Uusi vuoto: Nokia EOS ei olekaan Lumia?

11
Teemu Laitila

Uusi vuoto: Nokia EOS ei olekaan Lumia?
Nokian EOS-puhelinta koskeviin vuotoihin erikoistunut @evleaks on perunut aiempia puheitaan tulevan laitteen nimestä. Aiemmin laitteen nimeksi väitettiin Lumia 1020, mutta tuoreimman väitteen mukaan isolla kameralla varustettu laite ei välttämättä ole Lumia laisinkaan.

@evleaksin tweetin mukaan laitteen nimeksi olisi tulossa Nokia 909, mikä olisi suoraa jatkoa edelliselle "monsterikameralle" eli PureView 808:lle.

Jos tieto pitää paikkansa, se vihjaa siitä, että Nokiallakin saatetaan uskoa kohtalaisen kookkaan laitteen jäävän marginaaliin. Isokennoiset PureView-laitteet olisivat suunnattu siis lähinnä mobiilivalokuvauksesta erityisesti kiinnostuneille ja ne toimisivat eräänlaisena demoalustana yhtiön parhaalle mahdolliselle kameratekniikalle, jonka innovaatioita tuodaan pikkuhiljaa varsinaiseen Lumia-sarjaan.

Totuus nimestä selviää ensi viikon torstaina eli 11.7, kun Nokia julkaisee laitteen virallisesti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
453 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -20%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
79 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
FlopBall (vahvistamaton)

1

Voi olla hyvinkin mahdollista, sillä kuuleman mukaan Windows Phone ei tukisi vieläkään ko. kameran tarvitsemaa tekniikkaa.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

4

En oikein ymmärrä miksei nimessä olisi Lumia-osaa ellei tarkoituksena ole muuttaa koko brändiä, jossa en taas näe mitään järkeä. Jos kerran joku tuote on hyvä, niin miksei sitä laitettaisi osaksi brändiä.

Toisaalta en oikein usko, että Evleaks erehtyi nimestä vaan puhelimesta. EOS on luultavasti 909 ja 1020 on mallinimike tulevalle phabletille.

Vastaa
Pukli
Pukli

7

Tätä menoo nokialta tulee kohta uus 3210, ainakin mitä alati kasvavista mallien numeroista voi päätellä.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

8

Eihän tuossa sanota ettei olisi WP, vaan että nimessä ei olisi Lumia-nimeä. Eikös noiden vuotojen perusteella ole päivänselvää että on WP. Toki itse veikkaisin että vain aiempi numero oli väärin eli tulisi olemaan Nokia Lumia 909.

GDR3 päivitys tukee Snapdragon prossuja, joista tuorein 800 tulee kameroita 55MP asti. Toisaalta veikkaisin että EOSin sisuskalut on hyvin tarkkaan samat kuin 920/925 Lumioissa. Näin ollen Nokian olisi täytynyt puukottaa käyttistä siinä määrin että saa erillisen prossun kameran kuvankäsittelyä varten.

Vastaa
Taeco
Taeco

9

Nokia Lumia 909 kuulostaa ensimmäisen sukupolven Lumia 900:n variaatiolta. Nokia 909 puolestaan kuulostaa ei-WP:ltä. Molemmat nimet kuulostavat hyvin epätodennäköisiltä mielestäni.

@1 Nokia pystyy itse muokkaamaan käyttöjärjestelmää.
@8 Eikös vasta WP8.1 tue neliytimisiä prosessoreita?

Vastaa
Feynman7
Feynman7

10

@9 Useampi uutinen on antanut ymmärtää että GDR3 sisältäisi tuen FullHD näytöille ja quad-core prossuille, mutta nuohan on huhuja, ei faktoja. Uskoisin kuitenkin että noin tulee olemaan ja WP8.1 taas sisältää enemmän UI uudistuksia, kuten ehkäpä ilmoituskeskuksen.

Vastaa
teppoI
teppoI

11

@9

Voi toki olla että Nokia päätyy käyttämään jotakin muuta tuoteperhenimeä EOS:n kohdalla, koska se nähdään muusta mallistosta poikkeavana tuotteena. Nokiahan varasi taannoin Zoom-tavaramerkin ja heinäkuun 11. päivän julkistustilaisuuskutsussa oli slogan "Zoom. Reinvented."

Kenties EOS on Nokia Zoom 909 (tai Nokia 909 Zoom). Muut WP-puhelimet brändättäisiin edelleen Lumioiksi.

Spekulointiahan tämä on, mutta sehän on aina hauskaa :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.