nokia pystyisi lähtemään Samsungia vastaan rautakilpailuun, mistä Android-markkinoilla käytännössä on kysymys. Samppa tekee paljon omia osia, joita myös kilpailijat joutuvat käyttämään parempien puuttuessa. Nokian on helpompi erottua WP-laitteilla ja sen kanssa ei ole aina tarpeen saada 8-ydinsuorittimia kehiin kun järjestelmä rullaa sujuvasti vähemmälläkin.

Tällä hetkellä alusta jarruttaa kehitystä jonkin verran, mutta en näe että Nokia olisi onnistunut Androidilla saavuttamaan sen parempaa osuutta markkinoilta. Meegosta en osaa sanoa.

PS. Kaikki mitä Burnes sanoo yllä, on mielestäni kuitenkin totta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sood (vahvistamaton)

3

Kyllä tässä on paljon muutakin takana kuin pelkkä valinta androidin ja WP:n välillä.
Nokia vain ei saanut androidilta sitä, mitä se itse halusi. WP ehdottomasti oikea valinta.

Vastaa
jonzee
jonzee

6

En ota kantaa siihen, miten Nokia olisi pärjännyt Android-markkinoilla, mutta nyt se on ainakin jo liian myöhäistä. Jälkeenpäin jossittelu on vain niin turhaa.

Ei Nokian tarina Windows rintamallakaan ole välttämättä loppuun luettu. Onhan Nokiä lykännyt laadukkaita Windowspuhelimiakin markkinoille. Mielestäni Windowsin isoin ongelma on ennemminkin sen maine ja ihmisten ennakkoluulot sitä kohtaan.

Uutisesta pakkosanoa, että kun asiaa ajattelee niin on totta, että on tainnut brändin kasaaminen jäädä Nokian harteille. Ei microsoft ole tainnut kauheasti panostaa puhelinalustansa markkinointiin.
Toivotaan nyt parasta, että windowsin suosio nousisi, niin saataisiin yksi varteenotettava kilpailija markkinoille lisää :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lumia is loser (vahvistamaton)

7

Windows Phone 8.1 ratkaisee WP brandin tulevaisuuden, mutta vain Nokian ansiosta!.Nokia tulee olemaan ainut valmistaja...!!. Suurimmat valmistajat ovat luovuttaneet jo WP mallien valmistuksesta.

Vastaa
jartar
jartar

8

Acer ei ole varmaan huomannut että "valmista pöytää" ei ole Android puolella. Androir tunnettu, valmistajia on monia, mutta käytännössä Samsung käärii voitot. Sitten kun otetaan huomioon Googlen rajoitukset, äärimmäisen vaikea tilanne kääntää Android tuotteet voitollisiksi ja kiinan halpis valmistajien uhka, niin huonompaa alustaa ei olisi Nokia voinut valita itselleen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.