Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawei olisi valmis ostamaan Nokian – mutta onko se myytävänä?

14
Manu Pitkänen

Huawei olisi valmis ostamaan Nokian – mutta onko se myytävänä?
Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja Huawei on kertonut julkisesti, että se olisi valmis ostamaan Nokian. Yhtiön kuluttajatoiminnoista vastaava Richard Yu kertoi Huawein olevan valmis tämäntyyppiseen yritysostoon. Kysymys on vain siitä, että haluaako Nokia myydä itsensä.

Älypuhelinmarkkinoille on ollut tunkua joka suunnasta ja on edelleen. Uusimpina kokeilijoina ovat Jolla ja HTC:n johtajien muodostama Kazam, mutta aiemmin myös esimerkiksi Dell ja HP ovat kokeilleet siipiään älypuhelimissa. Yu näkee tästä huolimatta markkinoiden konsolidoituvan ja jäljelle jäävän kolme tai neljä suurta toimijaa. Huawei haluaa olla yksi näistä suurista ja kaikesta päätellen se on valmis saavuttamaan tämän aseman tarvittaessa vaikka isojen yritysostojen kautta.


Yu näkee Nokian ja Huawein yhdistymisessä synergiaetuja. Financial Timesin uutisessa näitä etuja ei mainita, mutta molemmat yhtiöt valmistavat älypuhelimia ja verkkoratkaisuja.

Nokian käyttämässä Windows Phonessa Yu näkee heikkouksia. Se ei ole saavuttanut merkittäviä markkinaosuuksia, minkä takia sen tulevaisuus näyttää epävarmalta. Pieni markkinaosuus yhdistettynä Microsoftin perimiin lisenssimaksuihin on Yun mukaan huono yhdistelmä. Android on ilmainen ja siksi houkuttelevampi.

Puhelinvertailu.com uutisoi viime viikolla Digitimesin lähteisiin viitaten, että Windows Phone 8 on menettänyt kiinnostavuutta puhelinvalmistajien silmissä juuri korkeiden lisenssimaksujen takia.

Huawei oli IDC:n mukaan tammi-maaliskuussa maailman neljänneksi suurin älypuhelinvalmistaja.

Viime aikoina julkisuudessa on liikkunut tietoja, että Siemens etsii ostajaa sen ja Nokian yhteisesti omistamalle Nokia Siemens Networksille.

Päivitys. Huawei on pyörtänyt sanansa.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
bufenlanren (vahvistamaton)

1

Kyllä ollaan alas tultu. Jos vajaa kymmenisen vuotta sitten joku olisi sanonut, että tulevaisuudessa kiinalainen operaattori tulee ostamaan Nokian, olisi häntä pidetty naurettavana...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
voevoeEflop (vahvistamaton)

6

Ei Elopin taidot sitten riittäneet Nokiaa nostamaan ylös!!.

Vastaa
XB700
XB700

7

Olisi ainakin Nokian kannalta hyvä jos joku ostaisi sen.
Huawei on todella hyvin menestynyt näinä vuosina, Saattaa syy olla myöskin että siellä ei ole mitään "rasitetta" yhtiössä.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

8

En oikein jaksa uskoa, että Huawei haluasi Nokiasta muuta kuin tämän tehtaat, patenttisalkun ja toimitusketjun. Ehkä myös osia tuote- ja kehitysosastoista.

Ja loput roskakoriin. Jo annetuista kommenteista päätellen en jaksa uskoa, että Huawei veisi Nokiaa parempaan suuntaan. Ellei se sitten aio pääomittaa Nokiaa uuteen kurssikäännökseen, jossa ei taas olisi ainakaan lyhyellä tähtäimellä mitään järkeä.

Vastaa
ep_
ep_

9

Totta. Huawei vain kaivaisi Nokian brändin syvälle maahan ja rupeaisi suoltamaan tavaraa omalla brändillään, mutta Nokian patenteilla, tehtailla, toimitusketjulla ja tuotekehityksellä. Eli Nokiaa tämä ei hyödyttäisi yhtään. Se vain olisi Nokian loppu.

Uskon ja ainakin toivon, ettei Nokiaa myydä (varsinkaan Huaweille).

Vastaa
Sefriol
Sefriol

10

Toisaalta olisi aika typerää kertoa halusta ostaa yhtiö ilman tehtyä tarjousta. Luultavasti Huawei aikoo vain estää jonkun muun yhtiön ostohalut vähän vihjaamalla "aikeistaan". Nokian kurssi on heti vähintään 6% nousussa ja jos ostohuhut jatkuvat hinta kipuaa vielä.

Nokia omistaa suuren osan NSN:ää joka on Huawein suora kilpailija. Ei luultavasti halua Nokian tietotaidon päätyvän kilpailijoidensa käsiin.

Vastaa
peltsip
peltsip

12

Tainnut Huawein pomo unohtaa että windows phonen lisenssit vaan tuntuu kalliilta, liekö kovinkaan montaa dollaria eroa lisenssimaksulla ja lopullisella hintalapulla patenttioikeudenkäyntien jälkeen. Tai sit vaan piti saada omille bisneksille myönteinen uutinen väännettyä.

Käsittääksenihän mikkisofta perii tuota lisenssimaksua ainakin osittain siksi koska itse vastaa kaikista WP:n mahdollisista patentticaseista toisin kuin iso gee...

Vastaa
teppoI
teppoI

13

@10

Voisi kuvitella että kiinalaiset haluasivat kokeilla miten Nokialta päin suhtaudutaan heidän heittoonsa. Vaikka yrityskauppa ei olisi nyt ajankohtainen, niin vuoden tai kahden päästä jos Nokia on heikossa hapessa, niin ostajaehdokkaita haettaessa puhelu Huawein pääkonttoriin voi tapahtua aika nopeasti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja