Paljastuiko Nokia EOS:n lopullinen mallinimi?

14
Manu Pitkänen

Paljastuiko Nokia EOS:n lopullinen mallinimi?
@evleaks, Twitter-tili oikeaan osuneiden puhelin- ja kuvavuotojen takana, väittää mikroblogipalvelussa julkaissemassaan viestissä, että Nokia nimeää toistaiseksi EOS-nimellä tunnetun puhelimen Lumia 1020:ksi.

Nykyisten tietojen mukaan 11. heinäkuuta julkistettava puhelin sisältää 41 megapikselin Pureview-kameran ja on ulkonäkönsä puolesta hyvin lähellä Lumia 920:aa. @evleaksin väite tulevasta nimestä vaikuttaa siinä mielessä uskottavalta, että Nokian Windows Phone 8 -älypuhelimien kansainvälisten mallien nimet ovat noudattaneet muotoa Lumia x20 (poikkeuksena sääntöön Lumia 925).

Pureview-kamera saattaa olla sen verran iso teknologinen edistysaskel nykyisiin malleihin verrattuna, että nimeämisessä pitää siirtyä nelinumeroiseen päätteeseen.

@evleaksillä on ollut tähän asti hyvä track record vuotojen suhteen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -43%

Oppo Reno 7 4G
701 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1229 €

Oppo A74 – hinta laskenut -33%

Oppo A74
362 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 544 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10e
504 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentit (14)

Taeco
Taeco

1

Ensimmäinen numero on tähän saakka kertonut hintaluokasta, toinen sukupolvesta ja kolmas variaatiosta. Ei se 925 tai 928 sen enempääkään mitään poikkeuksia ole. Muitakin variaatiota on julkaistu, joissa kolmas numero ei ole nolla. 925 ja 928 ovat (toistaiseksi) korkeimman hintaluokan puhelimien toisen sukupolven variaatioita (eli 920:n). Olisi oikeastaan ihan loogista olettaa EOS:in nimeksi 1020, koska se toimii edelleen toisen sukupolven käyttöjärjestelmällä. Olen uumoillut WP8.1 puhelimien saavan mallinimikseen x30 (tai variaatioiden kohdalla x3x).

Vastaa
7520G
7520G

2

@1 Samaa mieltä. Toivottavasti tämän EOS:n kamera on jotakin erityistä kun samsungi tuuppas markkinoille kovan vastustajan.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

4

Jos kamera on se mitä viidakkorummut kertovat, ehkä on aika palata Nokiaan ja kokeilla mitä se pitää sisällään. Kaikki yleiset toiminnot ovat samat käyttöliittymästä riippumatta mutta kamera on se mitä minä käytän ja tarvin!
Pahus kun tuli kokeiltua se Win8 ja PC tilttasi pahasti näytönohjaimesta alkaen (driverit eivät toimineet eikä ollut millä korvata). En tykännyt. Onko kellään mitään hyvää sanottavaa windows phonesta!?

Vastaa
7520G
7520G

6

@4
On paljonkin hyvää sanottavaa Windows Phonesta. Jotkut sanoivat, että kerran Androidia käyttänyt ei voi muuta käyttistä siirtyä käyttämään. Käytin Androidia vuoden (SGS 2). Aluksi tykkäsin. Lopuksi en. Ärsytti kaikki lagi ja turhat vierittelyt ym., sekä taustasovelluksien virrankuutus. Windows Phonees (Lumia 920) siirryin muutama viikko sitten ja olen ollut erittäin tyytyväinen, sillä tämän käyttiksen kanssa ei ole tarvinnut sählätä, kuten Androidin kanssa piti. Sovellukset taustalla kuluttavat suurinpiirtein saman verran virtaa kun eivät siellä olisikaan. WiFi toimii moitteettomasti (vrt. Android kun valitti aina jos wifillä ei ollut internet yhteyttä, mutta tämä vaihtaa saumattomasti 3G:n ja wifin välillä). Kaikki toimii, kuin vanhan junan vessa. Sovellukset aukeaa ja sulkeutuu nopeasti ja puhelimen sovelluksista suurin osa on hyödyllisiä. Androidissa oli Samzunkin omia ohjelmia enemmän kuin niitä osasin laskea. Office ohjelmat ovat todella hyviä WP:ssä, sekä Nokian kartat ja navigointi. Muistutusten ja tehtävien tekeminen kalenteriin on käytännöllisempää, sekä myös niiden ilmoitukset. Huonot puolet tässä käyttiksessä myös on, mutta jos arvostat toimivuutta ja et tarvitse miljoonaa sovellusta, vaan vain ne, jotka ovat hyödyllisiä, luulen, että tulet tykkäämään WP:stä.

