Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HS: Nokia aikoo lopettaa puhelimien kehitystoiminnan Oulussa

7
Manu Pitkänen

HS: Nokia aikoo lopettaa puhelimien kehitystoiminnan Oulussa
Helsingin Sanomien mukaan Nokia valmistautuu lopettamaan Oulussa sijaitsevan tutkimus- ja tuotekehitysyksikön, joka on ollut pudotuslistalla vuonna 2011 alkaneiden säästöohjelmien takia.

Lehden mukaan Oulun toiminnot ovat saaneet kertaalleen jatkoaikaa kun Nokia päätti sulkea Ulmissa ja Kööpenhaminassa sijainneet tutkimus- ja tuotekehitysyksiköt. Oulussa kehitetään Asha-älypuhelimien ohjelmistoa, mutta kehitystyötä ollaan siirretty halvemman työvoiman perässä Pekingiin. Helsingin Sanomien viittaamien vahvistamattomien tietojen mukaan Oulun yksikön lopettaminen on väistämätöntä.

Viime viikolla Renesas ilmoitti lopettavansa toimintonsa Suomessa. Päätös iski erityisesti Ouluun, sillä yhtiön Suomessa sijainneista yli 800 työntekijästä noin 579 teki töitä Oulussa. Nokia työllistää Oulussa noin 600 työntekijää.Helsingin Sanomien mukaan Nokia aikoisi myydä lisäksi Nokia Siemens Networksin tehtaan Oulussa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

5

Ei hyvältä vaikuta Oulun puolesta. Näin massiiviset irtisanomiset kun vaikuttavasti epäsuorasti myös muiden työpaikkoihin. Monella edessä muutto etelään, mutta eipä sekään tunnu tässä alamäessä autuutta kaikille tuoda. Asuntojen hinnat tulevat luultavasti pahasti dippaamaan, mikä voi johtaa tavallisia perheitä pahoihin velkaongelmiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

7

Onko Nokialla enää mitään kehitystyötä jäljellä Suomessa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.