Vastaa
joksak
joksak

8

Itse olen myös näitä Androidista WP:hen muuttaneita. Ei ole tarvinnut mitään Androidin ominaisuutta, enkä tule tarvitsemaankaan. Toki mulla on Tab 2, joten sillä voi näpertää ja säätää jos haluaa Androidin parissa. Tulevakin puhelin voisi ihan hyvin olla WP ellei sitten tuolla Jollarintamalla tapahdu loppuvuodesta jotain hyvin jännää (niin kuin näyttäisi tapahtuvan). Olen itsekin innokas kuvaaja, joten kamera on aika merkittävä ominaisuus luurissa. Jollassa tällä hetkellä on ollut speksinä että "Joo on siinä, 8 mpix.". Niinkuin se jotain kamerasta kertoisi :D

Win8 myös kahdessa PC koneessa, tutun kuuloinen juttu tuo sen sekoaminen, asensin vanhan Win7 asennuksen päälle sen ja sekosi totaalisesti ekan viikon aikana. Piti asentaa täysin puhtaaseen koneeseen ja nyt tuo n. 9kk ilman mitään ongelmia.

Vastaa
Taeco
Taeco

9

@7 Jopas vitsin murjaisit. Sinä ainainen Samsung-trolli, joka täällä saarnannut monta vuotta Samsungin ylivertaisuudesta joka ikisessä Samsungiin tai Nokiaan vähääkään liittyvässä uutisessa - olisit muka joskus omistanut yhdenkään Lumian? Sallinnet minun nauraa.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

10

Kiitti @6 ja @8! Miten on niiden vaihtuvien tilesien kanssa? PCssä piti vaihtaa sivua ettei syrjäsilmälläkään nähnyt niitä kun se liikehdintä häiritsi keskityskykyäni! Mulla on aina vähintään 3 tietokonetta päällä ja sen yhden monitorin jatkuva liikehtiminen kävi hermoille. :O
Mutta, kännykän tilesit ovat pienet eikä niitä näe kuin ottamalla puhelin taskusta joten en uskoisi niiden häiritsevän. Olen aina ollut kokeilumielinen ja iphonen ja sitten Androidin jälkeen voisin kokeilla windowsia... kaikki riippuu siitä kamerasta!

Vastaa
7520G
7520G

12

Ja säätiedotukset, IS ruutu ja kalenteri isoiksi, jotta tiedot näkee heti aloitusnäytöltä ;) Kaikki muut pieniksi ruuduiksi, jotteivät vie turhaan tilaa.

Vanhassa Samsung Galaxy S2:ssa oli mulla ongelmia internet yhteyden jakamisen kanssa, kun ei saanut internet yhteyttä tietokoneella, vaikka yhteysasetukset ja muut oli kohdallaan. Oikeastaan tämä ongelma oli ajoittaista. Joskus toimi, joskus ei millään. Lumia 920 ei ole vielä ollut mitään ongelmaa. Viiveet pieniä ja wifi -jaon saa toimintakuntoon sekunneissa :)

Vastaa
djtob
djtob

13

@7. Ylläpito voisi vihdoin puuttua tuon valehtelevan röllin poistamiseen asettamalla rekisteröintipakon jatkuvaan käyttöön. Jos sellaista asetusta ei tule, niin onko se sitten niin hienoa levitellä tuubakirjoituksia ja toiset röllistä tietämättömät tulevat höynäytetyiksi?

Vastaa
DonZQ
DonZQ

14

Ihmisten tosiaan pitäisi muistaa, että Samsung ja Samsungin TouchWiz ei tosiaankaan ole yhtä kuin Android. ;)Itse en ole koskaan TouchWizistä pitänyt, mutta onneksi vaihtoehtoja löytyy (mm. Sonyn käyttöliittymä, HTC:n Sense 5.0 ja ihan stock).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.